De 11 BESTE cadeaus voor 10-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 10 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 10-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 10 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 10e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 10 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 10-jarige meisjes.

 1. Hoverboard
 2. Glitter tattoos
 3. 3D-puzzel
 4. Bresk! dobbelspel
 5. Cluedo bordspel
 6. LEGO Friends
 7. Take 5! kaartspel
 8. Waveboard
 9. 3D-lamp
 10. Rubik’s Pyramid
 11. Legpuzzel
I-Cigo 6.5 inch roze hoverboard

Hoverboards zijn erg populair als speelgoed onder kinderen van deze leeftijd en is erg leuk om aan een 10-jarig meisje cadeau te geven! Deze roze hoverboard wordt gemaakt door I-Cigo en heeft een ingebouwde bluetooth speaker en twee LED-lampjes aan de voorkant. Door zijn krachtige 350W motor haalt het een snelheid van 10-15 km/u. Een hoverboard mag NIET op de openbare weg rijden!

2. Glitter tattoos

Cool Maker Glitter Tattoos

Met deze knutselset van Cool Maker kunnen meisjes zelf hun eigen glittertatoeages zetten! Het kind plaatst een ontwerp in de roller en brengt zo al rollend de tattoo aan op haar huid. De tattoos blijven ongeveer 24 uur zitten en de kleverige stof die naderhand achterblijft is gemakkelijk met water te verwijderen!

3. 3D-puzzel

Ravensburger 3D-puzzel pennenbak

Deze 3D-puzzel van Ravensburger is tegelijkertijd ook een handig pennenbakje. De 3D-puzzel bestaat uit 54 puzzelstukjes en heeft een mooie afbeelding van een paard op de zijkant staan. Met dit handige pennenbakje bergt het kind gemakkelijk haar pennen, scharen en andere voorwerpen op!

4. Bresk! dobbelspel

Jumbo Bresk! dobbelspel

Bresk! is een eenvoudig te begrijpen maar erg leuk dobbelspel wat door Jumbo wordt gemaakt. Door met de dobbelstenen te dobbelen bepaald de speler die aan de beurt is welke letters alle spellers moeten noteren. Door slim te kiezen kan het de tegenstanders erg lastig gemaakt worden. Één spelletje duurt niet al te lang, zo blijft het voor iederen leuk om te doen.

5. Cluedo bordspel

Hasbro Cluedo bordspel

Cluedo is een bordspel dat wordt uitgegeven door Hasbro en is een misdaadspel. Er is een moord gepleegd en er zijn 6 verdachten, om deze moord op te lossen (en het spel te winnen) moeten de spelers drie dingen uitzoeken. Ze moeten weten wie de moord heeft gepleegd, waarmee het is gedaan en waar het is gebeurd!

6. LEGO Friends

LEGO Friends Vriendschapsboomhut - 41703

Deze LEGO Friends 41703 set bestaat uit 1114 onderdelen en heeft 5 minifiguren, het is set met in de hoofdrol een grote boomhut! Zoals we gewend zijn van LEGO is deze set ook echt weer geweldig speelgoed voor een meisje van deze leeftijd. Door de vele details kan het kind haar fantasie optimaal aanspreken en urenlang speelplezier hebben!

7. Take 5! kaartspel

999 Games - Take 5! kaartspel

Dit bekende spel van uitgever 999 Games heet “Take 5!” en is al in 2003 genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs! Het is een spannend kaartspel voor kinderen vanaf 10 jaar waarin geluk, bluf en slim tellen centraal staan! Het spel bestaat uit 10 ronden en wie na alle ronden de minste strafpunten heeft wint! Take 5 is een eenvoudig maar ontzettend leuk kaartspelletje om te spelen!

8. Waveboard

Razor Ripstik Air Pro waveboard rood

Een waveboard lijkt op een skateboard met als verschil dat het voortbewegen anders gedaan moet worden. Bij een waveboard maakt een kind draaiende bewegingen vanuit de heup om zo vooruit te komen, het lijkt een beetje op een combinatie van surfen en snowboarden! Dit waveboard van Razor is licht van gewicht en in 8 verschillende kleuren te koop.

9. 3D-lamp

Klarigo 3D-lamp varkentje

Deze 3D-lamp in de vorm van een lief varkentje heeft maar liefst 16 verschillende kleuren en zijn door de bijgeleverde afstandsbediening eenvoudig naar wens aan te passen. Deze 3D-lamp van Klarigo heeft ook een functie om automatisch van kleur te verwisselen. Er zijn ook lampen in een andere vorm verkrijgbaar van dit merk.

10. Rubik’s Pyramid

Rubik's Pyramid breinbreker

Deze Rubik’s Pyramid is eigenlijk een puzzel met twee lagen en is natuurlijk afgeleid van de wereldberoemde Rubik’s Cube en wordt verkocht door Jumbo. Met elke draai verandert de vorm van de piramide en het is de bedoeling om zo snel mogelijk de zijdes in dezelfde kleur te krijgen.

11. Legpuzzel

Ravensburger puzzel Lieve panda - Legpuzzel

Als het meisje van puzzelen houdt is een legpuzzel van Ravensburger een leuk cadeau om te geven! Deze legpuzzel heeft een afbeelding van twee schattige panda’s en bestaat uit 300 puzzelstukjes. Omdat de puzzel op posterformaat is kan het zelfs na het leggen als kunstwerk aan de muur gehangen worden!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 10 jaar?

Een meisje van 10 jaar zit alweer een heel wat jaartjes op school maar ze leert daar nog elke dag nieuwe dingen. Hieronder staan enkele kenmerken waar je een 10-jarig meisje aan kan herkennen.

 • Leert rekenen met rekenmachine
 • Kan inhoud en oppervlakte berekenen
 • Rekent met snelheden en geldkoersen
 • Rekent met getallen tot miljoen en groter
 • Kan schattend rekenen

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 10 jaar?

Op 10-jarige leeftijd heeft het tienermeisje natuurlijk al haar eigen interesses en idealiter stem je daar een cadeau op af. Maar het schenken van producten zoals bijvoorbeeld een leesboek, bordspel, rolschaatsen of waveboard valt altijd wel in smaak bij deze leeftijdsgroep!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 10-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 10 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 9-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor meisjes van 11 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 10 jaar bekijken!