De 11 BESTE cadeaus voor 2-jarige meisjes

door

In dit artikel vind je het beste speelgoed wat je aan meisjes vanaf 2 jaar oud cadeau kunt geven! Met deze cadeau-ideeën geef je altijd een origineel verjaardagscadeau aan je 2-jarige dochter of kleinkind!

Wat is nu het een goed cadeau voor een meisje van 2 jaar aangezien ze al zo veel zal hebben?

Speelgoed doet het natuurlijk altijd goed, tegelijkertijd wil je bij het geven van speelgoed iets aan haar ontwikkeling bij kunnen dragen.

Peuters zijn vanaf 2 jaar heel erg met zichzelf bezig, delen vinden ze moeilijk, ze zijn heel actief en kunnen moeilijk stil zitten. Voor al die ontwikkelingen die de kleine meid doormaakt is een meisjescadeau te vinden.

Iets wat haar actief bezig houdt zowel als iets wat haar juist even rust brengt wat soms nodig is. Zo heb je ook cadeaus die haar helpen om haar woordenschat te vergroten, afbeeldingen en kleuren te herkennen, haar motoriek te verfijnen, noem maar op.

Met al deze verschillende activiteiten in gedachte, hebben we een lijst met originele cadeaus voor 2-jarige meisjes voor je samengesteld om de keus wat makkelijker te maken.

De beste cadeaus voor 2-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 2-jarige meisjes.

1. Ravensburger spel

Ravensburger is een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld en produceert speelgoed voor kinderen van elke leeftijd, dus ook voor 2-jarige meisjes!

Het speelgoed dat ze maken is van allerlei categorieën, maar hebben vaak voor de jongsten toch wel een educatief element, zodat de kinderen er ook wat van leren.

Vaak wordt bij het spelen met een spel van Ravensburger de fijne motoriek van het meisje getraind en bevordert het haar cognitieve ontwikkeling.

Spellen van Ravensburger zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van duurzame materialen, een prima geschenk om als cadeau te geven!

2. Quadro speeltoestel

Een klimrek van het merk Quadro is een geweldig product dat meisjes van deze leeftijd veel plezier zal geven.

Quadro is een Duits merk dat speeltoestellen fabriceert die je zelf in elkaar moet zetten. Doordat de toestellen op meerdere manieren in elkaar passen, kun je ook verschillende ontwerpen voor het kind maken.

De speeltoestellen zijn verrassend stevig en robuust, zorg er wel voor dat je het maximale gewicht weet wat het kan dragen, zodat dat niet wordt overschreden mochten er meerdere kindjes tegelijk op het speeltoestel spelen.

Dit is echt een uitstekend cadeau voor een 2-jarige meisje, wel kan het misschien slim zijn om wat beschermende matten rondom het speeltoestel te leggen, voor de veiligheid!

De producten kunnen veelal zowel binnen als buiten worden gebruikt.

3. Zandbakspeelgoed

Zandbakspeelgoed is een leuk en betaalbaar cadeau voor als het meisje haar eigen zandbak heeft of als er in de speeltuin in de buurt een te vinden is.

Deze sets bevatten onder andere vaak meerdere speeltjes tegelijk, waarmee ze verschillende vormen in het zand kan maken en zo ook haar fijne motoriek traint.

Het speelgoed zelf is nagenoeg altijd gemaakt van hoogwaardig plastic of kunststof, dit is stevig en werkt prima in combinatie met zand en water.

Uiteraard is dit speelgoed ook prima geschikt om mee te nemen voor als jullie met het gezien een dagje naar het strand gaan!

4. Montessori speelgoed

Montessori speelgoed is geweldig educatief speelgoed dat meestal voornamelijk geheel uit hout wordt gemaakt, of in ieder geval van materialen die dicht bij de natuur staan.

Dit speelgoed is meestal vrij primitief gehouden, dit is express gedaan zodat het kind optimaal haar fantasie moet gebruiken om hiermee leuk te spelen.

Door het spelen met Montessori speelgoed wordt de fijne motoriek goed getraind en haar cognitieve ontwikkeling wordt ook gestimuleerd.

Doordat er geen kunstmatige materialen worden gebruikt in Montessori speelgoed, zijn ze ook vrij van giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor een kind.

Voor elk type meisje is er wel een leuk Montessori speelgoed te vinden, het is ook allemaal erg goed betaalbaar!

5. Activiteitenkubus

Een activiteitenkubus is een geweldig speelgoed dat perfect is voor het bevorderen van fijne motoriek bij kinderen.

Er zijn veel soorten activiteitenkubussen te koop, maar de meeste gangbare zijn gemaakt van hout of kunststof of een combinatie tussen deze twee materialen.

Op elke kant van de activiteitenkubus is vaak een ander spelletje te spelen door het kind, hierdoor kan ze zich urenlang vermaken met dit speelgoed!

Het is echt ook een geweldig speelgoed met een educatief tintje, doordat ze simpele taken moeten uitvoeren wordt de fijne motoriek optimaal getraind. Ook moeten ze vaak goed nadenken om een oplossing te vinden, dit is goed voor haar cognitieve vaardigheden.

6. Baby Annabell pop

Baby Annabell is een speelgoedpop waarmee meisjes van deze leeftijd veel plezier zullen hebben.

De poppen zelf worden gemaakt door fabrikant Zapf Creations, deze fabrikant staat bekend om de hoge kwaliteit van de producten de ze leveren en maken onder andere ook de welbekende Baby Born poppen.

De poppen van Baby Annabell hebben allemaal geweldige functies waardoor ze echt op een baby lijken, ook zijn er veel verschillende accessoires te koop zoals spenen en poppenkleertjes waardoor het allemaal erg echt voor een kind lijkt!

Poppen zijn al jaren een erg populair speelgoed om als cadeau te geven aan een meisje, een pop van Baby Annabell zal zeker in de smaak vallen bij haar!

7. Kinderschommel

Meisjes van deze leeftijd gaan graag met pappa of mama naar buiten en willen dan bijvoorbeeld leuk in de speeltuin schommelen, waarom koop je dan niet een kinderschommel voor in de eigen tuin?

Er bestaan tegenwoordig geweldige schommels die speciaal voor jonge kinderen zijn gemaakt, je kunt kinderen in de stoeltjes vastzetten voor de veiligheid, zodat ze er niet uit kunnen vallen.

Kinderschommels zijn te koop voor zowel binnen als buiten, het is uiteraard wel noodzakelijk dat er genoeg ruimte is voor de schommel om überhaupt rond te slingeren.

Bijkomend voordeel is dat dit soort schommels niet duur in aanschaf zijn!

8. Loopwagen

Meisjes kunnen op deze leeftijd vaak al wel een beetje lopen, maar ze hebben soms toch ook nog wel hulp nodig. Een oplossing hiervoor kan dan een leuke loopwagen zijn!

Het is wel belangrijk om te vermelden dat een loopwagen niet geschikt is om het meisje te leren lopen, ze zijn alleen geschikt om te gebruiken as ze al enigszins kan lopen en nog wat extra oefening nodig heeft om het te verbeteren!

De meeste loopwagens worden gemaakt van kunststof of van hout, voor het kind zelf maakt het niet zoveel uit wat voor exemplaar je aanschaft.

De houten loopwagens zijn vaak wel wat duurder maar gaan meestal ook een stuk langer mee dan de loopwagens van kunststof.

9. VTech speelgoed

Het speelgoed van speelgoedfabrikant VTech is zeer uniek en van goede kwaliteit, vooral de prijs-kwaliteitverhouding van dit speelgoed is opvallend goed.

Het speelgoed dat VTech fabriceert bestaat hoofdzakelijk uit gehard plastic, dit is erg stevig en gaat daarom niet gauw kapot.

Meestal heeft het speelgoed ook wel één of meerdere elementent verwerkt, hierdoor traint het meisje haar fijne motoriek en wordt haar cognitieve ontwikkeling positief beinvloedt!

VTech maakt allerlei soorten speelgoed voor kinderen, voor elk type meisje is er wel een leuk cadeautje te vinden!

10. Loopfiets

Een loopfiets is een perfect opstapje voor een meisje van deze leeftijd om uiteindelijk haar eerste echte fiets te krijgen!

Ze moet de loopfiets voortbewegen door met haar voeten af te zetten van de grond, ze zal zeker de eerste keren vallen, dit is niet erg want daar leert ze alleen maar van!

Een loopfiets kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn beschikbaar in de materialen hout, kunststof, metaal of een combinatie hiervan.

De prijzen van een goede loopfiets liggen zo tussen de €50,- en €100,- en ze gaan vaak erg lang mee.

11. Ravensburger puzzel

Kinderen puzzelen erg graag, dat is bij een meisje van 2 jaar oud niet anders! Ravensburger speelt hier handig op in en heeft een geweldig assortiment aan puzzels voor kinderen.

Puzzelen op deze leeftijd brengt het kind niet alleen veel plezier, ze bevorderen ook hun fijne motoriek en ze worden aangespoord om goed na te denken waar welk puzzelstukje moet komen.

Voor 2-jarigen zijn ook weer veel verschillende puzzels te koop van Ravensburger, zo is er voor elk kind wel een exemplaar te vinden.

De puzzels kosten weinig geld en ze zullen zeker in de smaak vallen als cadeau voor het meisje!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 2 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 2-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 2 jaar.

SmartMax - My First Acrobats

Peppa Pig - Houten speelgoedhuis

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 2-jarige meisjes

Heb je iets kunnen vinden in deze lijst met speelgoed om als cadeau te geven voor haar tweede verjaardag?

Er zaten verschillende soorten speelgoed voor meisjes bij die met name goed voor haar ontwikkeling zijn. Denk bijvoorbeeld aan alle activiteitenspellen die haar motoriek en geheugen een flinke boost geven.

Aangezien samenspelen wat lastig is op deze peuterleeftijd, zitten er cadeaus bij die het samenspelen met andere kinderen of volwassenen juist stimuleert.

Voor sommige gelegenheden is het gepast om een duur cadeau te geven, terwijl andere gelegenheden zich beter afdoen met een goedkoop cadeautje. Ook daar heb je verschil in kunnen zien.

Het voornaamste wat je dus doet bij het bedenken van een cadeau, is haar ontwikkeling in gedachte houden en of ze er graag mee zal spelen of niet.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 2 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 1-jarige meisjes of met cadeautips voor 3-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen!