De 11 BESTE cadeaus voor 8-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 8 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 8-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 8 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 8e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 8 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 8-jarige meisjes.

 1. Glitter tattoos
 2. Kinderstep
 3. Lipgloss maken
 4. Kleurkoffer
 5. Inlineskates
 6. Poppenhuis
 7. Experimenteerdoos
 8. Wie is de ezel? kaartspel
 9. LEGO Friends
 10. Monopoly Junior bordspel
 11. 3D-puzzel
SES - Fashion glitter tattoos

SES heeft een fashion set ontwikkeld wat een erg leuk cadeau voor een 8-jarig meisje is om te geven! Omdat kinderen nog te jong zijn om een echte tattoo te nemen, kunnen ze met deze set zelf glitter tattoos kan maken en zetten! Ze plakt de transparante stickers op de huid en met behulp van een penseel brengt ze de glitters op het klevende gedeelte. De tattoos zelf zijn gemakkelijk af te wassen en uiteraard niet schadelijk voor de huid!

2. Kinderstep

Move 125 kinderstep

Bewegen is voor jonge kinderen altijd goed en dat is precies wat er met deze opvouwbare kinderstep van Move 125 gedaan kan worden! Deze kinderstep heeft goede schokabsorberende wielen en een stuurhoogte van 81,5 cm. Doordat de step een veilige achterrem heeft kan er gemakkelijk geremd worden.

3. Lipgloss maken

Clementoni Wetenschap En Spel Lipgloss Maken

Clementoni is een Italiaanse speelgoedfabrikant die met name hoogwaardige producten voor jonge kinderen maakt. Met deze Wenschap & Spel set kunnen meisjes hun eigen lipgloss maken! Ze kunnen gemakkelijk zonder hulp de lipgloss zelf maken doordat er ook een geïllustreerde handleiding bijgeleverd wordt.

4. Kleurkoffer

Crayola kleurkoffer

Deze kleurkoffer van Crayola bevat maar liefst 140 verschillende kleurattributen en is perfect voor een creatief meisje! Bovendien is de gehele kleurset gemakkelijk mee te nemen omdat het in een mooie stevige koffer zit. De inkt van de viltstiften is niet gevaarlijk en gemakkelijk van huid en kleren af te wassen!

5. Inlineskates

Nijdam verstelbare inlineskates wit roze

Inlineskaten is voor kinderen een erg leuke en sportieve bezigheid wat ze goed alleen kunnen doen, maar zeker ook met hun vriendjes en vriendinnetjes! Deze wit/roze inlineskates worden gemaakt door Nijdam en zijn verstelbaar. Dit heeft als voordeel dat het kind niet ieder jaar een nieuw paar hoeft te krijgen!

6. Poppenhuis

Poppenhuis Poppy - Kidkraft (65959)

Veel meisje spelen graag met poppen en dus vanzelfsprekend ook met een mooi poppenhuis. Dit poppenhuis wordt gemaakt door KidKraft en is ongeveer 120 cm hoog en bestaat uit drie verdiepingen met vier kamers. Het is gebaseerd op een groot herenhuis en het zal haar uren zoniet dagen speelplezier opleveren!

7. Experimenteerdoos

Buki scheikunde experimenteerdoos

Deze experimenteerdoos van Buki is een leuk geschenk om aan een kind te geven om ze met scheikunde kennis te laten maken. Met deze experimenteerdoos kunnen er maar liefst 150 verschillende soorten experimenten worden uitgevoerd. Doordat elk experiment zijn eigen illustratie bevat is het voor een kind mogelijk om ze zonder hulp zelf uit te voeren!

8. Wie is de ezel? kaartspel

Wie is de ezel? Kaartspel

Dit leuke kaartspel “Wie is de ezel?” genaamd wordt door 999 Games uitgegeven en is erg leuk om met het hele gezin te spelen! Het spel zelf is eenvoudig te begrijpen voor zowel jong als oud. De kaarten worden opgedeeld aan de spelers die meespelen, degene die de ezelkaart heeft mag beginnen. Het doel is om een hogere kaart te leggen dan de vorige speler en in de ezelronde moet er juist een lagere kaart worden gelegd!

9. LEGO Friends

LEGO Friends Andrea's Zwembadfeest - 41374

Deze LEGO Friends 41374 set bestaat uit 468 onderdelen en 2 minifiguren en gaat over een zwembadfeest! Andrea en Stephanie vermaken zicht opperbest in het zwembad en zijn nog lang niet van plan te stoppen met het feest! Dit is een erg leuke set waar de kleine meid haar fantasie optimaal kan benutten!

10. Monopoly Junior bordspel

Monopoly Junior bordspel

Monopoly Junior is een bordspel van Hasbro dat speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Een kind leert met dit bordspel op een leuke manier alles over geld verdienen en ze maken kennis met het wereldberoemde Monopoly-spel zelf! Door de eenvoudige opzet van dit bordspel is het snel te begrijpen en duurt één spelletje niet al te lang.

11. 3D-puzzel

Ravensburger 3D-puzzel Zonnestelsel

Als het kind van puzzelen houdt is een nieuwe 3D-puzzel van Ravensburger een leerzaam en prima betaalbaar cadeau! Deze 3D-puzzel bestaat uit 8 verschillende planeten uit ons zonnestelsel die in elkaar gezet moeten worden. Als alle puzzels in elkaar gezet zijn kunnen ze ook als decoratie in haar slaapkamer opgehangen worden!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 8 jaar?

Meisjes van 8 jaar ontdekken graag nieuwe dingen en leren hierdoor erg snel bij. Hieronder staan enkele kenmerken waar je een 8-jarig meisje aan herkent.

 • Rekent met getallen tot 1000
 • Kent rekentafels 1 t/m 10
 • Inzicht in breuken
 • Rekent met geld
 • Kent lengtematen
 • Leert digitaal klokkijken

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 8 jaar?

Speelgoed zoals bijvoorbeeld een Barbiepop, knutselpakket, bordspel of puzzels zijn geweldig om cadeau te geven aan een 8-jarig meisje. Het is natuurlijk wel belangrijk om de interesses van het kind een beetje te weten zodat hier het geschenk op afgesteld kan worden, maar over het algemeen zijn eerdergenoemde producten prima om cadeau te doen!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 8-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 8 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 7-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor 9-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 8 jaar bekijken!