De 11 BESTE cadeaus voor 4-jarige jongens

door

Deze pagina bevat orginele en de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 4 jaar oud. Deze cadeautips kun je gebruiken om goed speelgoed te vinden voor de verjaardag van je 4-jarige zoon of kleinkind!

De kleuterleeftijd is een leuke leeftijd en met dat in gedachte hebben we toepasselijke cadeaus voor een jongen van 4 jaar voor je gevonden.

Wanneer de leeftijd van 4 jaar is bereikt, staan kinderen op het punt om naar school te gaan, en dat is best een grote stap.

Met het geven van het juiste cadeau kun je ze helpen bepaalde vaardigheden te ontwikkelen die ze kunnen gebruiken zodra ze naar school gaan.

Denk aan hoe je hun fijne motoriek kunt helpen ontwikkelen, hoe je ze nog beter samen met anderen kunt leren spelen of help ze alvast bepaalde technieken onder de knie te krijgen waar ze op school mee te maken zullen krijgen.

Maar laat ze ook nog gewoon even lekker kind zijn! Bekijk onderstaande cadeau-ideeën voor jongetjes en baseer daarop je keuze om het perfecte speelgoed cadeau te geven.

De beste cadeaus voor 4-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 4-jarige jongens.

1. Kleurpotloden

Er zijn veel kinderen die hun creativiteit meestal niet volledig kunnen benutten omdat ze niet het juiste materiaal hebben. Het geven van kleurpotloden stimuleert deze kinderen vaak om hun fantasie de vrije loop te laten.

Iedere jongen moet eigenlijk een eigen set kleurpotloden hebben, niet omdat ze een heel kunstwerk moeten kunnen tekenen, maar wel omdat het tekenen zelf zeer bevoordelijk is voor zijn cognitieve ontwikkeling.

Er verschillende kleurpotlodensets van verschillende fabrikanten te koop, en afhankelijk van wat het kind nodig heeft kun je een goede keuze maken.

2. Nestschommel

Een nestschommel is een geweldig alternatief voor een normale kinderschommel en biedt veel voordelen.

Ten eerste kunnen nestschommels overal worden opgehangen en kunnen zo ook een groter gewicht aan zodat er gemakkelijk twee mensen samen op een schommel kunnen zitten.

Een nestschommel is vaak veel comfortabeler dan een normale kinderschommel en het kind kan er ook gemakkelijk in gaan liggen vanwege de grootte.

In prijs verschillen de nestschommels nauwelijks met de normale exemplaren, dus daar hoet je het ook niet voor te laten!

3. Hot Wheels baan

Voor jongens die graag met speelgoedauto’s spelen, hebben we nu iets heel bijzonders. De banen van Hot Wheels zijn echt hele leuke producten om cadeau te geven.

De Hot Wheels banen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en elke set heeft een eigen unieke karakter.

De banen zelf zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof dat flexibel is en behoorlijk wat stoten kan weerstaan.

In de meeste gevallen wordt zo’n baan ook geleverd met een aantal Hot Wheels-auto’s, zodat het kind alleen de baan hoeft te monteren en dan al meteen kan beginnen met spelen.

4. Kinderstep

Als het weer beter wordt dan willen kinderen vooral veel tijd buiten doorbrengen in de tuin of in de natuur. Een kinderstep is dan een geweldig speelgoed dat we kunnen aanraden.

Het mooie van deze steppen is dat een kind het gebruik ervan snel onder de knie heeft en dat ervaring niet vereist is. In tegenstelling tot een fiets hoef hij alleen maar op de step te staan en vooruit te bewegen.

Remmen gebeurt meestal met een achterrem die met de voet kan worden bediend.

Ook hier is er een verscheidenheid aan verschillende steppen van verschillende fabrikanten te koop, elk van deze steppen hebben hun eigen unieke look!

5. Kinderkeuken

Een kinderkeuken is het perfecte speelgoed voor een rollenspel dat al op jonge leeftijd geschikt is voor een jongen.

Kinderkeukens worden gemaakt door veel verschillende fabrikanten en al deze kinderkeukens hebben verschillende kenmerken en eigenschappen.

Kinderkeukens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, plastic en metaal. Er zijn ook kinderkeukens die worden geleverd met extra accessoires voor extra veel speelplezier.

Een kinderkeuken is echt een leuk cadeau om te geven aan je zoon!

6. Schleich dinosauriër

Sets van Schleich zijn bij veel kinderen bekend en zorgen voor veel plezier. En dat is precies waarom we vandaag de Schleich dinosauriërsets willen introduceren. Deze sets worden door Schleich zeer gedetailleerd gemaakt en zijn uniek in zijn soort.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen veel plezier hebben met deze sets en je hoeft je geen zorgen te maken om kleine onderdelen, want die zijn er niet!

De Schleich dinosauriërs zijn ook perfect te combineren met andere sets van Schleich, maar zelf ook met die van andere merken.

De Schleich dinosauriërs zijn gemaakt van hoogwaardig plastic dat gehard is, hierdoor kunnen de producten erg veel hebben en gaan ze niet snel kapot.

7. Kinderfiets 14 inch

Deze leeftijd is een goed moment om een stoere jongensfiets voor hem aan te schaffen. Kinderfietsen met 14-inch banden zijn speciaal voor kinderen van deze leeftijd.

Deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, vanaf een lengte van ongeveer 100 cm en met een staplengte van ongeveer 44 cm.

En kinderfiets voor deze doelgroep heeft bijna altijd zijwieltjes, maar deze kun je er later zelf afhalen zodat het kind kan oefenen zonder zijwielen.

Wees er wel zeker van dat je je kind de nodige beschermingsmiddelen laat dragen. Denk dan bijvoorbeeld aan een helm en knie- en elleboogbeschermers, we willen niet dat hij zich bezeerd!

8. Knikkerbaan

Knikkerbanen zijn al vele jaren een populair speelgoed bij kinderen en ze zijn uiteraard ook verkrijgbaar voor de wat jongere kindjes.

Hoe ouder het kind is, hoe complexer de knikkerbanen vaak zijn, zeker bij de wat complexere exemplaren zitten vaak kleine onderdelen. Deze moet je dus NIET kopen voor een jongen van 4 jaar, want dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Er zijn echter ook geweldige knikkerbanen die je kunt aanschaffen voor de jongere kinderen en waar ze een heleboel plezier aan zullen hebben.

Knikkerbanen worden gemaakt van zowel hout als ook van andere materialen zoals kunststof of metaal. Afhankelijk van wat de voorkeur heeft kun je een keuze maken qua materiaal.

9. Tonie figuur

Tonie-figuren zijn een uniek speelgoed dat samen met een Toniebox starterset als hoorspel gebruikt kan worden.

De meeste Tonie-figuren hebben afmetingen van 10 x 10 x 10 cm waardoor ze optimaal zijn voor kinderhandjes en waarmee de jongen ook perfect kan spelen.

Natuurlijk heeft elk van deze Tonie-figuren ook een hoorspel met inbegrepen dat je kunt beluisteren met de Toniebox. De hoorspellen variëren van 30 minuten to 1 uur speeltijd.

10. LEGO Duplo

LEGO Duplo is geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar en kan gebruikt worden tot ongeveer 5 jaar.

Duplo is in feite educatief speelgoed waarmee kinderen hun fijne motoriek en cognitieve ontwikkeling perfect trainen en ontwikkelen, wat vooral op jonge leeftijd erg gunstig is.

Duplo biedt ook een breed scala aan verschillende thema’s en daardoor is er eigenlijk voor elk type jongen wel een geschikte set te vinden.

Er zitten nagenoeg geen kleine onderdelen in een duploset, daarom hoef je je geen zorgen te maken dat je kind iets kan inslikken of iets anders naars overkomt.

11. Playmobil

Playmobil is een geweldig speelgoed waarmee de jongen zijn creativiteit goed kan uiten en daarbovenop ook nog veel speelplezier aan beleeft.

De sets zijn al geschikt vanaf 4 jaar en er is een assortiment met verschillende thema’s die Playmobil produceert.

Sommige van deze sets hebben soms wat kleine onderdelen inbegrepen, daarom moet je wel goed de aanbevolen leeftijd in de gaten houden bij de verschillende sets die er zijn.

Met Playmobil zelf hoeft en kind niet veel zelf in elkaar te zetten, binnen een paar minuten staat een set meestal wel in elkaar en daarna moet zijn fantasie de rest doen!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 4 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 4-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 4 jaar.

Crayola - Washimals huisdierenset

Smoby - FleXtreme racebaan

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 4-jarige jongens

Je hebt een overvloed aan keuzes als het gaat om het kiezen van het juiste en bijpassende cadeau voor de kleine jongen.

Veel komt ten goede aan zijn ontwikkeling en zal hij er nieuwe onmisbare vaardigheden bij leren. Leer hem om met behulp van gezelschapsspellen samen te spelen.

Zijn fijne motoriek wordt versterkt als hij speelt met bijvoorbeeld producten van LEGO. Bereid hem voor op zijn schoolloopbaan met bijpassende spullen, een rugzak of een fiets bijvoorbeeld.

Wat je ook van plan bent om te kopen, het geven van een cadeau zal altijd zeer welkom zijn aangezien ze graag cadeautjes krijgen!

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 4 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 3-jarige jongens of met cadeaus voor jongens van 5 jaar om nog meer inspiratie op te doen!