De 11 BESTE cadeaus voor 12-jarige meisjes

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede cadeaus voor meisjes van 12 jaar oud? Op deze pagina staan de beste cadeaus om te geven aan een 12-jarig meisje!

Op haar twaalfde verjaardag begint een meisje haar tienertijd en puberteit volop te verkennen, met alle bijbehorende ontwikkelingen en veranderingen. Een cadeau dat haar groei en ontwikkeling ondersteunt, zal zowel waardevol als memorabel zijn. Hieronder vind je onze selectie met cadeaus voor 12-jarige meisjes.

Indexr 3D-pen

Met deze 3D-pen kan een kind 3D-tekeningen maken, wat betekent dat ze de hoogte, breedte en zelfs diepte kan aanpassen. De pen wordt geleverd met 29 meter aan filament in verschillende kleuren. Zo kunnen kinderen hun creativiteit en logisch denkvermogen versterken terwijl ze leuke tekeningen maken.

2. Draadloze oordopjes

Yapa Electronics draadloze oordopjes

Met deze set van Yapa Electronics heeft het meisje draadloze oordopjes in een mooie roze kleur. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik en werken via Bluetooth. De batterijduur van deze oordopjes is ongeveer 26 uur en binnen 1-1,5 uur zijn ze weer volledig opgeladen. Handig om te hebben voor het gebruik met elektronische apparaten.

3. LED-tafellamp

Bonsaiboom tafellamp

Dit is een leuke LED-tafellamp in de vorm van een bonsaiboompje van Vulpes Goods. Het is een leuk verjaardagscadeau voor een meisje om op haar bureau te zetten. De takken van de lamp kunnen naar wens worden gebogen om de vorm aan te passen. De lamp werkt op 3 AA-batterijen of kan via een USB-aansluiting worden opgeladen.

4. Bonsaiboompje

Qubis Bonsai Starters Kit

Deze bonsai-startset van Qubis is perfect voor kinderen die graag in de natuur zijn of die meer willen weten over het opkweken van bonsaiboompjes. De set bevat alles wat ze nodig heeft, inclusief een uitgebreid stappenplan waarmee ze alles zelf kunnen doen. Het is een leerzame en leuke manier om in contact te komen met de natuur!

5. Lost Cities: Het Kaartspel

999 Games - Lost Cities: Het Kaartspel

“Lost Cities: Het Kaartspel” is een tactisch uitdagend kaartspel dat wordt uitgegeven door 999 Games. Het is bedoeld voor twee spelers en omvat eenvoudige spelregels met veel mogelijkheden. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door het verzamelen van verschillende series kaarten. Er is ook een element van geluk bij dit spel betrokken.

6. What Do You Meme? Familie kaartspel

Megableu - What Do You Meme? Familie

“What Do You Meme?” is een populaire partyspel dat nu ook beschikbaar is in een speciale familie-editie en in het Nederlands. Het kaartspel is volledig gericht op humor en bevat meer dan 300 tekst- en fotokaarten waarmee spelers combinaties moeten maken. Degene met het leukste setje wint een punt, en de speler die als eerste het vereiste aantal punten behaalt is de winnaar van de avond.

7. Rolschaatsen

Nijdam Retro Swirl Rolschaatsen

Rolschaatsen zijn weer helemaal terug bij de jeugd en zijn erg populair onder kinderen. Deze Retro Swirl rolschaatsen van Nijdam hebben een retro uiterlijk en comfortabele schoenen die de enkels en voeten goed ondersteunen. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor het kind. Dit is een van de sportiefste cadeaus voor meiden om te schenken.

8. Powerbank

Fresh n Rebel - Powerbank

Deze Fresh n Rebel powerbank is een handige stroomvoorziening voor kinderen van deze leeftijd, vooral omdat veel apparaten tegenwoordig op accu’s werken. De roze powerbank heeft een capaciteit van 6000 mAh en duurt ongeveer 3,5 uur om volledig op te laden via de USB-C aansluiting.

9. Slimme waterfles

Hidrate Spark Straw slimme waterfles

Deze slimme waterfles van Hidrate is een handige manier om ervoor te zorgen dat kinderen voldoende water drinken. De fles heeft een knipperend lampje dat het kind eraan herinnert wanneer het weer tijd is om te drinken. Dit is belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam.

10. Codenames bordspel

White Goblin Games - Codenames bordspel

Het doel van Codenames is om zo snel mogelijk de juiste kaarten te raden op basis van hints gegeven door de teamaanvoerder. Het spel wordt gespeeld in twee teams, waarbij 25 kaarten op tafel worden gelegd. Sommige van de kaarten horen bij het ene team, terwijl andere kaarten bij het andere team horen. Alleen de teamaanvoerders weten welke kaarten bij hun team horen. De rest van de teamleden moeten de juiste kaarten raden door middel van hints die door de teamaanvoerder worden gegeven.

11. PopSocket

PopSockets PopGrip

De PopSocket is een handig accessoire voor een smartphone dat dient als standaard, zodat je gemakkelijk video’s kunt kijken en met één hand berichten kunt sturen. Deze PopSocket is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en er zijn vele andere modellen beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een cadeau voor een 12-jarig meisje?

Op 12-jarige leeftijd staan meisjes op de drempel van de adolescentie. Ze ontwikkelen een sterk gevoel voor individualiteit en beginnen volwassenere interesses te ontwikkelen. Het is belangrijk om cadeaus te kiezen die hun onafhankelijkheid vieren, hun interesses weerspiegelen en hun nieuwsgierigheid stimuleren.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het cadeau geschikt is voor haar leeftijd?

Zorg ervoor dat het cadeau niet te kinderachtig is, maar ook niet te volwassen. Lees beoordelingen, overweeg leeftijdsaanbevelingen en wees bewust van haar huidige interesses en hobby’s.

Welke soorten technologie-gerelateerde cadeaus zijn ideaal voor 12-jarige meisjes?

Hoewel veel meisjes van deze leeftijd geïnteresseerd zouden zijn in smartphones en tablets, kunnen andere technologische cadeaus zoals VR-headsets, beginner drones, digitale tekenpads en muziekproductiesets ook boeiend zijn.

Zijn DIY-kits en ambachtelijke sets nog steeds een goede keuze?

Ja, veel 12-jarige meisjes genieten nog steeds van hands-on activiteiten. Geavanceerdere knutselsets, sieraden maken kits of zelfs DIY cosmetica of badbom sets kunnen aantrekkelijk zijn.

Wat zijn enkele boekgenres of titels die 12-jarige meisjes zouden waarderen?

Naast tienerfictie kunnen ze ook genieten van mysteries, fantasy, historische fictie en zelfs bepaalde soorten non-fictie. Boeken zoals “The Hunger Games”, “Harry Potter”, of titels van auteurs zoals Rick Riordan kunnen aantrekkelijk zijn.

Is het een goed idee om mode- of schoonheidsgerelateerde cadeaus te geven?

Voor veel 12-jarige meisjes beginnen mode en schoonheid een grotere rol te spelen in hun leven. Cadeaus zoals make-up sets, sieraden, modeaccessoires, of zelfs ervaringen zoals een dagje spa voor tieners kunnen goed worden ontvangen.