De 11 BESTE cadeaus voor een baby

door

Ben je op zoek naar leuke cadeaus voor een baby? Op deze pagina vind je goede babycadeaus om te geven aan het pasgeboren kindje!

De beste cadeaus voor een baby

Alhoewel het voor een baby van deze leeftijd niet heel veel uitmaakt welk soort cadeau hij of zij krijgt, zijn er soms wel degelijk al duidelijk verschillen tussen jongetjes en meisjes te zien. Daarom zijn er zelfs voor kinderen van deze jonge leeftijd al een heel scala aan cadeaus (wat meestal leerzaam speelgoed is) te koop. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor een baby.

1. Rammelaar

Een rammelaar is goed speelgoed wat bij de baby helpt om zijn of haar grove motoriek te ontwikkelen. Rammelaars zijn te koop in allerlei kleuren, vormen en maten en worden van verschillend materiaal zoals hout of kunststof gemaakt!

2. Knuffel

Ieder kind behoort natuurlijk één of meerdere knuffels te hebben, zo zijn er dus uiteraard ook knuffeltjes te koop die al door een baby gebruikt kunnen worden. Zeer leuk geschenk voor een baby waar het nog jaren plezier aan zal believen! Dit product staat ook in onze lijst met de beste kraamcadeaus!

3. Babygym

Bij een babygym is heel veel te zien en ook te horen en het bevordert daarom de ontwikkeling van heel veel verschillende vaardigheden van een baby, het kind zal hier later veel profijt van hebben!

4. Badboekje

Zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden is een badboekje speciaal voor in het bad gemaakt. Het is waterbestendig en de baby kan hier leuk tijdens een badsessie in kijken en mee spelen!

5. Loopwagen

De eerste stapjes van een baby zijn vaak de moeilijkste. Om het kind daarbij een beetje extra hulp en ondersteuning te bieden kan een loopwagen een uitstekend babycadeau zijn!

6. Kruiprol

Een kruiprol is speciaal voor baby’s gemaakt en ook dit speelgoed bevordert weer de ontwikkeling van allerlei verschillende vaardigheden. Vaak zitten er binnenin een kruiprol ook allerlei interessante dingetjes wat de nieuwsgierigheid van een baby alleen nog maar groter maakt!

7. Speelkleed

Baby’s liggen en rollen vaak over de grond, om ze toch enigszins een veilige en schone ondergrond te geven zijn er speciale speelkleden voor kinderen te koop!

8. Badzitje

Omdat een baby vaak nog niet zelfstandig rechtop kan blijven zitten zijn er badzitjes ontwikkeld. Hierin kan de baby lekker zitten en toch ook veilig van zijn of haar badsessie genieten!

9. Waterspeelmat

Een waterspeelmat is een opblaasbaar figuur, het middenstuk hoort te worden gevuld met water. Een waterspeelmat is goed voor een baby omdat het heel veel vaardigheden stimuleert. Ook traint het de hoofd-, nek- en schouderspieren van een baby!

10. Activity center

Een activity center is voor een baby uitermate geschikt om zijn of haar cognitieve en motorische vaardigheden te trainen en ontwikkelen. Het kind zal uren zoet zijn met draaien, sorteren, schuiven, passen, meten en coördineren van de verschillende activiteiten die er te doen zijn!

11. Nijntje boek

Ook een geweldig cadeau voor een baby zijn de wereldberoemde boeken van Nijntje door Dick Bruna. Zelfs op zeer jonge leeftijd is het goed en bevorderlijk om een baby al voor te lezen, dit helpt het kind op latere leeftijd qua niveau! Voorleesboeken staan ook in onze lijst met de beste cadeaus voor een babyshower!

Waar koop je cadeaus voor een baby?

Cadeaus voor baby’s koop je tegenwoordig het gemakkelijkst en snelst online op websites zoals amazon.nl, bol.com en ochama.com. Het leukste is natuurlijk om babycadeaus te kopen in winkels die hier in gespecialiseerd zijn, echter zijn er niet zo heel veel van deze zaken meer te vinden.

Wat zijn goede cadeaus voor een baby om te geven?

De beste cadeaus die je een baby kunt geven zijn leerzame cadeaus waarmee het kind zijn of haar fijne motoriek en andere vaardigheden al spelenderwijs traint. Dit zijn zaken waar het kind later veel profijt van zal hebben.

Ben je op zoek naar nog meer babycadeaus?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeautjes voor 1-jarige jongetjes of cadeautjes voor 1-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Ook kun je onze suggesties voor zwangerschapscadeaus bekijken voor nog meer cadeautips!