De 11 BESTE cadeaus voor Moederdag

Ben je op zoek naar leuke cadeau-ideeën voor Moederdag? Op deze pagina vind je goede cadeaus om op Moederdag aan je mama te geven!

Kleine kinderen knutselen in de periode voor Moederdag vaak leuke cadeaus die ze op Moederdag zelf aan hun mama geven. Ook volwassenen geven hun moeders vaak op Moederdag nog cadeaus, alleen knutselen ze deze natuurlijk niet zelf meer in elkaar. Het vinden van het beste cadeau voor haar kan soms tijdrovend zijn, daarom hebben wij dit al voor je gedaan. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor Moederdag.

 1. Handtas
 2. Happy Socks
 3. Geurkaarsen
 4. Theedoos
 5. Armband
 6. Pantoffels
 7. Sjaal
 8. Sieradendoos
 9. Eau de parfum
 10. Gepersonaliseerde snijplank
 11. Espressomachine
Handtas

Voor bijna iedere vrouw is dit product onmisbaar en gaat het overal mee naartoe, we hebben het natuurlijk over een handige, stijlvolle en modieuze nieuw handtas!

2. Happy Socks

Happy Socks

Sokken hoeven niet oubollig en lelijk te zijn, de sokken van Happy Socks zijn vrolijke sokken die in allerlei kleuren en maten te krijgen zijn!

3. Geurkaarsen

Geurkaarsen

Wat is er ’s avonds nu gezelliger dan een paar leuke kaarsjes aan te steken? Exact, een paar leuke kaarsjes aansteken waar óók nog eens een lekkere geur vanaf komt!

4. Theedoos

Theedoos

Drinkt ze graag thee? Dan kan het geven van een mooie robuuste theedoos (met of zonder theezakjes) een uitstekend cadeau voor moeder zijn!

5. Armband

Armbanden

Armbanden zijn prachtige sieraden en vaak ook nog eens goed betaalbaar. Ze zijn te verkrijgen in elke denkbare soort en worden van veel verschillende materialen gemaakt!

6. Pantoffels

Pantoffels

Verras moeder met een paar nieuwe lekkere warme pantoffels, ze kan hiermee heerlijk door haar huis slenteren zonder dat ze ooit nog koude voeten krijgt!

7. Sjaal

Sjaal

Sjaals zijn te koop voor allerlei verschillende doeleinden. Heeft ze een sjaal nodig om warm te blijven of is het gewoon een sjaaltje om er leuk uit te zien? Kortom keuze genoeg en een prima geschenk voor Moederdag!

8. Sieradendoos

Sieradendoos

Veel vrouwen hebben tegenwoordig aardig wat sieraden in hun collectie. Geef haar een luxe sieradendoos cadeau en ze kan al deze sieraden netjes opbergen zonder ze kwijt te raken! Neem ook een kijkje op onze pagina met het beste luxe cadeau voor haar die je kunt schenken!

9. Eau de parfum

Eau de parfum

Een lekkere geurige eau de parfum mag natuurlijk ook niet in deze lijst ontbreken. Parfums zijn te koop voor elk budget en voor elke vrouw, kies de juiste uit voor haar en je hebt een prima cadeau!

10. Gepersonaliseerde snijplank

Gepersonaliseerde snijplank

Een snijplank is een praktisch keukengerei en altijd een handig cadeau om te geven aan mama. Maar je kunt ze tegenwoordig ook net iets persoonlijker maken door de snijplank te laten graveren met een persoonlijke boodschap, succes verzekerd!

11. Espressomachine

Espressomachine

Dit is een geschenk voor de echte koffieliefhebster, en dan met name iemand die van espresso’s houdt. Zeker geen cadeau voor de kleine beurs, maar ze heeft er wel jaren plezier van!

Wat is Moederdag?

Moederdag is een feestdag waarop kinderen het moederschap eren. Dit wordt vaak gedaan door het geven van cadeaus en ontbijt op bed, ook hoeven moeders vaak geen huishoudelijke taken te doen op deze dag.

Wat is de oorsprong van Moederdag?

De oorsprong van Moederdag gaat terug op de moedercultus in het oude Griekenland.  Deze formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea (Grote moeder der goden) werd overal in Klein-Azië uitgevoerd op de ides (15e dag) van maart. In deze tijd werden dus nog niet zozeer moeders in het zonnetje gezet maar de godin Rhea, later kwam hier verandering in.

Sinds wanneer wordt Moederdag zoals wij het kennen gevierd?

De traditie van Moederdag zoals wij het kennen onstond in Nederland en België rond 1925. Moederdag is rond die tijd uit Amerika komen overwaaien, in dat land is Moederdag in 1870 geïntroduceerd door rechter Julia Ward Howe uite Philadelphia. Het duurde echter tot 1907 voordat Moederdag echt een succes werd, Anna Marie Jarvis uit Grafton (West Verginia) begon deze dag te promoten als een dag om moeders te eren en waarderen.

Het Leger des Heils haalde in 1916 Moederdag naar Nederland maar dat werd toen nog geen succes. Dit success kwam er enkele jaren later in 1924 wel nadat via gerichte reclamecampagnes de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde deze dag promootte. Dit alles in de hoop de bloemenverkoop in Nederland een boost te geven, dit lukte en daardoor worden er tot op de dag van vandaag vaak bloemen cadeau gegeven aan mama voor Moederdag.

Voor wie is Moederdag bedoeld?

Moederdag is bedoeld voor kinderen zowel jong als oud. Op deze dag verwennen kinderen hun mama’s (of ander moederfiguur) als blijk van waardering, vaak gaat dit samen met het geven van cadeaus.

Geef een schoonzoon moederdagcadeaus aan schoonmoeder?

Nee, het is in principe niet gebruikelijk om als schoonzoon cadeaus aan je schoonmoeder te geven met Moederdag. Echter, als je een hele sterke band hebt met je schoonmoeder kun je natuurlijk gewoon een cadeautje voor haar kopen op Moederdag.

Geef een schoondochter moederdagcadeaus aan schoonmoeder?

Nee, het is als schoondochter niet gebruikelijk om op moederdag cadeaus aan je schoonmoeder te geven. Maar als je een goede band hebt kun je dit natuurlijk negeren en haar gewoon een presentje geven als blijk van waardering.

Wordt Moederdag wereldwijd gevierd?

Ja, Moederdag wordt wereldwijd gevierd. Echter, valt Moederdag niet overal op dezelfde dag.

Op welke dag wordt Moederdag in Nederland en België gevierd?

In Nederland en België valt Moederdag altijd op de tweede zondag in mei (met uitzondering van het bisdom Antwerpen).

Op welke dag wordt Moederdag in het bisdom Antwerpen gevierd?

In het bisdom Antwerpen wordt Moederdag sinds 1913 op 15 augustus gevierd. Het heet hier ook wel Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag.

Op welke datum wordt Moederdag in Nederland en België gevierd in 2023?

In Nederland en België valt Moederdag in 2023 op zondag 14 mei (met uitzondering van het bisdom Antwerpen).

Op welke datum wordt Moederdag in Duitsland gevierd in 2023?

In Duitsland valt Moederdag in 2023 op zondag 14 mei.

Op welke datum wordt Moederdag in Engeland gevierd in 2023?

In Engeland valt Moederdag in 2023 op zondag 19 maart.

Op welke datum wordt Moederdag in Frankrijk gevierd in 2023?

In Frankrijk valt Moederdag in 2023 op zondag 28 mei.

Is Moederdag een officiële feestdag in Nederland en België?

Nee, Moederdag is in Nederland en België geen officiële feestdag.

Mogen moslims Moederdag vieren?

Ja, moslims mogen Moederdag vieren. In de koran staat dat moslims hun ouders moeten eren en aardig voor ze moeten zijn, het vieren van Moederdag past hier dus perfect bij.

Is Moederdag ook voor peettantes bedoeld?

Jazeker, Moederdag is bedoeld als blijk van waardering voor moeders maar ook voor moederfiguren zoals bijvoorbeeld peettantes, pleegmoeders, oma’s, schoonmoeders, stiefmoeders en tantes.

Wat zijn kleuren die op Moederdag vaak worden gebruikt?

Roze, paars en wit zijn kleuren die over de hele wereld vaak gebruikt worden in decoraties op Moederdag.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor Moederdag?

Bekijk dan ook eens onze artikels met de beste cadeaus voor moeder of met de beste cadeaus voor Vaderdag om nog meer inspiratie op te doen!