De 11 BESTE pensioencadeaus voor man en vrouw

Ben je op zoek naar originele pensioencadeaus? Op deze pagina vind je de beste cadeaus om te geven aan iemand die met pensioen gaat!

Vaak is iemand erg blij als hij mag stoppen met werken en met pensioen gaat. Het is dan ook de gewoonte om deze persoon een afscheidscadeau te geven bij zijn of haar vertrek. Wij hebben een lijst met originele, leuke en goede pensioencadeaus voor je samengesteld, deze geschenken zijn geschikt om te geven aan mannen én vrouwen. Dus je bent hier aan het juiste adres als je vader, moeder of collega bijna van het pensioen mag genieten! Hieronder vind je onze selectie met de beste pensioencadeaus voor mannen en vrouwen.

Emmer pensioen

Deze zwarte emmer met opschrift “het enige wat je nu nog staat te doen is genieten van je welverdiende pensioen” is erg leuk om te vullen met bevoorbeeld snoep of een plantje. De emmer heeft een inhoud van 12 liter dus je kunt er aardig wat in extra spulletjes in stoppen.

2. Mok

Paper dreams - Mok

Deze mok heeft een cartoonachtig thema en wordt verkocht door Paper Dreams. Je kunt ervoor kiezen om als afscheidscadeau voor je collega hier nog een zak snoep in te stoppen. De mok is geschikt om in de vaatwasser en magnetron te doen!

3. Delfts blauw tegeltje

Paper dreams delfst blauw tegeltje

Dit delfts blauwe tegeltje van Paper Dreams is een grappig pensioencadeau voor een man. Het tegeltje heeft als grappig opschrift “Ben ik eindelijk met PENSIOEN, krijg ik zo’n K*T tegeltje“. Het tegeltje is gemaakt van keramiek en de afmetingen van het tegeltje zijn 15 x 15 centimeter.

4. Tekstbord

Looster- art&design tekstbord

Dit tekstbord wordt gemaakt door Looster- art&design en is gemaakt van hout. Op het tekstbord staan allerlei zinnetjes die te maken hebben met het pensioen gaan of stoppen met werken. De afmetingen van het tekstbord zijn 25 x 40 cm en het is 9 mm dik.

5. Snijplank

SandD-art - Ronde snijplank

Deze ronde snijplank van SandD-art is een erg praktisch pensioencadeau voor een vrouw! De snijplank is gemaakt van acaciahout en heeft een formaat van 40 x 30 cm. Het is dus te gebruiken als snijplank maar ook als serveerplank of gewoon ter decoratie!

6. Snoeppot

SandD-art - Snoeppot

Deze SandD-art snoeppot is een erg geschikt pensioencadeau voor een collega. De snoeppot bevat een aantal opschriften die allemaal met het pensioen gaan te maken hebben. De voorraadpot is 21 x 13,5 cm in formaat en heeft een inhoud van 2 liter. Let wel op, de inhoud van de pot MOET je zelf kopen, deze wordt niet meegeleverd!

7. Toiletpapier

Paper Dreams - Toiletpapier

Deze rol toiletpapier is een erg grappig pensioencadeau om aan je vader te geven, het bevat namelijk allerlei opschriften die hiermee te maken hebben! De toiletrol wordt verkocht door Paper Dreams en laat iedereen in het huis, tot in de wc aan toe, weten dat papa met pensioen is gegaan!

8. Boek

Hoe overleef je het pensioen

Dit boek is geschreven door Clif Whichelow en Mike Haskins, het heeft de titel “Hoe overleef je het pensioen” en wordt uitgegeven door uitgeverij Deltas. Het is in feite een kleine handleiding voor iedereen die met pensioen is of gaat en bevat allerlei tips om hiermee om te gaan. Het is wel een boekje met een knipoog, en het is zeker niet alemaal serieus te nemen!

9. Legpuzzel

PartyXplosion - De Grote Pensioen Puzzel

Deze legpuzzel van 1000 puzzelstukjes wordt verkocht door PartyXplosion en is 75 x 50 cm groot. Het is een leuk pensioencadeau voor iemand die graag puzzelt of creatief bezig is. De puzzel bevat een afbeelding waarop allerlei activiteiten te zien zijn die doorgaans veel door pensionado’s gedaan worden. Nu de ontvanger met pensioen is heeft hij of zij alle tijd om deze legpuzzel rustig in elkaar te leggen!

10. Houten klok

Houten klok

Deze mooie handgemaakte houten klok heeft een diameter van 25 cm en is een grappig pensioencadeau voor je moeder! De klok bevat het opschrift “Laat maar, ik ben met pensioen” en de cijfers van de klok staan allemaal door elkaar. De klok is gemaakt van berkenhout en het uurwerk werkt op een AA-batterij. Om de klok wat persoonlijker te maken kan de verkoper eventueel ook een naam/logo op graveren!

11. Opblaasbare wandelstok

Henbrandt - Opblaasbare wandelstok

Dit pensioencadeau slaat natuurlijk helemaal nergens op maar is wel erg geinig om te geven! Het is namelijk een bruine opblaasbare wandelstok van 90 cm groot en dient eigenlijk nergens voor, maar het zal zeker een glimlach bij de ontvanger opleveren!

Wat is een pensioen?

Een pensioen is een inkomensverzekering, dit houdt in dat men doormiddel van het betalen van (maandelijkse) premie het inkomen verzekerd als dit door arbeidsongeschiktheid, overlijden of ouderdom wegvalt. Een pensioen is te onderscheiden in de volgende 3 groepen.

  • Nabestaandenpensioen. Dit is een uitkering aan de nabestaanden voor wanneer de verzekerde persoon komt te overlijden.
  • Arbeidsongeschiktheidspensioen. Dit is een uitkering voor als de verzekerde persoon niet meer kan werken wegens ziekte of een ongeval.
  • Ouderdomspensioen. Dit is een uitkering voor de verzekerde persoon die wordt uitbetaald als hij of zij gestopt is met werken na de pensioengerechtigde leeftijd.

Wat is een pensioencadeau?

Een pensioencadeau is een afscheidscadeau wat iemand geeft aan degene die met ouderdomspensioen gaat. Meestal worden deze geschenken gegeven door collega’s en/of leidinggevenden en/of familieleden van de pensioengerechtigde.

Wat is een goed cadeau voor een man die met pensioen gaat?

Een goed cadeau voor een man die met pensioen gaat is een geschenk dat zowel grappig als nuttig is. Mannen zijn meestal praktisch ingesteld en kunnen een goede grap wel waarderen. Je kunt een man bijvoorbeeld een leuke mok of wijnpakket met persoonlijke boodschap wat met zijn naderende pensioen te maken heeft schenken. Bekijk ook onze lijst met de beste cadeaus voor een heer om meer inspiratie op te doen!

Wat is een goed cadeau voor je vader die met pensioen gaat?

Een goed cadeau voor je vader die met pensioen gaat is een geschenk van waaruit je waardering en liefde naar hem toe blijkt. Omdat het je vader is kun je hem een iets duurder afscheidscadeau geven, ook hier is een persoonlijke boodschap een goede optie. Het is ook leuk om je vader een dagje uit te geven zodat jullie als vader en kind wat tijd met elkaar door kunnen brengen. Bekijk ook onze lijst met de beste geschenken voor papa als je meer inspiratie nodig hebt!

Wat is een goed cadeau voor een vrouw die met pensioen gaat?

Een goed cadeau voor een vrouw die met pensioen gaat is een geschenk van waaruit de waardering die je voor haar hebt blijkt. Vrouwen zijn meestal wat emotioneel ingesteld, dus een geschenk wat emotionele waarde heeft of kan krijgen is dan een goed cadeau. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een armbandje of halsketting met persoonlijke boodschap of betekenis maar ook een bos mooie rozen zullen in de smaak vallen! Bekijk ook onze lijst met de beste cadeaus voor een dame als je meer ideeën op wilt doen!

Wat is een goed cadeau voor je moeder die met pensioen gaat?

Een goed cadeau voor je moeder die met pensioen gaat is een geschenk van waaruit de liefde en waardering die je voor haar hebt blijkt. Doordat het je mama is die stopt met werken kun je haar een wat duurder afscheidscadeau geven dan als het iemand anders was. Een pensioencadeau met persoonlijke boodschap zal het altijd goed doen, denk dan aan bijvoorbeeld een kussen met opdruk of mooie gepersonaliseerde klok voor aan de muur. Bekijk ook onze lijst met de beste geschenken voor mama als je wat meer geschenkideeën wilt bekijken!

Wat is een goed cadeau voor een collega die met pensioen gaat?

Een goed cadeau voor een collega die met pensioen gaat is bijna altijd iets wat blijvende herinneringen zal maken én wat met het bedrijf te maken heeft. Wat voor geschenk dat is hangt dus sterk af van de branche waarin je collega en jij werkzaam zijn of waren!

Wat is een grappig cadeau voor iemand die met pensioen gaat?

Een grappig cadeau voor iemand die met pensioen gaat is een geschenk wat op een grappige manier zijn of haar rol (of werkzaamheden) uitbeeld binnen het bedrijf. Ook dit is dus weer sterk afhankelijk van wat voor type bedrijf jullie zijn.

Waar koop je pensioencadeaus?

Een cadeau voor iemand die met pensioen gaat koop je tegenwoordig gemakkelijk online bij webshops zoals bol.com, amazon.nl of soortgelijke websites. Het is natuurlijk ook mogelijk om de afscheidscadeaus in lokale speciaalzaken te kopen.

Hoeveel kost een pensioencadeau?

Een pensioencadeau kost gemiddeld tussen de €10 en €100. Echter dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de relatie die er is met de persoon die stopt met werken. Een werkgever geeft meestal een duurder cadeau dan een collega en hetzelfde geldt voor een familielid.