De 11 BESTE cadeaus voor 5-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 5 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 5-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 5 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 5e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 5 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 5-jarige jongens.

 1. Kindercamera
 2. Speelgoedkraan
 3. Skateboard
 4. Stoepkrijt
 5. Affenzahn rugzak
 6. Ravensburger puzzel
 7. Matchbox speelset
 8. Kinderfiets 18 inch
 9. LEGO Duplo
 10. Kindertablet
 11. Playmobil
VTech KidiZoom Duo DX kindercamera blauw

Een kindercamera is een goede optie om als cadeau aan een jongen van 5 jaar te geven! Het is leuk speelgoed waarmee kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en ook hun creativiteit kunnen stimuleren. Deze kindercamera van VTech heeft een stevig en duurzaam design, en ook een groot kleurenscherm. Ook inbegrepen bij dit product zijn een koptelefoon, polsbandje en USB-kabel.

2. Speelgoedkraan

Bruder - Scania R Telescoopkraanwagen 03570 speelgoedkraan

Deze imposante Scania Liebherr telescoopkraanwagen van Bruder steekt letterlijk en figuurlijk overal bovenuit! Als de telescopische arm is uitgeschoven rijkt de kraanwagen tot wel 1,3 meter hoog! Om de kraangwagen extra stabiliteit te geven zijn er tegengewichten aanwezig. Geweldig cadeau voor een jongen die van dit soort machines houdt!

3. Skateboard

2Cycle Skateboard

Skateboarden is een geweldig tijdverdrijf dat de meeste jongens met veel plezier doen! Dit 56 centimeter lange skateboard (of penny board) van 2Cycle heeft verlichte LED-wieltjes en is gemaakt van zeer sterk polypropyleen. Deze wieltjes gaan automatisch aan zodra het kind op het skateboard beweegt!

4. Stoepkrijt

Crayola stoepkrijt

Wie heeft er in zijn jeugd nu niet met stoepkrijt op straat gespeeld? Ook voor jonge kinderen van deze leeftijd is het stoepkrijten nog steeds een geweldig leuke bezigheid! Deze stoepkrijtset van Crayola heeft maar liefts 64 stoepkrijtjes die zijn gemaakt van milieuvriendelijk krijt. Het stoepkrijt is gemakkelijk uitwasbaar en weg te vegen van de straat met water.

5. Affenzahn rugzak

Affenzahn Theo de Tijger kinderrugzak

Een rugzak van Affenzahn is een perfect cadeau voor wanneer de jongen voor het eerst naar school gaat! De rugzak ,”Theo de Tijger” genaamd, is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en is dus duurzaam en goed voor het milieu! Ook zijn alle rugzakken van Affenzahn ergonomisch, dit houdt in dat het dragen ervan geen klachten veroorzaakt bij kinderen!

6. Ravensburger puzzel

Ravensburger Spider-man kinderpuzzel

Een puzzel klinkt misschien wat saai voor een jongen van deze leeftijd, maar het is vaak veel spannender en nuttiger dan je denkt. Tijdens het puzzelen leren kinderen allerlei nieuwe vaardigheden die later van pas komen. Deze stoere Spider-man puzzel van Ravensburger bestaat uit drie verschillende puzzeltjes van elk 49 stukjes.

7. Matchbox speelset

Matchbox Action Drivers vliegveld speelset

Jongens zullen deze speelset van een vliegveld gemaakt door Matchbox zeker waarderen! De set heeft realistische details en bevat bewegende delen. Ook activeren de bijgeleverde Matchbox-autootjes allerlei geluiden die op een echte luchthaven te horen zijn. De speelset kan worden gecombineerd met andere Matchbox Action Drivers of Hot Wheels City sets.

8. Kinderfiets 18 inch

Volare Black Cruiser 18-ich kinderfiets

Kinderen op jongen leeftijd hebben nagenoeg elk jaar een nieuwe fiets nodig omdat ze de oude zijn ontgroeid. Perfect voor jongens deze leeftijd is een kinderfiets met banden van 18 inch. Deze 18-inch kinderfiets van Volare is gemaakt in de stijl van Batman en ziet er erg stoer uit! De fiets heeft een fietsbel en zowel een handrem en terugtraprem voor de veiligheid.

9. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Grote Kermis - 10840

LEGO Duplo is geweldig speelgoed om het kind veel speelplezier te geven. Deze LEGO Duplo 10840 is gebaseerd op een grote kermis en is zeer uitgebreid. Kinderen zullen zich uren vermaken met het reuzenrad, draaimolen, treintje, ijskraam en alle andere inbegrepen Duplo-figuren! Deze Duplo-set is niet goedkoop maar wel een geweldig geschenk om te geven!

10. Kindertablet

Kurio Tab Lite 7-inch kindertablet

Tablets lijken op zo’n jonge leeftijd misschien overbodig, maar er zijn geweldige tablets die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld en ook een leerelement hebben. Deze kindvriendelijke Kurio Tab Lite 7-inch kindertablet leert een kind spelenderwijs met tablets omgaan. De tablet heeft een internetfilter en er kan een tijdslimiet worden ingesteld.

11. Playmobil

PLAYMOBIL City Action Politiepatrouille met licht en geluid - 6920

Playmobil is uniek en geweldig speelgoed waar jonge kinderen altijd al met veel plezier hebben gespeeld. Je kunt er zeker van zijn dat dit voor jouw kind ook geldt! In deze Playmobil 6920 set is er een boef op de vlucht, de politiepatrouille krijgt en melding om hem in de kraag te vatten! Leuk cadeau waarbij de fantasie van het kind optimaal zijn werk kan doen.

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 5 jaar?

Jongens van 5 jaar zijn nu officieel leerplichtig en moeten dus naar de basisschool. Hieronder staan enkele kenmerken waaraan een 5-jarige jongen te herkennen is.

 • Is leerplichtig
 • Kan hele zinnen formuleren
 • Kan tot 20 tellen en terug
 • Herkent en benoemd vormen
 • Herkent en benoemd begrippen
 • Herkent en benoemd kleuren

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 5 jaar?

Speelgoed dat helpt de hand-oog coördinatie en probleemoplossende vaardigheden van een 5-jarige jongen te bevorderen zijn perfect om cadeau te geven! Goed speelgoed voor een kleuter van deze leeftijd zijn bijvoorbeeld bouwstenen, speelgoedauto's, puzzels of andere educatief speelgoed.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 5-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 5 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 4-jarige jongens of met cadeautips voor 6-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 5 jaar bekijken!