De 11 BESTE cadeaus voor 9-jarige meisjes

door

De beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 9 jaar oud vind je hier. In deze lijst met kadotips staat vooral origineel speelgoed wat je als verjaardagscadeau kunt geven aan je 9-jarige dochter of kleinkind!

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een meisje van 9 jaar maar aarzel je nog of ze het wel leuk vindt of niet, blijf dan even doorlezen.

We hebben je geholpen met een lijst van leuke cadeau-ideeën waar je een meisje van deze leeftijd blij mee maakt. Daarbij hebben we rekening gehouden met de verschillende interesses die meisjes in deze leeftijdscategorie hebben.

Ze zijn nog steeds lekker kind en spelen het liefst met andere vriendinnetjes, dat kan zijn door samen een bordspel te doen of gewoon samen te knutselen.

Ook worden ze steeds zelfstandiger en gaan ze hun grenzen verleggen. Behaalde prestaties worden constant vergeleken met anderen. Om ze positief te blijven stimuleren en ze tevreden met henzelf te laten zijn, kun je daar het speelgoed op aanpassen.

Ineens is het niet meer zo moeilijk om leuk speelgoed te vinden, blijf dus nog even doorlezen voor onze cadeau-ideeën voor de meisjes!

De beste cadeaus voor 9-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 9-jarige meisjes.

1. Stuntstep

Een stuntstep is een erg leuk cadeau om te geven aan meisjes van 9 jaar die van actie houden! Een stuntstep is uitermate geschikt om coole tricks op te doen!

Stuntsteppen zijn veel steviger dan normale stepjes, dit is ook wel nodig omdat er natuurlijk veel meer mee gevallen wordt!

Meestal zijn ze van aluminium gemaakt, dit heeft als voordeel dat het erg licht maar toch ook stevig is. Hierdoor kunnen er betere tricks gedaan worden!

Uiteraard is het aan te raden om het meisje een helm en ook knie-, hand-, en elleboogbeschermers te laten dragen, dit alles voor de veiligheid!

2. Keyboard

We weten ondertussen wel dat het bespelen van een instrument al op jonge leeftijd bepaalde vaardigheden bevorderen bij kinderen.

Een keyboard is een uitstekend instrument om haar te geven zodat ze kan ontdekken of ze muzikaal talent heeft of dat ze het überhaupt wel leuk vindt om een instrument te bespelen!

Op deze leeftijd kan je er voor kiezen om een echt keyboard of om een kinderkeyboard te geven, de echte exemplaren zijn natuurlijk veel professioneler maar zijn vaak wel een stuk duurder.

Als je niet zeker weet of ze een keyboard wel een leuk cadeau vindt, kun je beter een speelgoedkeyboard geven, hiermee kan ze leuk oefenen en ontdekken of het wat voor haar is!

3. Ponycycle

Veel meisjes van deze leeftijd zijn enorme paardenfans, het is dan misschien leuk om een geschenk met dit thema te geven zoals bijvoorbeeld en Ponycycle!

Ponycycle’s zijn grote speelgoedpony’s waar een kind echt op kan rijden omdat ze wieltjes hebben, ze zijn vooral geschikt voor jonge kinderen maar een meisje van deze leeftijd kan er ook nog veel plezier aan beleven!

Er bestaan verschillende varianten Ponycycle’s, hierdoor is er voor elk meisje wel een leuk exemplaar te vinden.

Ponycycle staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit en dat is ook aan de prijs te merken, ze kunnen redelijk duur zijn, houdt hier dus rekening mee!

4. White Goblin Games spel

White Goblin Games is een speelgoedfabrikant uit Nederland die zich voornamelijk bezig houdt met het maken van spellen voor kinderen, maar voor tieners en volwassenen!

Zo zijn ze onder andere bekend van de vele bordspellen die er allemaal stuk voor stuk echt geweldig uitzien.

De spellen van White Goblin Games zijn van zeer hoge kwaliteit en bovenal ook erg leuk om samen met familie of vrienden te spelen!

5. Trampoline

Er zijn maar weinig kinderen van deze leeftijd die het niet leuk vinden om alleen of samen met vriendjes en vriendinnetjes lekker op een trampoline te springen!

Als je genoeg ruimte in de tuin over hebt kan je haar misschien verrassen met een mooie nieuwe trampoline als geschenk!

Trampolines zijn er te krijgen in vele vormen en maten, zo heb je rechthoekige en ronde trampolines en zo heb je ze die op poten staan maar ook die in de grond ingegraven moeten worden.

Het hangt af van het budget en van de ruimte die je hebt welk soort trampoline je koopt, wel is het verstandig om van tevoren even het maximale gewicht te bekijken, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd aan het springen zijn!

6. Buitenspeelgoed

Hoe ouder kinderen worden, hoe vaker het gebeurt dat ze lang in huis blijven en veel tijd doorbrengen voor de tv, tablet of (spel)computer.

Uiteraard hoort het een beetje bij deze tijd, maar dit is zeker niet gezond en de schermtijd van een kind moet echt beperkt worden omdat het voor serieuze concentratieproblemen kan zorgen.

Om ze hier een handje bij te helpen kun je bijvoorbeeld leuk buitenspeelgoed zoals bijvoorbeeld een frisbee, skippybal, step of inlineskates kopen. Het voordeel van dit speelgoed is dat ze actief in beweging zijn en dat is erg gezond!

Er bestaan bijna oneindig veel soorten buitenspeelgoed, we kunnen dus niet één specifiek product aanraden. Als ouder zijnde weet je waarschijnlijk het beste waar de interesses van je dochter ongeveer liggen, hier kun je dan een leuk cadeau bij kopen!

7. Rolschaatsen

Rolschaatsen zijn een tijdje niet zo populair geweest bij kinderen, maar ze zijn tegenwoordig weer helemaal in opkomst en niet zonder reden!

Rolschaatsen is activiteit wat uitermate geschikt is om met vriendjes of vriendinnetjes (of misschien zelfs papa of mama) te doen, dit maakt het erg leuk.

Bovendien is het ook nog eens een erg gezonde bezigheid omdat ze lekker actief in beweging is, dit is altijd mooi meegenomen!

Voor deze leeftijd is het misschien slim om rolschaatsen te kopen die je kunt verstellen, dit wil zeggen dat je ze vaak één of twee maten groter of kleiner kan maken, hierdoor hoef je niet ieder jaar nieuwe rolschaatsen voor het meisje te kopen!

Laat haar voor de veiligheid natuurlijk ook hand-, knie-, en elleboogbeschermers en misschien zelfs een helm dragen!

8. LEGO Frozen

Dit is een geweldig cadeau voor meisjes die van de Disney film Frozen houden en graag met LEGO spelen!

Door het geweldige succes van de film heeft Disney besloten om samen met LEGO speciale sets te ontwikkelen die dus allemaal het thema van Frozen hebben.

Het is bekend dat door het spelen met LEGO de fijne motoriek van een kind wordt getraind, daarbovenop is het ook nog eens goed voor haar cognitieve ontwikkeling!

Er zijn erg veel verschillende LEGO Frozen sets te koop, dus voor elk meisje is er wel een met haar favoriete karakter te vinden.

Natuurlijk zijn de sets ook leuk voor kinderen die de film niet kennen, mede omdat de LEGO Frozen sets ook met alle andere LEGO sets te combineren zijn!

9. 999 Games spel

999 Games is een Nederlandse speelgoedfabrikant die voornamelijk geweldige bord- en kaartspellen maakt voor kinderen.

999 Games maakt uitsluitend spellen van zeer hoge kwaliteit, voor kinderen van alle leeftijden, en zijn bovendien ook allemaal nog eens prima te betalen!

Nog een voordeel van deze spellen is dat ze bijna allemaal wel één of meerdere educatieve elementen bevatten, zo leert het meisje spelenderwijs nieuwe dingen!

10. Kinderfiets 24 inch

Kinderen groeien hard en hebben daarom regelmatig een nieuwe fiets nodig omdat de oude te klein is geworden.

Voor een 9-jarig meisje is een fiets met bandenmaat van 24 inch vaak het beste geschikt, dit hangt wel van haar lengte af!

Let bij de aanschaf van een nieuwe kinderfiets voor het meisje wel op dat de hoogte van het zadel aangepast kan worden, als een kind niet goed op de fiets kan dat klachten geven!

Fietsen voor kinderen van deze leeftijd worden vaak al wel duurder, het is daarom handig om een inschatting te maken hoe lang ze ongeveer van deze fiets gebruik zal maken en daar je budget op af te stemmen.

Het is natuurlijk zonde om een dure nieuwe kinderfiets voor het meisje te kopen als ze er maar even op kan fietsen.

11. Opzetzwembad

Vroeger kosten zwembaden erg veel geld, tegenwoordig zijn er zogenaamde opzetzwembaden en die zijn al voor een paar tientjes aan te schaffen!

Als je een grote tuin of schuur hebt kan een opzetzwembad een erg leuk cadeau voor het meisje zijn omdat ze er leuk met haar familie of vrienden in kan zwemmen en spelen!

Opzetzwembaden zijn te koop in allerlei vormen en maten en worden veelal gemaakt van polyester en PVC.

Let wel op, de filterpomp zit er vaak niet bij ingebegrepen tenzij anders vermeldt, deze heb je wel nodig om het zwembad schoon te houden!

Een opzetzwembad is een geweldig geschenk maar is natuurlijk alleen geschikt voor als het buiten mooi weer en warm is!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 9 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 9-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 9 jaar.

LEGO Friends 41685 - Magische Kermisachtbaan

Goliath - Reaxion Xtreme Domino

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 9-jarige meisjes

Heb je een idee op kunnen doen om iets te kunnen kopen waarbij je iets geeft wat ze leuk vinden en tegelijkertijd hen stimuleert bij hun ontwikkeling?

Er zijn voornamelijk veel creatieve spellen en knutselpakketten te vinden voor meisjes, dat is namelijk wat ze vaak graag doen.

Om ze niet altijd binnen te laten spelen, kun je iets geven waarmee ze lekker buiten kunnen zijn en zich dan ook niet vervelen.

Ze kijken op naar hun vriendinnetjes en willen ze veel tijd met hen doorbrengen, daarvoor zijn bordspellen een uitkomst.

Maar ook spelen ze nog graag met iets waarin ze hun fantasie kunnen gebruiken zoals met iets van LEGO.

Elk meisje is weer anders en daar zul je je keus op aan moeten passen zodat ze echt wat heeft aan het cadeau en ook dankbaarheid leert.

Gelukkig is er weer volop keus om als cadeau aan te schaffen!

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 9 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 8-jarige meisjes of met cadeautips voor meisjes van 10 jaar om nog meer inspiratie op te doen!