De 11 BESTE cadeaus voor 1-jarige meisjes

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor meisjes van 1 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 1-jarig meisje te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor meisjes vanaf 1 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 1e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor meisjes zijn speelgoed waar een kind van 1 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 1-jarige meisjes.

 1. Baby Born pop
 2. Hamerbankje
 3. Stapelspeelgoed
 4. Loopwagen
 5. Badspeelgoed
 6. Speelgoedservies
 7. Scoot & Ride loopfiets
 8. Speelfiguur
 9. Sterrenprojector
 10. Knuffelhaas Hoppie
 11. Houten steekpuzzel
Baby Born babypop

Baby Born poppen zijn in 1991 op de markt gebracht door Zapf Creation en zijn tot op de dag van vandaag een begrip in de speelgoedwereld! Deze schattige babypop is uitermate geschikt om te geven aan een meisje van 1 jaar. De babypop zelf is 30 cm groot en heeft een roze mutsje op en een roze rompertje aan.

2. Hamerbankje

Little Dutch hamerbank

Dit roze hamerbankje van Little Dutch is gemaakt van hout en helpt om de hand- en oogcoördinatie van een kind te stimuleren. Het is de bedoeling dat de kleine meid de staafjes door de hamerbank slaat, door het hamerbankje vervolgens om te draaien kan ze weer opnieuw beginnen!

3. Stapelspeelgoed

Fisher-Price stapelblokken

Dit stapelspeelgoed van Fisher-Price bestaat uit vijf blokken die elk een verschillende kleur hebben. De blokken kunnen op elkaar, naast elkaar en in elkaar gestapeld worden. Op de stapelblokjes zelf staan allerlei iconen zoals cijfers, figuren of ander vormpjes.

4. Loopwagen

VTech loopwagen roze

Deze roze loopwagen van VTech is speciaal ontworpen voor kinderen van deze leeftijd. Het is bedoeld als ondersteuning voor het kind zodat ze haar eerste stapjes kan zetten. Met het activiteitenpaneel zal ze uren zoet zijn want het zit vol met allerlei leuke geluiden, kleuren en spelletjes om te spelen!

5. Badspeelgoed

Nûby badspeelgoed octopus

Deze drijvende octopus van Nûby is speelgoed dat speciaal gemaakt is om mee te spelen in bad. De octopus drijft en het is de bedoeling dat het kindje de drie bijgeleverde ringen over de tentakels van de octopus probeert te gooien! Dit badspeelgoed geeft niet alleen erg veel speelplezier het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van haar hand-oog coördinatie.

6. Speelgoedservies

Fisher-Price speelgoedservies

Dit speelgoedservies is erg leuk voor een kind om spelenderwijs te leren tellen en beleefdheidsvormen zoals alsjeblieft en dankjewel te leren. Het theepotje zingt en maakt zelfs schenkgeluiden! Zoals we van fabrikant Fisher-Price gewend zijn is ook dit weer zeer leuk en leerzaam speelgoed voor kinderen!

7. Scoot & Ride loopfiets

Scoot and Ride roze loopfiets

Een loopfiets is leuk speelgoed voor een kind om beter mee te leren lopen en evenwicht te bewaren. Deze loopfiets van Scoot & Ride is zelfs een loopfiets en step in één! Als het kind wat ouder is kan de loopfiets omgebouwd worden tot step, zo hoef je niet gelijk een nieuwe te kopen!

8. Speelfiguur

VTech Zoef Zoef Dieren Hugo Hamster speelfiguur

Hugo de Hamster is een speelfiguur dat wordt gemaakt door VTech en laat een kind op een leuke manier kennis maken met het dierenrijk en in dit geval met hamsters. Als ze op het hoofdje van de speelgoedhamster drukt of als ze het beweegt zijn er allerlei geluidseffecten, zinnetjes en zelfs liedjes te horen. Er zijn 12 varianten van verschillende dieren beschikbaar!

9. Sterrenprojector

Chicco Next 2 First Dreams Stars sterrenprojector roze

Deze sterrenprojector van Chicco kan aan het bed van een kind vastgemaakt worden. Zodra de sterrenprojector merkt dat het meisje huilt zal het allerlei verschillende geluidjes maken en lichteffecten projecteren. Vaak zal hierdoor het kindje weer rustig inslapen en rustig worden. 

10. Knuffelhaas Hoppie

Steiff knuffelhaas Hoppie

Steiff is een bekende fabrikant uit Duitsland die voornamelijk knuffels maakt. Knuffelhaas Hoppie is een knuffel van 28 cm hoog en komt uit de serie Cuddly Friends die Steiff produceert. De knuffel zelf is superzacht en gemaakt van pluche stof. Met Hoppie de knuffelhaas heeft ze er een vriendje voor het leven bij!

11. Houten steekpuzzel

Goki houten steekpuzzel

Goki staat bekend om het feit dat ze kwalitatief zeer goed houten speelgoed produceren. Deze houten steekpuzzel is daar ook weer een goed voorbeeld van! Het kindje kan met deze steekpuzzel op een speelse manier kennismaken met de wereld van het puzzelen en ook nog wat leren over de diertjes die op de puzzelstukjes staan afgebeeld!

Wat zijn de kenmerken van een meisje van 1 jaar?

Een meisje van 1 jaar is een dreumes en kan op deze leeftijd al heel wat. Hieronder staan enkele van de kenmerken van een 1-jarig meisje.

 • Met haar handjes wijzen en klappen
 • Mee-eten met rest van de familie
 • Eerste stapjes lopen
 • Eerste woordjes spreken

Het is ook goed mogelijk dat het meisje nog niet alle bovenstaande vaardigheden goed beheerst. Maak je geen zorgen, meestal komt dit vanzelf goed!

Welk speelgoed geef je cadeau aan meisje van 1 jaar?

Speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de vaardigheden van het meisje van 1 jaar zijn vaak een goede keus. Zeker in het eerste levensjaar van een kind rollen, tijgeren en kruipen ze vaak op de grond, ze zetten ook voorzichtig hun eerste stapjes. Het geven van speelgoed wat helpt ze deze vaardigheden verder te ontwikkelen zijn perfect voor een 1-jarig kind!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 1-jarige meisjes om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 1 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met babycadeaus of cadeaus voor 2-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor jongens van 1 jaar bekijken!