De 11 BESTE cadeaus voor 11-jarige meisjes

door

Vind hier de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 11 jaar oud om te geven voor haar verjaardag. Het originele speelgoed zal je 11-jarige dochter of kleinkind goed bevallen als verjaardagscadeau!

Durf je het aan om een cadeau voor een meisje van 11 jaar te kopen? Dat kan wel eens lastig worden!

Op deze leeftijd hebben meisjes echt wel een eigen mening want ze komen steeds dichter bij de gevreesde puberleeftijd. Dus je wilt speelgoed geven waarvan je zeker weet dat ze er iets aan heeft en dat ze er ook blij mee is.

Daarom hebben wij je geholpen om deze lijst met goede cadeau-ideeën samen te stellen, of het cadeau nu voor haar verjaardag is of gewoon zomaar, er is altijd wel iets leuks te geven.

De beste cadeaus voor 11-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 11-jarige meisjes.

1. Onderwatercamera

Een onderwatercamera is een erg leuk cadeau voor een meisje van 11 jaar. Hiermee kan ze in het zwembad of aan het meer of in de zee geweldige foto’s en filmpjes maken en deze met al haar vriendinnen delen!

Er zijn erg veel verschillende onderwatercamera’s te koop en ze zijn niet allemaal van dezelfde kwaliteit, maar zeker voor een kind van deze leeftijd hoef je natuurlijk niet een erg geavanceerde camera te kopen.

Als je niet zeker weet of het meisje de onderwatercamera vaak zal gebruiken is het verstandig om een goedkoper exemplaar voor haar aan te schaffen, deze zijn ideaal om te oefenen.

2. Schooltas

Kinderen hebben rond deze leeftijd als het goed is meestal de basisschool voltooid en gaan na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs!

Dit is natuurlijk voor ieder kind een erg spannende periode, om haar dan goed voor te bereiden is een goede schooltas zeker noodzakelijk!

Waarschijnlijk gaat deze schooltas haar hele periode op het voortgezet onderwijs mee, het moet dus zeker wel een schooltas van goede kwaliteit zijn.

De bekende merken zijn tegenwoordig Eastpak, The North Face of Fjällräven, deze merken staan bekend om het geweldige kwaliteit!

Zorg er wel voor dat je een tas koopt waarin ze al haar spullen kwijt kan die ze voor school nodig zal hebben!

3. Halsketting

Meisjes van deze leeftijd gaan steeds meer op hun uiterlijk letten, een erg leuk geschenk kan dan een mooie halsketting zijn!

Halskettingen bestaan natuurlijk in allerlei soorten, maten en kleuren en worden gemaakt van verschillende materialen. Het materiaal waarvan het gemaakt is bepaald vaak ook de prijs, een gouden ketting is duurder dan en ketting van leer natuurlijk!

Op deze leeftijd zal het meisje ook nog wel vaak buitenspelen, misschien is het alleen daarom al slim om een niet al te dure halsketting aan haar te geven, het zou zonder zijn als ze het verliest natuurlijk!

Halskettingen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld rubber, hout of kunststof gaan vaak minder snel kapot en zijn ook een stuk goedkoper.

4. Experimenteerset

Een experimenteerset is speelgoed waarmee kinderen, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende experimenten kunnen doen en zo al spelenderwijs nieuwe dingen leren.

Vaak zijn de experimenteersets gericht op scheikundige of natuurkundige proeven, maar ze zijn te koop in allerlei verschillende vormen en maten. Zo zijn er sets waarmee ze kristallen kunnen laten groeien of sets waarbij echte planten moeten worden opgekweekt.

Er zijn heel veel fabrikanten die experimenteersets maken maar de bekendste zijn toch wel Kosmos en Clementoni, een exemplaar van één van deze merken is een garantie voor plezier!

5. 3D-puzzel

Het leggen van een puzzel is een leuke en leerzame bezigheid voor veel kinderen, maar wat is er nog leuker dan dat? Juist, geen 2D puzzle maar een 3D-puzzel!

3D-puzzels moeten worden zoals de naam als zegt in 3D worden gemaakt, dit geeft letterlijk een hele nieuwe dimensie aan het begrip puzzelen!

Doordat deze exemplaren erg populair zijn op dit moment zijn er ook erg veel fabrikanten die dit soort puzzels nu maakt.

Ze zijn te krijgen in allerlei verschillende vormen en maten, de bekende merken zijn natuurlijk Ravensburger en Jumbo, maar de puzzels van Wrebbit zijn ook van erg hoge kwaliteit!

De puzzels zelf zijn goed te betalen en je kan er zeker van zijn dat het meisje er uren plezier aan zal hebben!

6. Waveboard

Een waveboard is te vergelijken met een skateboard alleen heeft een waveboard slechts twee wielen in plaats van vier.

Een waveboard moet worden voortbewogen door rechtse en linkse heupbewegingen te maken, het vereist zeker een goede balans en duurt ook even voordat een kind het goed kan.

Doordat er enige oefening nodig is om te leren waveboarden is het wel aan te raden om haar een helm en andere bescherming te laten dragen.

Het is een erg leuke bezigheid wat het meisje samen met haar vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt kan doen, het is bovendien nog erg sportief ook!

7. Revell modelbouwset

Is ze geïnteresseerd in modelbouwen? Dan kan een modelbouwset van het merk Revell een prima cadeau voor haar zijn!

De modellen van Revell zijn vaak niet van echt te onderscheiden en zijn precies op schaal nagemaakt waardoor alles levensecht lijkt!

Revell heeft voornamelijk sets van voer-, vlieg- en vaartuigen die ook in het echt bestaan. Denk dan bijvoorbeeld aan het oude Volkswagen busje, die Titanic of een Harrier straaljager.

Revell staat bekend om de hoge kwaliteit producten die ze leveren, ze zijn ook zeer goed betaalbaar!

8. Blue Orange Games spel

Blue Orange Games is een Amerikaanse speelgoedfabrikant die zich voornamelijk richt op spellen voor kinderen

Als het meisje erg nieuwsgierig is aangelegd en graag nieuwe dingen leert is een spel van deze fabrikant echt aan te raden!

Veel spellen van Blue Orange Games hebben één of meerdere educatieve elementen, hierdoor leren de kinderen al spelenderwijs allerlei nieuwe dingen!

Doordat Blue Orange Games zoveel verschillende soorten spellen aanbiedt is er voor elke type meisje wel een leuk geschenk te vinden, ze zijn ook alleemaal erg goed te betalen!

9. Trampoline

Is een grote tuin of schuur aanwezig? Dan is een trampoline misschien wel een geweldige cadeau om haar te geven! Helemaal omdat ze hier samen met haar vrienden of familie op kan springen, wat het extra leuk maakt natuurlijk.

Trampolines zijn te koop in allerlei vormen en maten, de meest gangbare exemplaren zijn rond of rechthoekig en staan of op poten of worden direct in de grond ingebouwd.

De trampolines die in de grond moeten worden gegraven zijn vaak wel een stuk duurder, maar het voordeel van deze exemplaren is dat ze veel steviger zijn. Ook staan ze op opstaphoogte, hierdoor kan een kind er niet zo gauw vanaf vallen en zich bezeren.

Wat voor trampoline je aanschaft voor het kind ligt aan je budget en aan de ruimte die je hebt. Zorg er wel voor dat je het maximale gewicht dat de trampoline kan hebben niet overschrijdt!

10. Rolschaatsen

Wat is er nu leuker dan lekker buiten spelen met vriendjes, vriendinnetjes of papa of mama op een paar nieuwe rolschaatsen?

Rolschaastsen zijn een tijdje niet meer in geweest, maar ze zijn tegenwoordig weer erg populair onder de jeugd. Het is een erg leuke bezigheid en is bovendien ook nog eens erg sportief.

Het voordeel van rolschaasten ten opzichte van bijvoorbeeld inlineskates is dat kinderen het vaak veel sneller leren, meestal gaat het ook wat minder snel, hierdoor bezeren kinderen zich ook minder.

Op deze leeftijd is het misschien slim om rolschaatsen te kopen die je kunt verstellen met één of twee maten, hierdoor hoef je niet zo snel nieuwe voor haar te kopen!

Laat haar zeker in het begin ook beschermende kleding zoals een helm en knie-, en polsbeschermers dragen!

11. Kinderfiets 26 inch

Nu ze waarschijnlijk bijna naar de middelbare school gaat is een nieuwe fiets natuurlijk wel op zijn plaats als geschenk, ze kan daar natuurlijk niet meer op haar roze kinderfietsje aankomen!

Voor kinderen van deze leeftijd zijn fietsen met een bandenmaat van 26 inch meestal degene die ze nodig hebben, maar het hangt er wel vanaf of ze groot of klein is voor haar leeftijd, anders heeft ze een andere maat nodig!

Het is misschien geen verrassing meer als je aan haar vraagt wat voor fiets ze wil hebben, maar deze fietsen kosten toch al gauw enkele honderden euro’s per stuk, dus dan kan je er maar beter zeker van zijn dat ze erop zal fietsen!

Er zijn meerdere goede fietsfabrikanten die allemaal degelijke en goede fietsen maken, zo is een fiets van bijvoorbeeld Volare or Popal een garantie voor kwaliteit!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 11 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 11-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 11 jaar.

Pixicade - Mobile Game Maker

White Goblin Games - MicroMacro: Crime City

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 11-jarige meisjes

Heeft deze lijst je geholpen om leuk speelgoed of een cadeau te vinden? Is het iets wat ze voor school kan gebruiken?

Ze is zich aan het voorbereiden voor de middelbare school en alle cadeaus die je daarvoor geeft zijn handig.

Toch vinden meisjes het op deze leeftijd ook nog wel leuk om te knutselen of lekker buiten te spelen met de buurtkinderen. Gezelschapsspellen of activiteiten die met het hele gezin ondernomen kunnen worden vallen ook altijd wel in goede aarde.

Daarnaast vinden ze het belangrijk om goed voor de dag te komen en is het geven van een leuk kledingstuk ook een goed idee. Wees er wel van overtuigd dat je de juiste maat koopt en dat ze het ook echt gaat dragen. Ze krijgen steeds meer een eigen mening als het op kleding aankomt.

Maak je keus aan de hand van bovenstaande lijst om een leuk cadeau te kopen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 11 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 10-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor 12-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen!