De 11 BESTE cadeaus voor 14-jarige meisjes

door

Deze pagina staat vol met de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 14 jaar oud. De cadeautips die je in dit artikel vind kun je geven op de verjaardag van je 14-jarige dochter of kleinkind!

Wat je als cadeau aan een meisje van 14 jaar geeft hangt heel veel af van waar haar interesses liggen. Die interesses kunnen nogal verschillen van de een op de ander en ook is de ene meid al wat volwassener als de ander.

Sommige meisjes zitten vaker op het internet en kijken liever video’s op bijvoorbeeld YouTube. Maar je hebt er ook meisjes tussen die nog graag buiten zijn met haar vriendinnen.

Maar alle meisjes hebben wel de behoefte om geaccepteerd te worden en deel uit te maken van een groep, als je dit weet kun je het speelgoedcadeau daarop afstemmen.

Gebaseerd op bovenstaande weetjes is het nu wat eenvoudiger om je cadeau voor het meisje daarop aan te passen. Hieronder vind je een selectie van uitstekende cadeaus om te geven!

De beste cadeaus voor 14-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 14-jarige meisjes.

1. Discolamp

Rond deze leeftijd zullen kinderen steeds meer interesse krijgen om uit te gaan, een discolamp kan dan misschien wel een origineel cadeau voor een meisje van 14 jaar zijn!

Zo kan ze alleen of samen met al haar vriendinnen alvast oefenen voor het schoolfeest aan het einde van het jaar of voor als ze haar verjaardag in stijl wil vieren!

Een discolamp is een leuk cadeau dat bovendien erg goed te betalen is, het merk maakt niet zoveel uit, ze zijn allemaal vergelijkbaar in prijs en kwaliteit!

2. Draadloze oplader

Een draadloze oplader is de perfecte manier om een telefoon op te laden zonder ververlende kabels te gebruiken, dit is handig en zo raakt ze haar oplader ook niet zo snel kwijt!

Wel is het handig om te vermelden dat niet elke smartphone draadloos opladen ondersteunt, de meest populaire merken zoals bijvoorbeeld Samsung of Apple wel, maar zeker dus niet allemaal.

Kijk dus wel even goed of de smartphone van je dochter deze functie ondersteunt, het zou zonde zijn als ze het geschenk niet kan gebruiken!

De draadloze opladers verschillen tussen de merken onderling wel in kwaliteit, als je een exemplaar van bijvoorbeeld Apple, Samsung, Belkin of Anker koopt zit het daarmee zeker wel goed!

3. Boekenplank

Is het meisje een echte boekenwurm? Dan is een mooie nieuwe boekenplank als cadeau voor haar echt een aanrader!

Boekenplanken zijn verkrijgbaar en allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn er ook speciale boekenplanken voor kinderen te koop, het hangt een beetje af van het kind of een kinderboekenplank op deze leeftijd nog leuk is of niet.

Als je een boekenplank voor kinderen koopt zijn ze vaak wat kleuriger en vrolijker van ontwerp, als je er een voor volwassenen koopt zijn ze een stuk soberder.

Boekenplanken zelf zijn veelal gemaakt van allerlei verschillende soorten hout, maar ze zijn er ook in bijvoorbeeld staal, kunststof of zelfs leer!

4. Lippenstift

Meisjes van deze leeftijd besteden vaak steeds meer tijd en geld aan hun uiterlijke verzorging, een mooie nieuwe lippenstift is dan een leuke aanvulling hieraan!

Afhankelijk van of het meisje al vaker lippenstift op heeft gedaan kun je een keuze maken voor een exemplaar, de meeste merken verschillen niet zoveel in kwaliteit, als je lippenstift van bijvoorbeeld Maybelline of Max Factor koopt zit je altijd goed.

Lippenstift is prima te betalen, al zijn sommige merken wel een stuk duurder dan andere, dit heeft vaak te maken met de merknaam, maar zeker ook met de ingrediënten van de lippenstift zelf.

5. Wereldbol

Een wereldbol is met name een leuk geschenk voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geografie en aardrijkskunde en misschien ook wel graag de wereld rond willen reizen en ontdekken!

Ook bij wereldbollen kun je twee kanten op, er zijn namelijk exemplaren die speciaal voor kinderen ontworpen zijn met allerlei functies zoals verlichting, interactieve elementen of zelfs zweven!

Er zijn ook wereldbollen te koop die voor volwassenen zijn gemaakt en deze hebben vaak allen verlichting en verder geen andere opties, deze zijn puur en alleen voor educatief gebruik of voor de sier.

Het ligt dus een beetje aan het kind wat voor wereldbol je voor haar moet aanchaffen, de wereldbollen voor kinderen zijn vaak wel iets goedkoper dan de gewone exemplaren!

6. Rubberboot

Bij een rubberboot denk je misschien niet gelijk dat het een leuk cadeau is voor een meisje van deze leeftijd, maar zeker in de zomer als het wat warmer is kan dit echt een geweldig geschenk zijn!

Een rubberboot is opblaasbaar en kan daarom dus uistekend op warme dagen in het zwembad, aan het meer of in de zee worden gebruikt!

Rubberboten worden van stevig materiaal gemaakt waardoor ze niet zo snel lek gaan, meestal kun je er met 2 of 3 personen tegelijk in zitten, zodat ook haar vrienden meekunnen varen!

Een rubberboot is meestal goed te betalen, maar let wel op, niet altijd zitten er peddels bij inbegrepen!

7. 3D-puzzel

Sommige kinderen vinden er niks aan en anderen vinden het geweldig, we hebben het natuurlijk over puzzelen!

Als het meisje verzot is op puzzelen is het geven van een 3D-puzzel echt aan te raden, ze zal het geweldig vinden!

Een 3D-puzzel geeft letterlijk een hele nieuwe dimensie aan het begrip puzzelen, zo moet een puzzel niet meer in 2D worden gelegd maar gaat het ook de hoogte in.

Tegenwoordig zijn er erg veel fabrikanten die goede 3D-puzzels maken, en ze komen in allerlei geweldige uitvoeringen zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren, Empire State Building of de Big Ben.

Als je een goede 3D-puzzel voor haar wilt kopen dan is een exemplaar van Ravensburger of Wrebbit aan te raden, hiermee zit je altijd goed!

8. Stuntstep

Op deze leeftijd zitten kinderen vaak een beetje op een scheidingslijn als het op cadeaus aankomt, zo speelt het ene kind nog graag buiten en het andere kan al wat volwassener zijn.

Een stuntstep is daarom zeker niet voor ieder meisje van deze leeftijd nog een goed geschenk om te geven!

Stuntsteps zijn veel steviger dan normale steps omdat ze bedoeld zijn om coole tricks op de skatebaan of op de straat te doen.

Het is zeker aan te raden om haar een helm en andere beschermende kleding te laten dragen, het kan er hard aan toegaan met vallen!

9. Jumbo bordspel

Iedereen kent natuurlijk het wereldberoemde speelgoedmerk Jumbo, dit bedrijf maakt al jaren allerlei speelgoed en andere soorten spellen voor met name kinderen en tieners.

Als het meisje van bordspellen houdt is een spel van Jumbo echt de moeite waard om te geven, doordat Jumbo zoveel verschillende producten maakt is er voor ieder kind wel wat te vinden!

Vaak, maar zeker niet altijd, hebben de spellen van Jumbo ook één of meerdere educatieve elementen, hierdoor wordt er spelenderwijs ook nog nieuwe dingen geleerd!

De spellen van Jumbo zijn van hoge kwaliteit, gaan lang mee en zijn bovendien goed te betalen!

10. Monopoly

Monopoly is natuurlijk een echte klassieker als het om bordspellen gaat, het wordt al jaren gemaakt door het speelgoedmerk Hasbro, dit is een van de grootste ter wereld!

Monopoly zal altijd een geweldig leuk bordspel blijven wat met de hele familie gespeeld kan worden, het is een uitermate geschikt geschenk voor kinderen die van bordspellen houden.

Monopoly is tegenwoordig in honderden verschillende uitvoeringen te krijgen met thema’s zoals de Efteling, Pokémon of Super Mario raak je er nooit op uitgegekeken!

Hierdoor is er voor elk meisje wel een leuk exemplaar van Monopoly te vinden met een thema dat zij leuk vindt.

De Monopoly bordspellen zijn niet heel goedkoop, maar gaan erg lang mee als er zuinig mee omgegaan wordt!

11. Mountainbike

Misschien is ze bijna toe aan een nieuwe fiets, dan kan het voor de verandering leuk zijn om voor haar een stoere mountainbike te kopen!

Mountainbikes zijn in tegenstelling tot normale fietsen een stuk steviger en zijn gemaakt om op ruig terrein zoals het bos, de duinen of de crossbaan te rijden, maar ze kunnen natuurlijk gewoon ook op de weg.

Het kan misschien bij hoge uitzondering handig zijn om van tevoren aan het meisje te vragen welk soort mountainbike ze graag wil hebben, ze zijn namelijk niet heel goedkoop en je wilt natuurlijk wel dat het cadeau in de smaak valt!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 14 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 14-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 14 jaar.

The Next Beat by Tiësto

Exploding Kittens - Throw Throw Burrito

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 14-jarige meisjes

Omdat meisjes in deze leeftijdscategorie nogal van elkaar verschillen, moet je de cadeaus daar dus op aanpassen.

De een houdt ervan om graag nog even buiten te spelen en daar met haar vriendinnen rond te hangen op haar longboard bijvoorbeeld.

Ze willen graag bij een groep horen en om dat een beetje te begeleiden als ouder, kun je ze uitnodigen om een gezelschapsspel te komen spelen zodat jij ze ook leert kennen.

Misschien houdt je dochter van creativiteit en daar kun je hele leuke cadeaus voor vinden, haar eigen kaarsen of sleutelhangers maken of misschien schilderen.

Ook zal ze dol op elektronische gadgets zijn en wil ze zich af kunnen sluiten met haar eigen muziek met behulp van een mp3-speler.

Een passend cadeau is niet moeilijk te vinden na het bekijken van deze lijst met waanzinnige cadeau-artikelen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 14 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 13-jarige meisjes of met cadeaus voor meisjes van 15 jaar om nog meer inspiratie op te doen!