De 11 BESTE cadeaus voor 9-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 9 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 9-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 9 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 9e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 9 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 9-jarige jongens.

 1. LEGO Minecraft
 2. Spin Master Perplexus
 3. Experimenteerset
 4. Keer op Keer dobbelspel
 5. Walkie talkies
 6. Magnetisch dartbord
 7. Kinderstep
 8. LEGO Harry Potter
 9. Hot Wheels mini-drone
 10. Skateboard
 11. Goocheldoos
LEGO Minecraft De Zombiegrot - 21141

Veel jongens van deze leeftijd zijn verzot op het razendpopulaire computerspel Minecraft. Het is zelfs zo populair dat LEGO een hele apart lijn voor dit spel heeft opgezet. Deze specifieke LEGO Minecraft 21141 is een zombiegrot en de jongen kan zich met hiermee uren vermaken. Het is óók leuk voor kinderen die niet per se Minecraft spelen!

2. Spin Master Perplexus

Spin Master Perplexus Rebel

Een Perplexus van Spin Master is een soort 3D-doolhof waarbij een kind het balletje vanaf het beginpunt naar het eindpunt moet zien te krijgen. Om dit te bereiken moet de hele Perplexus gedraaid en gekanteld worden, als het balletje valt begint het weer opnieuw. Een erg verslavend maar zeer leerzaam speelgoed!

3. Experimenteerset

National Geographic - Dinosaur Dig Kit - Experimenteerset

Met deze Dinosaur Dig Kit van National Geographic beleefd het kind een spanned avontuur en zal hij een echte paleontoloog worden! Het bijzondere van deze set is dat er ECHTE fossielen inzitten die miljoenen jaren oud zijn. In de bijgeleverde gids komt het kind alles te weten over zijn zelf opgegraven fossielen!

4. Keer op Keer dobbelspel

999 Games - Keer op Keer dobbelspel

999 Games is een spelletjesfabrikant met wereldfaam in Nederland en België, de spellen die ze produceren zijn van hoge kwaliteit en altijd erg leuk om te spelen. Dit dobbelspel het “Keer op Keer” en is leuk voor het hele gezin. Het is een vrij simpel spel om te begrijpen en om te winnen heb je zelfs ook een portie geluk nodig met de dobbelstenen!

5. Walkie talkies

Brewthan Walkie Talkies

Deze walkie talkies van Brewthan hebben een bereik to maar liefst 6 kilometer! Zo kan het kind tijdens het spelen, kamperen of verstoppertje spelen met zijn vriendjes altijd contact houden! Deze walkie talkies komen in een set van drie kleuren, namelijk groen, blauw en roze.

6. Magnetisch dartbord

Bandito magnetisch dartbord

Darten is al een hele tijd zeer populair bij zowel jongere als oudere mensen. Het geven van een echt dartbord met scherpe pijlen is op deze leeftijd misschien nog iets te gevaarlijk. Daarom kan magnetisch dartbord een goede oplossing zijn, deze hebben pijlen die magnetisch zijn en zo aan het bord blijven hangen.

7. Kinderstep

Razor Step S Scooter kinderstep

Steppen is een populaire bezigheid onder kinderen en is bovendien ook nog eens gezond. Hét merk onder steppen is Razor en dit product is ook weer een geweldig exemplaar. Deze innovatieve Razor S step heeft handvatten van foam voor een betere grip en is gemaakt van aluminium.

8. LEGO Harry Potter

LEGO Harry Potter De Grote Zaal van Zweinstein - 75954

LEGO Harry Potter sets zijn ideaal voor fans van de filmreeks Harry Potter, maar zijn zeker ook een geschikt cadeau voor jongens die de films nog niet hebben gezien! Deze LEGO Harry Potter 75954 set met de grote zaal van Zweinstein bestaat uit 878 onderdelen en 10 minifiguren. Zoals gewend van LEGO is deze set aardig prijzig, maar er zijn ook goedkopere sets van deze lijn te koop!

9. Hot Wheels mini-drone

Hot Wheels Bladez Drone Racerz

Deze mini-drone van Hot Wheels is eigenlijk een RC-voertuigje dat zowel kan rijden als vliegen. Het duurt wel even voordat een kind dit onder de knie heeft maar als dit eenmaal het geval is, is het geweldig speelgoed. Het wordt geleverd met 2 ramps en dronepoorten zodat het kind zijn eigen stunts kan uitvoeren!

10. Skateboard

Skateboard Tony Hawk 540 Industrial Rood

Tony Hawk zegt de kleine man waarschijnlijk helemaal niks aangezien deze Amerikaanse skateboardlegende de 50 jaar al even gepasseerd is. Maar hij heeft al een tijdje zijn eigen lijn met skateboards en daar is dit Tony Hawk 540 skateboard onderdeel van. Het deck is gemaakt van 7 lagen esdoornhout en is duurzaam en slijtvast!

11. Goocheldoos

Marvin's Magic interactieve goocheldoos

Voor de kleine goochelaar onder ons heeft Marvin’s Magic een interactieve goocheldoos ontwikkeld. Deze goocheldoos bevat allerlei attributen die het kind kan gebruiken om goocheltrucs uit te voeren. Maar nu komt het, er is ook een speciale Marvin’s iMagic app zodat hij met een smartphone ongeloofelijke trucs kan doen!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 9 jaar?

Jongens van 9 jaar zijn vaak volop aan het ontdekken en ravotten en leren zo een hoop nieuwe dingen. Hieronder vind je enkele kenmerken waar je een 9-jarige jongen aan kan herkennen.

 • Kan rekenen tot 10.000
 • Kent getallen met 6 nullen
 • Kent rekentafels 1 t/m 10 uit hoofd
 • Kan deel- en maalsommen maken
 • Kent inhoudsmaten
 • Kent verhoudingen
 • Kan probleemloos klokkijken

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 9 jaar?

Het hangt van de interesses van de 9-jarige jongen af wat goed speelgoed is om hem cadeau te geven. Maar over het algemeen zijn geschenken zoals constructiespeelgoed, video games of bordspellen goed om te geven. Deze producten helpen het kind om probleemoplossend te deken en om zijn creativiteit te stimuleren!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 9-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 9 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 8-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor jongetjes van 10 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 9 jaar bekijken!