De 11 BESTE cadeaus voor 6-jarige meisjes

Geüpdatet op 6 februari 2023 door

Zoek je leuke en originele cadeaus voor meisjes van 6 jaar? Bekijk deze pagina voor goede cadeaus om te geven aan een 6-jarig meisje!

Weinig tijd om kado’s uit te kiezen?

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Bekijk direct de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2022 onderaan op deze pagina!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van cadeaus die geschikt zijn om te geven voor de 6e verjaardag van een meisje. Veel van de cadeau-ideeën op deze pagina zijn speelgoed waar een 6-jarig kind graag mee zal spelen. Bekijk hieronder onze selectie van de beste cadeaus voor 6-jarige meisjes.

Ravensburger Magische Eenhoorns kinderpuzzel

Met deze 100-stukjes Ravensburger puzzel met een afbeelding van eenhoorns kan een kind op een leuke manier haar fijne motoriek en concentratievaardigheden verbeteren. De grote, eenvoudig te leggen stukjes maken het ook voor jonge puzzelaars leuk om mee te spelen.

2. Play-Doh

Play-Doh Burger Barbecue

Met deze Play-Doh barbecue-set kan een kind haar creativiteit de vrije loop laten en zich urenlang vermaken met het “bakken en braden” van allerlei lekkers. De set, die is gemaakt door Hasbro, bevat vijf potjes Play-Doh speelklei en zeven verschillende accessoires, waarmee kinderen allerlei gerechten kunnen nabootsen.

3. Houten poppenhuis

Little Dutch houten poppenhuis

Het geven van een houten poppenhuis van Little Dutch is een geweldig cadeau-idee voor een meisje dat graag met poppen speelt en al een verzameling heeft. Het poppenhuis ziet er prachtig uit en de basis-set bevat meubels en accessoires. Er zijn ook uitbreidingssets beschikbaar, maar deze moeten apart worden aangeschaft. Dit verjaardagscadeau zal voor urenlang speelplezier zorgen.

4. Rainbow High modepop

Rainbow High Twins Laurel and Holly De’vious modepoppen

De Rainbow High poppen zijn een hit in Amerika en steeds meer populair in Europa. Deze set bevat twee modepoppen, Laurel en Holly De’vious, die samen de tweeling vormen. Met deze poppen kan een kind de nieuwste modetrends laten zien en met behulp van de poppenstandaard zelfs poseren.

5. Skateboard

2Cycle roze penny board

Een roze penny board van 2Cycle is een perfecte manier voor jonge meisjes om te genieten van het skateboarden. Dit 22,5 inch skateboard heeft LED-wielen en is gemaakt van polypropyleen voor extra duurzaamheid. Wanneer de wielen van het penny board gaan draaien, branden de LED-wielen automatisch voor extra visuele effecten.

6. Schleich Bayala

Schleich Bayala Surah met glitterpegasus speelfiguur

Met deze Schleich Bayala set, bestaande uit een figuur van elfje Surah op haar pegasus (een soort fantasiepaard met vleugels) en vogel Kuack op haar hand, kan een meisje haar fantasie de vrije loop laten gaan. De set is speciaal voor meisjes die van elfjes houden en is gemaakt door Schleich, een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige speelfiguren.

7. Pottenbakstudio

Pottery Cool Pottenbakstudio

Met deze pottenbakstudio kan het meisje thuis haar eigen potten maken. Ze kiest een vorm, legt de mal eroverheen en begint te draaien. Als het potje klaar is, kan het gedroogd worden en daarna kan ze het zelfs nog beschilderen.

8. LEGO Friends

LEGO Friends Boshuis - 41679

Met deze LEGO Friends 41679 set kan een kind urenlang spelen! De set bestaat uit 326 onderdelen en bevat 3 minifiguren die bivakkeren in het boshuis. De set wordt geleverd met een grote hoeveelheid accessoires voor nog meer speelplezier!

9. Nestschommel

KBT nestschommel groen

Met deze nestschommel van KBT kan een kind zich urenlang vermaken samen met vriendjes of vriendinnetjes. Het zitvlak heeft mazen en is waterafstotend, dus geen natte billen tijdens het schommelen. De nestschommel is een leuke bezigheid voor jonge kinderen en kan bijdragen aan het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden.

10. Halli Galli reactiespel

Halli Galli reactiespel

Met Halli Galli kan een groep van 2 tot 6 spelers dit spectaculaire reactiespel spelen. Alle spelers die tot 5 kunnen tellen kunnen meedoen! De bedoeling is dat iedere speler een stapel kaarten met afbeeldingen van vruchten krijgt. Om beurten draait iedere speler een kaart om. Als er 5 van een bepaalde vrucht te zien zijn, moeten alle spelers zo snel mogelijk op de bel drukken. Degene die als laatste nog kaarten over heeft, is de winnaar.

11. Twister actiespel

Twister actiespel

Dit spel, genaamd Twister, is bekend bij velen. Het is een vernieuwde versie van het klassieke spel en kan met 2 tot 6 spelers gespeeld worden. De spelers volgen opdrachten die worden opgegeven door de “spinner” en proberen deze opdrachten uit te voeren met hun ledematen. Wanneer een speler omvalt, is hij of zij uit het spel. De speler die als laatste overeind blijft, heeft gewonnen.

Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars 6 jaar

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 6-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan drie winnaars die geschikt zijn om te schenken aan een kind van 6 jaar oud.

EcoCreate Decorate your Room

Ravensburger EcoCreate Decorate your Room

Klik op afbeelding voor info

LEGO Dots Eenhoorn Creatieve Gezinsset

LEGO Dots - Eenhoorn Creatieve Gezinsset

Klik op afbeelding voor info

Les Papattes

Les Papattes

Klik op afbeelding voor info

Alle andere winnaars van het Speelgoed van het Jaar staan hier.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 6 jaar oud?

Hieronder staan nog enkele artikels met cadeau-ideeën om aan een 6-jarig kind te schenken.