De 11 BESTE cadeaus voor 5-jarige meisjes

door

De beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 5 jaar oud vind je op deze pagina. Met deze selectie van speelgoed geef je altijd een origineel verjaardagscadeau aan je 5-jarige dochter of kleinkind!

Om een origineel cadeau voor een meisje van 5 jaar te kopen, hebben we een lijst voor je samengesteld om je te helpen bij de keus.

Het is al lastig genoeg om iets leuks te vinden, niet alleen omdat er veel te koop is, maar kleuters van deze leeftijd krijgen ook hun eigen smaak. Daar is niets mis mee maar soms beperkt dat de zoektocht wel.

Houden meisjes wel van het spelen met poppen, of zijn ze liever aan het knutselen? Vinden ze spelen met LEGO leuker, of is Playmobil hun favoriet? Allemaal lastige vragen!

Kies hoe dan ook een cadeau uit waar ze hun ontwikkeling mee stimuleren en dan met name hun fijne motoriek, zelfs een fiets of step kan daarbij helpen.

Contact met de vriendinnetjes wordt steeds belangrijker, daar kun je je cadeaus voor het meisje ook op aanpassen.

De beste cadeaus voor 5-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 5-jarige meisjes.

1. Kindercamera

Kinderen van deze leeftijd kunnen soms zelfs al erg geïnteresseerd zijn in het maken van foto’s en video’s. Een leuk cadeau voor een 5-jarige meisje is dan misschien wel een kindercamera!

Tegenwoordig worden er door veel fabrikanten speciale camera’s voor kinderen ontwikkeld, deze kindercamera’s zijn een stuk steviger dan normale camera’s en kunnen goed tegen schokken, stoten en water.

Deze kleurrijke exemplaren zijn natuurlijk een stuk minder geavanceerd als een normale camera, maar ze kunnen vaak echte foto’s en video’s maken, hierdoor kan ze ontdekken of fotografie een leuke hobby voor haar is of niet!

2. 999 Games spel

Met een spel van 999 Games heb je een erg leuk cadeau voor haar, zeker als ze het leuk vindt om spelletjes te spelen met haar familie of vriendinnetjes!

999 Games is een Nederlandse fabrikant die spellen produceert die voornamelijk voor jonge kinderen geschikt zijn, maar kunnen zeker ook door oudere kinderen worden gespeeld!

De spellen staan er bekend om dat ze de cognitieve ontwikkeling van een kind bevorderen, ook moet ze bij het spelen van een spel vaak goed nadenken om te winnen, dit bevordert met name haar concentratievermogen!

999 Games levert geweldige (educatieve) spellen voor kinderen die van hoge kwaliteit zijn en bovendien ook nog eens erg leuk zijn om te spelen!

3. Disney prinsessen speelgoed

Welk meisje van deze leeftijd voelt zich nou niet een prinses en houdt niet van Disney? Juist, dat zijn er vrij weinig, daarom is een cadeau met als thema “Disney prinsessen” misschien wel een leuk geschenk voor haar!

Tegenwoordig is er erg veel speelgoed met dit thema te vinden, denk dan bijvoorbeeld aan speelgoedpoppen, knutselpakketten, rugzakken, Disney LEGO of kinderboekjes, voor elk meisje is er wel wat leuks te vinden!

Zelf weet je natuurlijk het beste waar de kleine meid van houdt, zeker is wel dat een geschenk met een Disney prinsessen thema bijna altijd bij je dochter in de smaak zal vallen!

4. Schleich Horse Club set

Schleich is een Duitse speelgoedfabrikant die met name speelgoedfiguren- en sets maakt voor kinderen, de producten die ze maken zijn van hoge kwaliteit en erg gedetailleerd.

De Schleich Horse Club sets zijn speciaal gemaakt voor echte paardenfans, meisjes die van paarden houden zullen dit echt een geweldig cadeau vinden!

De Horse Club sets van Schleich bevatten geweldige elementen die ook op een echte manege te vinden zijn, denk hierbij dan bijvoorbeeld aan de stallen, paardentrailers en uiteraard de levensechte paardenfiguren zelf!

Er zijn heel veel verschillende sets van de Horse Club te koop, deze zijn ook goed te combineren met de andere figuren die Schleich maakt.

5. Schmidt puzzel

Als het meisje graag met haar handen bezig is kan een puzzel een leuke cadeau voor haar zijn!

Het Duitse Schmidt maakt niet alleen spellen voor kinderen, ze produceren ook een brede collectie aan hoogwaardige en leuke kinderpuzzels.

Puzzelen bevordert bij met name jonge kinderen hun fijne motoriek, ook wordt hun concentratievermogen verbeterd, deze vaardigheden zijn erg belangrijk om goed te ontwikkelen!

Zoals eerder vermeld heeft Schmidt een groot assortiment met allerlei verschillende soorten puzzels, ze maken exemplaren van 50 stukjes maar ook van 3000 stukjes!

6. Kinderfiets 18 inch

In het voorjaar of in de zomer spelen meisjes van deze leeftijd graag buiten, een nieuwe fiets kan ze dan heel goed helpen bij deze gezonde activiteit!

Een kinderfiets met bandenmaat 18 inch is voor een 5-jarig meisje meestal de maat ze nodig heeft. Is ze wat groter voor haar leeftijd dan kan je een 20 inch fiets kopen, is ze kleiner voor haar leeftijd dan kan een 16 inch fiets nodig zijn.

Kinderfietsen van 18 inch komen meestal niet meer met zijwieltjes gemonteerd, vaak zijn deze er wel nog op te zetten mocht het meisje nog wat oefening nodig hebben bij het leren fietsen.

De fietsen zijn te krijgen in allerlei kleuren, het is misschien leuk om een fiets in haar lievelingskleur te geven!

7. Hatchimals

Hatchimals zijn kleine figuurtjes die, zoals die naam al doet vermoeden, uit een ei “kruipen”. Het is een erg leuk speelgoed voor meisjes!

Hatchimals zijn een merk van de bekende speelgoedfabrikant Spin Master, deze fabrikant maakt al jaren speelgoed voor jonge kinderen en is een van de grootste ter wereld!

De producten zijn van hoge kwaliteit en worden uiteraard van kindvriendelijke materialen gemaakt, wel zo veilig!

Er zijn erg veel verschillende Hatchimals te koop, dit maakt het een uitermate geschikt speelgoed om te verzamelen, zeker ook omdat ze niet duur in de aanschaf zijn.

8. Poppenhuis

Speelt het meisje graag met poppen? Dan mag een echt poppenhuis natuurlijk niet ontbreken!

Poppenhuizen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, maten en uitvoeringen. De meest gangbare exemplaren worden van hout of kunststof gemaakt.

Ook heb je de keuze om een volledig ingericht poppenhuis met bijbehorende accessoires te kopen, of een exemplaar waarbij dit alles niet is inbegrepen.

De poppenhuizen van hout zijn vaak wel een stuk duurder, het voordeel van deze huizen is dat ze vaak generaties lang meegaan en zeker niet zo snel kapot gaan als poppenhuizen van kunststof!

Al met al is dit een leuk geschenk om je dochter te geven als ze een grote poppenverzameling heeft waar ze nog steeds graag mee speelt!

9. Kinderspel

Er bestaan duizenden verschillende soorten kinderspellen en dit heeft natuurlijk een goede reden! Jonge kinderen vinden het vaak geweldig om met dit soort speelgoed te spelen.

We kunnen niet één specifiek spel aanraden omdat elk meisje wel haar voorkeur heeft voor een bepaald type spel. Maar het is misschien wel slim om een spel te kopen wat ook één of meerdere educatieve elementen bevat, hierdoor leert ze spelenderwijs toch nieuwe dingen!

Sommige kinderen spelen graag liever alleen en andere spelen juist graag met hun ouders of vriendjes en vriendinnetjes, het is wel zaak om hier rekening mee te houden.

10. Baby Born pop

Baby Born is een merk van speelgoedfabrikant Zapf Creation en bestaat al sinds 1991, sinds die tijd hebben miljoenen kinderen altijd met veel plezier met deze poppen gespeeld!

De poppen van Baby Born staan erom bekend dat ze de behoeftes van een echte baby nabootsen, zo kunnen ze vaak huilen, plassen en moeten ze ook echt gevoed en verschoond worden door het meisje!

Zapf Crations maakt uitsluitend poppenspeelgoed en de daarbij horende accessoires, de kwaliteit van al hun speelgoed is uitmuntend en gaat erg lang mee.

Een Baby Born pop lijkt misschien een ouderwets cadeau, maar het is echt een leuk speelgoed voor een meisje, ze zal er dagen mee zoet zijn!

11. Playmobil huis

Dat Playmobil een geweldig speelgoed is voor jonge kinderen weten we onderhand wel, maar een Playmobil huis is echt “next-level” om te geven als geschenk aan haar!

De huizen zijn vaak erg gedetailleered en komen vaak met veel extra accessoires en Playmobil figuurtjes.

Het duurt meestal niet lang om deze sets van Playmobil in elkaar te zetten, binnen 5 tot 15 minuten staan ze in elkaar en kan er gespeeld worden!

Mocht het meisje al ander speelgoed van Playmobil hebben dan kan het uiteraard erg goed met elkaar worden gecombineerd.

De prijs van een Playmobil huis is vrij fors, maar dit is met al het speelgoed van Playmobil het geval!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 5 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 5-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 5 jaar.

Crayola - Washimals huisdierenset

Smoby - FleXtreme racebaan

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 5-jarige meisjes

Gezelschapsspellen, een fiets, een pop, een step, allemaal leuke cadeaus die we in de lijst hebben genoemd.  Stuk voor stuk komen ze ten goede aan de ontwikkeling van het kind. En de prijzen van de cadeau-ideeën variëren waardoor je je budget daarop kunt aanpassen.

Meisjes van 5 jaar spelen graag samen en dat wordt ook gestimuleerd. Ze leren veel van elkaars gedrag en verzinnen meer spelletjes om te doen dan als ze alleen zijn. Leuke gezelschapsspellen zijn daarbij een hulp omdat ze leren samen te spelen maar ook dat verliezen niet erg is.

Speelgoedsets, zoals LEGO of Playmobil, werken ook prima. Er zitten vaak meerdere personages bij en dan is het samenspelen juist leuker omdat de fantasie van anderen samenkomen in een verhaal.

Met al deze informatie zal het niet moeilijk meer zijn om een leuk cadeau te vinden.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 5 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 4-jarige meisjes of met cadeautips voor 6-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen!