De 11 BESTE cadeaus voor 11-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 11 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 11-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 11 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 11e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste geschenkideeën voor meisjes zijn speelgoed waar ze graag mee zullen spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 11-jarige meisjes.

 1. Instant camera
 2. Flamingo neonlamp
 3. Karaokeset
 4. Haarkrijt
 5. Knikkerlabyrint
 6. Tekendoos
 7. LED-handschoenen
 8. De Crew kaartspel
 9. Experimenteerset
 10. LED-spaakverlichting
 11. 3D-puzzel
Fujifilm Instax Mini 11 instant camera bundel

Dat sommige meiden van deze leeftijd graag selfies met hun smartphone maken is bekend natuurlijk. Dus waarom geef je haar niet deze Fujifilm Instax Mini 11 instant camera cadeau? In plaats van digitale selfies kan ze hiermee direct haar selfies op echt fotopapier ontwikkelen!

2. Flamingo neonlamp

Flamingo Neonlamp

Deze neonlamp is erg geschikt om als decoratie op de slaapkamer van het meisje te staan! Deze neonlamp heeft de vorm van een flamingo en werkt op batterijen. Het voordeel hiervan is dat de neonlamp op elk gewenste plek in het huis geplaatst kan worden! De neonlamp is 42 cm hoog en de batterijen zijn niet inbegrepen.

3. Karaokeset

Vonyx SBS50W karaokeset wit

Zingen is leuk en gezond en helemaal als dat samen met vriendjes en vriendinnetjes gedaan wordt! Met deze Vonyx SBS50W karaokeset is dat nu precies de bedoeling. Deze karaokeset met microfoon werkt op een accu en kan dus overal mee naartoe genomen worden. Om het af te maken beschikt dit exemplaar zelfs ook nog over een heuse discobal!

4. Haarkrijt

Jollify haarkrijt kinderen

Als je op zoek bent naar een leuk maar toch betaalbaar cadeau voor een 11-jarig meisje dan is dit misschien iets. Dit haarkrijt van Jollify is speciaal voor kinderen ontwikkeld en is vrij van gifstoffen zodat het volkomen veilig is. Deze set bevat 10 verschillende kleuren haarkrijt en is gemakkelijk aan te brengen met de meegeleverde kammetjes. De haarkrijt is met één wasbeurt gemakkelijk uit te wassen!

5. Knikkerlabyrint

ThinkFun Gravity Maze - Breinbreker

Dit Gravity Maze knikkerlabyrint van ThinkFun is een echte breinbreker en bestaat uit 60 verschillende uitdagingen! Met de metalen knikkers baant het kind zich een weg door dit transparante knikkerlabyrint en stelt ze zo haar logisch denken en voorstellingsvermogen op de proef! Het heeft 4 verschillende niveaus zodat iedereen hiermee kan spelen!

6. Tekendoos

Timmers Trading tekendoos

Deze tekendoos van Timmers Trading is een geschenk voor de echte creatieveling. Deze 251-delige tekenset bevat alles wat een kind nodig heeft om met kleurpotloden en/of waskrijt de mooiste tekeningen te maken! De tekendoos bevat niet alleen tekengerei maar ook andere accessoires zoals een puntenslijper en een liniaal!

7. LED-handschoenen

Wantohave LED-handschoenen

Deze LED-hanschoenen van Wantohave zijn erg leuk voor een meisje tijdens een feestje of bij een dansoptreden. Maar ze kan ze natuurlijk ook in de winter gebruiken zodat ze geen koude handen krijgt! De LED-handschoenen worden gelevered met batterijen en deze zijn gemakkelijk te vervangen.

8. De Crew kaartspel

999 Games - De Crew kaartspel

De Crew is een kaartspel van 999 Games en in 2020 winnaar van het Speelgoed van het Jaar & Nederlandse Spellenprijs – Kenners verkiezingen! Het doel van dit kaartspel is om 50 verschillende missies te voltooien, deze bestaan uit één of meerdere opdrachten/voorwaarden. Om deze missies te voltooien werk je samen met medespelers en jullie winnen of verliezen samen!

9. Experimenteerset

Grafix experimenteerset

Met deze experimenteerset van Grafix kunnen meisjes 4 verschillende schoonheidsproducten maken! Deze experimenteerset bevat alles wat ze nodig heeft om haar eigen parfum, lippenbalsem, nagellak en bruisballen voor in bad (bath bombs) te maken! Een leuk en leerzaam geschenk wat ook nog eens nuttig is!

10. LED-spaakverlichting

LED-spaakverlichting

LED-spaakverlichting is erg leuk om aan te brengen op de fiets van het meisje! Deze set heeft zelfs een bewegingssensor zodat het vanzelf aan of uit gaat. Deze fietsverlichting is natuurlijk waterdicht en heeft maar liefst 30 verschillende patronen in 7 verschillende kleuren om te verlichten!

11. 3D-puzzel

Ravensburger Vrijheidsbeeld 3D-puzzel

Puzzelen is een erg leuke en leerzame bezigheid voor kinderen van deze leeftijd. Deze puzzel van Ravensburger is volledig in 3D en heeft zelfs echte LED-verlichting! Het is een 3D-puzzel van het Vrijheidsbeeld dat in New York staat en het bestaat uit 108 puzzelstukjes.

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 11 jaar?

Een meisje van 11 jaar is vaak al aan het puberen op deze leeftijd, maar leert zeker ook nog elke dag nieuwe dingen. Hieronder staan enkele kenmerken waar je een 11-jarig meisje aan kunt herkennen.

 • Pubert (vaak) al
 • Krijgt (meestal) groeispurt
 • Redelijk zelfstandig
 • Redelijk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Bijna naar middelbare school

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 11 jaar?

Op deze leeftijd worden de verschillende interesses bij 11-jarige meisjes vaak goed zichtbaar. Hierdoor bestaat het perfecte speelgoed voor deze doelgroep niet meer. Maar cadeaus zoals bijvoorbeeld een experimenteerset, karaokeset, bordspel of leesboek vallen vaak wel in de smaak bij deze tienermeiden!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 11-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 11 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 10-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor 12-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 11 jaar bekijken!