De 11 BESTE cadeaus voor 5-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 5 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 5-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 5 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 5e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 5 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 5-jarige meisjes.

 1. Kindercamera
 2. Keer op Keer Kids dobbelspel
 3. Knikkerbaan
 4. Speeltent
 5. Kinderpuzzel
 6. Poppenhuis
 7. Kinderstep
 8. Kindertablet
 9. LEGO Friends
 10. Baby Alive pop
 11. Playmobil
VTech KidiZoom Duo DX roze speelgoedcamera

Met een kindercamera kunnen kinderen van deze leeftijd erg creatief zijn en hun fantasie optimaal op de vrije loop laten. Deze roze kindercamera van VTech is erg robuust en heeft een duurzaam design met kleurenscherm. De camera wordt geleverd met een koptelefoon, polsbandje en USB-kabeltje.

2. Keer op Keer Kids dobbelspel

Keer op Keer Kids dobbelspel

Dit dobbelspel heet “Keer op Keer Kids” en is een dobbel- en puzzelspel dat met het hele gezin gespeeld kan worden. De spelers van dit spel hebben als opdracht om de verzorgers te helpen met het voederen van de dieren in dierentuin. Door met de dobbelstenen te gooien wordt er bepaald welke kleuren er ingekleurd mogen worden, degene die als eerste het dierenverblijf van de juiste kleur vol heeft, scoort de meeste punten!

3. Knikkerbaan

SmartMax Mega Ball Run knikkerbaan

Met een knikkerbaan kan een kind zich uren vermaken en dat zal zeker ook het geval zijn met deze knikkerbaan van SmartMax die uit 74 onderdelen bestaat! Deze knikkerbaan heeft speciale x-vormige staafjes met een magnetisch uiteinde, die zorgen samen met de metalen ballen voor heel wat bouwmogelijkheden! Nog een voordeel is dat deze set te combineren is met alle andere SmartMax sets!

4. Speeltent

LifeGoods speeltent

Voor een meisje van deze leeftijd is het natuurlijk hartstikke leuk om haar eigen speelpaleisje te hebben. Deze speeltent van LifeGoods met eenhoorn-thema is dan precies wat ze nodig heeft! De speeltent is geschikt voor zowel binnen als buiten en is gemakkelijk schoon te maken. Deze set wordt ook geleverd met een eenhoorn-hoofdband om te dragen!

5. Kinderpuzzel

Ravensburger puzzel Disney Princess kinderpuzzel

Puzzelen is een leerzame en leuke bezigheid waar kinderen veel speelplezier mee hebben, het is bovendien goed om tal van vaardigheden verder te ontwikkelen! Deze puzzel van Ravensburger bevat drie puzzels van elk 49 puzzelstukjes groot, er is een puzzel van Assepoester, Sneeuwwitje en de Kleine Zeemeermin.

6. Poppenhuis

KidKraft Juliette houten poppenhuis

Een mooi poppenhuis zorgt voor eindeloos speelplezier en prikkelt de fantasie van een kind optimaal! Dit houten poppenhuis van KidKraft is eigenlijk een moderne versie van een ouderwets poppenhuis. De inrichting is stijlvol en modern vormgegeven met rustige kleuren. Het poppenhuis is 120 cm hoog en heeft 3 lagen.

7. Kinderstep

Johntoy kinderstep

Met deze mooie roze kinderstep kan de kleine meid heerlijk door de tuin of straat zoeven! De kinderstep is gemaakt door Johntoy en ziet er niet alleen cool uit, het is ook opvouwbaar zodat het gemakkelijk mee te nemen is. De hoogte van het stuur is te verstellen en voor de veiligheid is er een voetrem aanwezig.

8. Kindertablet

Kurio Tab Lite roze kindertablet

Het lijkt misschien onzin om een 5-jarig meisje op deze leeftijd al een tablet te geven, maar niets is minder waar! Deze Kurio Tab Lite 7-inch kindertablet is speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld en leert ze spelenderwijs kennis maken met tablets. Er kan een tijdslimiet ingesteld worden en het beschikt over een internetfilter voor de veiligheid!

9. LEGO Friends

LEGO Friends Kattenverzorgingswagen - 41439

LEGO is geweldig speelgoed voor een kind omdat het ze helpt bij het ontwikkelen van verschillende vaardigheden. Deze LEGO 41439 set bestaat uit 60 onderdelen en bevat een kattenverzorgingsauto en Mia en Emma plus hun twee katten. Naast de papieren bouwinstructies is er ook een speciale app te downloaden voor extra opties.

10. Baby Alive pop

Baby Alive - Plas En Dans Babypop

Deze babypop van Baby Alive is in 2018 genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en dat heeft natuurlijk een goede reden! De beweegbare pop moet worden aangekleed, haar haren moeten worden gekamd en ze moet op het potje gezet worden om te plassen. Als het linkerhandje van de pop wordt vastgehouden begint ze zelfs te dansen!

11. Playmobil

Playmobil Family Fun Mobilhome met familie - 70088

Deze Playmobil 70088 set is een rijdende camper die van alle gemakken voorzien is. De set bestaat uit 135 onderdelen en bevat meerdere minifiguren en allerlei kampeerattributen zoals een tafel, stoelen, grill en nog veel meer! In de camper zijn draaistoelen te vinden en de tafel van omgebouwd worden tot een ligvlak.

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 5 jaar?

Meisjes van 5 jaar zijn leerplichtig en moeten dus nu officieel naar de basisschool. Hieronder worden enkele kenmerken benoemd waaraan een 5-jarig meisje te herkennen is.

 • Moet verplicht naar school
 • Formuleert hele zinnen
 • Telt tot 20 en terug
 • Benoemd en herkent vormen
 • Benoemd en herkent begrippen
 • Benoemd en herkent kleuren

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 5 jaar?

Goed speelgoed om aan een 5-jarig meisje cadeau te geven helpt haar om probleemoplossende en technische vaardigheden te verbeteren. Voorbeelden van speelgoed wat je aan een kleuter van deze leeftijd kan geven zijn poppen, puzzels, bouwstenen (Duplo, LEGO) of leerzame bordspelletjes.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 5-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 5 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 4-jarige meisjes of met cadeautips voor 6-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 5 jaar bekijken!