De 11 BESTE cadeaus voor 4-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 4 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 4-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 4 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 4e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 4 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 4-jarige meisjes.

 1. Eenhoorn-knutselset
 2. Magna-Tiles
 3. IJskraam
 4. Kinderrugzak
 5. Zandbak met dak
 6. Kinderfiets 14 inch
 7. Kinderstep
 8. Polly Pocket
 9. Barbiehuis
 10. Hippo Hap kinderspel
 11. Playmobil
Totum Unicorn knutselset

Met deze eenhoorn-knutselset van Totum maakt ze de mooiste glittercreaties en is daarom erg leuk cadeau om aan een 4-jarig meisje te schenken! Deze set is één van de populairste in het assortiment van Totum en dat is niet zonder reden! De set bevat meer dan 2500 kleine diamantjes (geen echte natuurlijk) in 6 kleuren plus 4 kaarten waarop geknutseld kan worden.

2. Magna-Tiles

Magna-Tiles Clear Colors 32 Piece Set

Magna-Tiles zijn kleine tegeltjes van kunststof en de randen hiervan zijn magnetisch, hierdoor kunnen ze aan elkaar “geplakt” worden om zo allerlei bouwwerken te maken. Het spelen met Magna-Tiles is voor een kind van deze leeftijd niet alleen leuk, het zorgt ook dat haar ruimtelijk inzicht verbeterd!

3. IJskraam

New Classic Toys ijskraam

Met deze vrolijke ijskraam van New Classic Toys kan de kleine meid haar eigen ijskraampje beginnen! Ze kan diverse ijsjes maken en omdat de ijsbolletjes en ijshoorntjes magneetjes hebben is het mogelijk om verschillende combinaties te maken.

4. Kinderrugzak

Little Dutch bloemetjes rugzak

Op deze leeftijd is het voor kinderen zo onderhand wel eens tijd dat ze hun eigen rugzakje krijgen. Deze rugzak is gemaakt door Little Dutch, is roze met wit en heeft een mooi bloemetjespatroon! De rugzak is ook nog eens milieuvriendelijk omdat het gemaakt is van gerecycleerde PET-flessen! De schouderbanden zijn verstelbaar, zo zal deze rugzak nooit voor klachten zorgen.

5. Zandbak met dak

Ladanas zandbak met dak geel

Kinderen spelen graag in het zand, wat is er dan beter geschikt om haar een eigen zandbak met dak te geven? Het dak dient als bescherming tegen de zon, zo hoeft ze niet meer een pet te dragen en kan ze zolang als ze wil in de zandbak spelen als het buiten mooi weer is! Dit exemplaar van Ladanas is gemaakt van grenenhout heeft opklapbare banken en is volledig af te sluiten.

6. Kinderfiets 14 inch

Nogan Puck 14-inch meisjesfiets

4-jarige meisjes hebben meestal een kinderfiets met bandenmaat 14 inch nodig. Deze roze 14-inch meisjesfiets van Nogan heeft een schitterend ontwerp met bloemetjespatroon en wordt geleverd met zijwieltjes die gemakkelijk te verwijderen zijn. Voor de veiligheid heeft deze fiets ook een fietsbel en relectoren.

7. Kinderstep

Smoby Minnie Mouse kinderstep

Steppen is een leuke en gezonde bezigheid en zorgt voor veel speelplezier bij jonge kinderen. Deze kinderstep van Smoby heeft als thema “Minnie Mouse” die we natuurlijk allemaal kennen van Disney. De step heeft drie wielen voor extra stabiliteit en de stuurstang is in hoogte te verstellen.

8. Polly Pocket

Polly Pocket Big Pocket World Donut Pyjamafeestje speelfigurenset

Polly Pockets zijn kleine tasjes gevuld met allerlei accessoires voor kinderen om mee te spelen. Deze tasjes kan ze overal mee naartoe nemen, bijvoorbeeld naar haar vriendinnetjes! In deze Polly Pocket staat een pyjamafeestje centraal waar zelfs pizza’s voor worden gehaald met de scooter!

9. Barbiehuis

Barbie met huis

De poppen van Barbie zijn natuurlijk al jarenlang favoriet speelgoed voor meisjes van deze leeftijd. Deze specifieke set bestaat uit een Barbiepop en uit een compact huis met keuken, zwembad, slaapkamer en badkamer en is overal mee naartoe te nemen. Deze set zal zeker voor een meisje echt urenlang speelplezier opleveren!

10. Hippo Hap kinderspel

Hasbro Hippo Hap kinderspel

Hippo Hap is een kinderspel dat gemaakt wordt door Hasbro en is erg leuk om met meerdere personen te spelen. De bedoeling van de kinderspel is om de nijlpaarden zoveel mogelijk knikkertjes te laten “opeten” om zo punten te scoren, de gouden knikker is zelfs extra punten waard!

11. Playmobil

Playmobil Country Ponypark - 6927

Één ding weet je zeker als je Playmobil koopt voor een meisje, het valt altijd in de smaak! En dat zal bij deze Playmobil 6927 set niet anders zijn, deze set heeft als thema een country ponypark en bestaat uit 194 onderdelen. Het spelen met Playmobil stimuleert bij kinderen de hand-oog coördinatie en helpt ze om meer ruimtelijk inzicht te krijgen!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 4 jaar?

Meisjes van 4 jaar zijn nu officieel een kleuter en mogen dus voor het eerst naar school waar ze veel nieuwe vaardigheden zullen leren. Hieronder staan enkele kenmerken waaraan je een 4-jarig meisje herkent.

 • Is officieel kleuter
 • Mag naar basisschool
 • Leergierig (stelt veel vragen)
 • Woordenschat breidt uit
 • Leert wachten, delen, helpen en samenwerken

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 4 jaar?

Het beste kun je speelgoed aan een 4-jarig meisje cadeau geven dat haar creativiteit, verbeeldingskracht en probleemoplossend vermogen bevordert. Dit zijn bijvoorbeeld een pop, speelgoedkeuken, speelhuis, puzzel of knutselspulletjes. Hier zal het kleutermeisje zich uren achter elkaar mee vermaken!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 4-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 4 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 3-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor 5-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 4 jaar bekijken!