De 11 BESTE cadeaus voor 3-jarige jongens

Geüpdatet op 6 februari 2023 door

Zoek je leuke en originele cadeaus voor jongens van 3 jaar? Bekijk deze pagina voor goede cadeaus om te geven aan een 3-jarige jongen!

Weinig tijd om kado’s uit te kiezen?

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Bekijk direct de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2022 onderaan op deze pagina!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van cadeaus die geschikt zijn om te geven voor de 3e verjaardag van een jongen. Veel van de cadeau-ideeën op deze pagina zijn speelgoed waar een 3-jarig kind graag mee zal spelen. Bekijk hieronder onze selectie van de beste cadeaus voor 3-jarige jongens.

Kinetic Sand zandbakspeelset groen

Kinetic Sand is een uitstekende keuze van Montessori speelgoed voor jongens die behoefte hebben aan ontspanning na een stressvolle dag. Het kan al vanaf een jonge leeftijd worden gebruikt en biedt de mogelijkheid om het zand naar eigen inzicht te vormen. Deze zandbakspeelset met groenkleurig zand is een goede optie, het is ook verkrijgbaar in het paars.

2. Kinderfiets 12 inch

Volare Black Cruiser 12 inch kinderfiets

Een kinderfiets van 12-inch is een goed product om kinderen al op jonge leeftijd te laten oefenen met fietsen. Deze zwarte 12-inch kinderfiets van Volare heeft zowel een hand- als terugtraprem en stevige zijwieltjes voor extra veiligheid. In Nederland is het fietsen erg populair en daarom is het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te laten raken met dit vervoersmiddel.

3. Kinderschommel

KBT kinderschommel

Een kinderschommel kan een leuke toevoeging zijn voor buitenspelen, vooral in de zomer. Deze van KBT kan worden aangepast aan de lengte van het kind, wat betekent dat het niet elk jaar vervangen hoeft te worden. Dit kan een geweldig cadeau zijn voor jonge kinderen om buiten te spelen en te genieten van het mooie weer.

4. Siku speelgoedtractor

Siku Tractor Fendt 1050 Vario speelgoedtractor

Het merk Siku produceert realistische miniaturen van voertuigen, zoals deze Fendt 1050 Vario tractor. Gemaakt van kunststof en metaal, is deze speelgoedtractor een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met belangrijke voertuigen in de landbouw.

5. Little Tikes autotransporter

Little Tikes Grote Auto Transporter speelgoedvoertuig

Een autotransporter met twee sportwagens van Little Tikes is een leuk en uitdagend speelgoed voor kinderen. De oplegger is afneembaar en de laadklep is gemakkelijk te bedienen om de sportwagens te laden en te lossen. Het speelgoed zal gegarandeerd voor urenlang speelplezier zorgen.

6. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Vliegveld - 10871

Om het kind op een speelse manier kennis te laten maken met het thema vliegveld is deze LEGO Duplo set een goede optie. De set bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een terminal met bagageglijbaan, verkeerstoren, gate en vliegtuig, en komt met enkele losse figuren. Zoals verwacht van LEGO is het cadeau van uitstekende kwaliteit en duurzaam.

7. Speelgoedwerkbank

Smoby Black & Decker speelgoedwerkbank

Een speelgoedwerkbank van Black & Decker gemaakt door Smoby is een leuke manier om kleine jongens vertrouwd te maken met de wereld van klussen en verbouwen. De werkbank bevat diverse opbergvakken en verschillend gereedschap, zoals een zaag, schroevendraaier en hamer. Het is een uitdagend en leerzaam speelgoed voor de jonge klusser.

8. Pop-up brandweerauto

New Classic Toys brandweerauto pop-up

Met dit reflexspeelgoed van New Classic Toys, in de vorm van een brandweerauto, kunnen kinderen op de brandweermannetjes drukken om ze te laten springen. Dit populaire speelgoed is educatief en bevordert de creativiteit van het kind, terwijl het ook de oog-hand coördinatie stimuleert. Het is een leerzaam en leuk speelgoed, dat ook nog eens betaalbaar is.

9. Schleich dieren

Schleich Wild Life - Starterset Wild Life - Speelfiguren

Met de Wild Life starterset van Schleich kunnen jonge kinderen (vanaf 3 jaar) op speelse wijze kennis maken met wilde dieren uit Afrika, zoals leeuwen, chimpansees, olifanten en zebra’s. Deze set bevat nauwkeurig gedetailleerde figuren van Schleich die garant staan voor urenlang speelplezier.

10. PAW Patrol speelset

PAW Patrol True Metal - Patroller speelset

PAW Patrol” is een tv-serie voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft ook een assortiment speelgoed. Deze speelset, een vrachtwagen en circuit in één, zorgt voor uren speelplezier en laat het kind scenes naspelen of eigen verhalen verzinnen.

11. Playmobil

Playmobil Ark van Noach - 6765

Playmobil is een bekende fabrikant van speelgoed, en deze 6765 set is daar een goed voorbeeld van. Kinderen kunnen met deze set spelen en allerlei dieren zoals giraffen, vogels, zebra’s en giraffen in de ark van Noach laden. Het dak is te openen en de boot kan zelfs echt drijven, wat voor uren speelplezier zorgt.

Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars 3 jaar

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 3-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan drie winnaars die geschikt zijn om te schenken aan een kind van 3 jaar oud.

De Dief

De Dief geheugenspel

Klik op afbeelding voor info

Ik Leer Recyclen

Ik leer Recyclen

Klik op afbeelding voor info

Het verhaal van Koning Schaak

Het Verhaal van Koning Schaak

Klik op afbeelding voor info

Alle andere winnaars van het Speelgoed van het Jaar staan hier.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 3 jaar oud?

Hieronder staan nog enkele artikels met cadeau-ideeën om aan een 3-jarig kind te schenken.