De 11 BESTE cadeaus voor 12-jarige meisjes

door

Hier vind je de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 12 jaar oud. Deze selectie van leuk en origineel speelgoed kun je als cadeau geven voor de verjaardag van je 12-jarige dochter of kleinkind!

Wil je een cadeau aan een meisje van 12 jaar geven en ben je op zoek naar een goed cadeau voor haar? Zoek dan niet verder!

We hebben geweldige cadeaus voor je op een rijtje gezet. Deze leeftijd is niet zomaar een leeftijd, ze gaat een hele andere en nieuwe fase in wat voor menig meisje erg spannend is.

Ze gaat binnenkort naar de middelbare school en ze zal nieuwe vriendinnen moeten maken. Dat is niet voor iedereen even makkelijk, als ouder wil je er graag voor je kind zijn om haar door deze momenten heen te slepen.

Dan kun je heel goed een cadeau geven die bij deze behoeften aansluit. Help ze voorbereiden op hun nieuwe schoolcarrière door cadeaus of speelgoed te geven wat praktisch zal zijn voor op school en waarbij ze tegelijkertijd zelfvertrouwen mee kan uitstralen.

Bij het geven van cadeaus is het dus belangrijk dat je haar wensen en behoeften in gedachten houdt. Zo heb je altijd succes!

De beste cadeaus voor 12-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 12-jarige meisjes.

1. Haarkrijt

Rond deze leeftijd zijn ze steeds meer met hun uiterlijk bezig, dus een leuk cadeau voor een meisje van 12 jaar is misschien wel kleurige haarkrijt voor kinderen!

Haarkrijt is erg leuk voor meisjes om mee te experimenteren en zo kunnen zo ook leuk oefenen voor als ze echt haarverf willen!

Het verschil met gewone haarverf is dat haarkrijt na twee tot drie keer wassen er al uit is, ook wordt het natuurlijk gemaakt van stoffen die niet giftig zijn!

Het haarkrijt zelf is te krijgen in alle kleuren van de regenboog, dus ze kan zelf haar favoriete kleuren samenstellen.

2. Drinkfles

Het is belangrijk voor kinderen om voldoende water te drinken op een dag om goed gehydrateerd te blijven, een mooie nieuwe drinkfles kan ze hierbij goed mee helpen!

De drinkflessen zelf zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten en worden bijna altijd van het materiaal RVS gemaakt.

Er zijn meerdere fabrikanten die drinkflessen met een goede kwaliteit produceren, Dopper, Camelbak en Mepal zijn hiervan de bekendste.

De drinkflessen zijn ook uitermate geschikt om gebruikt te worden tijdens het sporten, de meest gangbare maat is toch wel een drinkfles die zo rond de 0,5 liter inhoud heeft.

Over het algemeen zijn de drinkflessen prima te betalen, sommige exemplaren zijn wel wat duurder maar dit komt omdat deze exemplaren met een mobiele app op de telefoon werken, maar dit is niet echt nodig!

3. Smartwatch

Smartwatches zijn al enkele jaren mateloos populair en dit is zeker ook het geval bij meisjes van deze leeftijd!

Een smartwatch is in feite een verlengstuk van haar mobiele telefoon en ze kan via het smartwatch bijvoorbeeld zien of ze nieuwe berichten heeft en deze ook lezen, hoe hoog haar hartslag is en uiteraard ook de tijd aflezen!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een smartwatch te kopen van de bekende namen zoals Samsung of Apple, maar tegenwoordig zijn de exemplaren van de kleinere merken ook zeer goed, en deze zijn een stuk goedkoper!

Vaak werken de smartwatches op zowel Android als iOS telefoons, maar dit is zeker niet altijd zo, let hier wel op!

4. Waterglijmat

Als je ruimte in de tuin hebt voor een waterglijmat kan dit zeker in het voorjaar en de zomer een uitstekend geschenk zijn, het moet natuurlijk wel goed weer zijn voor deze activiteit!

De waterglijmatten zijn te krijgen in verschillende uitvoeringen en lengtes, meet dus voordat je een exemplaar aanschaft wel even de tuin op!

Uiteraard heb je ook toegang tot water nodig als je een waterglijmat gebruikt, dit gaat het makkelijkste met een tuinslang.

Waterglijmatten staan garant voor uren speelplezier met de hele familie en al haar vriendinnen!

5. 999 Games spel

999 Games is een Nederlandse fabrikant die met name bordspellen maakt die van hoge kwaliteit zijn en die garant staan voor een geweldige spelletjesavond met de hele familie!

Veel spellen hebben één of meerdere educatieve elementen zodat kinderen ook hun motoriek onbewust trainen en hun cognitieve ontwikkeling wordt bevordert, zo leren ze spelenderwijs zonder dat ze het doorhebben!

Een spel van 999 Games zal zeker niet teleurstellen maar de spellen zijn niet heel goedkoop, maar gaan wel erg lang mee en zijn een garantie voor uren speelplezier!

6. Educa puzzel

Als het meisje graag puzzelt of creatief bezig is waarbij ze ook moet nadenken is een puzzel van Educa Borràs echt een geweldig leuk cadeau!

Educa maakt enorme grote puzzels, sommige exemplaren hebben soms wel meer dan 5,000 puzzelstukjes, ze verkopen zelfs een puzzel met 33,600 stukjes!

Ze maken puzzels voor alle leeftijden en er is keuze uit honderden verschillende soorten puzzels met allemaal prachtige afbeeldingen.

Puzzelen is een erg leuke bezigheid voor als het buiten slecht weer is, ook kan een puzzel met meerdere personen gelegd worden!

7. Rolschaatsen

Rolschaatsen zijn bij de jeugd alweer een tijdje helemaal terug van weggeweest en is weer een erg populaire activiteit onder kinderen!

Rolschaatsen is in tegenstelling inlineskaten vaak een stuk makkelijker te leren doordat een kind wat steviger op de grond staat, dit omdat de wielen anders zijn geplaatst.

Hierdoor is de drempel om te leren rolschaatsen een stuk lager dan het leren inlineskaten, zelfs papa of mama kan meedoen als ze dit willen!

Je kan er op deze leeftijd nog voor kiezen om rolschaatsen te kopen die verstelbaar zijn in grootte. Hierdoor hoeft ze minder snel nieuwe rolschaatsen omdat ze te klein zijn geworden.

Voor de veiligheid is het aan te raden om haar een helm en andere beschermende kleding te laten dragen!

8. Trampoline met 244cm diameter

Voor iedereen die een niet al te grote tuin heeft is een trampoline met 244cm in diameter een perfect geschenk om het meisje te geven!

Bijna elk kind vindt het geweldig om samen met vriendjes, vriendinnetjes of familie op een trampoline te springen, en het is bovendien nog erg sportief ook!

De trampolines van deze maat staan bijna altijd op poten en zijn niet te krijgen in de zogeheten inground-uitvoering, wel komen ze bijna allemaal standaard met een veiligeheidsnet zodat de kinderen er niet af kunnen vallen.

Ook kun je ervoor kiezen om een trapje aan te schaffen, zodat er gemakkelijk op de trampoline geklommen kan worden!

9. Brandschilderset

Voor meisjes die graag knutselen en erg creatief zijn is een brandschilderset (houtbranderset) een erg leuk geschenk!

Met een brandschilderset kan er op hout “getekend” worden met een soldeerbout, dit is een erg creatieve vorm van tekenen en geeft een heel mooi effect!

Let wel op dat er te allen tijde ouderlijk toezicht is als het kind hier mee aan het spelen is, de soldeerbout kan zo rond de 250° tot 400° graden heet worden, dit kan lelijke brandwonden opleveren!

Over het algemeen zijn deze brandschildersets prima te betalen, soms is het hout dat nodig is er niet bij inbegrepen, let hier wel op!

10. Mountainbike

Nu ze bijna naar het voortgezet onderwijs gaat of hier misschien al een jaartje opzit is een mooie stoere nieuwe mountainbike als cadeau wel verdient!

Mountainbikes zien er niet alleen een stuk stoerder uit dan een gewone fiets, ze zijn ook nog eens een stuk robuuster en er kan off-road in bijvoorbeeld de duinen of op een bospad mee gereden worden!

Uiteraard kan een mountainbike gewoon op de weg of het fietspad gebruikt worden, dit maakt het een erg veelzijdige fiets.

Mountainbikes zijn vaak wel iets duurder dan een normale fiets, maar het meisje krijgt er ook een stuk meer voor, deze fietsen gaan erg lang mee!

11. Buitenspeelgoed

Niet alle 12-jarige meisjes spelen meer graag buiten omdat ze andere interesses krijgen, maar als ze op deze leeftijd nog graag buitenspeelt is dat volkomen normaal, het is nog steeds een erg gezonde bezigheid!

Om ze hierbij te helpen kun je een leuk spel voor buiten voor haar kopen wat ze alleen of samen met haar vrienden kan spelen.

Als ouder zijnde weet je vaak wel ongeveer wat haar interesses zijn, je kunt hier dan ook het geschenk op afstemmen.

Voetbalt ze graag dan kan een mooie nieuwe bal een idee zijn, als ze van actie houdt kan een stuntstep een optie zijn!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 12 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 12-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 12 jaar.

The Next Beat by Tiësto

Exploding Kittens - Throw Throw Burrito

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 12-jarige meisjes

Wat ga jij geven? Iets waar ze wat aan heeft voor op school, of is het iets waar ze zich op kan uitleven na schooltijd? Volop keuzes!

Een aantal keuzes waren aan de prijzige kant maar waar ze tegelijkertijd wel veel aan kan hebben. Het coolste cadeau wat in de lijst van cadeau-ideeën staat is ongetwijfeld de smartphone zijn, zo kan ze contact onderhouden met al haar nieuwe vriendinnen.

Je kunt ook praktische cadeaus kopen die ze op school kan gebruiken zoals een stoere rugzak. Kleding doet het ook goed, zolang ze er zelf graag in gezien wil worden.

Persoonlijke cadeaus doen het ook goed, iets waar ze trots op is dat ze het van jou gekregen heeft, een zilveren armbandje bijvoorbeeld of een mooie pennenset.

Voor knutselpakketten is ze nooit te oud, vooral niet als het haar interesse heeft, zo kan ze iets doen wat ze leuk vindt en zich even op iets anders concentreren dan school.

Met behulp van bovenstaande lijst met ideeën is het ineens een stuk eenvoudiger geworden om een cadeau te vinden.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 12 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 11-jarige meisjes of met cadeaus voor meisjes van 13 jaar om nog meer inspiratie op te doen!