De 11 BESTE cadeaus voor een babyshower

Ben je op zoek naar leuke cadeaus voor een babyshower? Op deze pagina vind je originele babyshowercadeaus om de aanstaande moeder te verrassen!

De term babyshower is in Nederland relatief nieuw en is overkomen waaien vanuit Amerika en is bedoeld om de aanstaande moeder te verrassen met een feest. Op een babyshower geven (meestal alleen) vriendinnen van de aanstaande moeder cadeautjes en worden er leuke spelletjes gedaan een lekkere hapjes gegeten. Meestal heeft een babyshower een bepaald thema wat bij de aanstaande mama past. In dit artikel hebben wij alvast originele cadeaus voor een babyshower uitgezocht voor je. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor een babyshower.

 1. Inbakerdoek
 2. Babyshower gastenboek
 3. Voorleesboek
 4. Zwitsal geschenkset
 5. Kruipdeken
 6. Fopspeen
 7. Rompertje
 8. Slabbetje
 9. Babyslaapzak
 10. Babyfoon met camera
 11. Bijtring
Meyco inbakerdoek

Een inbakerdoek is bedoeld om een baby stevig in te wikkelen, zo wordt de bewegingsvrijheid van een baby wat beperkt en dit zorgt ervoor dat de baby makkelijker zal slapen! Deze inbakerdoek van Meyco is gemaakt van 100% katoen en heeft een sluiting van klittenband. Het is te krijgen in 2 verschillende varianten.

2. Babyshower gastenboek

Illustrations by Renee babyshower gastenboek

Een gastenboek voor de babyshower kan een leuk geschenk zijn om cadeau te doen. Voordeel van dit cadeau is dat het gelijk gebruikt kan worden door de aanwezige gasten! Dit gastenboek van Illustrations by Renee kan ingevuld worden door 24 gasten en bevat ook een leuke quiz!

3. Voorleesboek

Eric Carle - Rupsje Nooitgenoeg

Voorlezen helpt zelfs op zeer jongen leeftijd al bij de ontwikkeling van een kind. Het is een erg leuke activiteit voor de baby maar ook zeker voor mama of papa! Rupsje Nooitgenoeg is een boek geschreven door auteur Eric Carle en wordt uitgegeven door uitgeverij Gottmer. Het verhaal is wereldberoemd en het boek bevat mooie afbeeldingen om aan het kind te laten zien. Bekijk ook ons artikel met de beste babycadeaus als je nog meer inspiratie nodig hebt!

4. Zwitsal geschenkset

Zwitsal Baby Reis Luiertas - Cadeaupakket

Zwitsal staat natuurlijk bekend om zijn uitstekende verzorgingsproducten voor baby’s. Zo zijn er tegenwoordig ook zelfs hele geschenksets te koop met daarin allerlei producten van dit merk! Dit cadeaupakket bestaat uit een luiertas voor op reis waarin gemakkelijk alle verzorgingsproducten voor een baby passen! Een luiertas staat ook in ons artikel met de beste zwangerschapscadeaus!

5. Kruipdeken

Ullenboom kruipdeken

Op een kruipdeken kan de baby veilig spelen zonder zichzelf te bezeren en smerig te worden. Het zijn vaak grote en zachte dekens waarop het kind leuk kan spelen, ze kunnen meestal ook gewoon zonder problemen in de wasmachine! Dit kruipdeken van Ullenboom is gemaakt van polyester en katoen en is te krijgen in meerdere kleuren en maten.

6. Fopspeen

Bibs fopspenen

Een fopspeen is natuurlijk altijd een goed en betaalbaar cadeau om op een babyshower te geven. Dit product van Bibs bevat 3 fopspeentjes die gemaakt zijn van 100% natuurlijk rubber en zijn vrij van BPA, PVC en ftalaten. De fopspenen zijn in meerdere kleurvarianten te krijgen!

7. Rompertje

KUUK'n Nijntje rompers

Rompertjes kan een baby niet genoeg hebben, ze worden regelmatig vies dus er moeten er voldoende op voorraad zijn. Ze zijn te koop met allerlei leuke tekstjes en in allerlei verschillende kleuren! Deze set van KUUK’n bevat 2 verschillende rompertjes met Nijntje-thema en zijn gemaakt van katoen. Een rompertje staat ook in ons artikel met de beste kraamcadeaus!

8. Slabbetje

Jollein slabbetje

Slabbetjes zijn natuurlijk ook onmisbaar voor een baby, ze knoeien ontzettend vaak en dus ze worden veel gebruikt. Tegenwoordig zijn er zelfs handige waterbestendige slabbetjes, dat scheelt weer een heleboel wasjes! Dit slabbetje van Jollein heeft leuke afbeeldingen van olifantjes en is gemaakt van polyester en polyurethaan. Het slabbetje is te koop in 3 varianten met verschillende icoontjes.

9. Babyslaapzak

Jollein babyslaapzak

Baby’s hebben de neiging om onder de dekens te kruipen en dat kan gevaarlijk zijn, daarom is het soms beter om het kind in een babyslaapzak te laten slapen, dit kan al vanaf de geboorte! Deze hydrofiele babyslaapzak van Jollein is gemaakt van katoen en ademt daardoor. De babyslaapzak is verkrijgbaar in 4 kleuren en 3 maten.

10. Babyfoon met camera

Luvion babyfoon met camera

Een babyfoon met camera is erg handig om vanaf een afstand toch de baby goed in gaten te houden als deze ligt te slapen op zijn of haar kamertje. Dit product van Luvion heeft een goed bereik, helder geluid en zeer scherp beeld. Een erg handig babyshower cadeau dat de aanstaande moeder zeker op prijs zal stellen!

11. Bijtring

Jollein bijtring

Als de tandjes door beginnen te komen bij een baby kan dit soms pijnlijk zijn, om ze hierbij wat te ontzien zijn er bijtringen te koop. Dit exemplaar van Jollein is gemaakt van hout, katoen en polyester en bevat geen schadelijke stoffen! Dit product is in zowel het blauw als roze verkrijgbaar.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feestje dat wordt georganiseerd voor een aanstaande moeder.

Wat is de oorsprong van een babyshower?

De babyshower zoals wij het in Nederland kennen is in de 20e eeuw overkomen waaien vanuit Amerika. Het heet hoogstwaarschijnlijk “babyshower” omdat de aanstaande moeder overspoeld wordt met praktische cadeautjes zoals luiers, rompertjes en speentjes. Oorspronkelijk werd een babyshower alleen gevierd voor de eerste zwangerschap omdat de spullen van het eerste kind weer bij de volgende gebruikt kunnen worden. In andere culturen, landen en plaatsen zoals India, Griekenland, Egypte en Rome bestaan ook tradities die lijken op een babyshower zoals wij het kennen.

Wanneer wordt een babyshower gevierd?

Een babyshower wordt omstreeks het begin van het derde trimester (7e maand) van de zwangerschap gevierd. In deze tijd voelt de aanstaande moeder zich meestal lichamelijk nog niet beperkt en is er nog genoeg tijd om babyspulletjes te verzamelen voordat het kindje ter wereld komt.

Wie organiseert een babyshower?

Vriendinnen (of vrienden) van de aanstaande moeder organiseren meestal een babyshower. De aanstaande moeder is vaak de eregast en niet de gastvrouw van het feest.

Waar wordt een babyshower gevierd?

Een babyshower wordt meestal bij de gastvrouw thuis of bij de aanstaande moeder thuis gehouden. Echter, het is natuurlijk ook mogelijk om andere locatie af te huren, of om naar een publieke plek of gelegenheid te gaan.

Wie nodig je uit voor een babyshower?

Voor een babyshower nodig je meestal de vriendinnen en familie uit die het dichtst bij de aanstaande moeder staan. Het is wel gebruikelijk dat de aanstaande moeder een gastenlijst maakt en deze aan de gastvrouw geeft.

Wie verstuurd de babyshower uitnodigingen?

De gastvrouw (of gastheer) die de babyshower voor de aanstaande moeder organiseert verstuurt ook de uitnodigingen. De aanstaande moeder maakt meestal vooraf wel een gastenlijst en deze kunnen dan worden uitgenodigd.

Wanneer worden de babyshower-uitnodigingen verstuurd?

De uitnodigingen voor een babyshower worden zo’n 4 tot 6 weken voor het feest verstuurd.

Wie betaald een babyshower?

Meestal betaald de gastvrouw (of gastheer) voor een babyshower. Echter, dit hoeft niet altijd één persoon te zijn, tegenwoordig is het gebruikelijker dat genodigden van te voren samen geld inleggen of benodigheden zoals hapjes, spelletjes en/of versieringen betalen.

Hoeveel kost een babyshower?

Een babyshower kost zo tussen de €80,- en €800,-. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het aantal genodigden, het eten, de versieringen, cadeaus en locatie.

Is een babyshower alleen voor vrouwen?

Nee, oorspronkelijk was een babyshower alleen voor vrouwen, maar tegenwoordig kunnen er zeker ook mannen worden uitgenodigd.

Is een babyshower ook voor vaders?

Nee, een babyshower is in principe niet bedoeld voor aanstaande vaders.

Is het gebruikelijk om meedere babyshowers te houden?

Het is niet gebruikelijk om meerdere babyshowers te houden. Maar het komt wel voor dat aanstaande moeders meerdere babyshowers houden voor verschillende groepen vrienden of familie.

Hoe lang duurt een babyshower?

Een babyshower duurt meestal zo tussen de twee á drie uur. Het meeste van die tijd gaat op aan het openen van cadeaus en het eten van taart en hapjes.

Is een babyshower gebruikelijk voor een tweede kind?

Oorspronkelijk was een babyshower altijd alleen voor de eerstgeborene bedoeld. Tegenwoordig worden babyshowers ook voor de andere kinderen gehouden.

Is het gebruikelijk om een bedankje te geven na een babyshower?

Ja, het is gebruikelijk kom een bedankje te geven. Dit kan een bedankkaartje zijn maar ook een klein presentje.

Wat voor versieringen zijn er op een babyshower nodig?

Het is gebruikelijk om een babyshower een bepaald thema (iets wat de aanstaande moeder leuk vindt) te geven. De versieringen voor een babyshower moeten hier dus qua uiterlijk en uitstraling goed bij aansluiten.

Wat voor spelletjes worden er op een babyshower gespeeld?

Enkele ideeën voor babyshowerspelletjes vind je in onderstaande lijst.

 1. Babyshower-hints
 2. Babynaam, geboortedatum en geslacht raden
 3. Babyshower-quiz
 4. Babyshower-bingo
 5. Babyvoeding proeven
 6. Luiers versieren
 7. Van wie is deze babyfoto?
 8. 30 Seconds babyshower-editie
 9. Rompertjes verven
 10. Babyshower-invulkaarten

Is een babyshower hetzelfde als een kraamfeest?

Nee, een babyshower is niet hetzelfde als een kraamfeest. Een babyshower wordt altijd vóór de geboorte van een kind gehouden en is ter ere van de aanstaande moeder. Een kraamfeest wordt altijd ná de geboorte van een kind gehouden en is (vaak) ter ere van de baby.