De 11 BESTE cadeaus voor 8-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 8 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 8-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 8 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 8e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 8 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 8-jarige jongens.

 1. ThinkFun denkspel
 2. LED-spaakverlichting
 3. L.A.M.A. kaartspel
 4. LEGO Jurassic World
 5. LEGO Super Mario
 6. Lasergame
 7. Fischertechnik
 8. Experimenteerset
 9. RC-voertuig
 10. GraviTrax
 11. Digitale spaarpot
ThinkFun Rush Hour Spel - Breinbreker

Dit denkspel van ThinkFun genaamed “Rush Hour” is een echte breinbreker en een erg leuk spel voor een jongen van deze leeftijd. De bedoeling van dit spel is dat je volgens de opdrachten met de rode auto zo snel mogelijk de monsterfile ontsnapt. Het spel heeft vier verschillende spelniveaus zo is het voor iedereen leuk!

2. LED-spaakverlichting

LED-spaakverlichting

Met deze LED-spaakverlichting zal de jongen de stoerste fiets van de hele buurt hebben! De spaakverlichting wordt bevestigd aan de spaken en/of aan het frame van zijn fiets en is te koop in meerdere kleuren. Bovendien valt het kind met deze spaakverlichting in het donker extra op, wel zo veilig!

3. L.A.M.A. kaartspel

LAMA Kaartspel

Met de spellen van fabrikant 999 Games is een geweldige tijd met het hele gezin of met zijn vriendjes gegarandeerd. Dit kaartspel heeft de naam “L.A.M.A.” gekregen wat een afkorting is van “Leg Alle Minpunten Af”. Het is een grappig en toegankelijk spel met spelregels die eenvoudig zijn!

4. LEGO Jurassic World

LEGO Jurassic World Indoraptorchaos bij Lockwood Estate - 75930

Iedereen die Jurassic Park ooit heeft gezien en een fan is van deze serie, zal deze set geweldig vinden. Deze LEGO Jurassic World 75930 set bevat een scene met een groot landhuis en een indoraptor. Toegegeven deze set is aan de prijzige kant maar dat is vaker zo bij LEGO, er zijn ook goedkopere LEGO Jurassic World sets te krijgen.

5. LEGO Super Mario

LEGO Super Mario Startset Avonturen met Mario - 71360

Deze LEGO Super Mario 71360 startset combineert het bouwen van LEGO met een app (niet vereist) van Nintendo. Kinderen maken met Legoblokjes een parcours en kunnen dit steeds veranderen of uitbreiden. Uiteraard is de hoofdrolspeler van deze set Super Mario zelf, hij heeft zelfs twee minischermpjes waarop hij kan praten en geluid maken. Er bestaan ook meerdere uitbreidingssets, zodat het kind nooit verveeld raakt!

6. Lasergame

KidsTag lasergame

Lasergamen is ook voor jongere kinderen een leuke bezigheid en met deze lasergame set van KidsTag kan dit nu gewoon in en rond het huis gedaan worden! Het doel van dit spel is om alle levens van de tegenstander te veroveren, degene die dat het snelste lukt is de winnaar!

7. Fischertechnik

Fischertechnik Knikkerbaan Dynamic L2

Het in Duitsland gevestigde bedrijf Fischertechnik maakt geweldig speelgoed dat het kind zelf moet samenstellen en soms zelfs moet programmeren. Deze specifieke set bestaat uit maar liefst 690 onderdelen maar is ook te krijgen met 70 of 140 onderdelen. Het staat garant voor urenlang speelplezier en het stimuleert ook nog eens de creativiteit van het kind!

8. Experimenteerset

National Geographic - Ultimate Gemstone Dig Kit - Experimenteerset

Met deze National Geographic Ultimate Gemstone Dig experimenteerset kunnen kinderen urenlang spelen! In de extra grote steen zitten 20 edelstenen verstopt en die moeten met behulp van het meegeleverde gereedschap uitgegraven worden. Ook komt dit product met een gids met allerlei informatie over de uitgegraven edelstenen!

9. RC-voertuig

Little Monkeez rc voertuig

Deze op afstand bestuurbare stuntauto van Little Monkeez is speciaal gemaakt om off-road te rijden. Door zijn assen die 360 graden kunnen draaien kan de stuntauto na een botsing altijd doorrijden. De stuntauto wordt bestuurd met een joystick en levert urenlang speelplezier op!

10. GraviTrax

GraviTrax Pro Starter Set Vertical knikkerbaan

GraviTrax sets zijn geweldig speelgoed waarmee het kind verschillende mogelijkheden heeft om met zijn eigen inzicht en ideeën dingen te bouwen. Deze knikkerbaan bestaat uit 153 delen en de bedoeling is dat het kind de knikkerbaan op verschillende niveaus boven en onder elkaar in elkaar zet.

11. Digitale spaarpot

Nince digitale spaarpot

Sparen voor later is een goede zaak en daar kan bij kinderen op een speelse manier niet vroeg genoeg mee begonnen worden. Met deze digitale spaarpot van Nince weet de jongen altijd exact hoeveel er in zit, het heeft namelijk een digitale muntensteller die precies bijhoud hoeveel muntjes er in zitten! 

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 8 jaar?

Jongens van 8 jaar zijn vaak volop op bezig met nieuwe dingen ontdekken en leren. Hieronder staan enkele kenmerken waar je een 8-jarige jongen aan herkent.

 • Rekent met getallen tot aan 1000
 • Kan rekentafels 1 t/m 10 opzeggen
 • Heeft inzicht in breuken
 • Kan met geld rekenen
 • Kennis van lengtematen
 • Leert digitale klok begrijpen

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 8 jaar?

Omdat 8-jarige jongens vaak al hun eigen interesses hebben ontwikkeld is het verstandig om hun cadeaus daar op af te stemmen. Maar over het algemeen zijn cadeaus zoals videospelletjes, RC-voertuigen, experimenteerdozen of bouwdozen perfect om te schenken aan deze leeftijdsgroep!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 8-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 8 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 7-jarige jongens of met cadeautips voor jongens van 9 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 8 jaar bekijken!