De 11 leukste cadeaus voor een meisje van 10 jaar

Geüpdatet op 25 maart 2024 door

Voor een meisje van 10 jaar moet een cadeau haar overgang naar de tweeledige wereld van kindertijd en tienerjaren erkennen. Meisjes waarderen op deze leeftijd vaak geschenken die hun zelfexpressie en sociale verbindingen versterken, samen met items die educatieve waarde hebben. Het kiezen van een cadeau dat haar interesses weerspiegelt en uitdaagt, zal haar motiveren en inspireren. Bekijk hieronder onze selectie met 11 leuke cadeautips.

1. Glitter tattoos

Cool Maker Glitter Tattoos

Met deze knutselset van Cool Maker kunnen kinderen hun eigen glittertatoeages maken. Ze plaatsen een ontwerp in de roller en brengen de tattoo aan op hun huid door te rollen. De tattoos blijven ongeveer 24 uur zitten en de kleverige stof die achterblijft na het verwijderen is gemakkelijk met water te verwijderen.

2. Hoverboard

Ampes Hoverboard

Een hoverboard is een populaire speelgoedkeuze voor kinderen van deze leeftijd en kan een leuk verjaardagscadeau zijn. Ontdek de wereld met dit hoverboard, voorzien van een premium 24V 4.0Ah brandveilige accu. Let wel: hoverboards mogen NIET op de openbare weg gebruikt worden.

3. 3D-puzzel

Ravensburger 3D-puzzel pennenbak

Met deze 3D-puzzel van Ravensburger kun je niet alleen een leuke activiteit doen, maar ook een handige pennenbak creëren. Het bakje bestaat uit 54 puzzelstukken en heeft een mooie afbeelding van een paard op de zijkant. Zo kun je gemakkelijk pennen, scharen en andere spullen opbergen. Dit soort leuke cadeautjes zal door het kind zeker worden geworden gewaardeerd om te krijgen!

4. Bresk! dobbelspel

Jumbo Bresk! dobbelspel

Met het dobbelspel Bresk! van Jumbo kan het kind slim kiezen om de tegenstanders te hinderen door goede letters te noteren. Het spel is gemakkelijk te begrijpen en duurt niet al te lang, wat het leuk houdt voor iedereen. De speler bepaalt met behulp van dobbelstenen welke letters moeten worden genoteerd.

5. Cluedo bordspel

Hasbro Cluedo bordspel

“Cluedo” is een bordspellen van Hasbro waarbij spelers samenwerken om een moord op te lossen. Er zijn 6 verdachten, en de spelers moeten ontdekken wie de moord heeft gepleegd, met welk wapen het is gedaan en waar het is gebeurd. Het spel is gericht op logisch denken en samenwerking en kan door spelers van alle leeftijden worden gespeeld.

6. LEGO Friends

LEGO Friends Vriendschapsboomhut - 41703

De LEGO Friends 41703 set is een speelgoed met 1114 onderdelen en 5 minifiguren. De hoofdrol in deze set is een grote boomhut en het biedt urenlang speelplezier voor meisjes van deze leeftijd door de vele details die het mogelijk maken om de fantasie te stimuleren.

7. Take 5! kaartspel

999 Games - Take 5! kaartspel

“Take 5!” is een spannend kaartspel voor kinderen vanaf 10 jaar dat bestaat uit 10 ronden. Het spel draait om geluk, bluf en slim zijn en de speler met de minste strafpunten na de laatste ronde wint. Dit spel van 999 Games werd in 2003 genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs.

8. Waveboard

Razor Ripstik Air Pro waveboard rood

Deze Razor waveboard lijkt op een skateboard, maar beweegt op een andere manier. In plaats van het gebruikelijke duwen met de voeten, moet het kind draaiende bewegingen maken vanuit de heup om vooruit te komen. Het bewegen op het waveboard lijkt een beetje op het surfen of snowboarden. Dit waveboard is licht van gewicht en verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren.

9. 3D-lamp

Klarigo 3D-lamp varkentje

Deze 3D-lamp van Klarigo is in de vorm van een schattig varkentje en heeft 16 verschillende kleuren die eenvoudig te wijzigen zijn met de afstandsbediening. Het heeft ook een functie om automatisch van kleur te veranderen. Er zijn ook andere vormen van lampen beschikbaar van dit merk.

10. Rubik’s Pyramid

Rubik's Pyramid breinbreker

Deze Rubik’s Pyramid van Jumbo is een twee-laags puzzel die gebaseerd is op de bekende Rubik’s Cube. Door de zijdes van de piramide te draaien, moet het doel zijn om alle zijdes dezelfde kleur te krijgen. Het is een leuke manier om de fijne motoriek en problemenoplossend vermogen te trainen.

11. Legpuzzel

Ravensburger puzzel Lieve panda - Legpuzzel

Met deze legpuzzel van Ravensburger kan het meisje haar liefde voor puzzelen kwijt. De afbeelding toont twee schattige panda’s en de puzzel bestaat uit 300 stukjes. Wanneer de puzzel is gelegd, kan het zelfs als kunstwerk aan de muur worden opgehangen dankzij de posterformaat.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.