De 19 BESTE cadeaus voor meisjes

Geüpdatet op 4 november 2023 door
Zoek je goede cadeaus voor meisjes? Op deze pagina staan de beste cadeaus om te geven aan een meisje!

Elke verjaardag van een meisje is een sprankelend hoofdstuk in haar jonge leven. Zo’n moment wordt gekoesterd door familie en dierbaren. Voor deze speciale dag wil je een cadeau dat haar inspireert en vermaakt. Hieronder vind je onze selectie met cadeaus voor meisjes in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar.

Knuffel

Ieder kind en dus ook een meisje van deze leeftijd moet natuurlijk een favoriete knuffel hebben. Dit is een prima geschenk om te geven aan een baby, het zal in ieder geval vaak gebruikt worden. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor baby’s van 0 jaar!

2. Babyschommel – 1 jaar

Babyschommel

Gewone schommels zijn nog wat te gevaarlijk om een kind van deze leeftijd op te zetten. Daarom zijn er heuse babyschommels te koop, deze zijn een stuk veiliger. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 1 jaar!

3. Loopfiets – 2 jaar

Loopfiets

Rond deze leeftijd gaan kinderen natuurlijk lopen, maar dit gaat nog niet altijd even gemakkelijk. Met een loopfiets heeft het meisje de nodige ondersteuning hierbij en zal ze gauw zonder hulp lopen. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 2 jaar!

4. Kinderkeuken – 3 jaar

Kinderkeuken

Meisjes doen graag na wat hun ouders ook doen, dus het geven van een kinderkeuken is nog niet eens zo’n slecht idee. Met dit geschenk kan het meisje leuk spelen in de speelkeuken en zo een echte chefkok zijn! Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 3 jaar!

5. Enchantimals – 4 jaar

Enchantimals

Enchantimals zijn speelgoedpoppen en ze zijn te krijgen in allerlei kleuren. Enchantimals is een merk van het wereldberoemde speelgoedmerk Mattel, dus met de kwaliteit zit het wel goed. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 4 jaar!

6. Poppenhuis – 5 jaar

Poppenhuis

Sommige meisjes van deze leeftijd spelen graag met poppen, het geven van een mooi poppenhuis is dan misschien een leuk cadeau voor het meisje! Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 5 jaar!

7. Rainbow High pop – 6 jaar

Rainbow High pop

Rainbow High poppen zijn speelgoedpoppen gemaakt door MGA, het zijn eigenlijk een soort modepoppen en het leukste is dat ze verschillende kapsels en kleren kunnen dragen. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 6 jaar!

8. LEGO DOTS – 7 jaar

LEGO DOTS

LEGO DOTS is een thema van LEGO, maar het is niet een thema wat we van dit merk gewend zijn. LEGO DOTS sets zijn eigenlijk een soort knutselpakketten waarbij een meisje allerlei verschillende dingen zoals armbandjes of tassenhangers in elkaar kan knutselen. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 7 jaar!

9. Playmobil – 8 jaar

Playmobil

Playmobil behoeft waarschijnlijk geen verdere uitleg, dit wereldberoemde merk maakt allerlei leuke speelgoedsets voor kinderen, en ook speciaal voor meisjes zijn er sets te krijgen. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 8 jaar!

10. Trampoline – 9 jaar

Trampoline

Op een trampoline springen is gezond en leuk, en bovendien zijn trampolines de laatste jaren erg goed betaalbaar geworden. Als de ruimte er is, is dit een geweldig geschenk voor meisjes! Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 9 jaar!

11. Cool Maker – 10 jaar

Cool Maker

Met een set van Cool Maker kunnen meiden allerlei dingen in elkaar knutselen, denk dan aan bijvoorbeeld armbandjes, kettingen of andere sieraden. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 10 jaar!

12. Waveboard – 11 jaar

Waveboard

Waveboards zijn de laatste jaren erg populair geworden onder kinderen. Het is eigenlijk een combinatie van een surfplank en skateboard en door op een speciale manier te bewegen gaat het vooruit. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 11 jaar!

13. Educa puzzel – 12 jaar

Educa puzzel

Educa Borras is een merk dat alleen maar puzzels fabriceert, maar niet zomaar puzzels! Deze puzzels zijn soms levensecht en van zeer hoge kwaliteit, echt een leerzaam en leuk geschenk om te geven. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor meisjes van 12 jaar!

14. Bluetooth speaker – 13 jaar

Bluetooth speaker

Met een bluetooth speaker heeft het meisje altijd en overal een handige draagbare speaker tot haar beschikking, zo kan ze haar favoriete muziek altijd luisteren. Bekijk ook ons artikel met de beste speelgoed voor meisjes van 13 jaar!

15. Draadloze oplader – 14 jaar

Draadloze oplader

Met een draadloze oplader kunnen smartphones en smartwatches draadloos worden opgeladen, erg handig omdat men niet meer met een snoer in de weer hoeft. Bekijk ook ons artikel met de beste speelgoed voor meisjes van 14 jaar!

16. Adidas rugzak – 15 jaar

Adidas rugzak

Adidas is natuurlijk een zeer bekend merk en dat is niet zonder reden. Adidas maakt ook een heel scala aan rugzakken die uitermate geschikt zijn om te schenken aan een meisje van deze leeftijd. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor meisjes van 15 jaar!

17. Zilveren ketting – 16 jaar

Zilveren ketting

Een zilveren ketting is een geschenk wat het kind altijd bij zich zal dragen. Ze zijn te koop in allerlei uitvoeringen en prijsklasses. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor meiden van 16 jaar!

18. Powerbank – 17 jaar

Powerbank

Smartphones en andere smart devices worden steeds vaker gebruikt en moeten daarom dus ook vaker worden opgeladen. Met een powerbank heeft het kind altijd de mogelijkheid om dit overal te doen. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor meiden van 17 jaar!

19. SodaStream – 18 jaar

SodaStream

Met een bruiswatertoestel van SodaStream kan van gewoon kraanwater bruiswater gemaakt worden. Ook is het mogelijk om verschillende soorten frisdrank te maken, de smaken moeten wel apart gekocht worden hiervoor. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor meiden van 18 jaar!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Hoe kies ik het juiste cadeau voor meisjes van verschillende leeftijden?

De sleutel is om te overwegen waar het meisje op dat specifieke moment in haar ontwikkeling en interesses is. Voor jongere kinderen zijn sensorische en educatieve speelgoedjes populair. Terwijl tieners waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in technologie, mode of hobby-gerelateerde items.

Welke cadeaus zijn populair voor meisjes van 1-3 jaar?

Op deze leeftijd zijn zachte knuffels, stapelblokken, muzikaal speelgoed en prentenboeken meestal een hit. Kies voor items die hun fijne motoriek en verbeeldingskracht stimuleren.

Wat zijn de beste cadeaus voor meisjes van 4-6 jaar?

Creatief speelgoed zoals kleursets, eenvoudige bordspellen en verkleedkleren zijn populair. Puzzels, bouwsets en interactief leerzaam speelgoed kunnen ook geweldig zijn voor deze leeftijdsgroep.

Hoe kies ik een cadeau voor meisjes van 7-9 jaar?

Overweeg hobbykits, wetenschappelijke experimentensets, leesboeken en buiten speelgoed zoals springtouwen of skates. Dit is ook een goede leeftijd voor muziekinstrumenten zoals een keyboard of ukelele.

Wat waarderen tienermeisjes van 10-12 jaar als cadeau?

Elektronica zoals tablets, mode-accessoires, sieraden maaksets en geavanceerdere hobbykits zijn vaak populair. Daarnaast zijn boekenreeksen of tijdschriftenabonnementen ook geschikte opties.

Welke cadeaus zijn geschikt voor meisjes van 13-15 jaar?

Denk aan mode, beautyproducten, technologische gadgets en cadeaubonnen voor hun favoriete winkels of online platforms. Boardgames of activiteiten om met vrienden te doen zijn ook een hit.

Hoe kies ik een cadeau voor oudere tienermeisjes van 16-18 jaar?

Op deze leeftijd zijn persoonlijke verzorgingsproducten, sieraden, hoogwaardige tech gadgets en cadeaubonnen voor ervaringen (zoals concertkaartjes of workshops) populair. Boeken over persoonlijke groei, reizen of studiemateriaal zijn ook gewaardeerde geschenken.

Zijn er tijdloze cadeau-opties die geschikt zijn voor alle leeftijden?

Ja, persoonlijke cadeaus zoals naamkettingen, geïllustreerde boeken, of handgemaakte items kunnen tijdloos zijn en geschikt voor bijna elke leeftijd, mits afgestemd op de individuele voorkeuren van het meisje.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.