De 11 BESTE cadeaus voor 6-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 6 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 6-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 6 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 6e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 6 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 6-jarige meisjes.

 1. Kinderpuzzel
 2. Play-Doh
 3. Houten poppenhuis
 4. Rainbow High modepop
 5. Skateboard
 6. Schleich Bayala
 7. Pottenbakstudio
 8. LEGO Friends
 9. Nestschommel
 10. Halli Galli reactiespel
 11. Twister actiespel
Ravensburger Magische Eenhoorns kinderpuzzel

Als het meisje graag met puzzels speelt, dan is deze Ravensburger puzzel met afbeelding van eenhoorns precies het juiste cadeau voor haar! Deze legpuzzel bestaat uit 100 xxl-puzzelstukjes, deze zijn eenvoudiger te leggen. Door te puzzelen traint ze spelenderwijs haar fijne motoriek en leert ze goed concentren.

2. Play-Doh

Play-Doh Burger Barbecue

Play-Doh is boetseerklei voor kinderen en is een merk van Hasbro, dit speelgoed is uitermate geschikt voor meisjes die graag knutselen! Met deze set heeft ze haar eigen barbecue en kan ze er lekker op los “bakken en braden”! De set bevat 5 potjes met Play-Doh speelklei en 7 verschillende accessoires!

3. Houten poppenhuis

Little Dutch houten poppenhuis

Als het meisje graag met poppen speelt en al een hele verzameling heeft, is een houten poppenhuis en geweldig idee om als cadeau te geven! Dit houten poppenhuis wordt gemaakt door Little Dutch en zal voor urenlang speelplezier zorgen. Het ziet er prachtig uit en de basisset bevat meubels en accessoires. Uitbreidingssets zijn er ook, maar die moeten wel apart bijgekocht worden.

4. Rainbow High modepop

Rainbow High Twins Laurel and Holly De’vious modepoppen

Rainbow High is een merk van speelgoedfabrikant MGA Entertainment uit Amerika, de poppen die ze produceren zijn dan vooral ook in dat land mateloos populair, maar zijn in opkomst in Europa! Deze speciale set bestaat uit twee Rainbow High modepoppen, namelijk de tweeling Laurel en Holly De’vious. Het kind kan de twee modepoppen de laatste mode laten dragen en met hulp van de poppenstandaard kunnen ze zelfs poseren!

5. Skateboard

2Cycle roze penny board

Skateboarden is ook voor jonge meisje een leuke bezigheid, een mooi skateboard is dan natuurlijk wel vereist! Dit roze 22,5 inch skateboard (penny board) van 2Cycle heeft LED-wielen en is gemaakt van polypropyleen zodat het lang meegaat. Als de wielen van het penny board gaan draaien gaan automatisch de LED-wielen branden!

6. Schleich Bayala

Schleich Bayala Surah met glitterpegasus speelfiguur

Schleich Bayala sets zijn een speciale lijn met speelfiguren van Schleich en zijn erg leuk voor meisjes die van elfjes houden en ook een erg grote fantasie hebben. Deze Schleich Bayala 70566 set bevat speelfiguur Surah zittend op een glitterpegasus (paard met vleugels) met op haar hand vogel Kuack.

7. Pottenbakstudio

Pottery Cool Pottenbakstudio

Met deze pottenbakstudio van Pottery Cool kan het meisje nu zelfs thuis pottenbakken! Ze kiest de vorm die ze wil hebben, legt de bijpassende mal eroverheen en dan kan het draaien beginnen! Als de vorm klaar is kan het gedroogd worden en eenmaal droog kan het zelfs nog beschilderd worden ook!

8. LEGO Friends

LEGO Friends Boshuis - 41679

Ze zal urenlang plezier hebben als ze met deze LEGO Friends 41679 set speelt! De set bestaat uit 326 onderdelen en bevat 3 minifiguren die samen in het boshuis bivakkeren. Deze speelset komt bovendien met een waslijst aan extra accessoires die alleen nog maar voor meer speelplezier zullen zorgen!

9. Nestschommel

KBT nestschommel groen

Voor jonge kinderen is het schommelen met een nestschommel een erg leuke bezigheid, vaak kunnen hier meerdere kindjes tegelijk opzitten wat het extra leuk maakt! Deze nestschommel van KBT heeft een zitvlak met mazen dat ook waterafstotend is, zo krijgt het kind geen natte billen!

10. Halli Galli reactiespel

Halli Galli reactiespel

Dit spectuculaire reactiespel van Halli Galli is een erg leuk spel om met 2 tot 6 spelers te spelen. Iedereen die tot 5 kan tellen kan meedoen! De bedoeling is dat iedere speler een gedekte stapel kaarten krijgt, op elk van deze kaarten staan vruchten afgebeeld. Om beurten draait iedere speler een kaart om en als er van een bepaalde vrucht 5 te zien zijn moeten alle spelers zo snel mogelijk op de bel proberen te drukken! Degene die als laaste nog kaarten overheeft is de winnaar.

11. Twister actiespel

Twister actiespel

Iedereen kent natuurlijk wel het klassieke spel Twister, deze versie van het spel is de vernieuwde versie hiervan. De “spinner” noemt alle opdrachten op en de spelers proberen deze met hun ledematen uit te voeren. Zodra een speler omvalt is hij of zij af! Degene die als laatste overeind blijft heeft gewonnen!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 6 jaar?

Meisjes van 6 jaar zijn vaak al erg pienter en leren snel nieuwe dingen bij. Hieronder staan enkele kenmerken benoemd waar een 6-jarig meisje aan te herkennen is.

 • Herkent en schrijft getallen
 • Lost simpele sommen op
 • Kan tot 100 tellen
 • Heeft begrip voor geld
 • Kijkt analoog klok

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 6 jaar?

Het beste kun je speelgoed aan een 6-jarig meisje cadeau doen wat haar naast plezier ook nieuwe vaardigheden aanleert. Voorbeelden van goed speelgoed voor een kleuter van deze leeftijd zijn puzzels, poppen, bouwstenen of leerzame bordspelletjes.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 6-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 6 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 5-jarige meisjes of met cadeaus voor meisjes van 7 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 6 jaar bekijken!