De 11 BESTE cadeaus voor 10-jarige meisjes

door

In dit artikel zijn de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 10 jaar oud te vinden. Er is veel origineel speelgoed te vinden wat je als verjaardagscadeau kunt geven aan je 10-jarige dochter of kleinkind!

Een cadeau voor een meisje van 10 jaar vinden wordt minder eenvoudig als toen ze nog een kleuter was. Ze is inmiddels in de prepuberteit aangekomen en dat is niet altijd even gemakkelijk.

Hun eigen mening wordt steeds meer gevormd en ze vinden dingen wel of juist niet leuk. Veel wat er om de meisjes van deze leeftijd heen gebeurt heeft invloed op hoe ze zich voelen.

Hun lichaam verandert, vriendinnen komen en gaan en soms kunnen ze zich een buitenstaander voelen. Ook dit soort gedrag is van invloed op de aanschaf van een cadeau voor deze meisjes.

Je wilt haar natuurlijk op al haar vlakken stimuleren om de moeilijke fases door te komen. Sommig speelgoed haar ook helpen om socialer te worden en te dat ook blijven zodat de omgang met anderen makkelijker wordt.

Een geschikt cadeau uitzoeken om haar vaardigheden en ontwikkeling te stimuleren en haar door de prepuberteit heen te slepen wordt echt wel op prijs gesteld.

De beste cadeaus voor 10-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 10-jarige meisjes.

1. Kinderfiets 26 inch

Kinderen van deze leeftijd hebben vaak een nieuwe fiets nodig omdat ze zo snel groeien, een fiets met een bandenmaat van 26 inch is voor een meisje van 10 jaar dan het perfecte cadeau!

Vooral in het voorjaar en in de zomer is het erg leuk voor kinderen om buiten te spelen en de buurt te verkennen op een nieuwe fiets!

Misschien gaat ze zelfs wel op de fiets naar school, dan is het niet alleen een leuk cadeau maar ook nog eens erg praktisch!

2. Cool Maker speelgoed

Cool Maker is een merk van fabrikant Spin Master, dit is een groot bedrijf dat voornamelijk speelgoed maakt voor kinderen.

Met de Cool Maker sets kunnen meisjes bijvoorbeeld geweldige dingen in elkaar knutselen, leren pottenbakken, of zelfs kleren naaien!

Spin Master staat bekend om het hoogwaardige speelgoed dat ze produceren, het wordt gemaakt van kindvriendelijke en (meestal) duurzame materialen, dit is bij de Cool Maker sets niet anders!

Qua prijs hoef je je ook geen zorgen te maken, het speelgoed van Cool Maker is prima te betalen!

3. Tech Deck speelgoed

Je kent ze misschien nog wel van vroeger uit je eigen jeugd, de kleine fingerboards. Dit zijn kleine skateboardjes die je met je vingers moet bedienen, dit was echt een hele grote rage!

Tegenwoordig bestaan fingerboards nog steeds en die van Tech Deck zijn van hoge kwaliteit en een erg leuk en betaalbaar geschenk om het meisje als cadeau te geven!

Tech Deck maakt veel verschillende soorten fingerboards maar eigenlijk zijn ze in essentie allemaal precies hetzelfde, het maakt dus niet zoveel uit welk model je aanschaft.

4. Jumbo spel

Jumbo is een erg bekend merk als het om speelgoed gaat, ze maken vooral speelgoed en spellen die gericht zijn op jonge kinderen en tieners.

Veel van de spellen die Jumbo maakt hebben vaak ook één of meerdere educatieve elementen, dit is zeker het geval bij het speelgoed voor de iets jongere kinderen.

Bij de bordspellen moeten kinderen zich vaak goed concentreren en een strategie bedenken om het spel te winnen, zo leren ze al spelenderwijs nieuwe vaardigheden zonder dat ze het door hebben!

Wat voor spel er uiteindelijk voor het meisje aanschaft wordt is natuurlijk aan de ouders, zij kennen het kind ten slotte het beste en dus ook haar interesses.

Jumbo maakt erg veel verschillend speelgoed, er is dus voor ieder kind wel wat te vinden!

5. Hasbro speelgoed

Hasbro is alweer zo’n speelgoedgigant, ze produceren heel veel verschillende soorten speelgoed voor kinderen. Ze maken dit zowel onder hun eigen naam maar ze zijn ook eigenaar van bekende merken zoals Nerf, My Little Pony en Littlest Pet Shop!

Als je op zoek bent naar een goed spel voor een meisje, dan kunnen we een product van Hasbro zeker aan raden!

Hasbro staat bekend om het uitstekende speelgoed dat ze maken, dit is van geweldige kwaliteit en gaat erg lang mee, uiteraard wordt het gemaakt van kindvriendelijke materialen.

Voor elke type meisje heeft Hasbro wel een bijpassend product te koop, het zal zeker in de smaak vallen bij haar!

6. Trampoline met 366cm diameter

Trampoline springen samen met vriendjes of vriendinnetjes is voor veel kinderen een erg leuke bezigheid, dit is voor meisjes van deze leeftijd niet anders!

Als je een grote tuin of schuur hebt met voldoende ruimte kan het geven van een trampoline met een diameter van 366 cm een leuke optie zijn!

Trampoline springen is niet alleen erg leuk, het is nog eens een erg gezonde bezigheid voor jonge kinderen (en hun ouders).

Een trampoline van 366 cm in diameter is net iets groter dan de meeste exemplaren, hierdoor kunnen er meer mensen tegelijk op springen.

Deze trampolines zijn te krijgen in twee verschillende opties, namelijk de exemplaren die ingegraven worden in de grond en de exemplaren die op poten staan.

Bij de trampolines op poten kan je er vaak ook kiezen om een veiligheidsnet bij te kopen, zo voorkom je dat de kinderen er vanaf kunnen vallen, wel zo veilig!

7. 999 Games bordspel

999 Games is een fabrikant van bordspellen uit Nederland en ze maken honderden zoniet duizenden verschillende soorten bordspellen voor met name kinderen!

Veel van deze spellen zijn voor kinderen bijzonder geschikt om hun fijne motoriek te trainen en hun cognitieve ontwikkeling te stimuleren, zijn zijn dus niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam!

Doordat 999 Games zoveel verschillende soorten bordspellen maakt is er voor elke type meisje wel een leuk exemplaar te vinden, welke je kiest ligt uiteraard aan haar interesses.

Nog een voordeel van deze bordspellen is dat ze allemaal stuk voor stuk erg betaalbaar zijn!

8. Inlineskates

Inlineskates zijn ook nu nog steeds razend populair onder kinderen van deze leeftijd, het is een erg sportieve activiteit dat ze bovendien samen met haar vriendinnetjes kan doen!

Als het meisje nog nooit heeft geskatet kan het zeker in het begin wel even duren voordat ze het goed onder de knie heeft, daarom is het misschien leuk als papa of mama het haar leert?!

Voor kinderen van deze leeftijd zijn er vaak nog inlineskates te koop die één of twee maten groter gemaakt kunnen worden, hierdoor hoef je minder snel nieuwe te kopen.

Uiteraard moet je voor de veiligheid het kind ook zeker een helm en hand-, knie-, en elleboogbeschermers laten dragen, dit omdat ze zeker zal vallen!

9. LEGO Friends

LEGO Friends is een speciale lijn van LEGO die zich richt op meisjes, de sets hebben veelal paarse en roze kleuren wat meisjes van deze leeftijd erg aanspreekt.

Van LEGO Friends zelf zijn echt honderden verschillende soorten sets te koop, dus voor ieder budget en voor ieder kind zit er wel een set tussen!

Zoals we gewend zijn van de LEGO, zijn ook de sets van LEGO Friends met alle andere soorten sets te combineren, zo kan ze leuk haar oude verzameling LEGO er bij halen.

LEGO is altijd al vrij duur in aanschaf geweest, dit is bij LEGO Friends niet anders. Je koopt wel speelgoed van een geweldige kwaliteit dat generaties lang meegaat!

10. Hoverboard

Een hoverboard is voor een kind een geweldig leuk geschenk om te krijgen, je ziet ze tegenwoordig overal op straat en niet zonder reden!

Het is een geweldige manier voor een kind om zich in de buurt te verplaatsen, daarnaast hebben sommige hoverboards allerlei extra functies zoals een ingebouwde muziekspeler of LED-lichtjes.

Er zijn twee verschillende soorten hoverboards, namelijk de off-road hoverboards en de gewone hoverboards. Deze laatste exemplaren zijn geschikt om op bijvoorbeeld de weg of op de stoep te rijden.

Off-road hoverboards zijn speciaal gemaakt om op ruiger terrein zoals een bospad of in de duinen te rijden. Off-road hoverboards zijn vaak wel een stuk duurder maar gaan ook een stuk langer mee.

Let wel op dat je een hoverboard van een goed merk zoals Denver of Bluewheel koopt, er zijn voorbeelden van goedkope hoverboards uit China die spontaan in brand vliegen, dit is levensgevaarlijk!

11. Schmidt puzzel

Houdt het meisje van puzzelen dan is een puzzel van het Duitse merk Schmidt Spiele een erg geschikt cadeau om te geven voor haar verjaardag!

Schmidt maakt puzzels voor kinderen van elke leeftijd en ze variëren in grootte van 50 stukjes tot puzzels met wel 3000 stukjes!

Het is algemeen bekend dat puzzelen bij kinderen de fijne motoriek traint en dat het ook hun concentratievermogen verbeterd, allemaal vaardigheden die nuttig zijn.

De puzzels van Schmidt zijn bovendien ook niet duur, dus een erg geschikt cadeau voor als je budget niet al te groot is!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 10 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 10-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 10 jaar.

Pixicade - Mobile Game Maker

White Goblin Games - MicroMacro: Crime City

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 10-jarige meisjes

Speelgoed, knutselpakketten, cadeaus waar ze buiten mee kan spelen, spullen voor haar slaapkamer of zelfs kleding! Dit is een greep aan cadeaus die we hebben beschreven. Zat er iets voor haar bij?

Het dagboekje was misschien wel een van de betere cadeau-ideeën. Vooral als je kind moeite heeft om zich te uiten is dit een mooie manier om haar daarbij te helpen.

Een Nintendo spelcomputer heeft daar dan weer niet veel mee te maken, maar sommige kinderen zijn dol op het spelen van computergames. Ze zal hier ook ontzettend blij mee zijn en als ouder kun je zelf de controle hierover uitvoeren.

Om haar sociale vaardigheden aan te wakkeren zijn de gezelschapsspellen een goede optie, net als knutselpakketten die ze met meerderen in elkaar kan zetten.

Het lijkt moeilijker als dat het is, er zit vast wel iets voor je bij om als cadeau te geven.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 10 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 9-jarige meisjes of met cadeau-ideeën voor meisjes van 11 jaar om nog meer inspiratie op te doen!