11 uitdagende cadeaus voor 5-jarige jongens

Geüpdatet op 20 januari 2024 door

De vijfde verjaardag van een jongen viert de vreugde van vriendschap en gezamenlijk spel. Een cadeau dat gedeeld kan worden met vriendjes zal deze mijlpaal prachtig markeren.

Ontdek onze zorgvuldig geselecteerde cadeaus voor 5-jarige jongens in de onderstaande lijst.

Bruder - Scania R Telescoopkraanwagen 03570 speelgoedkraan

De Bruder Scania Liebherr telescoopkraanwagen is imposant en heeft een telescopische arm die tot 1,3 meter hoog reikt. De kraanwagen heeft tegengewichten voor extra stabiliteit en is leuk speelgoed voor jongens die van machines houden.

2. Kindercamera

VTech KidiZoom Duo DX kindercamera blauw

Een kindercamera is populair speelgoed voor jonge jongens en kan dienen als leuke cadeauoptie. De camera van VTech heeft een stevig en duurzaam design, een groot kleurenscherm, en wordt geleverd met een koptelefoon, polsbandje en USB-kabel. Dit speelgoed stimuleert de fantasie en creativiteit van kinderen.

3. Skateboard

2Cycle Skateboard

Skateboarden is leuk tijdverdrijf voor jongens. Dit 56 centimeter lange skateboard (of penny board) van 2Cycle is gemaakt van sterk polypropyleen en heeft verlichte LED-wieltjes die automatisch aangaan als het kind beweegt. Dit buitenspeelgoed is sterk en betrouwbaar.

4. Stoepkrijt

Crayola stoepkrijt

Stoepkrijten is een leuke bezigheid voor kinderen van alle leeftijden. Deze stoepkrijtset van Crayola bevat 64 milieuvriendelijke stoepkrijtjes die gemakkelijk uitwasbaar zijn met water. Dit stoepkrijt is ideaal voor jonge kinderen om op straat mee te spelen.

5. Affenzahn rugzak

Affenzahn Theo de Tijger kinderrugzak

De rugzak ‘Theo de Tijger’ van Affenzahn is een geschikt cadeau voor wanneer een jongen voor het eerst naar school gaat. De rugzak is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en is dus duurzaam en goed voor het milieu. Bovendien zijn alle rugzakken van Affenzahn ergonomisch ontworpen, zodat ze geen klachten veroorzaken tijdens het dragen door kinderen.

6. Ravensburger puzzel

Ravensburger Spider-man kinderpuzzel

Een puzzel kan voor jonge jongens spannender en nuttiger zijn dan gedacht. Het oplossen van puzzels kan nieuwe vaardigheden aanleren die later nuttig zijn. De Spider-man puzzel van Ravensburger bestaat uit 3 puzzels van elk 49 stukjes en is geschikt voor stoere jongens.

7. Matchbox speelset

Matchbox Action Drivers vliegveld speelset

Deze speelset van een vliegveld gemaakt door Matchbox zal zeker in de smaak vallen bij jongens. De set heeft realistische details en bewegende delen, en de bijgeleverde Matchbox-autootjes activeren geluiden die op een echte luchthaven te horen zijn. De speelset kan worden gecombineerd met andere Matchbox Action Drivers of Hot Wheels City sets.

8. Kinderfiets 18 inch

Volare Black Cruiser 18-ich kinderfiets

Jonge jongens hebben elk jaar vaak een nieuwe fiets nodig omdat ze de oude zijn ontgroeid. De 18-inch kinderfiets van Volare, in de stijl van Batman, is een groot cadeau voor jongens van deze leeftijd. De fiets heeft een fietsbel en zowel een handrem als terugtraprem voor de veiligheid.

9. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Grote Kermis - 10840

LEGO Duplo is leuk speelgoed om kinderen veel speelplezier te geven. De set 10840, gebaseerd op een grote kermis, bevat een reuzenrad, draaimolen, treintje, ijskraam en verschillende Duplo-figuren. Hoewel deze Duplo-set niet goedkoop is, is het een geweldig cadeau om te geven.

10. Kindertablet

Kurio Tab Lite 7-inch kindertablet

Hoewel tablets op zo’n jonge leeftijd misschien overbodig lijken, zijn er tablets die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld en een leerelement hebben. De Kurio Tab Lite 7-inch kindertablet is een kindvriendelijke tablet die een kind op een speelse manier leert omgaan met tablets. De tablet heeft een internetfilter en er kan een tijdslimiet worden ingesteld.

11. Playmobil

PLAYMOBIL City Action Politiepatrouille met licht en geluid - 6920

Playmobil is uniek en leuk speelgoed dat jonge kinderen altijd al met veel plezier hebben gebruikt. De set 6920 bevat een politiepatrouille die een boef op de vlucht moet vatten, wat de fantasie van het kind kan stimuleren. Dit is een geweldig cadeau voor jonge kinderen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.