De 11 BESTE sinterklaascadeaus voor een kind

Ben je op zoek naar leuke sinterklaascadeaus voor een kind? Op deze pagina vind je de beste sinterklaascadeaus om te schenken aan kinderen!

Weinig tijd om cadeaus uit te kiezen?

Ga direct naar onze Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars pagina!

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Veel jonge kinderen geloven nog in Sinterklaas en denken echt dat deze man en zijn (Zwarte) Pieten hen elk jaar op 5 december cadeautjes komen brengen. Uiteraard leeft de Goedheiligman al eeuwen niet meer maar volgens de traditie schenken ouders hun kinderen in deze periode van het jaar nog steeds sinterklaascadeautjes. Om de Sint (en de ouders) een beetje te helpen om de juiste cadeau-ideeën te selecteren voor de kinderen hebben we een lijst samengesteld. Deze lijst bevat allerlei leuke, grappige, originele, betaalbare en typische sinterklaasgeschenken om te geven aan een jongen of meisje. Hieronder vind je onze selectie met de beste sinterklaascadeaus voor kinderen.

Alfabet - Prentenboek

Dit prentenboek “Alfabet” genaamd is gemaakt door Charlotte Dematons en wordt uitgegeven door uitgeverij Hoogland & van Klaveren. Het bevat prachtige illustraties en is zeer geschikt voor jongere maar zeker ook iets oudere kinderen. Het prentenboek is te koop in een grote en kleine uitvoering en erg leuk om op pakjesavond te schenken!

2. LEGO City

LEGO City Vakantie Camper - 60283

Deze LEGO City set bestaat uit 190 onderdelen waaronder 3 minifiguren. De set bevat een LEGO-gezin wat samen op vakantie gaat met hun camper en staat garant voor urenlang speelplezier! Het kind kan zijn of haar fantasie volledig de vrije loop laten tijdens het spelen!

3. Bordspel

Jumbo - Knibbel Knabbel Knuisje bordspel

Dit bordspel van Jumbo heet “Knibbel Knabbel Knuisje” en is zeer uitdagend en spannend om te spelen voor een kind! Net als in het bekende sprookje Hans en Grietje van de gebroeders Grimm moeten de kinderen in dit bordspel snoepgoed verzamelen. Maar pas op voor de gemene heks! Zodra ze iemand betrapt moeten alle snoepjes weer worden ingeleverd!

4. Kinderpuzzel

Ravensburger Vrolijke Dino's kinderpuzzel

Puzzelen is een uitermate leerzame en leuke bezigheid voor een kind, hier kan dus dan ook niet vroeg genoeg mee begonnen worden. Deze legpuzzel van Ravensburger bevat 2 puzzeltjes die elk uit 24 puzzelstukjes bestaan, ze bevatten twee afbeeldingen van vrolijke dino’s.

5. Watertafel

Little Tikes Piratenboot - Watertafel

Deze watertafel van Little Tikes lijkt op een piratenboot en zorgt voor uren waterspeelplezier! Kinderen kunnen zich alleen of samen vermaken met deze watertafel, zo kan het anker gehesen worden of met een waterkanon gespoten worden. Dit is een erg leuk sinterklaascadeau voor een kind om van de Sint te krijgen!

6. Kinderfiets

Amigo Danger 16-inch kinderfiets

Fietsen is een gezonde bezigheid voor een kind dus een stoere kinderfiets kan dan een leuk cadeau voor Sinterklaas zijn om te geven! Deze 16-inch BMX-fiets is speciaal voor jonge kinderen ontworpen en wordt gemaakt door Amigo. De kinderfiets is te krijgen in twee kleurvarianten en is geschikt voor zowel jongens als meisjes!

7. Stoepkrijt

Crayola stoepkrijt 48 stuks

Stoepkrijt is een zeer betaalbaar maar toch erg leuk geschenk om tijdens pakjesavond aan een kind te geven. Deze stoepkrijtset van Crayola bestaat uit 48 stoepkrijtjes en door de vierhoekige vorm hebben kinderen extra veel grip. Het stoepkrijt zelf is milieuvriendelijk en afwasbaar van zowel de kleding als ook de stoep!

8. Speeltent

P&M - Indianen Wigwam speeltent

Deze speeltent van P&M heeft de vorm van een wigwam zoals Indianen deze vroeger hadden. In deze indianentent kan een kind uiteraard Indiaantje spelen, maar het is ook zeer geschikt om het kind gewoon zijn eigen plekje in een kamer te geven. Ook is het een idee om al het speelgoed van een kind hierin op te bergen, zodat het niet in het zicht staat.

9. Kaartspel

Zygomatic Board Game Studio - Dobble Kids kaartspel

Dobble Kids van Zygomatic Board Game Studio is een versie van het populaire kaartspel “Dobble” en is speciaal voor jonge kinderen ontwikkeld. Op de speelkaarten van Dobble Kids staan 6 verschillende dieren afgebeeld, en iedere kaart heeft 1 gezamenlijke afbeelding. Door telkens één kaart te tonen is het de bedoeling om de kaarten met de gedeelde afbeeldingen te verzamelen, degene met de meeste kaarten wint het spelletje!

10. Speelkeuken

Theo Klein - Miele houten speelkeuken

Een erg leuk sinterklaascadeau voor zowel een jongen als een meisje is deze houten speelkeuken van Theo Klein. Deze speelkeuken is een “echte” Miele keuken en ziet er van een afstandje zeer echt uit! Als papa of mama in de keuken een maaltijd aan het maken is, kan het kind leuk met zijn of haar eigen keukentje aan de slag!

11. Experimenteerset

National Geographic - Sensory Science Kit experimenteerset

Deze experimenteerset van National Geographic bevat slijm, stopverf en speelzand en is erg leuk om een kind op een speelse manier met natuurkunde kennis te laten maken. Naast deze specifieke set zijn er ook nog 15 andere soorten experimenteerdozen te krijgen van deze serie!

Wie is Sinterklaas?

Sinterklaas (Sint-Nicolaas, Sint of Goedheiligman) is een oude man witte haren en een lange baard, hij draagt een rode mijter en mantel en is de hoofdpersoon van het sinterklaasfeest. De Sint is een fictief figuur die op het Paard van Sinterklaas rijdt, dit is altijd een schimmelpaard. De figuur Sinterklaas is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra en was een Griekse heilige die leefde in de derde eeuw na Christus in Lycië, dit gebied ligt tegenwoordig in het huidige Turkije. Ook heeft de Goedheiligman de beschikking over meerdere helpers, deze worden (Zwarte) Pieten genoemd.

Wie is Zwarte Piet?

Zwarte Piet is de hulp van Sinterklaas en brengt de sinterklaascadeaus rond en deelt snoepgoed uit aan de kinderen. Vroeger was Zwarte Piet meer een boeman maar tegenwoordig is het een echte kindervriend. Traditioneel wordt Zwarte Piet uitgebeeld met een zwart-geschminkt gezicht, kroeshaar, gouden oorbellen en rode lippen. De laatste jaren is de naam van Zwarte Piet en het uiterlijk steeds meer aan het veranderen. Zo zijn er tegenwoordig ook roetveegpieten en stroopwafelpieten. De reden voor deze veranderingen is dat tegenstanders zeggen dat (Zwarte) Piet direct is afgeleid van tot-slaaf-gemaakte personen en dus een racistisch uiterlijk hebben. Voorstanders van Zwarte Piet betwisten deze uitleg, dit is de reden waarom de veranderingen maar mondjesmaat doorgevoerd worden en soms tot felle weerstand leiden onder de bevolking.

Wanneer is de intocht van Sinterklaas?

De intocht van Sinterklaas vindt altijd plaats op de eerste zaterdag na Sint-Maarten (11 november). De goedheiligman komt dan samen met zijn Pieten (meestal) in een stoomboot vanuit Spanje in Nederland aan. In de periode hierna tot aan het sinterklaasfeest zelf mogen kinderen hun schoen zetten. De ouders van de kinderen doen dan elke avond een schoencadeautje in de schoenen. Bekijk ook onze lijst met de beste schoencadeautjes voor kinderen als je hiernaar op zoek bent!

Wat wordt er gevierd tijdens het sinterklaasfeest?

Het sinterklaasfeest is een jaarlijks terugkerend volksfeest rond het fictieve figuur Sinterklaas en wordt met name voor jonge kinderen gevierd. Het huidige sinterklaasfeest is gebaseerd op een prentenboekje genaamd “Sint Nikolaas en zijn knecht” uit 1850 gemaakt door kinderboekenauteur Jan Schenkman. Het sinterklaasfeest zelf is veel ouder en gaat helemaal terug tot aan de middeleeuwen, de oorsprong van het volksfeest is Sint-Nicolaasdag, dit wordt in veel Europese landen nog steeds gevierd.

Wanneer wordt het sinterklaasfeest in Nederland gevierd?

In Nederland viert men het sinterklaasfeest ieder jaar op 5 december.

Wanneer wordt het sinterklaasfeest in Duitsland gevierd?

In Duitsland viert men het sinterklaasfeest ieder jaar op 5 december.

Wanneer wordt het sinterklaasfeest in België gevierd?

In België viert men het sinterklaasfeest ieder jaar op 6 december.

Wat is pakjesavond?

Pakjesavond is de avond van 5 december (Nederland en België) of 6 december (Duitsland) waarop ouders normaliter aan hun kinderen sinterklaascadeautjes schenken. Echter tegenwoordig krijgen lang niet alleen de kinderen cadeaus voor Sinterklaas op deze avond. Volwassenen geven elkaar op deze avond ook sinterklaasgeschenken en vaak is dit vooraf anoniem bepaald doormiddel van lootjes trekken.

Tot welke leeftijd geloven kinderen nog in Sinterklaas?

Kinderen geloven tegenwoordig ongeveer tot hun 6e levensjaar in Sinterklaas. Vroeger geloofden kinderen ongeveer tot hun 8e of 9e levensjaar in de Goedheiligman, maar nu in deze tijd met alle media die overal om ons heen is komen kinderen er steeds eerder achter dat het een verzonnen verhaal is.

Wanneer vertel je een kind dat Sinterklaas niet echt bestaat?

Als een kind zijn 8e levensjaar heeft bereikt vertel je dat Sinterklaas niet echt bestaat. De reden hiervan is dat veel basisscholen rond groep 5 of 6 beginnen met het lootjes trekken en surprises maken. Deze traditie rijmt dan niet meer met het oorspronkelijke verhaal dat de Sint en zijn knechten de sinterklaascadeautjes rondbrengen, dus wordt het tijd om ze de waarheid te vertellen!

Wat is een goed sinterklaascadeau voor een kind?

Een goed sinterklaascadeau voor een kind is bijna altijd iets van speelgoed. Het hangt uiteraard van de leeftijd van het kind af wat voor speelgoed je een kind als sinterklaascadeau geeft.

Hoeveel sinterklaascadeaus geef je aan een kind?

Een goed aantal sinterklaascadeautjes wat je aan kind op pakjesavond kunt geven is 4 cadeaus per kind. Dit is juiste aantal omdat met deze hoeveelheid elk cadeautje aandacht krijgt.

Wat is een goed sinterklaascadeau voor een man?

Een goed sinterklaascadeau voor een man is een geschenk wat hij direct nuttig kan gebruiken. Veel mannen zijn praktisch ingesteld en een cadeau wat ze dan ook daadwerkelijk bij hun hobby’s of interesses kunnen gebruiken is dan goed om te geven. Bekijk ook ons artikel met de beste sinterklaascadeaus voor mannen om nog meer inspiratie te vinden!

Wat is een goed sinterklaascadeau voor een vrouw?

Een goed sinterklaascadeau voor een vrouw is vaak iets wat een nuttig doeleinde heeft. Sinterklaascadeaus voor volwassenen zijn meestal niet zo heel duur en iets wat ze direct in haar dagelijkse leven kan gebruiken in bijvoorbeeld het huishouden is dan een goede optie om te schenken.

Hoeveel kosten sinterklaascadeaus?

Een sinterklaascadeau kost per persoon gemiddeld ongeveer €28,75. Ervan uitgaande dat een gemiddeld persoon ongeveer 4 sinterklaascadeautjes krijgt, kom je op een totaalbedrag van gemiddeld €115,- per persoon uit. Dit zijn natuurlijk gemiddelde bedragen, het hoeft niet te betekenen dat je je aan deze bedragen moet houden. Ten slotte gaat het geven van sinterklaascadeaus in de eerste plaats om het gebaar, niet om het bedrag dat ze kosten.

Waar koop je sinterklaascadeaus?

In deze huidige tijd koop je sinterklaascadeaus gemakkelijk en snel bij online webshops zoals amazon.nl, bol.com of soortgelijke websites. Het is ook leuk om tijdens de feestdagen te shoppen bij de winkelstraten in de buurt, maar dit kost uiteraard tijd en het kan erg druk zijn met andere mensen.