De 11 BESTE cadeaus voor 7-jarige jongens

door

Hier vind je originele en de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 7 jaar oud. De cadeautips zullen je helpen om leuk speelgoed te vinden voor de verjaardag van je 7-jarige zoon of kleinkind!

Voordat je een cadeau voor een jongen van 7 jaar koopt, is het misschien handig om te weten wat voor speelgoed een jongen van van deze leeftijd zoal doet en leuk vindt.

Mocht je zelf geen kinderen hebben, of je hebt geen idee wat hij leuk zou vinden dan is het goed om daar eerst even stil bij te staan.

Hij is zijn melktandjes aan het wisselen en maakt weer allemaal nieuwe ontwikkelingen door. Misschien wel leuke redenen om wat kleine jongenscadeautjes te geven voor dit soort mijlpalen.

Op school is hij druk bezig met de tafels leren en kan hij inmiddels wel lezen en schrijven. Maar alle hulp die je hem hierbij in de vorm van een cadeau kunt geven, is meegenomen.

Ook zal hij eerst nadenken voor hij iets zal doen en wordt hij steeds zelfstandiger. Al deze factoren dragen bij tot de aanschaf van een passend cadeau.

De beste cadeaus voor 7-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 7-jarige jongens.

1. Play-Doh set

Play-Doh zijn leuke sets in allerlei kleuren om mee te kleien, jonge kinderen van deze leeftijd kunnen met dit speelgoed spelenderwijs hun creativieit uiten en stimuleren.

De sets van Play-Doh zijn zoals gezegd verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn meestal als set te koop, maar je kunt ook losse exemplaren kopen.

Play-Doh zelf is uiteraard niet giftig, dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer het kind het opeet of in zijn mond stopt. De klei zelf smaakt niet lekker dus hij zal het meestal geen 2e keer meer proberen.

Play-Doh is een erg leuk en betaal cadeau en is zeker aan te raden!

2. Hoverboard met kart

Een hoverboard met kart (hoverkart) is een erg interessant speelgoed voor een jongen van deze leeftijd, vooral als hij graag buiten speelt en de stoere jongen uit wil hangen.

De hoverboards zelf bereiken een matige snelheid zodat het wel veilig is, maar toch ook spannend blijft voor het kind om rond te racen.

Het is misschien wel handig om vooral de eerste paar keren dat je kind hiermee speelt toezicht te houden, het is waarschijnlijk toch nog wel even wennen.

Bekijk ook goed de beschrijving, de exemplaren kunnen nog wel eens verschillen in grootte en het maximale gewicht dat de hoverkart kan hebben kan ook anders zijn.

3. Geomag set

Geomag is geweldig magnetisch speelgoed dat het kind zelf kan bouwen zoals hij wil en de verschillende sets kunnen onderling ook worden gecombineerd.

Geomag zelf bestaat uit verschillende series, zo heb je bijvoorbeeld de series Geomag Classic en Geomag Pro, deze zijn een goede keuze voor een 7-jarige jongen als geschenk.

Zoals eerder gezegd kunnen (bijna) alle sets van Geomag met elkaar worden gecombineerd, hierdoor kan de verzameling van het kind steeds groter worden en komt hij steeds met nieuwe bouwideeën.

Bovendien is het spelen met de Geomag-sets ook goed voor de fijne motoriek van een kind en bevordert het ook zijn cognitieve ontwikkeling, wat uiteraard altijd goed is!

4. Inlineskates

Inlineskates zijn een geweldige manier voor een kind om naar buiten te gaan en plezier te hebben.

Het leren rijden op inlineskates kan echter enige tijd duren en vereist toch zeker wel een paar (mislukte) pogingen waarbij het kind de eerste paar keer kan vallen.

Het is dan belangrijk om het kind aan te moedigen en te motiveren om toch vooral niet op te geven.

Voorkom onnodige verwondingen door je kind te voorzien van een helm, handbeschermers, elleboogbeschermers en kniebeschermers. Zo kan hij zich geen pijn doen en leert het het inline skaten heel snel!

5. LEGO Classic

LEGO Classic sets verschillen van andere LEGO sets omdat ze niet gebonden zijn aan éénn specifiek thema.

Hier gaat het gewoon om het bouwplezier en in de sets zitten verschillende bouwstenen van LEGO inbegrepen. Het kind hoeft het niet volgens instructies te bouwen, maar kan gewoon zijn fantasie gebruiken en bouwen wat hij wilt.

Het spelen met LEGO is zeer leerzaam op jongere leeftijd en bevordert vooral de fijne motoriek, evenals de cognitieve ontwikkeling van een kind.

De LEGO Classic sets zijn meestal in tegenstelling tot de andere LEGO sets goedkoper en bestaan uit meer bouwsteentjes.

6. Kinderrugzak

Als het goed is gaat elke jongen elk jaar gewoon over naar de volgende klas (tenzij hij het jaar over moet doen). Naarmate ze ouder worden willen ze natuurlijk ook ieder jaar een stoere nieuwe rugzak!

Bij het kiezen van een kinderrugzak moet je bijzondere aandacht besteden aan het feit of het exemplaar verschillende vakken heeft zodat het kind zijn lunchpakketje en zijn schoolspullen goed kan scheiden.

Bij nagenoeg elk kind komt het wel eens voor dat zijn drinkfles lekt, doordat deze nu gescheiden is van zijn schoolspullen zijn deze gelukkig allemaal droog gebleven en nog intact.

Let onder andere ook op dat de rugzak een zachte en comfortabele borstband en schouderbanden heeft. Als deze niet goed zitten gaat het pijn doen en dat willen we niet hebben natuurlijk!

7. Schmidt puzzel

Een Schmidt puzzel biedt geeft een groot speelplezier aan jongens van deze leeftijd, ze kunen zowel samen hun broertjes of zusjes worden gelegd, maar ook zeker alleen!

De puzzelstukjes zelf liggen optimaal in de hand en kunnen daardoor ook door jongere kinderen gebruikt worden.

Schmidt biedt een breed scala aan verschillende puzzelsets en deze verschillen voornamelijk in de moeilijkheidsgraad. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad is er een leeftijdsaanbeveling gemaakt, let hier dus wel op!

We raden je aan altijd rekening te houden met de leeftijd van het kind en de puzzelset te kopen die overeenkomt met de leeftijd van het kind.

8. Kinderstep

Een kinderstep is een geweldig stuk speelgoed waarmee eigenlijk elke jongen van deze leeftijd mee moet hebben gespeeld.

Kindersteppen zijn vrij goedkoop om aan te schaffen en er is weinig tot geen ervaring vereist van het kind, dit omdat hij één voet op de step houdt en de andere gebruikt om voort te bewegen.

Kindersteppen zijn te krijgen in allerlei soorten, maten en kleuren. Ook kunnen sommige steppen meer gewicht aan dan de andere, let hier wel op!

Als je niet precies weet welke step je je zoon moet geven, dan kun je uiteraard het kind zelf laten beslissen, maar dan is het geen verrassing meer!

9. Kinderfiets 22 inch

Sommige kinderen van deze leeftijd willen veel en vaak lange tijd buiten doorbrengen en liefst zo snel mogelijke de hele wereld verkennen.

Dit is uiteraard een goede eigenschap en om hem daarbij te helpen kan je hem een stoere nieuwe fiets geven. Jongens van 7 jaar hebben meestal fietsen met banden van 22 inch nodig, maar dit hangt af van de lengte van de jongen.

Fietsen voor jongens van deze leeftijd zijn er in overvloed te vinden. De combinatie van veiligheid en een leuk en stoer design moet je toch wel in acht nemen, goedkoop is meestal toch wel duurkoop bij fietsen.

Het is waarschijnlijk niet zijn eerste fiets maar het kan toch nog wel slim zijn om hem toch ook nog een helm, en indien nodig, kniebeschermers en elleboogbeschermers te laten dragen.

10. Ravensburger puzzel

Een goed tijdverdrijf en ook een zeer goede manier om de cognitieve vaardigheden van een jongen te ontwikkelen is een kinderpuzzel.

Vooral de Ravensburger puzzels bieden een lang speelplezier en hebben meestal ook een goed leereffect op kinderen. Door te puzzelen ontwikkelen kinderen hun ruimtelijk inzicht trainen zo ook nog hun fijne motoriek.

Ravensburger puzzels zijn verkrijgbaar voor alle mogelijke leeftijden. Ze hebben puzzels voor jongere kinderen, maar ook voor de wat oudere kinderen!

11. LEGO Ninjago

LEGO Ninjago sets zijn een geweldig speelgoed waarmee je kind veel plezier kan hebben en ook zeker iets kan leren.

Ninjago zelf is een televisieserie en de sets van LEGO Ninjago zijn gebaseerd hierop. Dus als de jongen deze serie volgt en er fan van is, dan zullen ze dol zijn op dit speelgoed.

Natuurlijk hoeft een kind de serie niet te kijken om dit speelgoed ook leuk te vinden, want ook voor kinderen die de serie niet volgen is dit een geweldig speelgoed om mee te spelen en plezier te hebben.

Door het in elkaar zetten van LEGO sets trainen kinderen ook perfect hun fijne motoriek trainen en wordt de cognitieve ontwikkeling van het kind verbeterd.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 7 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 7-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 7 jaar.

VTech - Kidi DJ Mix

Geomag - Magnetische bouwstenen

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 7-jarige jongens

De leeftijd van 7 jaar is een leeftijd waarbij je een jongen steeds meer moet stimuleren om dingen zelf te doen. Dat kun je doen door hem opdrachten te geven, maar je kunt ook een bepaalde keus van speelgoed daarop aanpassen.

Heeft hij moeite met lezen bijvoorbeeld, dan kun je hem stimuleren om wat vaker de tijd te nemen om een leuk boek te lezen in plaats van tv te kijken.

Nu hij zelfstandig buiten kan spelen en meer verantwoordelijkheidsgevoel heeft, kun je hem zeker wel op zijn nieuwe fiets erop uitsturen om een boodschap voor je te doen.

Hij zal ook van gezelligheid houden en graag iets met groepen willen doen, speelgoed in de vorm van een gezelschapsspel is dan een goede keus. Redenen genoeg dus om een leuk cadeau te kopen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 7 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 6-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 8-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!