De 11 BESTE cadeaus voor 3-jarige meisjes

door

Hier vind je originele en de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 3 jaar oud. Deze selectie met het beste (educatieve) speelgoed kun voor de verjaardag van je 3-jarige dochter of kleinkind geven!

Voor meisjes van deze leeftijd wil je ook een leuk cadeau voor een meisje van 3 jaar kunnen vinden, gelukkig is er een overvloed aan ideeën.

Maar wat het juiste cadeau voor de peuter is, hangt af van een aantal factoren. Op de leeftijd van 3 jaar zie je bij een meisje al wat ze wel en niet leuk vindt om mee te spelen.

Speelt ze graag met kleine fijne dingen, of is ze meer een actieve peuter die met het juiste soort speelgoed haar energie kwijt moet. Naast deze observaties wil je ook een cadeau geven die haar helpt met haar ontwikkeling.

Er zijn dus heel wat overwegingen te maken om met het juiste cadeau voor meisjes voor de dag te komen. Bekijk daarom de lijst die we voor je hebben samengesteld voor leuke ideeën.

De beste cadeaus voor 3-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 3-jarige meisjes.

1. Stokpaard

Stokpaarden zijn een geweldig speelgoed voor 3-jarige meisjes die veel verbeelding hebben en graag hun fantasie de vrije loop laten!

Vaak kun je op jonge leeftijd al zien of een kind een echt paardenmeisje is of niet, een stokpaard als geschenk is dan een erg leuk verjaardagscadeau voor het meisje als dit het geval is.

Stokpaarden worden uit verschillende materialen gemaakt, zoals bijvoorbeeld hout of pluche. Qua kwaliteit en prijs zit er niet heel veel verschil tussen deze stokpaarden, het is dus net waar je voorkeur naar uitgaat.

 

2. Kinderfiets 12 inch

Kinderen spelen vooral in het voorjaar en de zomer graag buiten, wat is er dan leuker om de buurt te verkennen op hun eerste fietsje?

Voor meisjes van deze leeftijd is een kinderfiets met een 12 inch bandenmaat het meest geschikt, mocht het kind al wat groter zijn voor haar leeftijd dan kan je ook een 14 inch fiets aanschaffen.

Vaak zitten er op deze kinderfietjes al zijwieltjes op gemonteerd, deze kun je er later ook gemakkelijk weer afhalen zodat ze kan oefenen zonder zijwieltjes.

Het is misschien slim om haar een helm voor de veiligheid te laten dragen, dit is niet verplicht in Nederland maar omdat het haar eerste fiets is zal ze zeker een aantal keer vallen!

Laat haar te allen tijde nooit zonder toezicht van een volwassen persoon fietsen!

3. Kinderkeuken

Houdt ze al van lekker eten en van koken? Dan is een kinderkeuken voor haar misschien wel een leuk cadeau om te geven!

In een kinderkeuken kan er uiteraard niet echt gekookt worden op echt vuur, maar de sets hebben vaak wel allerlei echte accessoires zoals pannen, bestek en ander keukengerei inbegrepen.

Het grote verschil tussen de kinderkeukens zit hem in het materiaal van waaruit ze gemaakt zijn. Zo worden de meeste kinderkeukens van hout, metaal of kunststof gemaakt, soms is het ook een combinatie tussen deze materialen.

Het is erg leuk om een kinderkeuken in de echte keuken te zetten, dan kan ze samen met pappa of mama meekoken!

4. Kinetic Sand

Kinetic Sand, of kinetisch zand is een geweldig product waarmee meisjes van deze leeftijd leuk mee kunnen spelen!

Kinetic Sand is speciaal zand wat zeer fijn is en kan door het meisje worden gevormd tot elke gewenste vorm. Dit zand heeft één voordeel ten opzichte van normaal zand, het plakt namelijk niet, hierdoor is het gemakkelijk te verwijderen!

Kinetic Sand is een merk van speelgoedfabrikant Spin Master, er zijn tegenwoordig ook vergelijkbare producten van andere fabrikanten te krijgen, maar die van Spin Master zijn toch wel het beste!

Kinetisch zand is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren, in de meeste sets is ook zandbakspeelgoed zoals emmertjes, harkjes en schepjes bij inbegrepen!

Voor kinderen die graag met hun handen bezig zijn is dit echt het perfecte cadeau, voor de ouders ook trouwens!

5. Schleich dierfiguur

Schleich is misschien in Nederland niet zo heel bekend, maar deze Duitse speelgoedfabrikant is in eigen land echt een fenomeen. Ze maken vooral levensechte speelfiguren en sets voor jonge kinderen, en al dit speelgoed is van zeer hoge kwaliteit en erg gedetailleerd!

Doordat de dieren van Schleich er zo echt uitzien kan het meisje haar verbeelding en fantasie de vrije loop laten tijdens het spelen, de producten zijn erg goed met elkaar te combineren maar zeker ook met ander speelgoed.

Doordat de speelfiguren geen kleine onderdelen bevatten is het veilig voor kleine kinderen om mee te spelen, sommige sets hebben dit wel, koop deze dus niet!

De prijs van Schleich speelgoed is prima te betalen, en gaat ook nog eens erg lang mee!

6. Baby Born pop

Een echte klassieker om als cadeau aan een meisje te geven is natuurlijk een Baby Born pop, en dat is natuurlijk niet zonder reden!

Baby Born is een merk dat eigendom is van speelgoedfabrikant Zapf Creations en ze produceren hoofdzakelijk speelgoedpoppen die de behoeftes van een baby nabootsen.

Dit is bij een Baby Born pop niet anders, zo kunnen sommige poppen huilen en plassen en moeten ze echt verschoond en verkleedt worden door het meisje.

Een Baby Born pop lijkt misschien ouderwets speelgoed, maar niets is minder waar, een meisje van deze leeftijd zal echt veel plezier aan deze poppen beleven!

7. Poppenhuis

Speelt je dochter graag met poppen en heeft ze al een hele verzameling? Dan is een poppenhuis echt een geweldig leuk cadeau om als geschenk te geven aan haar!

Poppenhuizen zijn verkrijgbaar in alle mogelijke soorten, maten en kleuren. Zo zijn er exemplaren te koop zonder extra accessoires, maar je hebt ze ook die met de hele inboedel voor het huis komen!

De meeste poppenhuizen worden van hout of kunststof gemaakt, die van hout zijn vaak een stuk robuuster en gaan ook langer mee, deze zijn vaak wel een stuk duurder dan de kunststof exemplaren.

Let er wel op dat je voor een meisje van 3 jaar geen poppenhuis koopt dat kleine onderdelen bevat, dit voorkomt dat ze deze in haar mond zal stoppen!

8. Toniebox

Een Toniebox wordt gemaakt door het merk Tonies is een geweldige muziekdoos waarmee een kind naar verschillende hoorspelen kan luisteren.

Hoorspelen lijken misschien niet meer van deze tijd, maar die van Toniebox zijn mateloos populair. Het is ook gewoon een leuke bezigheid voor een meisje waarbij al haar zintuigen worden geprikkeld en ze haar fantasie optimaal kan benutten!

De Toniebox zelf wordt met een hoofdtelefoon geleverd, het is ook mogelijk om de hoorspelen via de speaker te luisteren, zo kan pappa en mamma ook meedoen!

Tonies levert een heel scala aan verschillende soorten hoorspelen van bekende figuren, deze moeten helaas wel los worden gekocht, maar zo kan het kind wel iedere keer weer een nieuw avontuur beleven!

9. Tonies luisterfiguur

Tonies luisterfiguren zijn geweldige speelgoedfiguren die een geïntegreerd hoorspel hebben en moeten gebruikt in combinatie met een Toniebox.

Bijna alle Tonies figuren zijn gebaseerd op bekende karakters uit bijvoorbeeld animatieseries, zoals bijvoorbeeld Brandweerman Sam, Maja de Bij of de Leeuwenkoning!

Een Tonies figuur komt altijd met een hoorspel inbegrepen dat een lengte heeft tussen de 30-60 minuten.

Let wel op, niet elk hoorspel is beschikbaar in de Nederlands taal, vaak zijn ze Engels of Duits!

10. L.O.L. Surprise O.M.G

Een ander geweldig speelgoed de L.O.L. Surprise O.M.G poppen, meisjes van deze leeftijd zijn echt helemaal weg van deze poppen!

L.O.L. Surprise is een merk van MGA Entertainment, dit is een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld met een hele rits aan dochterondernemingen en speelgoedlijnen zoals Project Mc² en Rainbow High.

L.O.L. is een afkorting voor “Little Outrageous Littles”, O.M.G staat voor “Outrageous Millenial Girls”. L.O.L. Surprise O.M.G is weer een speciale lijn van de L.O.L. Surprise, snap jij het nog?

Deze poppen zijn wel vrij duur in aanschaf, maar zijn een erg leuk cadeau voor het meisje!

11. Barbiepop

Nog zo’n absolute klassieker is natuurlijk een Barbiepop, dit merk is eigendom van Mattel en bestaat al sinds 1959 en heeft al miljoenen kinderen blij gemaakt!

Vroeger waren er maar een paar poppen van Barbie te koop, deze waren vaak erg stereotyperend. Tegenwoordig zijn er honderden of misschien wel duizenden verschillende soorten Barbies te koop in allerlei soorten, kleuren en etniciteiten.

Waarschijnlijk maakt het voor een meisje niet zoveel uit met wat voor Barbie ze speelt, het ligt dus aan de voorkeur van de ouders wat voor soort pop ze krijgt.

De poppen van Barbie zijn prima te betalen en gaan lang mee, al met al een prima cadeau om haar te geven!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 3 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 3-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 3 jaar.

SmartMax - My First Acrobats

Peppa Pig - Houten speelgoedhuis

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 3-jarige meisjes

Zit er een leuk, uitdagend of origineel cadeau voor je tussen? Je hebt verschillende soorten speelgoed kunnen zien waar een meisje van deze leeftijd graag mee speelt.

Natuurlijk is het ene cadeau wat duurder als het ander, het hangt er helemaal vanaf waarvoor de peuter een cadeau krijgt. De duurdere cadeaus zijn meestal geschikt om te geven bij een speciale gelegenheid.

De cadeaus met een lagere prijs kunnen op elk moment gegeven worden. Het doel is altijd om iets te geven waar ze niet gauw op uitgekeken raakt, die haar helpt bij haar ontwikkeling en iets waarmee ze leert om samen te delen en samen te spelen.

Denk over de ideeën na en ga of naar de winkel of koop het product via het internet, dat is tegenwoordig de makkelijkste manier om het cadeau in huis te halen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 3 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeau-ideeën voor 2-jarige meisjes of met cadeaus voor 4-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen!