De 11 BESTE cadeaus voor 7-jarige meisjes

door

Op deze pagina zijn de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 7 jaar oud te vinden. Geef je 7-jarige dochter of kleinkind dit originele speelgoed cadeau voor haar verjaardag en ze zal erg blij zijn!

Het is niet moeilijk om een origineel, leerzaam of uitdagend cadeau voor een meisje van 7 jaar te vinden.

Het speelgoed is heel uiteenlopend, net als de interesses van het kind, ze gaan steeds meer samen doen met vriendinnen en kunnen al een hecht vriendengroepje hebben.

Om te voorkomen dat ze anderen buiten zullen sluiten, wat heel gewoon kan zijn op deze leeftijd, kun je haar helpen om met verschillende kinderen dingen te ondernemen zodat ze zichzelf leert verruimen.

Ook worden meisjes in deze leeftijd steeds zelfstandiger, zo zullen ze minder hulp nodig hebben bij het lezen. Dat is natuurlijk een complimentje waard!

In dit artikel met cadeaus voor meisjes die we voor je hebben samengesteld, zal je veel verschillende soorten cadeaus tegenkomen waar je misschien zelf nog nooit opgekomen was.

De beste cadeaus voor 7-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 7-jarige meisjes.

1. Playmobil huis

Playmobil is een fabrikant die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit, dit is bij de Playmobil huizen de ze verkopen niet anders!

De huizen zijn uitermate geschikt als cadeau voor een 7-jarig meisje, helemaal als ze al een verzameling met Playmobil speelgoed heeft!

In tegenstelling tot bijvoorbeeld LEGO, hoeft Playmobil niet intensief in elkaar gezet te worden. Het duurt ongeveer 5 tot 10 minuten om de meeste huizen van Playmobil te monteren, hierna kan het spelen beginnen!

De producten van Playmobil zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en gaan erg lang mee, wel is het speelgoed van dit merk vaak wat aan de dure kant, let hier wel op!

2. Disney Frozen speelgoed

Veel meisjes van deze leeftijd zijn helemaal idolaat van de Frozen films van Disney, er zijn inmiddels al meerdere films van uitgekomen en zijn nog steeds ongekend populair.

Doordat de films zo populair zijn onder jonge kinderen is er ook een grote verscheidenheid aan Disney Frozen speelgoed te koop.

Zo zijn er bijvoorbeeld Disney Frozen poppen, LEGO, rugzakken, drinkbekers en nog veel meer andere items met dit thema te krijgen.

Een geschenk met als thema Disney Frozen is dus misschien wel een geweldig cadeau als jouw dochter net zoals vele andere kinderen weg is van deze films!

3. LEGO DOTS

LEGO DOTS is een speciale speelgoedlijn van LEGO en zijn geweldige knutselsets waarmee kinderen leuk kunnen knutselen. Dit speelgoed is met name geschikt voor creatieve kinderen, ze zullen er uren mee zoet zijn!

Door te knutselen leren kinderen van deze leeftijd erg veel vaardigheden, zo trainen ze bijvoorbeeld hun fijne motoriek maar wordt ook hun concentrievermogen optimaal benut.

Het meisje kan leuk alleen met LEGO DOTS spelen maar uiteraard ook met haar vriendinnetjes of broertjes en zusjes.

LEGO DOTS is opzich prima te betalen, sommige sets zijn wel wat aan de prijzige kant, maar het kind krijgt er wel een hele hoop plezier voor terug!

4. Hoverkart

Een hoverkart (hoverboard met zitje) is in feite niets anders dan een hulpmiddel waarmee een normale hoverboard omgebouwd kan worden naar een soort elektrische skelter.

Het voordeel hiervan is dat jonge kinderen van deze leeftijd ook met een hoverboard kunnen spelen maar het is veel veiliger, dit omdat ze niet zo hard kunnen vallen.

Een hoverkart is vaak erg stevig omdat het veel schokken te verduren krijgt en omdat kinderen soms nogal ruw met speelgoed om kunnen gaan.

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende hoverkarts te koop, de één soms wat duurder dan de ander. Zaak is om vooral op het maximale gewicht te letten wat de hoverkart kan hebben.

Let wel op, een hoverboard zelf zit bijna nooit inbegrepen bij een hoverkart, deze moet het meisje dus al hebben of moet je apart aanschaffen!

5. Inground-trampoline

Een inground-trampoline is een prima cadeau voor als je een grotere tuin hebt, het voordeel ten opzichte van een normale trampoline is dat ze op grondhoogte staan en er dus geen veiligheidsnet nodig is en het meisje er gemakkelijker op kan komen.

Inground-trampolines zijn en staan ook een stuk steviger omdat ze direct in de grond worden bevestigd. Hierdoor gaat de trampoline niet schuiven en worden de schokken goed door de grond zelf geabsorbeerd.

Een inground-trampoline is vaak wel iets duurder dan de normale exemplaren op poten, maar de kwaliteit is vaak stukken beter en ze gaan vaak ook veel langer mee!

Let bij de aanschaf wel op het maximale gewicht dat de trampoline kan en mag hebben!

6. Houten kinderkeuken

Jonge kinderen van deze leeftijd willen graag hun ouders nadoen, hier leren ze ontzettend veel van. Wat is er dan leuker om als cadeau te geven dan een kinderkeuken van hout?

Uiteraard kan het meisje niet echt koken op vuur, maar er zitten in de sets wel allerlei pannen, bestek en ander keukengerei bij inbegrepen zodat ze haar fantasie optimaal kan benutten!

Kinderkeukens van hout zijn meestal wel iets duurder dan die van kunststof, maar ze zijn er veel realistischer uit en gaan ook jaren langer mee!

Het is zeker ook een leuk idee om de kinderkeuken in de echte keuken te plaatsen, zo kan ze fijn met haar ouders meekoken!

7. Speeltoestel

Als het kind graag buiten in bomen klimt of gewoon graag sportief is, kan een speeltoestel een uitermate leuk geschenk voor haar zijn!

Speeltoestellen zijn er in allerlei vormen, maten, soorten en bovenal prijsklasses, en voor binnen of buiten. De meest gangbare speeltoestellen worden gemaakt van hout, kunststof of metaal.

Als je een speeltoestel voor buiten wilt kopen is het wel noodzakelijk dat er genoeg ruimte is, houten en metalen speeltoestellen zijn meestal het best geschikt om buiten te plaatsen.

Kunststof speeltoestellen zijn daarentegen het beste geschikt om indoor te gebruiken, deze kunnen gemakkelijk uit elkaar worden gehaald en verplaatst worden.

Vooral bij de kunststof speeltoestellen is het belangrijk om te weten hoeveel gewicht het maximaal kan dragen, de houten en metalen exemplaren zijn meestal erg stevig en kunnen met gemak honderden kilo’s dragen!

8. Affenzahn rugzak

Ze gaat nu al een paar jaar naar school dus zal onderhand wel aan een nieuwe schoolrugzak toe zijn, een rugzak van Affenzahn is dan een leuke optie!

De rugzakken zijn van een goede kwaliteit en worden gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het leukste is dat ze allemaal op een dier lijken, zoals bijvoorbeeld een koala, tijger of vos!

Er zijn tientallen verschillende soorten Affenzahn rugzakken te krijgen, dus voor elk meisje is wel een rugzak van haar lievelingsdier te koop!

Bovendien worden alle rugzakken gemaakt van gerecyclede PET-flessen, zo zijn ze ook nog eens duurzaam en milieubewust!

9. Na Na Na Surprise

Na Na Na Surprise is een merk van MGA Entertainment, dit is een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld en ze maken geweldig speelgoed voor jonge kinderen!

Na Na Na Surprise zijn leuke speelgoedpoppen waarmee het kind leuk kan spelen, ze komen met allerlei stijlvolle modeassecoires en soms zelfs in een handig opbergdoosje.

Na Na Na Surprise poppen zijn natuurlijk geschikt om mee te spelen, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te worden verzameld.

Het speelgoed wordt voornamelijk gemaakt van hoogwaardige producten en dan met name van pluche, dit is lekker zacht!

De poppen zijn in Nederland nog niet zo bekend maar in Amerika zijn ze erg populair onder jonge kinderen!

10. Kinderstep

Kinderen van deze leeftijd spelen graag buiten, een leuke kinderstep is dan een perfect speelgoed om lekker sportief de buurt te verkennen!

Er bestaan heel veel verschillende soorten steps van net zoveel verschillende fabrikanten, de meest gangbare exemplaren hebben twee of drie wielen en zijn gemaakt van aluminium of staal.

Ze kosten ongeveer tussen de €20,- en €60,- per stuk, de iets duurdere stepjes zijn vaak van wat kwalitatief beter matriaal gemaakt, zijn steviger en gaan vaak veel langer mee!

11. Kinderfiets 22 inch

Meisjes op deze leeftijd groeien vaak hard en hebben dan dus ook meestal elk jaar weer een nieuwe fiets nodig! Voor 7-jarige meisjes is een fiets met een 22 inch bandenmaat het beste geschikt, tenzij ze iets groter of kleiner is.

Fietsen is een sportieve bezigheid in de buitenlucht en is daarom dus erg gezond, met name in het voorjaar en in de zomer is het voor een meisje erg leuk om op haar fiets rond te rijden door de buurt!

In Nederland is het niet verplicht om een helm te dragen tijdens het fietsen, maar zeker in de grote stad waar het vaak wat drukker is, kan het misschien voor haar eigen veiligheid slim zijn dit toch te doen!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 7 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 7-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 7 jaar.

VTech - Kidi DJ Mix

Geomag - Magnetische bouwstenen

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 7-jarige meisjes

De lijst bestond uit uiteenlopende cadeaus die allemaal goed zijn voor de ontwikkeling van het kind of die gewoon leuk en praktisch zijn.

Baseer je keus voor een cadeau op het meisje zelf, dan koop je iets wat ze echt leuk vindt en weet je dat ze er niet gauw op uitgekeken raakt.

Dat kunnen gezelschapsspellen of knutselpakketten zijn die ze samen met haar vriendinnen kan spelen of gebruiken. Heeft ze iets voor school nodig, dan bestaat dat ook tot de mogelijkheden, vaak zijn dat cadeaus die ze echt wel leuk vindt.

Of het nu iets groots, kleins, goedkoop of duur is, het geven van een cadeau wordt altijd op prijs gesteld wat de reden ook maar mag zijn.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 7 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 6-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor meisjes van 8 jaar om nog meer inspiratie op te doen!