De 11 BESTE kerstcadeaus voor schoonmoeder

Ben je op zoek naar leuke kerstcadeaus voor je schoonmoeder? Op deze pagina vind je originele kerstcadeau-ideeën voor je schoonmoeder om inspiratie op te doen!

Kerstgeschenken worden al eeuwenlang traditiegetrouw met Kerstmis door vrienden en familie aan elkaar geschonken, een daar horen uiteraard de schoonmoeders ook bij. Maar het beste cadeau voor je schoonmoeder vinden is nog niet zo makkelijk! Om je wat op weg te helpen hebben we een lijst samengesteld met persoonlijke, originele en leuke kerstcadeaus voor je schoonmoeder om als inspiratie te dienen. Hieronder vind je onze selectie met de beste kerstcadeaus voor schoonmoeder.

 1. Dagboek
 2. Handdoekhouder
 3. Bloempot
 4. Plaid
 5. Föhn
 6. Hapjespan
 7. Handmassage-apparaat
 8. Geurzakje
 9. Shampoo
 10. Waxinelichthouder
 11. Acupressure-mat
Dagboek

Een leuk kerstcadeau voor schoonmoeder is het geven van een dagboek. Hierin kan ze haar verhaal kwijt en over haar dagelijkse activiteiten schrijven. De dagboeken kun je in allerlei soorten en maten krijgen en door er een persoonlijk berichtje in te zetten voor haar, maak je dit geschenk heel persoonlijk.

2. Handdoekhouder

Handdoekhouder

Is je schoonmoeder een opgeruimd persoon, geef haar dan een praktisch cadeau voor kerst. Een zo een handig cadeau om te geven is een handdoekhouder. Deze zijn te krijgen in de vorm van een leuke knop die opgehangen kan worden of als een rek die verplaatst kan worden.

3. Bloempot

Bloempot

De meeste schoonmoeders zijn goed met planten en zodoende kun je voor kerst een leuke bloempot geven. Er zijn heel wat leuke modellen en maten te vinden die ze in huis of in de tuin neer kan zetten zodra het weer het toelaat.

4. Plaid

Plaid

Het geven van een persoonlijk kerstcadeau aan je schoonmoeder is niet altijd eenvoudig. Will je daarom een praktisch en toch ook een leuk geschenk aan haar geven dan kan het geven van een plaid nooit kwaad. Deze zijn altijd goed te gebruiken en staan vaak ook nog eens leuk bij de bank of als sprei over het bed.

5. Föhn

Föhn

Ken je je schoonmoeder al wat langer en wil je haar iets geven waarvan je zeker weet dat ze het kan gebruiken, kies dan voor een föhn waarmee ze haar haar kan drogen en stylen. Vooral tijdens de kerstdagen doe je haar hier een plezier mee zodat ze goed voor de dag kan komen.

6. Hapjespan

Hapjespan

Heb je een schoonmoeder die graag kookt dan zul je haar ongetwijfeld een plezier doen met een goede hapjespan. Hier kan ze een heerlijk gerecht in klaarmaken die ze je voor kan zetten tijdens een van de kerstdiners.

7. Handmassage-apparaat

Handmassage-apparaat

Ook schoonmoeders kunnen wel wat persoonlijke aandacht gebruiken omdat ze vaak druk bezig zijn. Als kerstcadeau zou je haar een handmassage-apparaat kunnen geven die gewrichtspijn, artrose en reuma kunnen verzachten dankzij de warmtebron die erin ingebouwd zit. Maar ook om gewoon lekker te ontspannen kan ze deze gebruiken wanneer ze wil.

8. Geurzakje

Geurzakje

Mocht je deze kerst niet veel te besteden hebben om voor iedereen persoonlijk een kerstcadeau te kunnen kopen, geef dan een lekker ruikend geurzakje cadeau aan je schoonmoeder. Deze kan ze overal in huis plaatsen, van in de kast tot het toilet of zelfs in de auto en ze geven een heerlijke aromatische geur af.

9. Shampoo

Shampoo

Vind je schoonmoeder het leuk om persoonlijke cadeaus te krijgen die ze voor haarzelf kan gebruiken in plaats van te hoeven delen dan is het geven van verzorgingsproducten als kerstcadeau ideaal. Dit kan bijvoorbeeld een lekker ruikende en verzorgende shampoo zijn die haar haar goed verzorgd.

10. Waxinelichthouder

Waxinelichthouder

Tijdens kerst hoort er sfeerverlichting in huis te zijn en om je schoonmoeder daar een handje bij te helpen, is het geven van een waxinelichthouder een handig en leuk cadeau. Om het compleet te maken kun je er nog een aantal geurende waxinelichtjes bijgeven.

11. Acupressure-mat

Acupressure-mat

Ben je op zoek naar een persoonlijk kerstcadeau voor je schoonmoeder dan zit je zeker goed door haar een acupressuur-mat te geven. Dit zijn matten die verschillende drukpunten over het hele lichaam stimuleren door er een aantal minuten per dag op te gaan liggen. Dit werkt zeer ontspannend en is goed voor het lichaam.

Wat is een goed kerstcadeau voor schoonmoeder?

Een goed kerstcadeau voor schoonmoeder is een geschenk dat haar laat zien dat je om haar geeft. De relatie met een schoonmoeder verloopt niet altijd makkelijk, maar als je haar een persoonlijk cadeau geeft kan dit je band met elkaar verstevigen en wederzijds respect opbouwen.

Wat is een grappig kerstcadeau voor schoonmoeder?

Een grappig kerstcadeau voor schoonmoeder is een geschenk dat ze ondanks de grap toch kan waarderen. Dit kunnen handige en tegelijkertijd grappige gadgets zijn die ze kan dragen en iedereen aan het lachen maakt. Maar het kan ook iets grappigs zijn dat ze kan gebruiken bij het uitoefenen van haar hobby.

Wat geef je als kerstcadeau aan een schoonmoeder die alles al heeft?

Een kerstcadeau voor een schoonmoeder die alles al heeft is een geschenk waaruit blijkt dat je haar beter kent als ze dacht. Geef haar een persoonlijk cadeau wat haar aan jou doet denken, want dat is iets wat ze waarschijnlijk nog niet heeft en graag hebben wilt. Dit zal jullie band hechter maken.

Wat is een goed zelfgemaakt kerstcadeau voor schoonmoeder?

Een goed zelfgemaakt kerstcadeau voor schoonmoeder is een geschenk dat haar laat zien hoe creatief je bent. Door haar iets praktisch te geven wat je zelfgemaakt hebt en ze ook nog eens kan gebruiken bij haar dagelijkse activiteiten, kan het beste kerstcadeau zijn dat ze dit jaar gekregen heeft.

Wat geef je als kerstcadeau aan een schoonmoeder die niets wil krijgen?

Een kerstcadeau voor een schoonmoeder die niets wil krijgen is een geschenk waarbij ze in het zonnetje gezet kan worden. Schoonmoeders die niets willen hebben, zijn vaak altijd druk voor anderen en hebben weinig tijd voor zichzelf. Geef haar daarom iets wat ze voor zichzelf kan gebruiken en lekker kan genieten.

Waar koop je kerstcadeaus voor schoonmoeder?

Kerstcadeaus voor schoonmoeder kopen doe je natuurlijk in een winkel. Maar heb je weinig tijd of geen idee wat je dit jaar voor haar kopen moet dan is het beter om online te kijken wat je haar geven kunt. Zorg wel dat je het cadeau leuk inpakt zodat het een persoonlijk cadeau van jou aan haar wordt.

Hoeveel kost een kerstcadeau voor schoonmoeder?

Het bedrag voor een kerstcadeau voor je schoonmoeder is niet aan een maximum of een minimum budget gebonden. Afhankelijk van de band die je met je schoonmoeder hebt, kun je het bedrag dat je aan haar uit wilt geven daaraan aanpassen.

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus voor schoonmoeder?

Bekijk dan ook eens ons artikel met de beste kerstcadeaus voor schoonvader om nog meer inspiratie op te doen!