De 11 BESTE cadeaus voor 1-jarige meisjes

door

Hier vind je orginele en vooral de beste cadeau-ideeën voor meisjes vanaf 1 jaar oud. Dit artikel bevat een selectie van speelgoed wat je voor de verjaardag van je 1-jarige dochter of kleinkind kunt geven!

Het zal niet meevallen om een leuk en origineel cadeau voor een meisje van 1 jaar te vinden omdat ze op die leeftijd wel eens kieskeurig kan worden.

Naarmate ze ouder worden, krijgen ze steeds meer eigen interesses en wordt hun wereld steeds groter. Cadeaus voor kinderen in deze leeftijdsgroep zijn natuurlijk leuk om te geven, vooral als ze er graag mee spelen.

Maar je wilt tegelijkertijd iets kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling. Dat zijn vaak goede cadeaus, waar je de motoriek, de sociale en visuele vaardigheden mee helpt stimuleren.

Maar ook weer voor 1-jarige meisjes zijn er zoveel leuke cadeaus voor meisjes te vinden dat je misschien niet meer weet wat goed speelgoed is om te geven.

Met de onderstaande lijst kun je verschillende mogelijkheden overwegen en wordt het mogelijk makkelijker om een goede keus te maken.

De beste cadeaus voor 1-jarige meisjes

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 1-jarige meisjes.

1. Tuimelaar

Een tuimelaar is een leuk en goed betaalbaar speelgoed voor een meisje van 1 jaar.

Tuimelaars zijn te krijgen in allerlei soorten kleuren, maten en uitvoeringen. Zo worden ze bijvoorbeeld van kunststof en pluche gemaakt, maar zijn ze ook te krijgen in hout.

Een tuimelaar is een prima geschenk om te geven en houdt meisjes van deze leeftijd vrij lang zoet, en zijn te koop voor weinig geld.

2. Chicco speelgoed

Chicco is een speelgoedfabrikant die geweldig speelgoed voor jonge kinderen produceert waarmee ze zowel plezier kunnen maken maar ook nieuwe dingen leren.

Ze maken vooral speelgoed waarmee de fijne motoriek van een meisje wordt getraind en waarmee hun cognitieve ontwikkeling perfect wordt bevordert.

Deze eigenschappen lijken misschien niet zo belangrijk om op jonge leeftijd te stimuleren, maar ze komen op latere leeftijd erg goed van pas bij hun verdere leven!

Chicco levert niet alleen speelgoed van uitmuntende kwaliteit maar de producten zijn ook zeer betaalbaar en gaan bovendien niet snel kapot!

3. Klimrek

Klimmen kan zelfs voor jonge kinderen al een erg leuke activiteit zijn, ze kunnen er hun energie in kwijt en ze leren ook nog eens van het vele klauteren en vallen.

De meeste klimrekken worden gemaakt van hoogwaardig hout, maar ze zijn tegenwoordig ook te krijgen in allerlei kindvriendelijke materialen zoals staal en kunststof.

Uiteraard weegt een 1-jarig meisje nog niet veel, maar het kan toch handig zijn om te weten wat het maximale gewicht is wat het klimrek aankan, zo kan ze misschien met haar broertje of zusje tegelijk samen spelen!

Een kind van deze leeftijd zal zeker vallen als het met een klimrek speelt, daarom is het misschien slim om ook een veiligheidsmat rondom het klimrek neer te leggen zodat ze zacht valt en zich niet bezeerd!

Zorg ook voor voldoende ruimte rondom het klimrek zelf, dan kan ze ook niet tegen de muur of een deur aanvallen.

4. Kinderwagenketting

In een kinderwagen willen jonge kinderen zich nog wel eens vervelen, om ze dan toch bezig te houden kan je een leuke kinderwagenketting ophangen!

De meeste kinderwagenkettingen zijn gemaakt van een combinatie van kindvriendelijk kunststof en pluche, maar ze zijn ook te verkrijgen in houten uitvoeringen.

Kinderwagenkettingen zien er meestal erg kleurig uit en maken veel geluidjes, dit alles om de zintuigen van het kind zoveel mogelijk te stimuleren.

Een kinderwagenketting is goed te betalen en een leuk geschenk om te geven om het kind lekker bezig te houden tijdens de ritjes met de kinderwagen!

5. Pinolino speelgoed

Pinolino is een Duitse fabrikant van houten speelgoed dat vooral bekend staat om zijn houten loopfietsen en poppenwagens voor kinderen.

Het speelgoed is erg robuust en is allemaal gemaakt van hoogwaardig hout en biedt veel plezier voor kinderen vanaf 1 jaar. Door de hoge kwaliteit gaat het speelgoed van Pinolino vaak meerdere generaties mee!

Het speelgoed van Pinolino is een goede optie om als cadeau te geven, vooral als je je dochter voornamelijk alleen met houten speelgoed wil laten spelen!

6. Speelboog

Een speelboog (speelmat met boog) is het perfecte speelgoed voor jonge kinderen die nog niet goed zonder hulp kunnen staan en lopen.

Het mooie van een speelboog is dat er meestal met meerdere speeltjes tegelijk gespeeld kunnen en het kind zich dus nooit zal vervelen!

Speelbogen worden gemaakt uit verschillende soorten materialen, de meest gangbare zijn gemaakt van polyester, kunststof of katoen. Al deze materialen zijn natuurlijk kindvriendelijk!

Een speelboog is een leuk cadeautje voor een 1-jarig meisje, het is goed betaalbaar en geeft haar veel plezier!

7. Babyschommel

We weten allemaal hoe leuk kinderen schommelen vinden, zo ook de allerkleinsten onder ons!

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook schommels speciaal voor baby’s en dreumesen, het verschil met normale schommels is hier dat het meisje stevig in de schommel vastzit en er niet gemakkelijk uit kan vallen, wel zo veilig!

Babyschommels zijn beschikbaar voor zowel binnen- als buitengebruik en zijn een erg leuke bezigheid voor zowel het meisje als ook voor de ouders.

Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte in huis of in de tuin is om de schommel volledig te laten slingeren, zodat het kind zich nergens aan zal stoten.

8. Kruipdeken

Kinderen van deze leeftijd liggen natuurlijk vaak nog op de grond te rollen en spelen, om ze hierbij toch een beetje bescherming te bieden kan je een kruipdeken aanschaffen.

Kruipdekens heb je in vele verschillende kleuren en maten, de meest gangbare kruipdekens zijn tussen de 150 x 150 of 200 x 200 cm groot en zijn perfect voor jonge meisjes om lekker op te ravotten!

Kruipdekens worden uit verschillende materialen gemaakt, maar een exemplaar dat uit pluche bestaat is toch wel het beste, dit is lekker zacht voor het kind!

9. Fisher-Price speelgoed

Fisher-Price is een Amerikaanse speelgoedfabrikant van speelgoed dat met name educatief speelgoed voor jonge kinderen produceert, het bedrijf zelf is een dochter onderneming van speelgoedreus Mattel Games.

Door het spelen met het speelgoed van Fisher-Price zal het meisje niet alleen plezier hebben maar traint ze ook haar fijne motoriek en wordt haar cognitieve ontwikkeling bevordert!

Fisher-Price maakt speelgoed van hoge kwaliteit en is veelal gemaakt uit kindvriendelijk kunststof, de prijs van het speelgoed is ook niet duur!

10. Steiff knuffel

Steiff is een bekende fabrikant uit Duitsland die voornamelijk knuffels maakt. De knuffels zijn erg zacht en zeer geschikt voor kinderen van jonge leeftijd.

De selectie knuffels die Steiff maakt is enorm, zo maken ze onder andere knuffels van teddyberen, eenhorns, pandaberen maar ook knuffels van bekendere karakters zoals bijvoorbeeld Teigetje uit Winnie de Poeh.

Ze maken ook veel kinderwagenkettingen met knuffels die ouders aan de kinderwagen kunnen hangen om het kind bezig te houden.

De knuffels zijn van hoge kwaliteit en worden uiteraard gemaakt uit kindvriendelijke materialen, een prima geschenk voor je dochter!

11. Ravensburger spel

Ravensburger is nog zo’n gigant uit de speelgoedwereld, ze maken een hele grote verscheidenheid aan speelgoedproducten voor elke leeftijdsgroep, dus ook voor de allerjongsten!

Het is onmogelijk om een bepaald product aan te bevelen van deze fabrikant, simpelweg omdat ze zoveel verschillend speelgoed maken, op deze leeftijd is het geven van haar eerste puzzeltje misschien een leuk idee?

De spellen van Ravensburger voor kinderen van deze leeftijd zijn zo ontworpen dat er geen kleine onderdelen in zitten, zodat ze het niet in haar mond kan stoppen.

Daarnaast hebben de meeste spellen van Ravensburger wel één of meerdere educatieve elementen, hierdoor leert het kind ook weer nieuwe dingen!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 1 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 1-jarige meisjes om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 1 jaar.

SmartMax - My First Acrobats

Peppa Pig - Houten speelgoedhuis

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 1-jarige meisjes

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er heel wat leuke en originele cadeaus te vinden. Om het juiste speelgoed te vinden, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten wat de keus alweer veel makkelijker maakt.

1-jarige meisjes maken grote sprongen in hun ontwikkeling. Je wilt dus iets geven wat haar bij haar ontwikkeling helpt.

Omdat ze zoveel mijlpalen bereikt heeft in haar korte bestaan, zal ze al veel speelgoed in bezit hebben. Misschien wil je daarom met een niet te duur cadeau aankomen.

Cadeaus zijn er te vinden in verschillende prijscategorieën en hoeft dus niet duur te zijn. Ook deze cadeaus kunnen haar motoriek helpen verbeteren.

Kies daarom als cadeau, iets uit waarvan je weet dat het haar stimuleert en waarvan je weet dat ze er niet al te snel op uitkeken raakt.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor meisjes van 1 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met babycadeaus of cadeaus voor 2-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen!