De 11 BESTE cadeaus voor 3-jarige meisjes

Geüpdatet op 6 februari 2023 door

Zoek je leuke en originele cadeaus voor meisjes van 3 jaar? Bekijk deze pagina voor goede cadeaus om te geven aan een 3-jarig meisje!

Weinig tijd om kado’s uit te kiezen?

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Bekijk direct de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2022 onderaan op deze pagina!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van cadeaus die geschikt zijn om te geven voor de 3e verjaardag van een meisje. Veel van de cadeau-ideeën op deze pagina zijn speelgoed waar een 3-jarig kind graag mee zal spelen. Bekijk hieronder onze selectie van de beste cadeaus voor 3-jarige meisjes.

Melissa & Doug houten fruit

Deze houten set van Melissa & Doug bestaat uit zeven stuks fruit dat “gesneden” kan worden met een houten mes, wat een knapperig geluid geeft. Dit speelgoed is leerzaam voor kinderen van deze leeftijd omdat het de fijne motoriek traint.

2. Kinderfiets 12 inch

Nogan Puck meisjesfiets roze

Een kinderfiets met een bandenmaat van 12 inch is het meest geschikt voor meisjes van deze leeftijd. Deze roze meisjesfiets van Nogan heeft een mooie uitstraling. De fiets is uitgerust met zijwieltjes die gemakkelijk te verwijderen zijn. Er is ook een leuk fietsbelletje op het stuur bevestigd zodat ze anderen kunnen laten weten dat ze eraan komen.

3. Kinderkeuken

New Classic Toys kinderkeuken roze

Met deze houten speelkeuken van New Classic Toys kan de kleine meid samen met papa of mama in de keuken staan en zo alles nadoen om een echte chef-kok te worden. De kinderkeuken is voorzien van twee kookplaten, een oventje met een doorzichtige deur, een kraantje met draaiknoppen en verschillende keukengerei.

4. Kinetic Sand

Kinetic Sand - Sandisfying-set speelzand

Kinetic Sand, ook wel kinetisch zand genoemd, is een geweldig product waarmee meisjes van deze leeftijd leuk mee kunnen spelen. Het is speciaal zand dat zeer fijn is en kan worden gevormd tot elke gewenste vorm. De Sandisfying-set komt met verschillende leuke gereedschapjes die het kind kan gebruiken tijdens het spelen met het kinetische zand.

5. Schleich dierfiguren

Schleich speelfigurenset

Schleich is misschien in Nederland niet zo bekend, maar deze Duitse speelgoedfabrikant is een fenomeen in Duitsland. Ze maken vooral levensechte speelfiguren en sets voor jonge kinderen van zeer hoge kwaliteit en met veel details. Deze set bevat vijf speelfiguren in de vorm van een kalfje, kat, hond, gans en veulen.

6. Baby Born pop

Baby born Soft Touch Magic Girl babypop

Een pop van Baby Born is een must-have in de speelgoedverzameling van een 3-jarig meisje. Deze pop kan haar ogen openen en sluiten met behulp van een magisch speentje. De pop heeft 10 levensechte functies die gebaseerd zijn op een echte baby en is ideaal om jonge kinderen kennis te laten maken met verantwoordelijkheid, communicatie en empathie.

7. Vang- en werpspel

Little Tikes vang- en werpspel

Dit vang- en werpspel van Little Tikes biedt kinderen drie spelvarianten om te honkballen. In de eerste variant kunnen ze hun zelfvertrouwen opbouwen en gebruik maken van de verstelbare tee. In de tweede variant kunnen ze de honkbal de lucht in lanceren door op een pedaal te trappen. En in de derde variant is het mogelijk om de honkbal op een waterstraal te laten drijven.

8. Junior Colorino leerspel

Ravensburger Nijntje Junior Colorino leerspel

Junior Colorino is een leerspel van Ravensburger voor jonge kinderen. Dit spel helpt kinderen spelenderwijs om kleuren te ordenen en te onderscheiden. Dit verjaardagscadeau voor een peuter is vooral gericht op de ontwikkeling van de fijne motoriek en stimuleert kinderen om creatief te zijn.

9. Knuffelpop

Little Dutch knuffelpop Sophia

Als het kind nog geen lievelingsknuffel heeft of gewoon een extra knuffel kan gebruiken, is de knuffelpop van Little Dutch een goed geschenk. De knuffelpop heet “Sophia” en draagt een schattig jurkje. Ze is 35 cm hoog en houdt een aapje vast. Bovendien steun je met de aankoop van deze knuffel “Stichting Vrienden van het Sophia” en die zijn weer verbonden aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

10. Speelgoedkassa

Speelgoedkassa

Deze speelgoedkassa is een leuk product om een kind op een speelse manier al op jonge leeftijd bekend te maken met boodschappen doen en het afrekenen ervan. De kassa maakt geluidjes en heeft lichtjes die het spelen leuk maken.

11. Doodle Bear

The Original - DOODLE BEAR CHEF

Vreemd genoeg is de Doodle Bear van The Original in Nederland niet heel bekend, terwijl het echt leuk speelgoed voor kinderen is. De Doodle Bear is een beer waarop getekend en gekleurd kan worden met speciale bijgeleverde stiften. Als de beer vol getekend is, kan hij in de wasmachine worden gestopt en daarna kan er weer opnieuw op worden getekend. Er zijn meerdere varianten van de Doodle Bear te koop, maar ze zijn niet altijd op voorraad.

Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars 3 jaar

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 3-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan drie winnaars die geschikt zijn om te schenken aan een kind van 3 jaar oud.

Rainbocorns Puppycorn Rescue Surprise

Rainbocorns Puppycorn Rescue Surprise

Klik op afbeelding voor info

Gabby’s Magische Poppenhuis

Gabby's Magische Poppenhuis

Klik op afbeelding voor info

Play-Doh Super Colorful Café speelset

Play-Doh Super Colorful Café speelset

Klik op afbeelding voor info

Alle andere winnaars van het Speelgoed van het Jaar staan hier.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 3 jaar oud?

Hieronder staan nog enkele artikels met cadeau-ideeën om aan een 3-jarig kind te schenken.