De 11 BESTE kerstcadeaus voor opa

Ben je op zoek naar leuke kerstcadeaus voor opa? Op deze pagina vind je originele kerstcadeau-ideeën voor grootvader om inspiratie op te doen!

Het geven van kerstcadeaus aan elkaar is een erg oude traditie, en opa mag natuurlijk niet overgeslagen worden, maar wat is nu het beste cadeau voor opa om te schenken? Om deze vraag te beantwoorden en je op weg te helpen hebben we voor jou een lijst met kerstcadeau-ideeën samengesteld. Doe inspiratie op met deze lijst met leuke, persoonlijke, originele en goede kerstgeschenken voor grootvader! Hieronder vind je onze selectie met de beste kerstcadeaus voor opa.

Portemonnee

Er bestaan een aantal goede redenen waarom je opa als cadeau voor kerst een portemonnee wilt geven. Een van die redenen is dat het niet per se een dure uitgave hoeft te zijn, tenzij je voor een merk en lederen materiaal kiest. Nog een goede reden is, is dat opa zo altijd geld uit zijn nieuwe portemonnee kan toveren voor een ijsje of voor het behalen van je diploma!

2. Shiatsu-massagekussen

Shiatsu-massagekussen

Om opa te helpen op de been te blijven nu hij wat ouder wordt, kan het geven van een Shiatsu-massagekussen voor kerst een aangenaam cadeau zijn. Misschien moet hij even aan het idee wennen, maar zodra hij de massagekussen gebruikt en er het voordeel van merkt kan hij niet meer zonder!

3. Moestuinbak

Moestuinbak

Een goed cadeau om aan opa te geven tijdens de kerstdagen is een leuke moestuinbak. Zo hoeft hij niet meer zo nodig te bukken en kan hij na alle feestelijkheden zijn tuin klaar gaan maken voor de lente. In de moestuinbakken kan van alles geplant worden zodat de bollen en zaden op tijd op komen wanneer de winter voorbij is.

4. Notitieboek

Notitieboek

Misschien is je opa nog niet zo van de nieuwe technologie en heeft niet veel interesse voor een tablet of computer. Dan is het geven van een notitieboek voor kerst niet zo een heel gek idee. Maak het notitieboek speciaal door er een persoonlijk bericht in te schrijven en door zijn initialen aan de voorkant te laten graveren.

5. Elektrische barbecue

Elektrische barbecue

Een elektrische barbecue is makkelijker te bedienen en schoon te maken dan een barbecue die op houtskool werkt. Omdat er zoveel verschillende modellen te koop zijn, kun je er een aanschaffen waar functies op zitten die opa graag gebruikt en wat het makkelijker voor hem maakt om een lekker stuk vlees te grillen.

6. Hengelset

Hengelset

Geef opa een hengelset cadeau zodat hij, zodra het weer beter wordt, weer lekker kan gaan vissen. Mocht hij al een goede hengel hebben dan kun je andere accessoires kopen die hij kan gebruiken tijdens het vissen en van sommige accessoires is het altijd handig om extra te hebben!

7. Golfkleding

Golfkleding

Is opa een fanatieke golfer en wil je graag dat hij er een beetje stoer en fanatiek uitziet, koop dan voor hem een nieuw setje golfkleding. Zorg wel dat je de juiste maat van opa weet, zodat het achteraf niet nog eens geruild hoeft te worden. Vergeet er niet een leuke golfpet bij te doen zodat hij er echt als een professioneel bij loopt.

8. Digitale fotolijst

Digitale fotolijst

Een kerstcadeau die opa heel erg op prijs zal stellen is een digitale fotolijst. Hierin kunnen heel wat foto’s opgeslagen en een voor een afgespeeld worden zonder daarbij door een fotoboek te hoeven bladeren. Verras opa door een aantal oude foto’s van vroeger te digitaliseren en deze in de fotolijst op te slaan.

9. Voetmassageapparaat

Voetmassageapparaat

Uiteraard wordt opa ook wat ouder en om hem toch te helpen in beweging te blijven kun je hem voor kerst een voetmassageapparaat geven die hij regelmatig kan gebruiken. Omdat er een warmtebron in het apparaat verwerkt zit, worden zijn spieren opgewarmd en worden zo de pijntjes verlicht. 

10. Whiskeystenen

Whiskeystones

Elke opa lust na het kerstdiner vast een glaasje sterke drank. Whiskeystenen zijn een populair geschenk omdat ze handig in gebruik zijn en ook nog eens leuk in een glas whiskey staan. Deze natuurstenenblokjes leg je in de vriezer voordat je ze in het glas legt. Na gebruik zijn ze weer makkelijk schoon te maken en te hergebruiken. Lees ook ons artikel met het beste whiskey cadeau voor een whiskeyliefhebber!

11. Campingstoel

Campingstoel

Opa’s die graag vissen, kamperen of graag in de tuin zitten hebben veel aan een goede en stevige campingstoel. Oudere mensen zitten niet graag meer op de grond, aangezien ze moeite hebben om weer op te staan en daarom zal dit cadeau zeer prettig zijn om te krijgen. De meeste modellen zijn licht in gewicht, makkelijk in te klappen en mee te nemen.

Wat is een goed kerstcadeau voor opa?

Een goed kerstcadeau voor opa is een geschenk dat hem helpt in beweging te blijven. Zijn lichaam functioneert niet meer zoals vroeger en om hem toch een handje te helpen kun je verschillende hulpmiddelen geven die het voor hem makkelijker maken om te blijven bewegen. Dit kunnen handige massageapparaten zijn of een praktisch hulpmiddel voor het uitoefenen van zijn hobby’s.

Wat geef je als kerstcadeau aan een opa die alles al heeft?

Een kerstcadeau geven aan een opa die alles al heeft is een geschenk waarbij hij herinneringen kan ophalen. Opa’s hebben veel te vertellen en door je cadeau hierop aan te passen, geef je ze de ruimte en het respect om hun verhalen te vertellen over vroeger.

Wat geef je als kerstcadeau aan een opa die niets wil krijgen?

Een kerstcadeau geven aan een opa die niets wil krijgen is een geschenk dat hij niet verwacht had om te krijgen. Hij zal ongetwijfeld een aantal hobby’s of favoriete bezigheden hebben en daar kun je altijd wel een geschikt cadeau voor vinden. Schrijf er een lief kaartje bij met een mooie kerstgedachte erop en dat zal het cadeau compleet maken.

Waar koop je kerstcadeaus voor opa?

Kerstcadeaus voor opa koop je in de winkel of online. In de winkel kun je vaak nog wel advies inwinnen voordat je tot de aankoop overgaat en worden de cadeaus leuk ingepakt. Online je kerstcadeau kopen heeft als voordeel dat je minder tijd kwijt bent en je even snel kunt zoeken naar een gepast cadeau.

Hoeveel kost een kerstcadeau voor opa?

Het bedrag voor een kerstcadeau voor opa is niet aan een maximum of een minimum budget gebonden. Opa’s hebben vaak alles al, maar het feit dat er aan ze gedacht wordt is meer waard dan een bedrag dat eraan uitgegeven wordt.

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus voor opa?

Bekijk dan ook eens ons artikel met de beste kerstcadeaus voor oma om nog meer inspiratie op te doen!