De 11 BESTE cadeaus voor 3-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 3 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 3-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 3 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 3e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 3 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 3-jarige meisjes.

 1. Houten fruit
 2. Kinderfiets 12 inch
 3. Kinderkeuken
 4. Kinetic Sand
 5. Schleich dierfiguren
 6. Baby Born pop
 7. Vang- en werpspel
 8. Junior Colorino leerspel
 9. Knuffelpop
 10. Speelgoedkassa
 11. Doodle Bear
Melissa & Doug houten fruit

Deze houten set van Melissa & Doug bevat zeven stuks fruit en kan met een houten mes doormidden “gesneden” worden, als dit wordt gedaan is er een knapperig geluid te horen. Dit speelgoed is erg leerzaam voor kinderen van deze leeftijd omdat het de fijne motoriek traint!

2. Kinderfiets 12 inch

Nogan Puck meisjesfiets roze

Voor meisjes van deze leeftijd is een kinderfiets met een 12 inch bandenmaat het meest geschikt. Deze 12-inch meisjesfiets van Nogan is roze en ziet er schitterend uit! De kinderfiets is natuurlijk voorzien van zijwieltjes en deze zijn ook eenvoudig te verwijderen. Om te laten horen dat ze eraan komt is er een leuk fietsbelletje op het stuur gemonteerd!

3. Kinderkeuken

New Classic Toys kinderkeuken roze

Met deze houten speelkeuken van New Classic Toys kan de kleine meid samen met papa of mama in de keuken staan en zo alles nadoen om een echte chef-kok te worden! Deze kinderkeuken heeft twee kookplaten, een oventje met doorzichtige deur, een kraantje met draaiknoppen en allerlei keukengerei.

4. Kinetic Sand

Kinetic Sand - Sandisfying-set speelzand

Kinetic Sand, of kinetisch zand is een geweldig product waarmee meisjes van deze leeftijd leuk mee kunnen spelen! Kinetic Sand is speciaal zand wat zeer fijn is en kan worden gevormd tot elke gewenste vorm. Deze Sandisfying-set komt met allerlei leuk gereedschapjes die het kind kan gebruiken tijdens het spelen met het kinetische zand.

5. Schleich dierfiguren

Schleich speelfigurenset

Schleich is misschien in Nederland niet zo heel bekend, maar deze Duitse speelgoedfabrikant is in eigen land echt een fenomeen. Ze maken vooral levensechte speelfiguren en sets voor jonge kinderen, en al dit speelgoed is van zeer hoge kwaliteit en erg gedetailleerd! Deze set bevat vijf speelfiguren in de vorm van een kalfje, kat, hond, gans en veulen.

6. Baby Born pop

Baby born Soft Touch Magic Girl babypop

Een pop van Baby Born mag natuurlijk niet ontbreken in de speelgoedverzameling van een 3-jarig meisje! Deze Baby Born pop kan haar ogen openen en sluiten met behulp van haar magische speentje. De pop komt met 10 levensechte functies die gebaseerd zijn op een echte baby en het is ideaal voor een jong kind om kennis te maken met verantwoordelijkheid, communicatie en empathie.

7. Vang- en werpspel

Little Tikes vang- en werpspel

Dit vang- en werpspel van Little Tikes biedt kinderen in drie spelvarianten de mogelijkheid om te honkballen. Bij de eerste spelvariant kan het meisje zelfvertrouwen opbouwen en de tee gebruiken die verstelbaar is. Bij de tweede spelvariant kan ze met één trap op het pedaal de honkbal de lucht in lanceren. Bij de derde spelvariant is het mogelijk om de honkbal op een waterstraal te laten drijven!

8. Junior Colorino leerspel

Ravensburger Nijntje Junior Colorino leerspel

Junior Colorino is een leerspel voor jonge kinderen dat gemaakt wordt door Ravensburger. Met de hulp van dit spel leert het meisje spelenderwijs kleuren te ordenen en te onderscheiden. Het spel helpt voornamelijk bij de ontwikkeling van haar fijne motoriek en stimuleert haar om creatief te zijn!

9. Knuffelpop

Little Dutch knuffelpop Sophia

Als het kind nog geen lievelingsknuffel heeft of gewoon een extra knuffel kan gebruiken is deze knuffelpop van Little Dutch een goed geschenk. De knuffelpop heet “Sophia” en draagt een schattig jurkje, is 35cm hoog en daarnaast houdt ze een aapje vast. Met de aankop van deze knuffel steun je bovendien “Stichting Vrienden van het Sophia” en die zijn weer verbonden aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

10. Speelgoedkassa

Speelgoedkassa

Deze speelgoedkassa is een leuk product om een kind al op jonge leeftijd op een speelse manier wegwijs te maken met boodschappen doen en het afrekenen hiervan. Deze speelgoedkassa maakt geluidjes en er branden lichtjes, dit alles maakt het erg leuk voor een kind om mee te spelen!

11. Doodle Bear

The Original - DOODLE BEAR CHEF

Vreemd genoeg is de Doodle Bear van The Original in Nederland niet heel bekend, want dit is echt heel leuk speelgoed voor kinderen! De Doodle Bear is namelijk een beer waarop getekend en gekleurd kan worden met de speciale bijgeleverde stiften. Als de beer vol getekend is kan het gewoon in de wasmachine worden gestopt en daarna kan er gewoon weer opnieuw op worden getekend! Er zijn meerdere varianten van de Doodle Bear te koop, maar ze zijn niet altijd op voorraad!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 3 jaar?

Meisjes van 3 jaar leren op deze leeftijd vaak heel snel nieuwe vaardigheden. Hieronder staan kenmerken waaraan je een 3-jarig meisje kunt herkennen.

 • Rent en loopt goed
 • Converseert redelijk verstaanbaar
 • Fietst met zijwieltjes
 • Bijna of helemaal zindelijk
 • Kan tekenen, kleuren en verven

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 3 jaar?

Goede cadeaus om aan een meisje van 3 jaar te schenken is speelgoed dat helpt haar cognitieve en fysieke vaardigheden te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn puzzels, bouwblokken en poppen. Puzzels kunnen het probleemoplossend vermogen van peuters helpen verbeteren. Bouwblokken bevorderen de oog-handcoördinatie, en poppen leren het kind sociale vaardigheden aan.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 3-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 3 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeau-ideeën voor 2-jarige meisjes of met cadeaus voor 4-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 3 jaar bekijken!