De 11 BESTE cadeaus voor 9-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 9 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 9-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 9 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 9e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 9 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 9-jarige meisjes.

 1. Kinderstep
 2. Keyboard
 3. Origami kaartspel
 4. Stoepkrijt
 5. Experimenteerdoos
 6. Kubb
 7. Rolschaatsen
 8. LEGO Friends
 9. Clever dobbelspel
 10. Zeepjes maken
 11. Schleich Horse Club
Volare 16-inch step

Steppen is een erg leuke en sportieve bezigheid voor kinderen van deze leeftijd. Deze mintblauwe 16-inch kinderstep wordt gemaakt door Volare en heeft een sterk frame met een modern design. Door de extra grote rubberbanden die gevuld zijn met lucht heeft het meisje meer stabiliteit. Het heeft een stuurhoogte van 85-92 cm en is eenvoudig af te stellen!

2. Keyboard

MAX Keyboardset

We weten dat het bespelen van een instrument al op jonge leeftijd bepaalde vaardigheden bevorderen bij kinderen. Dit keyboard van MAX is dus een geweldige oplossing om haar op weg te helpen in de muziekwereld. Dit keyboard is speciaal voor beginners en bevat alle benodigheden om direct met oefenen te starten!

3. Origami kaartspel

White Goblin Games Origami kaartspel

Origami wordt uitgegeven door White Goblin Games en is een vlot spel waarbij kaarten verzameld en slim ingezet moeten worden. Ondanks het feit dat geluk ook een factor is bij dit spel is het kiezen van een goede strategie ook erg belangrijk. Het kaartspel zelf bestaat uit 90 kaarten en is zeer fraai ontworpen en vormgegeven!

4. Stoepkrijt

Crayola stoepkrijt

Als je opzoek bent naar een betaalbaar maar toch ook leuk geschenk om aan een meisje 9 te geven is dit een goede optie! Deze set met 64 stoepkrijtjes wordt gemaakt door Crayola en bestaat uit veel verschillende kleuren krijtjes. De stoepkrijt zelf is niet schadelijk voor het milieu en gemakkelijk te verwijderen met water.

5. Experimenteerdoos

Buki Microscoopset

Met deze uitgebreide microscoopset van Buki kan een meisje ontdekken of deze tak van natuurkunde iets voor haar is! De set bevat naast een stevige microscoop met LED-verlichting ook allerlei extra attributen en een handleiding in het Nederlands met illustraties. Met deze experimenteerdoos kunnen 30 verschillende experimenten worden uitgevoerd!

6. Kubb

Outdoor Play Kubb

Kubb is een werpspel dat oorspronkelijk uit Zweden vandaan komt en is erg leuk om met meerdere mensen te spelen! Het doel van het spel is om alle torens van de tegenstander omver te werpen, hierna moet als laatste de koning nog worden omgegooid om te winnen! Dit Kubbspel van Outdoor Play is gemaakt van berkenhout en wordt geleverd in een draagzak en met de spelregels.

7. Rolschaatsen

Nijdam verstelbare rolschaatsen roze

Rolschaatsen zijn een tijdje niet zo populair geweest bij kinderen, maar zijn tegenwoordig weer helemaal in opkomst! Deze roze rolschaatsen van Nijdam zijn te verstellen, dit heeft als voordeel dat het meisje niet zo snel een nieuw paar rolschaatsen nodig heeft als haar voeten weer gegroeid zijn. Uiteraard is het ook verstandig om het kind bescherming te laten dragen tijdens het rolschaatsen zelf!

8. LEGO Friends

LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum - 41450

In deze LEGO Friends 41450 set met 1032 onderdelen en 4 minifiguren gaat Emma samen met haar familie een dagje shoppen in het winkelcentrum van Heartlake City! Emma zoekt iets lekkers uit in de snoepwinkel en Henry gaat met baby Sophie naar de speelgoedwinkel. Deze set heeft ook twee afzonderlijke delen (fotohokje, modetafel, zodat het kind ze mee kan nemen om samen met haar vriendinnen te spelen!

9. Clever dobbelspel

999 Games - Clever Dobbelspel

Dit dobbelspel van 999 Games heet “Clever” en is een 2019 genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs! Rol met de dobbelstenen voor punten, het is de bedoeling dat je slim (clever) de punten van een dobbelsteen kiest om zo alle vakjes van het scoreblad vol te krijgen. Voor de volledige spelregels is het slim om even op YouTube een tutorial te kijken. Het is een erg verslavend spelletje voor zowel jong als oud!

10. Zeepjes maken

SES - Zeepjes Gieten

Met deze set van SES kunnen kinderen hun eigen zeepjes maken. De set bevat een mal met verschillende vormpjes waar ze het gesmolten zeep in kunnen gieten en uit laten harden. De zeep zelf bestaat uit rode en blauwe pigmenten en er wordt ook glitterpoeder bijgeleverd. Via de eenvoudig te volgen handleiding kan ze direct beginnen met zeep maken!

11. Schleich Horse Club

Schleich Horse Club 42551 speelfigurenset

Deze Schleich Horse Club 42551 set bestaat uit 107 onderdelen en is geweldig voor een meisje dat van paarden houdt! De speelfigurenset bevat een manege, een huis en meerdere paarden en figuren. Deze set is wel redelijk aan de prijzige kant maar dat is eigenlijk al het speelgoed wat Schleich maakt, dit omdat het van zeer goede kwaliteit is!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 9 jaar?

Meisjes van 9 jaar zijn graag druk in de weer met van alles en nog wat en leren zo een hoop nieuwe dingen. Hieronder vind je enkele kenmerken waar je een 9-jarig meisje aan kan herkennen.

 • Rekent tot 10.000
 • Weet wat een miljoen is
 • Kan rekentafels 1 t/m 10 opnoemen
 • Kan deel- en maalsommen oplossen
 • Weet wat inhoudsmaten zijn
 • Weet wat verhoudingen zijn
 • Kan zonder problemen klokkijken

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 9 jaar?

Het is per 9-jarig meisje verschillend wat nu een goed cadeau is om haar te schenken. Dit is namelijk sterk afhankelijk van haar interesses maar over het algemeen zijn producten zoals een knutselpakket, puzzel, bordspel of kinderstep geweldig om te schenken aan een kind van deze leeftijd!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 9-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 9 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 8-jarige meisjes of met cadeautips voor meisjes van 10 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 9 jaar bekijken!