De 11 BESTE cadeaus voor 3-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 3 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 3-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 3 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 3e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 3 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 3-jarige jongens.

 1. Kinetic Sand
 2. Kinderfiets 12 inch
 3. Kinderschommel
 4. Siku speelgoedtractor
 5. Little Tikes autotransporter
 6. LEGO Duplo
 7. Speelgoedwerkbank
 8. Pop-up brandweerauto
 9. Schleich dieren
 10. PAW Patrol speelset
 11. Playmobil
Kinetic Sand zandbakspeelset groen

Kinetic Sand is het perfecte speelgoed voor jongens na een stressvolle dag thuis of op de crèche en is vanaf zeer jonge leeftijd geschikt. Het kinetische zand kan naar eigen inzicht door het kind worden gevormd. Deze zandbakspeelset met groenkleurig zand is een goede optie, het is ook in het paars te koop.

2. Kinderfiets 12 inch

Volare Black Cruiser 12 inch kinderfiets

Zeker in Nederland fietsen we vaak en daarom kan een kind dit maar zo vroeg mogelijk oefenen. Een goede oplossing hiervoor is een 12-inch kinderfiets. Deze stoere zwarte 12-inch kinderfiets van Volare is voorzien van een hand- en terugtraprem en heeft stevige zijwieltjes voor de veiligheid!

3. Kinderschommel

KBT kinderschommel

Vooral in de zomer is het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan en veel plezier hebben met spelen. Een kinderschommel is dan ook een goede aanvulling hiervoor. Deze kinderschommel van KBT is uniek omdat het versteld kan worden naar de lengte van het kind, zo hoef je niet elk jaar een nieuw exemplaar te kopen!

4. Siku speelgoedtractor

Siku Tractor Fendt 1050 Vario speelgoedtractor

Fabrikant Siku produceert voornamelijk speelgoedvoertuigen die op een realistische schaal zijn nagemaakt. Dat is bij deze Fendt 1050 Vario tractor niet anders! Deze speelgoed tractor ziet er zeer echt uit en is gemaakt van kunststof en metaal. Een leuk product om het kind kennis te laten maken met één van de belangrijkste voertuigen van een boer!

5. Little Tikes autotransporter

Little Tikes Grote Auto Transporter speelgoedvoertuig

Dit speelgoedvoertuig van Little Tikes in de vorm van een autotransporter komt inclusief twee sportwagens en staat gegarandeerd voor uren speelplezier! De oplegger kan van de autotransporter losgekoppeld worden en de laadklep is eenvoudig te bedienen om de sportwagens in of uit te laden!

6. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Vliegveld - 10871

Je zit altijd goed als je een LEGO Duplo set koopt voor je kind. Deze set is gebaseerd op een vliegveld en bestaat uit een terminal met baggageglijbaan, een verkeerstoren, gate, vliegtuig en enkele losse figuren. Zoals je gewend bent van LEGO is dit een product van uitstekende kwaliteit, dat is ook te zien als je de verschillende boordelingen leest!

7. Speelgoedwerkbank

Smoby Black & Decker speelgoedwerkbank

Om de kleine jongen kennis te laten maken met de wereld van het klussen en verbouwen heeft Smoby een heuse speelgoedwerkbank van Black & Decker ontwikkeld! Deze speelgoedwerkbank bevat allerlei opbergvaken en verschillend gereedschap zoals een zaag, schroevendraaier en hamer. Leuk speelgoed voor de kleine klusser in spé!

8. Pop-up brandweerauto

New Classic Toys brandweerauto pop-up

Als het kind op de brandweermannetjes drukt springen ze eruit! Dit reflexspeelgoed van New Classic Toys in de vorm van een brandweerauto is een ware bestseller en dat is niet zonder reden! Dit leerzame speelgoed bevordert de creativiteit van het kind en stimuleert de oog-hand coördinatie. Het zorgt voor veel speelplezier en is bovendien ook erg goed te betalen!

9. Schleich dieren

Schleich Wild Life - Starterset Wild Life - Speelfiguren

Schleich dieren staan garant voor veel speelplezier en zijn geschikt voor jongens vanaf 3 jaar. Schleich besteedt vooral aandacht aan de details en dat is bij deze Wild Life starterset ook goed te zien! Deze set bevat een leeuw, chimpansee, olifant en zebra en laat het kind kennis maken met deze wilde Afrikaanse dieren!

10. PAW Patrol speelset

PAW Patrol True Metal - Patroller speelset

PAW Patrol is een serie die op tv te zien is en specifiek gericht is op kinderen vanaf 3 jaar. Natuurlijk maken ze ook speelgoed hiervan en deze leuke speelset staat garant voor uren speelplezier. Het is een vrachtwagen en circuit in één, zodoende kan het kind allerlei scenes naspelen of zelf verzinnen.

11. Playmobil

Playmobil Ark van Noach - 6765

Playmobil heeft natuurlijk een zeer goede reputatie als het om speelgoed gaat, dat blijkt maar weer met deze Playmobil 6765 set! Het kind kan allerlei dieren zoals giraffen, vogels, zebra’s en giraffen in de ark van Noach laden, ook kan het dak open worden geklapt en de boot kan zelfs echt drijven!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 3 jaar?

Jongetjes van 3 jaar leren op deze leeftijd heel snel nieuwe vaardigheden. Hieronder staan enkele kenmerken waaraan je een 3-jarige jongen kunt herkennen.

 • Loopt en rent goed
 • Praat redelijk verstaanbaar
 • Kan fietsen met zijwieltjes
 • Is (bijna) zindelijk
 • Kan kleuren, tekenen en verven

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 3 jaar?

De beste cadeaus om te geven aan een jongetje van 3 jaar is speelgoed dat zijn verbeelding en creativiteit stimuleert. Enkele goede voorbeelden zijn hiervan zijn kleurboeken, krijtjes, poppen, blokken en puzzels. Het is ook belangrijk rekening te houden met de interesses van de peuter, een kind dat van auto's houdt, kan bijvoorbeeld graag met speelgoedauto's spelen.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 3-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 3 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 2-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 4-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 3 jaar bekijken!