De 11 BESTE kerstcadeus voor moeder

Ben je op zoek naar leuke kerstcadeaus voor moeder? Op deze pagina vind je originele kerstcadeau-ideeën voor mama om inspiratie op te doen!

Kerstcadeaus worden volgens traditie al vele honderden jaren aan elkaar geschonken, maar het vinden van het beste cadeau voor moeder is elk jaar weer een hele opgave! Om het wat gemakkelijker te maken hebben we daarom een lijst met originele, persoonlijke, dure, goedkopere en goede kerstcadeaus voor mama voor je samengesteld, gebruik deze lijst ter inspiratie. Hieronder vind je onze selectie met de beste kerstcadeaus voor moeder.

 1. Elektrische kurkentrekker
 2. Polshorloge
 3. Smart home apparaat
 4. Yogamat
 5. Insectenhotel
 6. Kandelaar
 7. Leeslamp
 8. Mindfulness boek
 9. Stoppen met roken boek
 10. Geurverspreider
 11. Voetmassageapparaat
Elektrische kurkentrekker

Een elektrische kurkentrekker is een uitermate handig geschenk om tijdens kerst als zoon of dochter aan moeder te schenken als cadeau. Vanwege de vele wijntjes zal dit vernuftige apparaatje veelvuldig gebruikt worden!

2. Polshorloge

Polshorloge

Polshorloges lijken tegenwoordig helemaal uit de tijd met de komst van de smartwatches. Maar niets is minder waar, een mooi polshorloge als kerstgeschenk voor moeder zal zeker gewaardeerd worden door haar!

3. Smart home apparaat

Smart home apparaat

Er komen steeds meer apparaten op de markt die “smart” zijn, dit wil zeggen dat ze taken automatisch kunnen uitvoeren zonder dat men er fysiek iets voor hoeft te doen. Denk dan bijvoorbeeld aan rolluiken die automatisch sluiten als het donker wordt of een koffiezetapparaat dat vanuit bed bedient kan worden!

4. Yogamat

Yogamat

Sporten is gezond en veel mensen doen tegenwoordig aan yoga, en niet zonder reden natuurlijk. Prima geschenk om voor kerst aan mama te geven, kan ze gelijk de extra kilootjes van al dat vele lekkere eten eraf sporten!

5. Insectenhotel

Insectenhotel

Insecten zijn onmisbaar voor ons mensen, zonder insecten kunnen we simpelweg niet overleven omdat ze heel belangrijk zijn in ons ecosysteem. Om deze beestjes een beetje te helpen bestaan er insectenhotels die een huis bieden aan allerlei insecten zoals bijen en vlinders!

6. Kandelaar

Kandelaar

Een kandelaar is natuurlijk bij uitstek een kerstgeschenk, het kan direct gebruikt worden om mooie kaarsen in te zetten en te zorgen voor extra sfeer tijdens de feestdagen!

7. Leeslamp

Leeslamp

Een goed betaalbaar en handig product om te schenken deze kerst aan mama is misschien wel een leeslampje. Het is een prima product voor moeders die graag ’s avonds nog wat lezen!

8. Mindfulness boek

Mindfulness boek

Mindfulness is al jaren bezig aan een sterke opmars qua populairiteit, het is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining van het brein. Mindfulness leert mensen beter omgaan met bijvoorbeeld stress, depressies of slapeloosheid. Een boek over mindfulness kan misschien een idee zijn om voor kerst te schenken aan mama!

9. Stoppen met roken boek

Stoppen met roken boek

Roken is een hardnekkige verslaving, het is zeer slecht voor de gezondheid en het stinkt bovendien ook nog eens enorm. Een boek dat moeder helpt om te stoppen met roken lijkt misschien wat raar, maar als het haar lukt is dit cadeau onbetaalbaar voor haar en haar omgeving!

10. Geurverspreider

Geurverspreider

Een geurverspreider wordt gevuld met water en etherische oliën, het apparaat verneveld dit en verspreid het zo door de ruimte. Met een geurverspreider kan men de hele dag door genieten van een heuse ontspannende aromatherapie!

11. Voetmassageapparaat

Voetmassageapparaat

Moeder kan na een lange en drukke dag lekker op de bank ontspannen en een heerlijke voetmassage krijgen van een voetmassageapparaat. Met een apparaat als dit gaan letterlijk de voetjes van de vloer!

Wat is een goed kerstcadeau voor moeder?

Een goed kerstcadeau voor moeder is een geschenk wat bij haar interesses en levensstijl aansluit. Als je moeite hebt om daarbij een cadeau uit te kiezen, kies dan iets wat ze in het dagelijks leven kan gebruiken.

Wat geef je als kerstcadeau aan een moeder die alles al heeft?

Een goed kerstcadeau om te geven aan een moeder de alles al heeft is een geschenk wat bij haar blijvende herinneringen zal opleveren. Je kunt haar bijvoorbeeld een gezellig dagje uit met familie en/of vrienden cadeau doen, of misschien een mooie fotoshoot met de hele familie!

Wat geef je als kerstcadeau aan een moeder die van koken houdt?

Een goed kerstcadeau voor een moeder die van koken houdt is natuurlijk iets wat met dit onderwerp te maken heeft. Je kunt haar bijvoorbeeld een nieuwe pannenset of keukenschort cadeau doen!

Wat geef je als kerstcadeau aan een moeder die van lezen houdt?

Een goed kerstcadeau voor een moeder die van lezen houdt is een geschenk wat bij dit onderwerp aansluit. Dan kun je denken aan een nieuw leesboek, maar ook bijvoorbeeld aan een metalen bladwijzer die gepersonaliseerd is!

Wat geef je als kerstcadeau aan een moeder die niets wil krijgen?

Een goed kerstcadeau voor een moeder die niets wil krijgen is een geschenk wat haar positieve herinneringen zal opleveren. Je kunt haar bijvoorbeeld een dagje uit cadeau doen naar een activiteit wat goed bij haar interesses past.

Hoeveel kost een kerstcadeau voor moeder?

Er is geen vast bedrag wat een kerstcadeau voor moeder minimaal of maximaal moet kosten. Kerst is een tijd van saamhorigheid en gezelligheid, de cadeaus die gegeven worden zijn een randzaak en het gaat bovendien om het gebaar, niet om het bedrag wat ze kosten!

Ben je op zoek naar nog meer kerstcadeaus voor moeder?

Bekijk dan ook eens ons artikel met de beste kerstcadeaus voor vader om nog meer inspiratie op te doen!