De 11 BESTE cadeaus voor 4-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 4 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 4-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 4 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 4e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 4 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 4-jarige jongens.

 1. Kleurpotloden
 2. Nestschommel
 3. Hot Wheels speelgoedauto’s
 4. Kinderstep
 5. Kinderkeuken
 6. Schleich dinosauriër
 7. Kinderfiets 14 inch
 8. Knikkerbaan
 9. Bosch speelgoedwerkbank
 10. LEGO Duplo
 11. Playmobil
STABILO Trio Thick kleurpotloden

Er zijn veel kinderen die hun creativiteit meestal niet volledig kunnen benutten omdat ze niet het juiste materiaal hebben. Het geven van kleurpotloden stimuleert deze kinderen vaak om hun fantasie de vrije loop te laten. Deze set met 24 kleurpotloden van Stabilo zijn ergonomisch zodat een kind ze goed vast kan houden zonder klachten te krijgen.

2. Nestschommel

KBT nestschommel blauw

Nestschommels kunnen overal worden opgehangen en kunnen zo ook een groter gewicht aan zodat er gemakkelijk twee of meer kinderen samen op een schommel kunnen zitten. Deze blauwe nestschommel van KBT is in hoogte verstelbaar en het zitvlak is gemaakt van waterafstotende stof!

3. Hot Wheels speelgoedauto’s

Hot Wheels speelgoedautootjes

Voor jongens die graag met speelgoedauto’s spelen heeft Hot Wheels leuke sets te koop. Deze specfieke set bestaat uit 10 speelgoedautootjes en ieder voertuigje is gemaakt op een schaal van 1:64 en ze zijn er verrassend realistisch uit! Getuige de overwegend positieve beoordelingen van andere klanten is dit een leuk geschenk voor het kind om te geven.

4. Kinderstep

LifeGoods kinderstep blauw

Als het weer beter wordt dan willen kinderen vooral veel tijd buiten doorbrengen in de tuin of in de natuur. Een kinderstep is dan een geweldig speelgoed dat we kunnen aanraden. Deze kinderstep van LifeGoods heeft wielen met LED-verlichting en een innovatieve voetrempedaal zodat het kind snel en veilig kan stoppen.

5. Kinderkeuken

New Classic Toys houten speelgoedkeuken

Een kinderkeuken is het perfecte speelgoed voor een rollenspel dat al op jonge leeftijd geschikt is voor een jongen. Deze rode houten speelgoedkeuken van New Classic Toys komt met allerlei keukengerei voor de kleine chefkok. Zo bevat het een pan met deksel, steelpan, kooklepels, ovenwant en peper- en zoutpotjes!

6. Schleich dinosauriër

Schleich Tyrannosaurus Rex speelfiguur

Dino’s spreken bij veel kinderen natuurlijk erg tot hun verbeelding, we weten zelfs nog steeds niet hoe sommige dinosauriërs er nu precies uit hebben gezien. Maar dat maakt de sets van Schleich niet minder spectaculair, deze Tyrannosaurus Rex speelfiguur van Schleich zit er geweldig uit! Er zijn ook speelfiguren van andere soorten dino’s te koop als deze T-Rex niet bevalt.

7. Kinderfiets 14 inch

Volare Blue Cruiser 14-inch kinderfiets

Deze leeftijd is een goed moment om een stoere jongensfiets voor hem aan te schaffen. Kinderfietsen met 14-inch banden zijn speciaal voor kinderen van deze leeftijd. Deze Volare kinderfiets heeft stevige zijwieltjes en heeft zowel een terugtraprem als een handrem, wel zo veilig!

8. Knikkerbaan

VTech Marble Rush Rocket M100E knikkerbaan

Knikkerbanen zijn al vele jaren een populair speelgoed bij kinderen en ze zijn uiteraard ook verkrijgbaar voor de wat jongere kindjes. Deze knikkerbaan van VTech is een ware bestseller en dat is natuurlijk niet zonder reden! Het heeft een uitdagend parcours en coole licht- en geluidseffecten. Het is ook te combineren met de andere Marble Rush sets van VTech.

9. Bosch speelgoedwerkbank

Theo Klein - Bosch speelgoedwerkbank

Als je het kind graag wat wegwijs wil maken in de wereld van het doe-het-zelven is deze Bosch speelgoedwerkbank gemaakt door het Duitse bedrijf Theo Klein een geweldig product. Deze speelgoedwerkbank is voorzien van heel veel gereedschap en andere accessoires wat zorgt voor een echte klusbeleving!

10. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874

LEGO Duplo is geweldig speelgoed voor een jongen van deze leeftijd. Met deze LEGO Duplo 10874 stoomtrein kan het kind allerlei scenes rondom treinen naspelen. Deze set komt met verschillende Duplo-figuurtjes zoals een machinist, kind en eekhoorn. Prima speelgoed om de fantasie van het kind te stimuleren!

11. Playmobil

Playmobil City Action Politiebureau met gevangenis - 6919

Playmobil is geweldig speelgoed waarmee de jongen zijn creativiteit goed kan uiten en daarbovenop ook nog veel speelplezier aan beleeft. Als de jongen van actie houdt is deze Playmobil 6919 set een geweldige ervaring, het is gebaseerd op een politiebureau met gevangenis. De set staat gegarandeerd voor urenlang speelplezier!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 4 jaar?

Jongens van 4 jaar mogen voor het eerst naar school en zijn nu officieel een kleuter. Hieronder vind je enkele kenmerken waaraan een 4-jarige jongen te herkennen is.

 • Nu officieel kleuter
 • Kan naar basisschool
 • Erg nieuwsgierig (vraagt veel)
 • Krijgt grotere woordenschat
 • Leert samenwerken, delen, helpen en geduld hebben

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 4 jaar?

Goed speelgoed voor een 4-jarige jongen om cadeau te geven bevordert zijn cognitieve ontwikkeling en creativiteit. Het is wel belangrijk geschenken te kopen die bij de interesses van de kleuter passen. Enkele voorbeelden van speelgoed om te schenken zijn bordspellen, speelgoedauto's, puzzels, LEGO of actiefiguren.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 4-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 4 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 3-jarige jongens of met cadeaus voor jongens van 5 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 4 jaar bekijken!