De 19 BESTE cadeaus voor jongens

Geüpdatet op 4 november 2023 door
Zoek je goede cadeaus voor jongens? Op deze pagina staan de beste cadeaus om te geven aan een jongen!

De verjaardag van een jongen is een mijlpaal vol avontuur en vreugde. Het moment wordt gekoesterd door ouders en naasten, een weerspiegeling van zijn groei en ontwikkeling. Voor deze bijzondere gelegenheid zoek je een cadeau dat zowel leerzaam als boeiend is. Hieronder vind je onze selectie met cadeaus voor jongens in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar.

Rammelaar

Een rammelaar is een geweldig speelgoed wat aan een baby gegeven kan worden, door de verschillende geluiden en vormen wordt de grove motoriek van een baby beter ontwikkeld. Bekijk ook ons artikel met de beste kraamcadeaus voor een baby van 0 jaar!

2. Mega Bloks – 1 jaar

Mega Bloks

Mega Bloks zijn bouwstenen van het merk Fisher-Price die speciaal voor zeer jonge kinderen zijn ontwikkeld. De bouwstenen zijn vrij groot en dus zijn er geen kleine onderdeeltjes die ingeslikt kunnen worden. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 1 jaar!

3. Kleurpotloden – 2 jaar

Kleurpotloden

Niet elke set kleurpotloden is geschikt om gebruikt te worden door zeer jonge kinderen, daarom zijn er nu speciale kleurpotloden te koop die wel door deze doelgroep gebruikt kan worden. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 2 jaar!

4. LEGO Duplo – 3 jaar

LEGO Duplo

LEGO Duplo is natuurlijk al decennia lang ongekend populair als speelgoed bij kinderen. Ze maken heel veel verschillende sets, dus voor elk kind is er wel een leuke set te vinden. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 3 jaar!

5. Kinderstep – 4 jaar

Kinderstep

Steppen is voor een kind en erg leuke en gezonde bezigheid, daarom zijn er zelfs al kleurrijke stepjes te koop voor deze jonge leeftijdsgroep. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 4 jaar!

6. Kindercamera – 5 jaar

Kindercamera

Fotograferen en filmen is voor kinderen ook al een leuke bezigheid, maar ze kunnen natuurlijk nog niet met een professioneel exemplaar overweg. Met een kindercamera kan de jongen op een speelse manier zijn eerste foto’s en video’s maken. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 5 jaar!

7. Berg skelter – 6 jaar

Berg skelter

Skelteren is een erg stoere bezigheid voor een kind, met name als dit wordt gedaan op een skelter van het welbekende merk Berg. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 6 jaar!

8. LEGO Ninjago – 7 jaar

LEGO Ninjago

LEGO Ninjago is een thema van LEGO dat zich baseert op het fictieve eiland genaamd “Ninjago”. Er zijn heel veel verschillende soorten LEGO Ninjago sets te krijgen, in evenzoveel verschillende prijsklassen. Er is zelfs ook een serie op tv met ditzelfde thema. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 7 jaar!

9. 999 Games spel – 8 jaar

999 Games spel

999 Games is een Nederlandse fabrikant van met name bordspellen voor kinderen, ze maken ontzettend veel leuke spellen dus voor iedere jongen is er wel een examplaar te vinden. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 8 jaar!

10. Hoverboard – 9 jaar

Hoverboard

Hoverboards zijn de laatste jaren erg populair geworden onder kinderen. De examplaren die voor jonge kinderen zijn gemaakt gaan een stuk langzamer dan normale hoverboards, dit is natuurlijk voor de veiligheid. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 9 jaar!

11. Nerf gun – 10 jaar

Nerf gun

Nerf guns zijn speelgoed van het bekende speelgoedmerk Hasbro en het zijn speelgoedgeweren die projectielen van schuimrubber afvuren. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 10 jaar!

12. Trampoline – 11 jaar

Trampoline

Een eigen trampoline in de tuin is in Nederland al enige tijd niet zo heel bijzonder meer. Dit komt natuurlijk omdat kinderen graag op een trampoline springen en ze ook steeds betaalbaarder zijn geworden. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 11 jaar!

13. LEGO Speed Champions – 12 jaar

LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions is een thema van LEGO dat zich met name richt op zeer snelle auto’s, de zogenaamde supercars. Als de jongen van auto’s en van LEGO houdt is dit een geweldig geschenk. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 12 jaar!

14. Trefl puzzel – 13 jaar

Trefl puzzel

Puzzelen is een erg leuke en leerzame bezigheid, zelfs op deze leeftijd. De puzzels van het Poolse merk zijn van zeer goede kwaliteit en lijken levensecht! Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 13 jaar!

15. Stuntstep – 14 jaar

Stuntstep

Tienerjongens van deze leeftijd doen graag spannende dingen met veel actie, een stuntstep is voor deze jongens een geweldig geschenk om te geven. Bekijk ook ons artikel met het beste speelgoed voor jongens van 14 jaar!

16. Opzetzwembad – 15 jaar

Opzetzwembad

Een eigen zwembad in de tuin was vroeger erg duur, tegenwoordig bestaan er heuse opzetzwembaden die véél goedkoper zijn en gemakkelijk te plaatsen. Bekijk ook ons artikel met de beste speelgoed voor jongens van 15 jaar!

17. LEGO Architecture – 16 jaar

LEGO Architecture

LEGO Architecture is een thema van LEGO met sets die gebaseerd zijn op beroemde gebouwen van over de hele wereld. Deze sets zijn meestal wel vrij duur maar zeker erg leerzaam om cadeau te geven aan een jongen die van architectuur houdt. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 16 jaar!

18. Draadloze oordopjes – 17 jaar

Draadloze oordopjes

De snoertjes van ouderwetse oordopjes willen nog wel eens in de war raken, met draadloze oordopjes is dit probleem voor eens en voor altijd opgelost! Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 17 jaar!

19. Videogame – 18 jaar

videogames

Bij jongens zijn videogames nog steeds mateloos populair, de meest populaire spellen zijn die van PlayStation, Xbox en Nintendo. Bekijk ook ons artikel met de beste cadeaus voor jongens van 18 jaar!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Hoe kies ik het juiste cadeau voor jongens van verschillende leeftijden?

De sleutel is om te overwegen waar de jongen op dat specifieke moment in zijn ontwikkeling en interesses is. Voor jongere kinderen zijn actief en educatief speelgoed populair. Terwijl tieners wellicht meer geïnteresseerd zijn in technologie, sport of hobby-gerelateerde items.

Welke cadeaus zijn populair voor jongens van 1-3 jaar?

Op deze leeftijd zijn zachte knuffels, blokkensets, autootjes en prentenboeken meestal een hit. Kies voor items die hun fijne motoriek en verbeeldingskracht stimuleren.

Wat zijn de beste cadeaus voor jongens van 4-6 jaar?

Actief speelgoed zoals ballen, bouwsets zoals LEGO, eenvoudige bordspellen en actiefiguren zijn populair. Ook voertuigen zoals speelgoedauto’s, -treinen en -vliegtuigen zijn vaak favorieten.

Hoe kies ik een cadeau voor jongens van 7-9 jaar?

Overweeg wetenschappelijke experimentensets, bouwprojecten, sportuitrusting en buiten speelgoed zoals een voetbal of vlieger. Dit is ook een goede leeftijd voor beginnende muziekinstrumenten zoals een drum of keyboard.

Wat waarderen tienerjongens van 10-12 jaar als cadeau?

Elektronica zoals gameconsoles, sportartikelen, modelbouwkits en geavanceerde bouwsets zijn vaak populair. Stripboeken of boekenreeksen kunnen ook geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep.

Welke cadeaus zijn geschikt voor jongens van 13-15 jaar?

Denk aan sportkleding, technologische gadgets zoals drones, hobbykits zoals modelvliegtuigen, en cadeaubonnen voor hun favoriete winkels of online platforms. Games of activiteiten om met vrienden te doen zijn ook populair.

Hoe kies ik een cadeau voor oudere tienerjongens van 16-18 jaar?

Op deze leeftijd waarderen ze vaak persoonlijke verzorgingsproducten, geavanceerde tech gadgets, sportuitrusting en cadeaubonnen voor ervaringen zoals concertkaartjes of avontuurlijke uitjes. Boeken over persoonlijke groei, reizen of studiemateriaal zijn ook gewaardeerde geschenken.

Zijn er tijdloze cadeau-opties die geschikt zijn voor alle leeftijden?

Ja, persoonlijke cadeaus zoals naamarmbanden, klassieke spellen, of handgemaakte items kunnen tijdloos zijn en geschikt voor bijna elke leeftijd, mits afgestemd op de individuele voorkeuren van de jongen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.