De 11 BESTE cadeaus voor 6-jarige meisjes

door

In dit artikel vind je de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 6 jaar oud. Als je dit originele speelgoed cadeau geeft aan je 6-jarige dochter of kleinkind voor haar verjaardag zit je altijd goed!

Onderstaande lijst met leuke cadeau-ideeën zijn vooral bedoelt als je op zoek bent naar een cadeau voor een meisje van 6 jaar.

Meisjes in deze leeftijd zijn heel verschillend. De een houdt namelijk van stoere en actieve spelletjes, terwijl een ander van het spelen met barbies en poppen houdt.

Gelukkig is er een verscheidenheid aan speelgoed te vinden waardoor je altijd iets koopt wat bij haar past. Spelen doen ze graag met hun vriendinnetjes, of het nu met een speelset is of in de vorm van een gezelschapsspel.

Kijk rustig de lijst even door en zie wat er zoal te koop is, er staan diverse meisjescadeaus in die allemaal in een andere prijscategorie vallen.

De beste cadeaus voor 6-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 6-jarige meisjes.

1. Ravensburger puzzel

Als het meisje graag met puzzels speelt, dan zijn de Ravensburger puzzels precies het juiste cadeau voor een 6-jarig meisje!

Door te puzzelen trainen kinderen ongemerkt hun fijne motoriek en leren ze spelenderwijs ook om zich goed te concentreren, dit zijn allemaal vaardigheden die later van pas zullen komen!

Ravensburger is een hele grote speelgoedfabrikant en heeft zodoende dus ook een uitgebreide collectie met puzzels in de aanbieding voor kinderen van elke leeftijd.

Ravensburger maakt uitsluitend producten van hoge kwaliteit, dat is met hun puzzels niet anders!

Dit is een prima betaalbaar cadeautje waarmee het meisje uren zoet zal zijn.

2. Play-Doh set

Play-Doh is boetseerklei voor kinderen en is een merk van Hasbro, dit speelgoed is uitermate geschikt voor meisjes die graag knutselen!

Play-Doh sets zijn te krijgen in allerlei verschillende kleuren en vaak zit er ook allerei leuk speelgoedgereedschap zoals een schaartje of vormpjes bij inbegrepen.

Play-Doh klei is uiteraard niet schadelijk voor kinderen mocht ze het per ongeluk opeten, dit is wel zo veilig natuurlijk!

Het speelgoed van Play-Doh is erg populair onder kinderen om mee te kleien en kost bovenal niet veel geld om aan te schaffen!

3. Houten poppenhuis

Als het meisje graag met poppen speelt en al een hele verzameling heeft is een houten poppenhuis en geweldig idee om als cadeau te geven!

Houten poppenhuizen zijn vaak een stuk duurzamer en steviger dan de kunststof exemplaren, toegegeven ze zijn vaak wel een stuk duurder maar gaan dan ook generaties lang mee!

Er zijn poppenhuizen te koop met allerlei extra accessoires zoals bijvoorbeeld de gehele inrichting of speelgoedfiguren, maar je kunt ze ook kopen zonder al dit extra’s.

Met een houten poppenhuis als cadeau voor een 6-jarige meisje kan je eigenlijk nooit fout gaan!

4. Rainbow High pop

Rainbow High poppen zijn een merk van speelgoedfabrikant MGA Entertainment uit Amerika, de poppen die ze produceren zijn dan vooral ook in dat land mateloos populair, maar zijn in opkomst in Europa!

De Rainbow High poppen zelf zijn gebaseerd op karakters uit de gelijknamige animatieserie die op Netflix te zien is. Een geweldig geschenk voor een meisje als ze deze serie graag kijkt, maar uiteraard ook leuk voor kinderen die de serie niet kennen!

De poppen zijn van hoge kwaliteit en kun je misschien nog wel het beste vergelijken met Barbiepoppen, maar in tegenstelling tot Barbies kunnen meisjes bij de Rainbow High exemplaren bijvoorbeeld soms zelfs de haren verven!

5. Skateboard

Skateboarden is ook voor jonge meisje een leuke bezigheid, een mooi skateboard is dan natuurlijk wel vereist!

Skateboards zijn verkrijgbaar in erg veel verschillende groottes, uitvoeringen en soorten, voor een 6-jarig meisje is meestal een skateboard van 7 inch nodig!

Het leren skateboarden gaat niet altijd even makkelijk, zeker niet als ze het nog nooit heeft gedaan. Daarom is het zeker verstandig om haar ook beschermende kleding zoals een helm en hand- en kniebeschermers te laten dragen!

Voor een meisje van deze leeftijd is het nog niet echt nodig om een heel duur skateboard te kopen, het is vooral zaak dat ze kan ontdekken of deze sport wat voor haar is.

6. Schleich Bayala set

Schleich is een bekende speelgoedfabrikant uit Duitsland die uitsluitend kunststof speelgoedfiguren- en sets maakt die levensecht lijken en erg gedetailleerd zijn afgewerkt, de kwaliteit van hun producten is erg hoog!

Bayala sets zijn een speciale lijn met producten van Schleich en zijn erg leuk speelgoed voor meisjes die van elfjes houden en ook een erg grote fantasie hebben.

De Schleich Bayala sets zijn ook prima geschikt om met haar andere (Schleich) speelgoed te combineren, zo kan ze urenlang plezier hebben met dit speelgoed.

Doordat de sets van Schleich er levensecht uitzien zijn ze ook uitermate geschikt om te verzamelen!

7. Trampoline met 305cm diameter

Hebben jullie een grote tuin en speelt je dochter graag op een trampoline? Dan is een trampoline met een diameter van 305 cm precies het juiste speelgoed voor haar om lekker sportief bezig te zijn!

Een trampoline is voor zowel jongere als oudere kinderen erg leuk om op te springen, ze kan dan ook leuk samen met haar vriendinnetjes of broertjes of zusjes hierop spelen.

Een trampoline van 305cm is de meest gangbare vorm en past zeker in de meeste tuinen, wees er wel zeker van dat er genoeg ruimte is rondom de trampoline zelf.

Je kan ervoor kiezen om een trampoline met veiligheidsnet te kopen, hierdoor kunnen de kinderen er niet afvallen. Ook is het mogelijk om een exemplaar te kopen waarbij een trapje zit, zo kan ze zelf op de trampoline klimmen.

8. Kinderfiets 20 inch

Is het meisje graag buiten en wil ze de buurt verkennen? Dan is het geven van een nieuwe fiets misschien een idee!

Een meisje van 6 jaar heeft meestal een kinderfiets met een bandenmaat van 20 inch nodig, maar dit hangt wel van haar lengte af, deze moet je dus wel even opmeten.

Het kan ook handig zijn om een kinderfiets te kopen waarvan het zadel versteld kan worden, zo kan ze wat langer met de fiets doen en hoef je niet zo snel een nieuwe te kopen.

Zijwieltjes zitten er bij deze maat fietsen meestal niet meer standaard op, mocht ze deze nog nodig hebben kan je ze gemakkelijk zelf monteren (die moet je wel apart kopen).

Het is in Nederland niet verplicht om een helm te dragen, maar zeker bij jonge kinderen kan het toch wel verstandig zijn voor haar veiligheid!

9. Nestschommel

Voor jonge kinderen is het schommelen met een nestschommel een erg leuke bezigheid, vaak kunnen hier meerdere kindjes tegelijk opzitten wat het extra leuk maakt!

Een nestschommel is veiliger dan normale kinderschommels omdat ze er niet zo gemakkelijk van af kunnen vallen, ook zijn ze vaak wat steviger dan de normale exemplaren.

Op een nestschommel kan het meisje echt languit liggen en zo heerlijk ontspannen heen en weer schommelen, soms kan dit dus afhankelijk van de grootte ook met meerdere personen.

Let bij de aanschaf wel op het maximale gewicht dat de nestschommel kan dragen, ook is het zaak om het stevig op te hangen, we willen natuurlijk niet het meisje met schommel en al naar beneden valt!

Ze zijn vaak zowel binnen als buiten te gebruiken en zijn relatief goedkoop aan te schaffen.

10. L.O.L. Surprise

L.O.L. Surprise staat voor Little Outrageous Littles Surprise en dat is een merk van speelgoedgigant MGA Entertainment.

L.O.L. Surprise zijn poppen waarmee een meisje van deze leeftijd erg veel plezier zal hebben, ze zijn een beetje te vergelijken met Barbiepoppen maar zien er vaak wat modieuzer uit en komen met wat meer accessoires.

Er zijn heel veel verschillende soorten L.O.L. Surprise sets te krijgen, zo is er voor elk type meisje wel een leuk cadeau te vinden!

MGA Entertainment produceert al jaren speelgoed voor kinderen dat van hoge kwaliteit is, dit is bij L.O.L. Surprise niet anders.

L.O.L. Surprise sets zijn wel vrij duur, maar ze gaan wel ontzettend lang mee en het meisje zal echt heel veel plezier met ze beleven!

11. Disney Frozen speelgoed

Elk meisje van deze leeftijd kent wel de Disney-film Frozen, dit is echt al jaren een enorm succes voor Disney en jonge kinderen zijn er echt dol op!

Het succes van de film is Disney zelf uiteraard niet ontgaan en hierdoor is er echt een heel scala aan verschillende soorten speelgoed te koop met als thema Disney Frozen.

Zo zijn er sets van LEGO, rugzakken, poppen, figuurtjes en nog veel meer te koop die allemaal het Disney Frozen thema hebben.

Doordat er zoveel verschillend speelgoed met dit onderwerp te koop is kunnen we niet één specifiek product aanraden, het ligt er net aan waar het meisje van houdt, dit weet een ouder natuurlijk het beste!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 6 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 6-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 6 jaar.

VTech - Kidi DJ Mix

Geomag - Magnetische bouwstenen

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 6-jarige meisjes

Door de ontwikkeling van de kleine meid in de gaten te houden, weet je waar ze iets meer hulp bij kan krijgen.

Is het bij het leren van woordjes of heeft ze juist hulp nodig bij het verfijnen van haar motoriek, divers speelgoed kan daar een hulp bij zijn. Zo leert ze op een speelse manier iets waar ze anders een hekel aan gaat krijgen op school, en dat wil je juist voorkomen.

Uiteindelijk ben je als ouder ook verantwoordelijk voor haar ontwikkeling en wil je dat ze zo onbezorgd mogelijk opgroeit. Kies daarom een cadeau uit waar ze graag mee speelt en ook haar ontwikkeling mee kan stimuleren.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 6 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 5-jarige meisjes of met cadeaus voor meisjes van 7 jaar om nog meer inspiratie op te doen!