De 11 BESTE cadeaus voor 2-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 2 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 2-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 2 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 2e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 2 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 2-jarige meisjes.

 1. Memory kaartspel
 2. Kinderkeuken
 3. Tante Jet theeset
 4. LEGO Duplo
 5. Activiteitenkubus
 6. Aqua Doodle tekenen
 7. Knuffelbeer
 8. Loopfiets
 9. Bumba speeltent
 10. Interactieve dansmat
 11. Hengelspel
Ravensburger My First Memory kaartspel

Memory is al meer dan 50 jaar een erg leuk spel om te spelen, Ravensburger heeft nu zelfs een versie ontwikkeld voor de allerkleinsten onder ons! De Memory-kaartjes zelf zijn extra dik en groot en gemaakt van karton, er staan allerlei leuke afbeeldingen op die het kindje kan onthouden en bij elkaar moet zoeken (met hulp van haar ouders).

2. Kinderkeuken

Bandits & Angels houten kinderkeuken

Kinderen van deze leeftijd doen graag hun ouders na, en dat is ook goed want hierdoor leren ze allerlei belangrijke vaardigheden. Met een kinderkeuken kan ze terwijl papa of mama het eten maakt leuk meedoen in haar eigen persoonlijke keukentje. Deze houten speelgoedkeuken van Bandits & Angels heeft een aanrechthoogte van 46 cm en is eenvoudig te monteren.

3. Tante Jet theeset

VTech Tante Jet Theeset speelgoed

Tante Jet theeset is speelgoed dat wordt gemaakt door VTech en het kindje kan haar fantasie volledig op de vrije loop laten! Zo kan ze voor al haar vriendjes en vriendinnetjes een kopje thee inschenken en naar meer dan 30 melodietjes en 6 liedjes luisteren. Het spelen met deze theeset bevordert bovendien de ontwikkeling van haar hand-oog coördinatie en grove motoriek!

4. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Minnie's Verjaardagsfeest - 10873

LEGO Duplo hoeft natuurlijk geen introductie te hebben, dit is geweldig speelgoed voor jonge kinderen! Deze LEGO Duplo 10873 set heeft als onderwerp het verjaardagsfeest van Minnie Mouse en bestaat uit 21 onderdelen. Dit is een leuke set om het kind kennis te laten maken met LEGO en Duplo!

5. Activiteitenkubus

LissieLife activiteitenkubus

Een activiteitenkubus is perfect voor het bevorderen van fijne motoriek bij kinderen. Deze activiteitenkubus van LissieLife heeft aan de zijkant een kleine piano, als het meisje hier op drukt zal het aapje daarboven gitaar gaan spelen. De activiteitenkubus zorgt er met diverse oefeningen voor dat het meisje zich goed kan en zal ontwikkelen.

6. Aqua Doodle tekenen

Ravensburger Aqua Doodle

Met deze Aqua Doodle set van Ravensburger kan het kind tekenen zonder dat er vlekken komen. De stift wordt gevuld met gewoon leidingwater en met deze stift kan ze op de tekenmat tekeningen van blauwe lijnen maken. Zodra het water opdroogt verdwijnen de tekeningen weer! Het spelen met deze set bevordert creativiteit en concentratie en de fijne motoriek wordt verbeterd!

7. Knuffelbeer

Tiamo Collection knuffelbeer

Deze schattige knuffelbeer van Tiamo is 35 cm hoog en is speciaal gemaakt voor kleine kinderen. Deze lieve en zachte knuffelbeer is onderdeel van de Tiamo Collection en is ideaal voor de kleine meid als knuffel. Deze knuffel is ook te koop in twee grotere maten, namelijk 50 cm en 70 cm.

8. Loopfiets

2Cycle houten loopfiets roze

Deze houten loopfiets van 2Cycle is eigenlijk een loopfiets en driewieler in één. Binnen een paar minuten tijd kan de loopfiets omgebouwd worden tot driewieler en vice versa. Hierdoor is deze loopfiets al op jonge leeftijd goed te gebruiken door kinderen. Het exexmplaar is zelfs voorzien van banden die niet lek kunnen raken!

9. Bumba speeltent

Bumba speeltent

Bring het circus van clown Bumba in huis met deze speeltent die wordt gemaakt door Studio 100! Het speeltentje is gemakkelijk op te zetten en de kleine meid kan alleen of samen met haar vriendjes uren plezier hebben. Het is ook heel handig om speelgoed in op te bergen zodat het niet zo in het zicht staat.

10. Interactieve dansmat

N-Gear interactieve dansmat

Deze interactieve dansmat voor binnen en buiten wordt gemaakt door N-Gear en is erg leuk voor kinderen om mee te spelen. Met deze dansmat maakt het meisje op een leuke en gemakkelijke manier kennis met dans en muziek! Kies de snelheid en de dans en vervolgens lichten de lampjes op, hier gaat ze dan met haar voeten op staan om de danspasjes goed uit te voeren!

11. Hengelspel

New Classic Toys magnetisch hengelspel

Bij dit magnetische hengelspel van New Classic Toys is het de bedoeling om met behulp van een magnetische hengel de figuurtjes op te vissen. In totaal zijn er 10 verschillende figuurtjes die met twee magnetische hengeltjes gevangen kunnen worden. Dit behendigheidsspel helpt een kind bij het ontwikkelen van haar behendigheid en coördinatie!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 2 jaar?

Een meisje van 2 jaar heet een peuter en ontwikkelt zich op deze leeftijd razendsnel en kan al meerdere dingen zelf. Hieronder staan enkele kenmerken waar je een 2-jarig meisje aan kunt herkennen.

 • Kan vooruit en achteruit lopen
 • Krijgt gewetensvorming
 • Praat in zinnetjes
 • Krijgt eigen karakter

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 2 jaar?

Speelgoed wat het 2-jarige meisje helpt om haar vaardigheden en karakter verder te ontwikkelen zijn perfect om cadeau te geven. Populair speelgoed waar peutermeisjes van 2 jaar graag mee spelen zijn kleurboeken, kleurpotloden en poppen. Dit speelgoed helpt hen hun creativiteit en verbeelding te stimuleren.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 2-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 2 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 1-jarige meisjes of met cadeautips voor 3-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 2 jaar bekijken!