De 11 BESTE cadeaus voor juffen

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door
Zoek je goede cadeaus voor juffen? Op deze pagina staan de beste cadeaus om te geven aan een onderwijzeres!

Het bedanken van een juf gaat verder dan een simpel gebaar. Haar inzet en passie voor het onderwijs verdienen speciale erkenning. Om haar oprecht te waarderen, kies een attent en doordacht cadeau. Hieronder vind je onze selectie met cadeaus voor juffen.

Fotolijst

Fotolijstjes zijn altijd een leuk geschenk om te geven als afscheidscadeau aan de juffrouw, helemaal als je er ook nog een leuke foto in doet. Een fotolijstje is goed te betalen en zal zeker worden gewaardeerd!

2. Mok voor juffrouw

Mok voor juffrouw

De juf zal ongetwijfeld veel mokken krijgen als afscheidscadeau, dit komt waarschijnlijk omdat het gewoon een leuk en simpel geschenk is om te geven. Je kunt het nog iets persoonlijker maken door een boodschap op de mok te schrijven voor de juf!

3. Handzeep

Handzeep

Op een school lopen natuurlijk veel kinderen en volwassenen rond en die dragen ongemerkt allerlei bacteriën met zich mee. Met een lekkere handzeep kan de juf regelmatig haar handen wassen en zo ziektekiemen voor zijn!

4. Lippenbalsem

Lippenbalsem

Onderwijzers praten natuurlijk ontzettend veel en dan moeten de mond en lippen natuurlijk in goede conditie blijven. Een lippenbalsem kan hierbij helpen, het is een nuttig geschenk voor de lerares en bovendien ook goed betaalbaar!

5. Toilettas

Toilettas

Tussendoor op school even opfrissen is soms noodzakelijk om goed voor de dag te blijven komen. De juf heeft met een handige toilettas alle spulletjes bij de hand die ze daarvoor nodig heeft!

6. Tony’s Chocolonely

Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely maakt chocoladerepen die gemaakt zijn van chocolade waar de boeren een eerlijke prijs voor hebben gekregen en waarbij er geen slavernij in de gehele productieketen in voorkomt! Een lekker cadeau om als afscheid te geven aan de lerares!

7. Badzout

Badzout

Badzout zorgt voor net dat beetje extra ontspanning tijdens een lekkere badsessie. Badzout is heerlijk geurend en is bovendien goed om een gezonde huid te krijgen en te behouden!

8. Notitieboek

Notitieboek

Wat is een lerares nu zonder goed notitieboek. Notitieboeken kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden maar waar ze het ook voor zal gebruiken, het zal zeker een geschenk waarin de onderwijzeres vaak zal schrijven!

9. Zadenset

Zadenset

Met een zadenset kan men de mooiste bloemen of de lekkerste kruiden zelf zaaien en kweken. Er zijn zadensets te koop die men binnenshuis kan gebruiken maar ze zijn ook te krijgen om buiten in de tuin te zaaien!

10. Theedoos

Theedoos

In een theedoos bergt de juf snel een gemakkelijk haar lievelingsthee op, ze hebben meerdere vakjes zodat er meerdere smaken opgeslagen kunnen worden. Theedozen zijn te krijgen met of zonder theezakjes, let hier wel op!

11. Dienblad

Dienblad

Dienbladen zijn te krijgen in allerlei vormen en worden gemaakt van verschillende soorten hout. Met een dienblad kan men gemakkelijk en veilig meerdere glazen of borden dragen en opdienen. Sommige dienbladen komen met een optie om er een persoonlijke boodschap voor de juffrouw op te zetten, dit kan een ook een leuk idee zijn!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op dit artikel.

Waarom is het geven van een cadeau aan een juf belangrijk?

Het geven van een cadeau aan een juf is een manier om waardering en dankbaarheid te tonen voor al het harde werk en de toewijding die zij gedurende het schooljaar heeft getoond. Het is een gebaar dat laat zien dat je hun inspanningen erkent en waardeert.

Wat zijn populaire cadeaus voor juffen?

Populaire cadeaus voor juffen zijn onder andere gepersonaliseerde notitieblokken, cadeaubonnen van hun favoriete winkel of café, handcrèmes, bloemen, chocolade, boeken en sieraden. Ook kan een handgeschreven bedankkaartje een bijzondere touch geven.

Is het gepast om een persoonlijk cadeau voor de juf te geven?

Ja, een persoonlijk cadeau kan juist heel betekenisvol zijn. Denk aan iets dat past bij haar interesses of hobby’s, of een gepersonaliseerd item zoals een sleutelhanger met haar naam. Zorg er wel voor dat het cadeau professioneel en gepast blijft.

Hoeveel moet je uitgeven aan een cadeau voor de juf?

Er is geen vastgesteld bedrag dat je moet uitgeven aan een cadeau voor de juf. Het gaat meer om het gebaar en de gedachte erachter dan om de prijs. Zelfs een klein, doordacht cadeau kan al veel betekenen.

Kunnen ouders samen een groter cadeau voor de juf kopen?

Ja, soms kiezen ouders ervoor om samen te leggen voor een groter gezamenlijk cadeau. Dit kan een goed idee zijn als je een specifiek duurder item op het oog hebt dat de juf echt zou waarderen. Communicatie met andere ouders is hierbij essentieel om dubbele cadeaus te voorkomen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.