De 11 BESTE cadeaus voor 6-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 6 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 6-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 6 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 6e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 6 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 6-jarige jongens.

 1. Watertafel
 2. Hoverboard
 3. Berg skelter
 4. Kapla
 5. Beverbende kaartspel
 6. Kinderrugzak
 7. Hot Wheels racebaan
 8. Trampoline
 9. Kinderfiets 20 inch
 10. LEGO Star Wars
 11. Bellenblaas
Little Tikes watertafel

Deze watertafel van Little Tikes is geheel in piratenstijl ontworpen en zorgt bij kinderen voor uren waterplezier! De watertafel heeft een haai die water spuit, een waterkanon, een anker dat echt kan worden opgehaald en een constant stromende fontein met water.

2. Hoverboard

I-Cigo 6.5 inch hoverboard

Een hoverboard is een geweldig cadeau en is vooral geschikt voor kinderen die graag veel naar buiten gaan. Dit hoverboard van 6,5 inch gemaakt door I-Cigo heeft een krachtige 350W motor, twee LED-lampen aan de voorkant en zelfs een bluetooth speaker! Dit hoverboard heeft ongeveer een snelheid van 10-15 km/u wat relatief veilig is.

3. Berg skelter

BERG Skelter Rally oranje

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de skelters van het merk Berg zijn alles behalve goedkoop te noemen, maar dit is niet zonder goede reden. Dit specifieke model skelter is belastbaar tot een gewicht van 60kg en heeft een verstelbaar stuur en zitje, dit heeft als voordeel dat naarmate het kind groeit de skelter versteld kan worden.

4. Kapla

KAPLA speelgoed

Kapla is constructiespeelgoed en is een uitvinding van de Nederlandse uitvinder Tom van der Bruggen. Het principe is eigenlijk heel simpel, het zijn allemaal losse grenenhouten plankjes die op elkaar gestapeld moet worden zonder enige bevestiging aan elkaar. Het stimuleert de creativiteit van kinderen en leert ze allerlei handige vaardigheden!

5. Beverbende kaartspel

Beverbende kaartspel

Het kaartspel “Beverbende” van 999 Games is bij uitstek geschikt voor kinderen van deze leeftijd. Het spel is snel uit te leggen en erg grappig om te spelen voor zowel het kind maar ook voor volwassenen. De speler met de minste strafpunten wint de ronde!

6. Kinderrugzak

Kidzroom rugzak met auto's

Een geweldig cadeau voor een jongen is een kinderrugzak waarmee hij elke dag opnieuw de blits kan maken op school! Deze stoere rugzak van Kidzroom is lichtblauw met patroontjes van allerlei soorten voertuigen zoals auto’s en bussen. In de rugzak zelf is ruimte genoeg voor zijn schoolspullen, lunchbox en drinkbeker.

7. Hot Wheels racebaan

Hot Wheels Track Builder Power Boost Box racebaan

Deze racebaan van Hot Wheels is meer dan 6 meter lang en kinderen hebben hier erg veel plezier mee, ze zullen de baan constant aan het verbouwen zijn! Daarbovenop is ook zelfs een app van Hot Wheels te downloaden voor nog meer speelplezier!

8. Trampoline

Salta Premium Black Edition 213cm trampoline

Één van de duurdere cadeaus om aan een kind te geven is natuurlijk een trampoline, maar het voordeel van een trampoline is wel dat ze er echt dagenlang plezier van zullen hebben. Deze trampoline van Salta heeft een veiligheidsnet zodat de kinderen er niet uit kunnen vallen, uiteraard heeft het ook een beschermrand. Deze trampoline is in meerdere maten te verkrijgen.

9. Kinderfiets 20 inch

Nogan Harley 20-inch kinderfiets

Jongens van 6 jaar hebben een kinderfiets nodig met banden van 20 inch. Deze 20-inch kinderfiets van Nogan is legergroen en geïnspireerd op choppers (motors) en ziet er erg stoer uit! Deze fiets heeft zowel een terugtraprem als een handrem en heeft LED-verlichting voor de veiligheid.

10. LEGO Star Wars

LEGO Star Wars TIE Striker Microfighter - 75161

Dat LEGO geweldig speelgoed is weten we natuurlijk allemaal en de sets van LEGO Stars Wars doen daar nog een schepje bovenop! Deze LEGO Star Wars 75161 set bevat een TIE Striker Microfighter en het kind neemt het daarmee op tegen de de rebellen! Zeer leuke set waarbij de fantasie van het kind optimaal zijn werk kan doen.

11. Bellenblaas

SES - Mega bubbles

Bellen blazen is mateloos populair onder jonge kinderen en deze bellenblaasset van SES kan ze daar goed mee helpen! Met de speciale stokjes kunnen er hele grote bellen worden gemaakt, soms tot wel 3 meter lang! Als het sop op is kan dit eventueel los bijbesteld worden.

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 6 jaar?

Jongens van 6 jaar zijn vaak al erg pientere kleuters en leren snel nieuwe vaardigheden. Hieronder staan enkele kenmerken waar een 6-jarige jongen aan te herkennen is.

 • Schrijft en herkent getallen
 • Simpele sommen worden opgelost
 • Kan vaak tot 100 tellen
 • Snapt waarde van geld
  Kijkt analoog klok

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 6 jaar?

Goed speelgoed om te geven aan een 6-jarige jongen zorgt ervoor dat zijn creativiteit wordt nieuwsgierigheid wordt gestimuleerd. Je kunt het kind bijvoorbeeld en step geven, maar ook constructiespeelgoed is zeer geschikt om te schenken aan kleuters van deze leeftijd!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 6-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 6 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 5-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor jongens van 7 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 6 jaar bekijken!