De 11 BESTE cadeaus voor 2-jarige meisjes

Geüpdatet op 6 februari 2023 door

Zoek je leuke en originele cadeaus voor meisjes van 2 jaar? Bekijk deze pagina voor goede cadeaus om te geven aan een 2-jarig meisje!

Weinig tijd om kado’s uit te kiezen?

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Bekijk direct de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2022 onderaan op deze pagina!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van cadeaus die geschikt zijn om te geven voor de 2e verjaardag van een meisje. Veel van de cadeau-ideeën op deze pagina zijn speelgoed waar een 2-jarig kind graag mee zal spelen. Bekijk hieronder onze selectie van de beste cadeaus voor 2-jarige meisjes.

Ravensburger My First Memory kaartspel

Memory is al meer dan 50 jaar een erg leuk spel om te spelen, Ravensburger heeft nu zelfs een versie ontwikkeld voor de allerkleinsten onder ons! De Memory-kaartjes zijn extra dik en groot en gemaakt van karton, met leuke afbeeldingen die het kindje kan onthouden en bij elkaar moet zoeken (met hulp van haar ouders).

2. Kinderkeuken

Bandits & Angels houten kinderkeuken

Kinderen van deze leeftijd doen graag hun ouders na, wat goed is omdat ze hierdoor allerlei belangrijke vaardigheden leren. Met een kinderkeuken kan ze leuk meedoen in haar eigen persoonlijke keukentje terwijl papa of mama het eten maakt. Deze houten speelgoedkeuken van Bandits & Angels heeft een aanrechthoogte van 46 cm en is eenvoudig te monteren.

3. Tante Jet theeset

VTech Tante Jet Theeset speelgoed

Tante Jet theeset is educatief speelgoed gemaakt door VTech waarbij het kindje haar fantasie volledig op de vrije loop kan laten. Zo kan ze voor al haar vriendjes en vriendinnetjes een kopje thee inschenken en naar meer dan 30 melodietjes en 6 liedjes luisteren. Het spelen met deze theeset bevordert bovendien de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie en grove motoriek van het kindje!

4. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Minnie's Verjaardagsfeest - 10873

LEGO Duplo hoeft geen introductie te hebben, het is geweldig speelgoed voor jonge kinderen! De LEGO Duplo 10873 set heeft als onderwerp het verjaardagsfeest van Minnie Mouse en bestaat uit 21 onderdelen. Dit is een leuke set om het kind kennis te laten maken met LEGO en Duplo!

5. Activiteitenkubus

LissieLife activiteitenkubus

Een activiteitenkubus is perfect om de fijne motoriek bij kinderen te bevorderen. Deze activiteitenkubus van LissieLife heeft aan de zijkant een kleine piano, als het meisje hierop drukt zal het aapje daarboven gitaar gaan spelen. De activiteitenkubus biedt verschillende oefeningen om het meisje te helpen zich goed te ontwikkelen.

6. Aqua Doodle tekenen

Ravensburger Aqua Doodle

Met de Aqua Doodle set van Ravensburger kan het kind tekenen zonder dat er vlekken komen. De stift wordt gevuld met gewoon leidingwater en met deze stift kan ze op de tekenmat tekeningen van blauwe lijnen maken. Zodra het water opdroogt, verdwijnen de tekeningen weer! Het spelen met deze set bevordert creativiteit, concentratie en verbeterd de fijne motoriek van het kind!

7. Knuffelbeer

Tiamo Collection knuffelbeer

Deze schattige knuffelbeer van Tiamo is 35 cm hoog en speciaal gemaakt voor kleine kinderen. Deze lieve en zachte knuffel is onderdeel van de Tiamo Collection en ideaal als knuffel voor de kleine meid. Dit verjaardagscadeau is ook te koop in twee grotere maten, namelijk 50 cm en 70 cm.

8. Loopfiets

2Cycle houten loopfiets roze

Deze houten loopfiets van 2Cycle is eigenlijk een loopfiets en driewieler in één. Binnen een paar minuten kan de loopfiets omgebouwd worden tot driewieler en vice versa. Hierdoor is deze loopfiets al op jonge leeftijd goed te gebruiken door kinderen. Dit exemplaar is zelfs voorzien van banden die niet lek kunnen raken!

9. Bumba speeltent

Bumba speeltent

Breng het circus van clown Bumba in huis met deze speeltent van Studio 100! Deze speeltent is gemakkelijk op te zetten en het kind kan alleen of samen met haar vriendjes uren plezier hebben. Het is ook handig om speelgoed op te bergen zodat het niet in het zicht staat.

10. Interactieve dansmat

N-Gear interactieve dansmat

Deze interactieve dansmat van N-Gear is geschikt voor binnen en buiten en leuk voor kinderen om mee te spelen. Met deze mat kan het kind op een leuke en gemakkelijke manier kennis maken met dans en muziek. Door de snelheid en de dans te kiezen, lichten de lampjes op en kan het kind de danspasjes uitvoeren door erop te staan met haar voeten.

11. Hengelspel

New Classic Toys magnetisch hengelspel

Met dit magnetische hengelspel van New Classic Toys moeten kinderen de figuurtjes opvissen met behulp van een magnetische hengel. Er zijn 10 verschillende figuurtjes die gevangen kunnen worden met twee magnetische hengeltjes. Dit behendigheidsspel helpt het kind bij het ontwikkelen van behendigheid en coördinatie.

Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars 2 jaar

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 2-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan drie winnaars die geschikt zijn om te schenken aan een kind van 2 jaar oud.

Woezel & Pip Mijn Buurpoes

Woezel en Pip Buurpoes Lopend en Pratend

Klik op afbeelding voor info

Peppa Pig Houten poppenhuis

Peppa Pig - Houten speelgoedhuis

Winnaar 2021 - Klik op afbeelding voor info

VTech MagiBook

VTech MagiBook

Winnaar 2017 - Klik op afbeelding voor info

Alle andere winnaars van het Speelgoed van het Jaar staan hier.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 2 jaar oud?

Hieronder staan nog enkele artikels met cadeau-ideeën om aan een 2-jarig kind te schenken.