De 11 BESTE cadeaus voor 8-jarige meisjes

door

Hier vind je de beste en vooral ook originele cadeau-ideeën om te geven aan meisjes vanaf 8 jaar oud. Geef je 8-jarige dochter of kleinkind speelgoed van deze lijst als cadeau voor haar verjaardag!

Ben je aan het brainstormen over wat een geschikt cadeau voor een meisje van 8 jaar zou kunnen zijn? Lees dan even verder.

We weten hoe moeilijk het kan zijn om een geschikt cadeau te vinden in deze leeftijdscategorie omdat elk kind anders is. De ene meid is zelfstandiger als de ander. De een houdt weer meer van knutselen en buitenspelen, terwijl de ander graag binnen speelt met bijvoorbeeld LEGO.

Motorisch hebben ze al hele stappen gemaakt in hun korte leventje, maar mentaal moet je ze toch nog even helpen. Kortom, ze hebben nog voldoende aandacht nodig en ook hulp bij hun ontwikkeling.

Kijk onderstaande lijst met speelgoedideeën even door om deze twee aspecten te combineren in een leuk cadeau voor meisjes.

De beste cadeaus voor 8-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 8-jarige meisjes.

1. Filly paardje

Filly paarden zijn een geweldig speelgoed voor meisjes van 8 jaar die helemaal weg zijn van paarden!

De paarden van Filly leven in een fantasiewereld en daarom kan een meisje van deze leeftijd optimaal haar verbeelding gebruiken om ermee te spelen!

Het speelgoed zelf is gemaakt van hoogwaardig plastic en wordt meestal geleverd in een prachtige verpakking, qua prijs kosten de Filly paarden allemaal zo rond de €20,-.

Ze zijn niet alleen erg leuk voor kinderen om mee te spelen, doordat ze er zo leuk uitzien zijn ze ook uitermate geschikt om te verzamelen.

2. Rechthoekige trampoline

Meisjes van deze leeftijd springen vaak graag op een trampoline, vooral ook omdat ze samen met hun broertjes, zusjes, vriendinnetjes of zelfs ouders tegelijk op een trampoline kunnen springen!

Een rechthoekige trampoline is vaak veiliger ten op zichte van een ronde trampoline, ze staan stabieler op hun poten omdat het gewicht anders is verdeeld.

Een rechthoekige trampoline is vaak wel iets duurder dat een ronde, ze zijn te kijgen met een veiligheidsnet en opstaptrapjes.

Ze zijn beschikbaar op poten, maar er zijn ook inground exemplaren, deze zijn in ingegraven in de grond. Deze inground exemplaren zijn veiliger omdat kinderen er niet van een hoogte af kunnen vallen.

 

3. Clementoni speelgoed

Clementoni is een Italiaanse speelgoedfabrikant die met name hoogwaardige producten voor jonge kinderen maakt.

Clementonie produceert een heel scala aan verschillende soorten speelgoed zoals bijvoorbeeld diverse bordspellen, experimenteerdozen, puzzels en nog heel veel andere producten!

Het meeste speelgoed van Clementoni heeft vaak zeker wel één of meerdere educatieve elementen waarmee de kinderen spelenderwijs dus ook nog nieuwe dingen leren, dit is altijd goed!

Vanwege de grote collectie aan speelgoed die Clementoni fabriceert is er voor ieder type meisje wel wat leuks te vinden om haar als cadeau te geven!

4. FurReal Friends

FurReal Friends zijn een merk van speelgoedgigant Hasbro en zijn geweldige knuffels voor kinderen waarmee ze leuk kunnen spelen en ook nog eens een nieuwe vriendje erbij hebben!

De knuffels zelf zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals pluche en daarom erg zacht, één nadeel hiervan is dat ze niet goed gewassen kunnen worden.

De knuffels lijken vaak op bestaande dieren zoals een aapje, beertje, kat of een hond. Ze hebben vaak kleurrijke kleuren dit niet echt bij de diersoort horen, maar lang niet allemaal.

Veel FurReal Friends zijn bovendien ook nog interactief, wat het een extra leuk speelgoed maakt voor een kind!

Al met al is dit een prima cadeau voor een meisje van 8 jaar, ze zullen er erg veel plezier aan beleven!

5. Inlineskates

Inlineskates zijn voor kinderen een erg leuke en sportieve bezigheid wat ze goed alleen kunnen doen, maar zeker ook met hun vriendjes en vriendinnetjes!

Als het meisje nog nooit met inlineskates heeft gereden kan het wel even duren voordat ze het goed kan, daarom is het wel slim om goed toezicht te houden en haar te helpen waar nodig.

Er zijn erg veel verschillende soorten inlineskates te koop, het is aan te raden om een exemplaar te kopen dat versteld kan worden met een paar maten, hierdoor kan er langer met hetzelfde paar inlineskates gedaan worden.

Uiteraard moet het kind voor haar eigen veiligheid wel een helm en knie- en handbeschermers dragen tijdens het skaten!

6. LEGO Disney

Is het meisje een grote fan van Disney en van LEGO? Dat komt dan heel goed uit, tegenwoordig bestaan er namelijk heuse sets van LEGO Disney!

De sets van LEGO Disney zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende uitvoeringen van bijvoorbeeld de film Frozen of van Disney figuren zoals Minnie Mouse en Assepoester.

Doordat er zoveel LEGO Disney sets zijn is er voor elk meisje en voor elk budget wel een goed exemplaar wat als cadeau aan haar gegeven kan worden!

Nog een voordeel is dat bijna elke set van LEGO met elkaar te combineren is, zo kan ze leuk samen met haar nieuwe LEGO Disney set en haar oude LEGO spelen!

7. Hoverboard

Hoverboards zijn al enkele jaren zeer populair als speelgoed onder kinderen, en dat is niet zonder reden!

Een hoverboard is een geweldig product waarmee het kind zowel binnen als buiten elektrisch rond kan rijden op twee wielen.

Het is wel belangrijk om bij de aanschaf van een hoverboard te letten op het maximale gewicht wat het product kan dragen, sommige exemplaren zijn namelijk echt alleen voor jonge kinderen bestemd.

Er bestaan twee verschillende soorten hoverboards; je hebt hoverboards die op een normale ondergrond zoals de stoep of het fietspad kunnen rijden, en er zijn hoverboards die speciaal voor offroad terreinen zoals een bospad of in de duinen zijn gemaakt!

Offroad hoverboards zijn vaak wel een stuk duurder dan de normale exemplaren, dit is wel belangrijk om te vermelden.

8. Pegasus bordspel

Pegasus Spiele is een Duitse fabrikant van bordspellen die van hoge kwaliteit zijn en zullen ongetwijfeld voor uitermate veel speelplezier voor het meisje en haar vriendinnen zorgen!

Pagasus maakt verschillende bordspellen in allerlei genres, zo zijn er bijvoorbeeld spellen te koop waarbij de spelers een echte strategie moeten ontwikkelen om het spel te winnen!

Vaak is het spelen van deze bordspellen ook nog eens goed voor het concentratievermogen en het inzicht van een kind, dit is natuurlijk mooi meegenomen!

De bordspellen van Pegasus zijn goed te betalen en gaan bovendien erg lang mee als er zorgvuldig mee omgegaan wordt!

9. Kinderfiets 24 inch

Kinderen van deze leeftijd fietsen graag in de buurt met vrienden en vriendinnetjes, dit is een erg gezonde bezigheid en je kunt ze dan ook goed stimuleren om hiermee door te gaan met een leuke nieuwe fiets!

Voor kinderen van deze leeftijd is een fiets met een bandenmaat van 24 inch meestal perfect, als het meisje groter of kleiner is voor haar leeftijd heeft ze een andere maat nodig!

Het is soms bij deze exemplaren nog mogelijk om de fietsen te verstellen zodat het groter wordt, hierdoor kan er langer met een fiets worden gedaan en hoeft ze niet zo snel een nieuwe te krijgen.

Let er wel op dat je de juiste maat voor haar koopt, als een fiets te groot of te klein is kan ze klachten krijgen.

10. Playmobil

Zoals we gewend zijn van Playmobil maken ze uitsluitend producten van hoge kwaliteit, zo maken ze ook Playmobil sets die speciaal op meisjes van deze leeftijd zijn gericht.

Playmobil wordt gemaakt van hoogwaardig kunststof wat zeer stevig is, hierdoor gaat het niet alleen erg lang mee maar kan het ook tegen een stootje!

Een Playmobil set kan binnen 5-15 minuten gebouwd worden en daarna kan het meisje gelijk beginnen met spelen met één van de vele honderden verschillende sets die er te koop zijn!

Er is wel een nadeel, Playmobil is zeker ten opzichte van ander speelgoed vaak wel aan de dure kant, houdt hier rekening mee!

11. Ravensburger puzzel

Als het kind van puzzelen houdt is een nieuwe puzzel van Ravensburger een leerzaam en prima betaalbaar cadeau!

Ravensburger is een hele grote speelgoedfabrikant en maakt puzzels kinderen die geschikt zijn voor elke leeftijdsgroep, dus ook voor meisjes van deze leeftijd.

Door te puzzelen leren jonge kinderen vaak spelenderwijs nieuwe verbanden te leggen en trainen ze hun fijne motoriek en concentratievermogen, dit zijn allemaal belangrijke vaardigeheden voor later!

Doordat Ravensburger zo ontzettend veel verschillende puzzles fabriceert is er voor elk meisje wel een leuke puzzel te vinden om haar cadeau te doen!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 8 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 8-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 8 jaar.

LEGO Friends 41685 - Magische Kermisachtbaan

Goliath - Reaxion Xtreme Domino

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 8-jarige meisjes

Wat hebben meisjes van deze leeftijd nu echt nodig? Ze hebben al zoveel!

Het gaat dan ook niet altijd om het cadeau zelf, maar ook om wat de achterliggende gedachte van het cadeau is. Laat ze bijvoorbeeld voelen dat ze dingen steeds meer zelf kunnen, en dat gaat prima met de diverse knutselpakketten die in de lijst staan.

Ook het samen spelletjes doen is iets wat niet mag ontbreken want ze hebben die aandacht nodig, niet alleen van hun vriendinnetjes. Het zijn ook nog gewoon kinderen, dus LEGO en Playmobil passen nog heel goed bij ze, en dat helpt het nog steeds bij hun ontwikkeling.

Zowel speelgoed voor binnen als buiten is er te vinden, maar net wat ze liever doen. Daarbij zijn de cadeaus ook weer voor elk budget te vinden.

Al met al wordt het je een stuk makkelijker gemaakt om een leuk cadeau te vinden dankzij bovenstaande lijst.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 8 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 7-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor 9-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen!