De 11 BESTE cadeaus voor 7-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 7 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 7-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 7 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 7e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 7 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 7-jarige jongens.

 1. Dobble kaartspel
 2. Breinbreker
 3. Geomag
 4. Inlineskates
 5. LEGO Creator 3-in-1
 6. Kinderrugzak
 7. Ravensburger puzzel
 8. PAW Patrol Kinderstep
 9. Kubb
 10. Ravensburger 3D-puzzel
 11. LEGO Ninjago
Dobble Classic - Kaartspel

Dit educatieve kaartspel van Asmodee genaamd Dobble is een vlot spel dat leuk is voor jong en oud! Om het spel Dobble te winnen zijn er snelle reflexen en een goed observatievermogen nodig. Het leuke is dat het spelen van Dobble ook nog eens helpt bij het ontwikkelen van visuele herkenning en waarneming!

2. Breinbreker

SmartGames IQ Puzzler Pro breinbreker

Laat de hersenen van de jongen kraken met deze IQ Puzzler Pro breinbreker van SmartGames. Deze breinbreker daagt het kind met 120 opdrachten (2D en 3D) en 3 spelvarianten uit op alle fronten! Het spelbordje is tegelijkertijd ook een opbergdoos, zo kan de breinbreker gemakkelijk op reis mee worden genomen.

3. Geomag

Geomag Confetti - 127 delig

Geomag is magnetisch speelgoed dat het kind zelf kan bouwen zoals hij wil en de verschillende sets kunnen onderling ook worden gecombineerd. Geomag stimuleert het ruimtelijk inzicht van een kind en laat ze ook creatief en logisch nadenken. Deze 127-delige set van Geomag bevat 60 staafjes, 61 bollen, 4 vierkante panelen en 2 vijfhoekige panelen. Deze set is ook te koop in een kleinere 88-delige set.

4. Inlineskates

Nijdam Traffic Racer verstelbare inlineskates

Inlineskates zijn een geweldige manier voor een kind om naar buiten te gaan en plezier te hebben. Deze inlineskates van Nijdam zijn te krijgen in meerdere maten maar het belangrijkste is dat ze te verstellen zijn. Dit heeft als voordeel dat het kind niet ieder jaar een nieuw exemplaar nodig heeft omdat zijn voeten te groot zijn geworden!

5. LEGO Creator 3-in-1

LEGO Creator Machtige Dinosaurussen - 31058

Deze LEGO Creator 3-in-1 sets zijn zoals de naam al doet vermoeden in 3 verschillende sets gebouwd kunnen worden. Deze LEGO Creator 31058 kan worden gebouwd tot een t-rex, triceratop of een pterodactylus en zal zeker voor een jongen die van dino’s houdt echt een leuk geschenk zijn.

6. Kinderrugzak

Skooter Dino rugzak

Als het goed is gaat elke jongen elk jaar gewoon over naar de volgende klas. Naarmate ze ouder worden willen ze natuurlijk ook ieder jaar een nieuwe rugzak! Deze stoere rugzak van Skooter met dinoprint heeft een ruim opbergvak een een afsluitbaar voorvakje. Doordat de schouderbanden zijn gewatteerd zit de rugzak altijd comfortabel tijdens het dragen.

7. Ravensburger puzzel

Ravensburger Disney Jungle Book legpuzzel

Een Ravensburger puzzel biedt geeft een groot speelplezier aan jongens van deze leeftijd, ze kunen zowel samen hun broertjes of zusjes worden gelegd, maar ook zeker alleen! Deze puzzel is gebaseerd op het Disney verhaal Jungle Book en bestaat uit 1000 stukjes. Op de afbeelding zelf zijn Bagheera, Baloe en Mowgli te zien.

8. PAW Patrol Kinderstep

Mondo PAW Patrol kinderstep

Een kinderstep is geweldig speelgoed waarmee eigenlijk elke jongen van deze leeftijd mee moet spelen. Deze kinderstep van Mondo staat geheel in het teken van de razendpopulaire kinderserie PAW Patrol. Het is gemaakt van aluminium en heeft een verstelbaar stuurtje dat ook nog eens inklapbaar is.

9. Kubb

Engelhart Kubbspel

Kubb is een spel dat afkomstig is uit Zweden en is echt een spel om met de hele familie te spelen. Het spel hoort buiten op een vlak speelveld met zachte ondergrond gespeeld te worden. De bedoeling van het spel is om met de stokken alle torens van de tegenstander om te gooien, het team dat de koning omverwerpt is de winnaar!

10. Ravensburger 3D-puzzel

Ravensburger 3D-puzzel Pokémon Bal

Een zeer goede manier om de cognitieve vaardigheden van een jongen te ontwikkelen is met een 3D-puzzel. Deze 3D-puzzel van Ravensburger is een bal van Pokémon en biedt uniek puzzelplezier aan kinderen. Het bestaat uit 72 gebogen stukjes en bevat ook een voetstuk en handleiding.

11. LEGO Ninjago

LEGO NINJAGO Legacy Toernooi der Elementen - 71735

Ninjago is een televisieserie en de sets van LEGO Ninjago zijn gebaseerd hierop. Dus als het kind deze serie volgt zal hij dol zijn op deze LEGO Ninjago 71735 set! Deze set is gebaseerd op het Toernooi der Elementen en bevat 7 minifiguren en zal het kind voor even doen ontsnappen naar deze fascinerende fantasiewereld!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 7 jaar?

Jongens van 7 jaar leren op school nog steeds erg veel nieuwe vaardigheden bij. Hieronder vind je enkele kenmerken waar een 7-jarige jongen aan te herkennen is.

 • Begrijpt simpele rekentafels
 • Lost simpele verhaalsommetjes op
 • Kent lengtebegrippen
 • Begrijpt lengte en gewicht
 • Begrijpt dagen en kalender

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 7 jaar?

Het wordt steeds lastiger om het juiste speelgoed uit te kiezen om cadeau te doen aan een 7-jarige jongen. Op deze leeftijd krijgen kinderen al een eigen duidelijke voorkeur en interesses voor bepaalde dingen. Enkele goede voorbeelden om te schenken zijn LEGO, RC-speelgoedauto, fiets, step of een videospelletje.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 7-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 7 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 6-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 8-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 7 jaar bekijken!