De 11 BESTE cadeaus voor 4-jarige meisjes

door

De beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 4 jaar oud vind je in dit artikel. Deze kadotips met voornamelijk speelgoed kun je als cadeau geven voor de verjaardag van je 4-jarige dochter of kleinkind!

Het uitzoeken van een origineel cadeau voor een meisje van 4 jaar is anders als voor jongens van dezelfde leeftijd.

De cadeaus lopen veel meer uiteen je gaat nu meer op zoek naar speelgoed waar ze mee kunnen knutselen. Meisjes spelen liever op een zachte manier, jongens willen graag actie.

Meisjes willen graag zorgen voor anderen, dat komt waarschijnlijk vanwege de aangeboren moedergevoelens. Heeft ze dat, dan kun je het cadeau voor het meisje daarop aanpassen.

Maar zowel meisjes als jongens houden van gezelschapsspellen, en die zijn er in overvloed. Op deze leeftijd zijn vooral de spellen in trek waarbij ze kunnen lachen, gieren en brullen!

Neem onderstaande lijst op je gemak even door en je zult allerlei soorten leuke cadeau-ideeën tegenkomen die geschikt zijn voor de kleine meid.

De beste cadeaus voor 4-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 4-jarige meisjes.

1. Barbiepop

Barbiepoppen worden al sinds 1959 gemaakt en zijn eigendom van speelgoedfabrikant Mattel. Er is natuurlijk een goede reden waarom ze al zo lang worden geproduceerd!

Barbiepoppen waren vroeger erg stereotyperend en er waren maar een paar verschillende poppen te krijgen. Tegenwoordig is dat wel anders en zijn er vele poppen in allerlei soorten, kleuren en etniciteiten te koop!

De meeste poppen komen tegenwoordig met allerlei extra accessoires zoals verschillende soorten kleertjes, of andere items die gedragen kunen worden.

De poppen van Barbie worden gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan niet snel kapot, ze kunnen wel generaties lang meegaan!

De meeste examplaren zijn ook zeer goed te betalen, een leuk cadeau voor 4-jarige meisjes!

2. Kleurpotloden

Voor creatieve kinderen die graag tekenen zijn een nieuwe set kleurpotloden een uitermate geschikt cadeau, maar ze geven ook zeker veel plezier aan kinderen die wat minder bedreven zijn met tekenen!

Het maakt niet uit of ze goed of slecht kan tekenen, het gaat er met name om dat ze haar creativiteit kan ontwikkelen en nieuwe inzichten ontwikkeld!

Er bestaan vele soorten en maten sets met kleurpotloden, welke je kiest maakt in principe niet zoveel uit. Ze zijn allemaal veilig voor kleine kinderen en zijn goedkoop in de aanschaf!

3. Enchantimals

Wanneer je dochter graag met poppen speelt kan het speelgoed van Enchantimals wel eens een goed cadeau voor haar zijn!

Enchantimals is een merk van Mattel en zijn speelgoedpoppen die je nog het beste kunt vergelijken met Barbiepoppen, ze zijn erg populair onder meisjes van deze leeftijd!

Door met de Enchantimals te spelen kunnen de kinderen hun creativiteit en verbeelding de vrije loop laten en urenlang plezier hebben!

De poppen zijn zoals we gewend zijn van Mattel van erg goede kwaliteit en zijn uiteraard van kindvriendelijke materialen gemaakt.

Er zijn heel veel verschillende Enchantimals te koop, dus voor elk meisje is wel een leuk exemplaar te vinden!

4. Kinderrugzak

Op deze leeftijd gaat een kind vaak voor het eerst naar school, hier hoort natuurlijk wel een leuke en functionele rugzak bij!

Let bij de aanschaf van een kinderrugzak vooral op of er wel genoeg vakken zijn om dingen zoals haar lunchpakketje en schoolspullen te scheiden. Het komt namelijk vaak voor dat een drinkbekertje lekt, door ze te scheiden blijft de rest gewoon droog mocht dit gebeuren!

Rugzakken voor meisjes op deze leeftijd zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten te koop. Het is belangrijk dat de schouderbanden of rugbanden van het rugzakje zijn te stellen, zo kan je het op de juiste maat maken voor het kind!

5. Zandbak met dak

Kinderen spelen graag in het zand, wat is er dan beter geschikt om haar een eigen zandbak met dak te geven?

Het dak dient als bescherming tegen de zon, zo hoeft ze niet meer een pet te dragen en kan ze zolang als ze wil in de zandbak spelen als het buiten mooi weer is!

De zandbakken zijn meestal van hout gemaakt en de daken zijn vaak van dekzeil vervaardigd, de daken kun je vaak ook verstellen tot de juiste hoogte en richting van waaruit de zon vandaan komt.

6. Kinderfiets 14 inch

In de lente en zomer is het vaak mooi weer buiten, dan willen kinderen graag naar buiten om te spelen, fietsen is daarbij een leuke activiteit. Hiervoor heeft ze natuurlijk wel een fiets nodig, dit kan dan een leuk geschenk zijn voor haar!

Fietsen is daarnaast ook een goede manier voor een meisje om in beweging te blijven, dit is natuurlijk nooit slecht!

Voor 4-jarige kinderen is een fiets met bandenmaat 14 inch uitermate geschikt, als ze iets groter is voor haar leeftijd kan ze er een met bandenmaat 16 inch nemen.

Deze kinderfietsen komen altijd met zijwieltjes, deze kan je wel zelf verwijderden of verstellen mocht ze later zonder willen oefenen!

In Nederland is een helm tijdens het fietsen niet verplicht, maar voor een kind van deze leeftijd is het voor haar eigen veiligheid wel aan te raden.

7. Kindertablet

Pappa of mamma hebben vaak zelf één of meerdere tablets, vaak worden ze gebruikt om het kind tekenfilmpjes te laten kijken, maar ze willen nog wel eens kapot gaan omdat ze bijvoorbeeld op de grond vallen.

Dit is de speelgoedfabrikanten natuurlijk niet ontgaan en daarom zijn er tegenwoordig tablets te koop de speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld. Deze tablets zijn veel steviger en komen met een stuk minder opties dan de reguliere exemplaren.

Zo kan het kind uiteraard naar tekenfilms kijken op een kindertablet, maar er staan ook vaak veel interactieve spelletjes op waarme het kind nieuwe dingen kan leren.

Er zijn veel merken die kindertablets produceren, de bekendste en beste zijn toch wel Kurio of Denver.

8. Polly Pocket

Polly Pocket is, hoe kan het ook anders, weer een merk van speelgoedgigant Mattel.

Polly Pockets zijn kleine tasjes gevuld met allerlei accessoires voor kinderen om mee te spelen. Deze tasjes kan ze overal mee naartoe nemen, bijvoorbeeld naar vriendjes of vriendinnetjes of naar opa en oma!

Er zijn heel veel verschillende soorten en maten Polly Pockets te koop, dus voor elk meisje is wel een leuk exemplaar te koop.

Het is niet een erg educatief speelgoed te noemen, maar je kunt er zeker van zijn dat ze er veel plezier aan zal beleven!

9. Schleich paardje

Sommige meisjes van deze leeftijd zijn al helemaal weg van paarden, een leuk cadeau voor haar kan dan een Schleich speelgoedpaardje zijn!

Schleich is een bekend speelgoedmerk uit Duitsland die hoofdzakelijk speelgoedfiguren maakt die erg gedetailleerd zijn en op schaal zijn nagemaakt.

De producten van Schleich zijn van hoge kwaliteit en daar betaal je dan ook wel naar, ze zijn niet al te goedkoop. Maar doordat ze erg robuust zijn gaat dit speelgoed gaat vaak wel generaties lang mee, dat is soms ook wel eens anders!

Een paard van Schleich is ook goed te combineren met al het andere speelgoed dat het meisje al heeft.

10. Trolls speelgoed

Trolls speelgoed is gebaseerd op de karakters uit gelijknamige film van Dreamworks. Het speelgoed van Trolls wordt gemaakt door fabrikant Hasbro.

Trolls zelf zijn kleine kleurrijke speelgoedfiguurtjes met lang haar waarmee een meisje van deze leeftijd leuk mee kan spelen, ze worden gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan niet snel kapot.

Er zijn erg veel verschillende Trolls te koop, er zijn zelfs setjes te krijgen die meerdere Trolls bevatten. Ze hebben allemaal hun eigen unieke kleur en uitstraling en zijn dan ook uitermate geschikt om te verzamelen.

Qua prijs zijn sommige iets duurder dan de andere, maar ze zijn over het algemeen wel goed betaalbaar!

11. Playmobil

Één ding weet je zeker als je Playmobil koopt voor een meisje, het valt altijd in de smaak! Dit is dus natuurlijk een prima cadeau om haar te geven.

Playmobil is al heel lang populair als speelgoed onder jonge kinderen en het helpt vooral om de fijne motoriek te bevorderen en helpt bij de cognitieve ontwikkeling.

Playmobil hoeft in tegenstelling met LEGO niet echt in elkaar gezet te worden, hierdoor kan ze na een paar minuten al leuk spelen met een nieuwe set.

Playmobil heeft een collectie van duizenden verschillende sets, dus voor elk meisje is wel een leuke set te koop!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 4 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 4-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 4 jaar.

Crayola - Washimals huisdierenset

Smoby - FleXtreme racebaan

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 4-jarige meisjes

Je hebt verschillende cadeaus kunnen zien die passen bij meisjes van deze leeftijd. De prijsklassen verschillen en ook de functies van het cadeau.

Gezelschapsspellen, een fiets, een tablet; dit zijn cadeaus waar ze anders mee zal omgaan als met bijvoorbeeld een speelset van LEGO.

Knutselen vinden ze ook steeds leuker en dat is weer goed voor haar ontwikkeling omdat dan met name haar fijne motoriek wordt gestimuleerd.

Met al deze informatie in gedachte, wordt het vast een stuk eenvoudiger om een origineel cadeau te kopen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 4 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 3-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor 5-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen!