De 11 BESTE cadeaus voor 6-jarige jongens

door

De beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 6 jaar oud zijn te vinden op deze pagina. Deze cadeautips helpen je om origineel speelgoed voor de verjaardag van je 6-jarige zoon of kleinkind te vinden!

Het kopen van een cadeau voor een jongen van 6 jaar kan voor elke jongen in deze leeftijdscategorie heel verschillend zijn.

Maar wat ze allemaal doormaken, is het naar school gaan. Leren lezen en schrijven zijn activiteiten waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Daar kun je je cadeau op aanpassen als je weet dat ze daar moeite mee hebben.

Jongens hebben vaak moeite om zich te concentreren of om zich het schrijven eigen te maken. Pas daarop het speelgoed aan zodat ze op een speelse manier deze ontwikkeling door kunnen maken wat voor veel voordeel zorgt op school.

Dat hoeft natuurlijk niet het doel van het speelgoed te zijn. Je kunt ook gewoon iets kopen waar hij veel plezier mee kan beleven als hij samen met zijn vriendjes is!

Bekijk onderstaande lijst en doe leuke cadeau-ideeën voor jongens op zodat je iets koopt waar hij echt wat aan heeft.

De beste cadeaus voor 6-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 6-jarige jongens.

1. Inground-trampoline

Een inground-trampoline is speciaal voor mensen met een grote tuin en is naast een geweldig leuk cadeau voor een 6-jarige jongen ook een manier om spelenderwijs wat aan sport te doen en tegelijkertijd ook plezier te hebben.

Inground-trampolines hebben het voordeel ten opzichte van andere trampolines dat ze zeer stevig in de grond zijn verankert en hierdoor veert de trampoline beter.

Deze trampolines komen in verschillende maten en vormen en zijn geschikt voor jonge kinderen maar ook de wat oudere jongens (en zelfs volwassenen) zullen er veel plezier aan hebben!

2. Hoverboard

Een hoverboard is een geweldig cadeau en is vooral geschikt voor kinderen die graag veel naar buiten gaan en dol zijn op dit soort apparaten.

Hoverboards zijn voornamelijk te onderscheiden tussen twee verschillende varianten. Zo heb je hoverboards die geschikt zijn voor een normale ondergrond zoals in huis of op een verharde weg, en dan zijn er ook hoverboards die ook offroad kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld op onverharde wegen.

Er zijn ook hoverboards te koop met extra functies zoals LED-lichtjes of zelfs met een ingebouwde muziekspeler.

Niet alle hoverboards zijn geschikt voor jongens van 6 jaar, let dus wel goed op de aanbevolen leeftijd voor je een exemplaar koopt als cadeau!

3. Berg skelter

Een geweldig speelgoed is een skelter van het merk Berg!

De skelters zijn te krijgen voor allerlei leeftijden en de fabrikant heeft deze modellen geschikt gemaakt voor zowel jongere als ook oudere kinderen.

Het mooie van deze skelters is vooral het materiaal waarvan ze worden gemaakt. De skelters zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof dat samen met het metalen frame een hele stoere uitstraling geeft.

De Berg skelters worden ook geroemd door hun uitmuntende besturing, veiligheid maar ook zeker door de scherpe prijs!

4. Klimtoestel

Speciaal voor kinderen die wat druk zijn en soms stoom moeten afblazen, zijn klimrekken precies het juiste speelgoed. Een klimrek is een super sportieve activiteit waarmee jongens echt uren zoet kunnen zijn.

Belangrijk bij een klimrek is de stabiliteit en dat het uiteraard het gewicht van een of meerdere kinderen kan dragen. Je moet hier dan ook vooral letten op hoe en waarmee een klimrek wordt vastgezet of verankert, dit is erg belangrijk!

Om er 100% zeker van te zijn dat je het juiste klimrek kiest, raden we je aan om de verschillende reviews en de beschrijving van de klimrekken een keer goed door te lezen.

Er zijn klimrekken te koop voor zowel binnen- als buitengebruik. Als je een indoor klimrek aanschaft kan het handig zijn om een zachte mat rondom het klimrek te leggen. Voor een outdoor klimrek kan je dan misschien denken aan rubberen tegels.

5. Schmidt spel

Een goed tijdverdrijf en een geweldige manier om veel plezier te hebben met het hele gezin is bijvoorbeeld een leuk spel van Schmidt.

Schmidt is een bekende naam in Europa en ver daarbuiten. Ze hebben al veel succesvolle bordspellen en kaartspellen uitgegeven die over de hele wereld bekend zijn.

Met een van deze geweldige spellen kun je een hartstikke leuke spelavond hebben met je kind en met de rest van de familie of vrienden.

De spellen zijn beschikbaar in alle mogelijke leeftijdsgroepen, zodat er ook voor kleinere kinderen iets te koop is waarmee ze leuk kunnen meespelen.

6. Kinderrugzak

Een geweldig cadeau voor een jongen is een kinderrugzak waarmee hij elke dag opnieuwe de blits kan maken op school!

Deze rugzakken voor kinderen hebben genoeg uiteraard opbergruimte voor zijn schoolspulletjes en zijn lunchpakketje.

Bij het aanschaffen moet je vooral letten op het feit dat er verschillende compartimenten zijn waarin het kind zijn spulletjes goed kan scheiden. Het kan natuurlijk gebeuren dat het bekertje drinken van je zoon lekt, dus als alles gescheiden is blijft de rest mooi droog.

Als laatste moet je ook er op letten dat de rugzak een goed schouderkussen heeft en niet te los of juist te strak zit. Het is belangrijk dat je zoon natuurlijk geen pijn heeft bij het dragen van zijn nieuwe store rugzak!

7. Hot Wheels baan

Een Hot Wheels baan is vooral geschikt voor jongens en biedt uniek speelplezier en zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Hot Wheels is al vele jaren een geweldige fabrikant als het gaat om autospeelgoed en heeft in de loop der jaren veel geweldige sets ontwikkeld.

Bij de meeste Hot Wheels banen worden meestal ook extra accessoires meegeleverd zoals een paar auto’s waarmee je zoon op de baan kunt racen.

De banen van Hot Wheels zijn gemaakt van hoogwaardig gehard kunststof en daardoor zeer robuust is, het gaat niet snel kapot. Dat is precies waarom dit speelgoed een goede keuze is voor jonge autofans!

8. Trampoline met 305cm diameter

Als je een ruime tuin hebt dan is een trampoline met een diameter van 305 cm precies het juiste cadeau om je kind blij te maken.

Trampolines met een diameter van meer dan 305 cm zijn erg populair bij kinderen omdat deze exemplaren een erg goede vering hebben, en ze dus hoger kunnen springen.

Een trampoline met deze diameter komt meestal extra accessoires die aan de trampoline zelf kunnen worden bevestigd, denk hierbij aan een veilighedsnet, een extra grote rand en aan een trapje om op de trampoline te klimmen.

9. Kinderfiets 20 inch

In het voorjaar en in de zomer willen kinderen veel en vaak naar buiten. Een geweldige manier om dit te ondersteunen is met een kinderfiets. Jongens van 6 jaar hebben een kinderfiets nodig met banden van 20 inch.

Kinderfietsen zijn in deze leeftijd in overvloed beschikbaar en het is op zich heel gemakkelijk om binnen een paar klikken de juiste fiets te vinden.

Als je niet precies weet welke fiets geschikt is voor het kind, kunt je ook samen online naar de verschillende producten kijken en je zoon zelf laten beslissen.

In de meeste gevallen zijn de zadels in hoogte verstelbaar en kunnen ze worden aangepast aan de grootte van het kind.

Wij raden zeker aan om het kind een helm en, indien nodig, knie- en elleboogbeschermers te laten dragen.

10. LEGO Star Wars

Op deze leeftijd zijn kinderen steeds meer geïnteresseerd in LEGO. Dit is niet verassend te noemen omdat LEGO heel veel verschillende thema’s heeft, en LEGO Star Wars is er daar één van.

Het bouwspeelgoed is vooral geschikt voor fans van Star Wars, maar ook jongens die niks met dit genre hebben zullen er zeker veel plezier aan beleven.

De LEGO Star Wars sets zijn verkrijgbaar in alle mogelijke leeftijdscategorieën, als je kind voor het eerst met LEGO speelt, kun je het beste eerst een kleinere set voor hem kopen.

LEGO is een geweldig educatief speelgoed omdat het de cognitieve vaardigheden en fijne motoriek van het kind optimaal traint en stimuleert.

11. Opzetzwembad

Vooral in de hete zomer is het altijd erg leuk om een eigen zwembad in de tuin te hebben. Zo bespaar je de toegangsprijs voor het zwembad en kan het kind zwemmen wanneer het maar kan.

Zeker nu we steeds vaker te maken krijgen met erg hete zomers kan een duik in je eigen zwembad een goede verkoeling voor het kind (en jezelf) zijn.

Opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende maten,uitvoeringen en vormen. Vroeger waren dit soort zwembaden erg duur maar tegenwoordig heb je ze al voor zelfs onder de €100,-!

Het is echter wel handig om een opzetzwembad van een iets betere kwaliteit aan te schaffen, deze zijn vaak wel iets duurder maar gaan vele jaren mee omdat ze veel steviger zijn.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 6 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 6-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 6 jaar.

VTech - Kidi DJ Mix

Geomag - Magnetische bouwstenen

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 6-jarige jongens

De lijst is heel divers en dat is maar goed ook. Je hebt ongetwijfeld iets kunnen vinden wat bij de jongen past.

Is het een actief soort van speelgoed waar hij lekker mee buiten kan spelen, een fiets bijvoorbeeld? Of is hij technisch aangelegd en doet hij graag iets met zijn handen.

Maar wat dacht je van al de leuke gezelschapsspellen die hij in gezinsverband of met zijn vriendjes kan spelen. Op deze leeftijd zijn het vaak actieve spellen die veel plezier geven.

Vergeet niet dat hij ook nog gewoon veel aandacht van zijn ouders nodig heeft. Samen tijd doorbrengen is heel belangrijk, daar kun je het cadeau ook heel goed op aanpassen.

Was je er nog niet uit, dan ben je dat nu waarschijnlijk wel en weet je inmiddels wat je als cadeau kan geven.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 6 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 5-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor jongens van 7 jaar om nog meer inspiratie op te doen!