De 11 BESTE cadeaus voor 9-jarige jongens

door

Hier vind je orginele cadeau-ideeën voor jongens vanaf 9 jaar oud. Met hulp van deze cadeautips zoek je het beste speelgoed uit om cadeau te geven voor de verjaardag van je 9-jarige zoon of kleinkind!

Ben je op zoek naar een cadeau voor een jongen van 9 jaar en kost het je moeite om iets te vinden? We helpen je op weg met onderstaande cadeau-ideeën voor jongens.

Wat vinden jongens op deze leeftijd leuk?

Je mag ze nog lekker kind noemen, al is de een wat volwassener als de ander.

Ze vinden het leuk om met vriendjes te spelen en daar kun je het cadeau natuurlijk op aanpassen.

Vergeet ook hun ontwikkeling niet. Deze kun je natuurlijk weer stimuleren met een van de leuke cadeau-ideeën die je op deze pagina terug kunt bekijken.

Misschien zie je ook al wat talent bij hem loskomen. Maak hier gebruik van door hem speelgoed te geven wat bij hem past, iets waarin hij niet geforceerd wordt.

De beste cadeaus voor 9-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 9-jarige jongens.

1. Bandai Namco speelgoed

Bandai Namco is een speelgoedfabrikant die een breed scala aan verschillende soorten speelgoed maakt.

De fabrikant is onder andere vooral verantwoordelijk voor speelgoed zoals Tamagotchis of diverse Digimon kaarten. Mensen herkennen de naam misschien ook van de videospelletjes van vroeger, Bandai Namco maakt deze namelijk ook.

Het speelgoed zelf  wordt voornamelijk geproduceerd van hoogwaardig en gehard kunststof, hierdoor is het erg stevig en gaat het niet snel kapot.

Al met al is het speelgoed van Bandai Namco perfect geschikt om de jongen bezig te houden, ze zullen er met veel plezier mee spelen!

2. Spin Master Perplexus

Spin Master is een gevestigde naam die hun producten over de hele wereld verkoopt, ze zijn ook eigenaar van verschillende dochterondernemingen die op hun beurt ook weer speelgoed produceren en verkopen.

De Perplexus sets van Spin Master zijn een uniek speelgoed voor een jongen van 9 jaar.

De Perplexus producten zijn een soort ballen waarmee het kind verschillende obstakels moet oversteken. Uiteraard zijn de producten gericht op verschillende leeftijdsgroepen, let hier wel op!

De fabrikant (en dochterondernemingen) produceert zelf speelgoed dat voor allerlei leeftijdsgroepen, zo is er voor elke leeftijd en elk type jongen wel wat te vinden!

3. LEGO Mindstorms

LEGO Mindstorms sets zijn een geweldig cadeau speciaal voor jongens die erg creatief zijn en van interactief speelgoed houden.

LEGO Mindstorms producten moeten door het kind worden samengesteld en vooral in het begin zal dit moeilijk zijn, maar na verloop van tijd zal de jongen het beter snappen en veel plezier hebben met het speelgoed.

De sets bevatten onder andere geïllustreerde handleidingen waarmee het kind gemakkelijk de functies kan leren.

Deze sets zijn ook een geweldig educatief speelgoed, omdat kinderen hun motoriek trainen en dit wordt vooral gestimuleerd door het bouwen van deze sets.

De LEGO Mindstorms sets zijn helaas niet te combineren met normale LEGO producten omdat ze een andere bouwmethode gebruiken.

Ook zijn deze sets vaak erg duur, maar het is zeker de moeite waard om te geven aan je zoon!

4. 999 Games spel

999 Games is een spelletjesfabrikant met wereldfaam in Nederland en België, de spellen die ze produceren zijn van hoge kwaliteit en nagenoeg altijd erg leuk om te spelen.

Met de 999 Games spellen kan het kind zich prima vermaken met zijn vriendjes of met zijn ouders, broertjes of zusjes!

9-jarige jongens zullen veel plezier hebben met dit speelgoed en als bonus bevordert het spelen met deze spellen ook nog de creativiteit, wat natuurlijk ook mooi is meegenomen.

Spellen van 999 Games zijn verkrijgbaar voor alle mogelijke leeftijdsgroepen dus je kunt er zeker van zijn dat er voor iedere jongen wat leuks te vinden is!

5. Buitenspeelgoed

Jongens van deze leeftijd hebben vaak de neiging om te veel en te vaak tijd door te brengen achter hun videoconsole, tablet of PC.

We weten allemaal dat teveel schermtijd niet goed is voor een mens, maar zeker ook niet voor een jong kind! Het kan zijn coördinatie en concentratie in negative zin beïnvloeden…

Daarom is buitenspelen een goede oplossing om de schermtijd van het kind te verkorten, een goed stuk speelgoed voor buiten kan daarbij zeker helpen.

Het aanbod voor buitenspeelgoed is zeer groot en we kunnen daarom niet één specifiek product aanbevelen, als ouder weet je waarschijnlijk wel waarmee je zoon graag speelt, baseer hier dus je keuze op.

6. Transformers speelgoed

Speelgoed van Transformers is een geweldige manier voor jongens om zich onder te dompelen in de wereld van auto’s en actie.

Met de verschillende Transformers-modellen kan hij zijn creativiteit de vrije loop laten en de geweldige scènes uit de filmreeks nabootsen en daarnaast ook veel plezier hebben!

De modellen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof dat niet makkelijk kapot gaat en daarom zeer geschikt is voor kinderen van deze leeftijd.

Het aanbod van Transformers speelgoed is groot en is leuk voor zowel fans van de filmreeks maar zeker ook voor jongens die de films nog nooit hebben gezien, het is gewoon stoer speelgoed!

7. Inground-trampoline

Heb je een grote tuin? Dan is een inground-trampoline misschien wel een leuk cadeau voor je zoon, ze kunnen hier leuk alleen of met vriendjes op springen en daarbovenop zijn ze ook nog sportief bezig!

Het mooie is dat een inground-trampoline geschikt is voor jongere en oudere kinderen en dat ze bijna altijd meer gewicht kunnen dragen dan een trampoline dat los staat van de grond.

Door de constructie van een inground-trampoline veren de kinderen ook veel beter, ook vallen ze hier veel minder vanaf omdat het springgedeelte gelijkvloers is.

Meestal zijn deze exemplaren wel duurder dan een trampoline op poten, maar ze zijn zeker veiliger, steviger en gaan bovendien vaak ook langer mee!

8. LEGO Harry Potter

LEGO Harry Potter sets zijn ideaal voor fans van de filmreeks Harry Potter, maar zijn zeker ook een geschikt cadeau voor jongens die de films nog niet hebben gezien!

Een voordeel van LEGO is dat de alle sets met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hierdoor kan hij altijd zijn creativiteit kwijt als hij een nieuwe set LEGO heeft gekregen, nieuwe ideeën zullen ongetwijfeld komen!

Daarnaast wordt ook de fijne motoriek van het kind bevorderd en wordt ook het ruimtelijk inzicht getraind, een geweldig speelgoed om als cadeau te geven dus!

9. Hoverboard

Hoverboards zorgen voor de ultieme rijervaring en plezier voor een kind, ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn te koop in allerlei varianten!

Zo zijn er hoverboards die geschikt zijn voor een verharde ondergrond zoals de stoep of het fietspad, maar je hebt ze ook die op een onverharde ondergrond zoals bijvoorbeeld een bospad of op het strand kunnen rijden.

Je hebt ook hoverboards met allerlei extra’s, zo zijn ze er met een ingebouwde MP3-speler of LED-lichtjes.

In de hoverboards onderling kan wel een verschil zitten in de kwaliteit, hier geldt vaak ook dat goedkoop duurkoop is, als je budget het toelaat kan het handig zijn om een wat duurder exemplaar van hoge kwaliteit aan te schaffen.

Als het kind nog nooit op een hoverboard heeft gereden en geen ervaring heeft is het aan te raden om hem een helm, knie- en elleboogbeschermers te laten dragen, zodat hij zich niet bezeerd als hij valt.

10. Skateboard

Skateboarden kan een geweldige hobby voor een jongen zijn en het hoeft zeker niet duur te zijn. Goede skateboards voor kinderen zijn al te koop voor €30,- to €50,-!

Uiteraard is al het begin moeilijk, dit geldt zeker ook voor de eerste keer skateboarden. Blijf er zeker de eerste paar keer bij zodat je de jongen kunt aanmoedigen en helpen mocht het skateboarden niet gelijk lukken.

Laat hem zeker een helm, handbeschermers en knie- en elleboogbeschermers dragen, zodat hij veilig kan vallen zonder zich te bezeren.

Als eerste skateboard voor hem moet je zeker nog geen duur exemplaar kopen als cadeau, je weet natuurlijk niet zeker of het kind het wel leuk vind of überhaupt wel lukt. Koop dus eerst een goedkoper skateboard om het te laten wennen.

11. Kinderfiets 24 inch

Wanneer de temperaturen weer stijgen is het heerlijk om als kind in de lente en zomer de buurt te verkennen op een nieuwe fiets!

Kinderen van deze leeftijd hebben afhankelijk van hun lengte vaak een fiets met bandenmaat 24 inch nodig. Het kan ook handig zijn om een exemplaar uit te kiezen met een verstelbaar zadel, zo kan hij er iets langer mee doen.

Als je kind graag buitenspeelt is het misschien ook beter om geen reguliere fiets te kopen maar misschien wel een echte mountainbike zodat hij ook offroad kan gaan.

Een helm is in Nederland niet verplicht, maar het kan misschien toch wel slim zijn om hem deze te laten dragen. Uiteraard is dit afhankelijk van waar je woont, in de drukke stad is het vanwege de drukte sneller nodig dan op het platteland.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 9 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 9-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 9 jaar.

LEGO Friends 41685 - Magische Kermisachtbaan

Goliath - Reaxion Xtreme Domino

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 9-jarige jongens

In deze lijst met leuke cadeau-ideeën heb je een verscheidenheid aan cadeaus voorbij zien komen, allemaal even leuk voor een jongen van deze leeftijd.

Ben je op zoek naar iets waar hij samen met anderen mee kan spelen, zoals gezelschapsspellen? Of merk je dat hij liever alleen speelt?

Knutselpakketten of speelsets van LEGO of Hot Wheels bijvoorbeeld zijn dingen waar hij zelf heel goed mee overweg kan. Maar dat kan ook met vriendjes, net waar hij zin in heeft.

Ook hebben ze op deze leeftijd meer kennis van informatica of wetenschap, sommige jongens vinden dat ontzettend interessant.

Dus er zijn genoeg cadeaus te vinden waarbij ze helemaal op kunnen gaan in het spel en zo hun ontwikkeling stimuleren.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 9 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 8-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor jongetjes van 10 jaar om nog meer inspiratie op te doen!