De 11 BESTE cadeaus voor 8-jarige jongens

door

De meest orginele cadeau-ideeën voor jongens vanaf 8 jaar oud vind je in dit artikel. Met deze cadeautips vind je het beste speelgoed om als verjaardagscadeau te geven aan je 8-jarige zoon of kleinkind!

Wat je als cadeau aan een jongen van 8 jaar geeft, hangt af van zijn interesses, daar moet je dus eerst achter zien te komen.

Op deze leeftijd lijkt het of hij niet veel bijzondere ontwikkelingen meer doormaakt. Je kunt wel zien of hij nog wat kinderlijk is of niet, daar pas je dan zijn cadeaus op aan.

Zijn fijne motoriek is al aardig ontwikkeld maar kan nog steeds verfijnd worden. Vooral zijn spieren moeten nog flink geoefend worden, dat lukt beter als hij buiten speelt.

Je zult ook zien waar zijn talenten liggen; is het in de sport, in de muziek of is hij graag met zijn handen of zijn brein bezig? Allemaal weetjes die je zullen helpen om het juiste cadeau te kunnen vinden.

De beste cadeaus voor 8-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 8-jarige jongens.

1. Geomag set

Geomag is een geweldig speelgoed waarmee kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en verschillende dingen kunnen bouwen.

De onderdelen worden door middel van magneten bij elkaar gebracht en zijn daardoor zeer robuust en vallen niet gemakkelijk uit elkaar. De producten zijn onder andere gemaakt van een speciaal kunststof dat zeer sterk is.

Het mooie van deze sets is vooral dat er heel veel verschillende soorten te koop zijn. Al deze sets zijn met elkaar te combineren, zodat het kind altijd weer nieuwe inspiratie kan opdoen.

Voor jongens van deze leeftijd is dit speelgoed ook goed omdat het de fijne motoriek en cognitieve ontwikkeling positief kan beïnvloeden.

2. Kinderrugzak

Een nieuw schooljaar betekent een nieuwe rugzak! Vaak is zijn oude rugzak versleten of te kinderachtig om weer opnieuw te gebruiken.

Bij het kopen van een rugzak voor een jongen zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.

Het is onder andere belangrijk dat er de mogelijkheid is om zijn lunchpakket en schoolspullen te scheiden. Dit om te voorkomen dat als per ongeluk zijn drinkbekertje heeft gelekt, zijn schoolspullen niet nat zijn geworden.

Een ander cruciaal punt is de borstband en een schouderband die comfortabel moet zitten en geen pijn doet. Als een rugzak niet perfect zit kan het kind rugpijn krijgen en dat willen we niet!

3. 999 Games spel

Met de spellen van fabrikant 999 Games is een geweldige tijd met het hele gezin of met zijn vriendjes gegarandeerd.

De bordspellen van 999 Games zijn niet alleen erg leuk om te spelen, maar stimuleren vaak ook de creativiteit van kinderen tijdens het spelen.

De Nederlands fabrikant produceert al lange tijd bordspellen en heeft een breed assortiment dat geschikt is voor kinderen van bijna elke leeftijd.

De spellen van 999 Games zijn van zeer hoge kwaliteit en gaan lang mee, daarbovenop zijn ze voor een schappelijke prijs te koop!

4. LEGO Jurassic World

LEGO dat volledig als thema Jurassic World heeft!

Iedereen die Jurassic Park ooit heeft gezien en een fan is van deze serie, zal deze sets geweldig vinden. Ook als hij de films niet heeft gezien is dit een geweldig cadeau als hij toch van dino’s houdt!

Zowel jongere als de wat ouderen kinderen kunnen geweldig bouwen en plezier maken met deze LEGO producten en hun creativiteit de vrije loop laten tijdens het spelen.

De LEGO Jurassic World sets zijn met andere LEGO sets perfect combineerbaar en daarvoor hoef je niks extra’s te kopen.

LEGO zelf is vaak wat prijzig, maar je betaalt hier voor optimale kwaliteit met gegarandeerd speelplezier, daarbovenop gaat LEGO erg lang mee!

5. LEGO Super Mario

Zowel Super Mario-fans als LEGO-fans zullen dit speelgoed erg leuk vinden. Maar ook kinderen die geen fan zijn van Super Mario of LEGO zullen er veel plezier aan beleven.

We hebben het hier over de geweldige bouwsets van LEGO met als thema “Super Mario”!

De bouwsets combineren het plezier van spelen en leren tegelijkertijd en zijn daarom een perfect cadeau voor jonge kinderen.

Vooral door te bouwen wordthet ruimtelijk inzicht van een kind bevorderd en wordt zijn fijne motoriek perfect getraind.

Uiteraard kunnen deze sets weer met al het andere LEGO dat er bestaat worden gecombineerd, hij kan dus zijn oude sets prima combineren met een set van LEGO Super Mario voor extra veel speelplezier!

6. Pegasus Spiele spel

Als je op zoek bent naar geweldige bordspellen die het kind met zijn vriendjes of met het hele gezin kan spelen, dan kunnen we vooral de Pegasus-spellen aanbevelen.

Deze zijn beschikbaar in voor bijna alle leeftijdsgroepen en met deze bordspellen trainen ze ook hun fijne motoriek en soms ook zelfs hun reactievermogen.

Vooral jonge kinderen hebben vaak veel baat bij dergelijke bordspellen, omdat de hersenen nog volledig ontwikkeld zijn en deze bordspellen hierbij perfect helpen.

Een ander voordeel van deze bordspellen is dat ze niet alleen erg leuk zijn, maar vooral ook betaalbaar!

7. Fischertechnik set

Een geweldig educatief speelgoed is een set van de Fischertechnik-serie. Het in Duitsland gevestigde bedrijf maakt geweldig speelgoed dat het kind zelf moet samenstellen en soms zelfs moet programmeren.

Dit speelgoed is vooral goed om zijn fijne motoriek te trainen en cognitieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Op jonge leeftijd lijkt dit misschien nog niet zo belangrijk, maar deze eigenschappen worden steeds belangrijker hoe ouder hij wordt.

Fischertechnik speelgoed is zeker niet voor elke jongen een goede optie, maar houdt hij van het in elkaar zetten van sets en leert hij graag nieuwe dingen, dan is dit een uitstekend cadeau!

8. Trampoline met 305cm diameter

Heb je een grote tuin of misschien veel ruimte in huis, dan is een trampoline met een diameter van 305 cm een geweldig idee om te geven aan een jongen.

De diameter van 305 cm is een van de meest gangbare maten voor een trampoline en past meestal zonder probleem in elke tuin.

Bij het kopen van een trampoline moet je niet alleen naar de prijs kijken, het product moet ook van hoge kwaliteit zijn en moet tegen een stootje kunnen.

Ook is het belangrijk om te kijken wat het maximale gewicht is dat de trampoline kan dragen, een tramponline met een net aan de zijkant is ook het overwegen waard. Hierdoor kan de jongen veilig spelen zonder zich te bezeren!

9. Kinderfiets 24 inch

Vooral in het voorjaar en de zomer spelen kinderen graag lang buiten in de frisse lucht en willen ze de hele buurt verkennen.

Een goed cadeau is dan bijvoorbeeld een kinderfiets met 24 inch banden. 24 inch is de perfecte maat voor een jongen van 8 jaar oud.

Er zijn heel veel verschillende soorten, maten en kleuren fietsen te kop voor kinderen van deze leeftijd, voor elk type jongen is wel een leuke fiets te vinden.

Het belangrijkste bij een fiets is vooral de zithoogte van het zadel en dat je deze eventueel kan afstellen als dat nodig mocht zijn. Door het afstellen van de hoogte kan een fiets vaak ook iets langer worden gebruikt.

In Nederland is het zeker niet gebruikelijk om met een helm op te fietsen, maar zeker aan het begin kan dit wel aan te raden zijn voor een kind.

10. Gravitrax set

Gravitrax sets zijn een geweldig speelgoed waarmee het kind verschillende mogelijkheden heeft om met zijn eigen inzicht en ideeën dingen te bouwen.

Gravitrax zelf bestaat uit verschillende series met sets die je bijvoorbeeld kunt onderscheiden in “Classic” sets en de “Pro” sets.

Het mooie van dit speelgoed is dat ze gecombineerd kunnen worden en er dus een breed scala aan mogelijkheden en ideeën bestaan om de sets in elkaar te zetten.

De Gravitrax sets klikken aan elkaar door middel van magneten die in de verschillende plastic onderdelen zijn ingebouwd, dit geeft een geweldig leuk speeleffect voor een kind van deze leeftijd!

11. LEGO Technic

Op deze leeftijd doen veel jongens graag iets met hun handen en houden ze ervan om te bouwen en te knutselen.

LEGO Technic is hiervoor dus een uitermate geschikt speelgoed en ze fabriceren sets voor jongere kinderen maar ook voor de wat oudere kinderen.

Met LEGO Technic kan het kind verschillende modellen in elkaar zetten en in sommige sets zijn zelfs kleine motortjes inbegrepen. Hierdoor kan de jongen ontdekken of hij technisch is aangelegd of niet!

Uiteraard worden alle LEGO Technic sets geleverd met een uitgebreide handleiding, zodat kinderen de sets gemakkelijk kunnen monteren zonder de hulp van hun ouders.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 8 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 8-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 8 jaar.

LEGO Friends 41685 - Magische Kermisachtbaan

Goliath - Reaxion Xtreme Domino

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 8-jarige jongens

Kinderen van deze leeftijdscategorie zitten in de fase dat ze zichzelf gaan vergelijken met anderen. Hij zal zien dat anderen beter in dingen zijn als hij en vice versa.

Maar jij ziet ook wat jouw jongen kan en je kunt hem helpen om dat te ontdekken door je cadeau daarop aan te passen. Er is speelgoed te vinden om zo zijn muzikale talenten te verbeteren, of zijn skills op het gebied van sport te verbeteren.

Het is altijd goed om ze actief bezig te houden zodat ze genoeg beweging krijgen. Dat zal hun ontwikkeling alleen maar ten goede komen.

Zorgen hoef je je dus niet te maken of je wel een geschikt cadeau kunt vinden want er is genoeg te koop!

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 8 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 7-jarige jongens of met cadeautips voor jongens van 9 jaar om nog meer inspiratie op te doen!