De 11 BESTE cadeaus voor 3-jarige jongens

door

Deze pagina staat vol met de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 3 jaar oud. Gebruik deze cadeautips om origineel en goed speelgoed voor de verjaardag van je 3-jarige zoon of kleinkind te vinden!

Cadeaus voor een jongen van 3 jaar kopen wordt iets makkelijker want binnen zitten wordt steeds lastiger voor hem want de wereld wordt steeds groter nu hij beter loopt en makkelijker dingen zelf kan.

De motoriek wordt ook steeds beter, zeker als het gaat om de fijne motoriek. Hij gaat steeds gerichter met speelgoed spelen ook omdat hij het beter zal gaan begrijpen.

Zijn fantasie wordt steeds groter en dat zal je vooral zien na het voorlezen en het bekijken van plaatjes uit een leesboekje.

Mocht je met een leuk cadeau komen, bedenk dan dat peuters van deze leeftijd steeds eerlijker worden en je duidelijk laten merken of ze het cadeau zelf ook wel zo leuk vinden.

Om dit gênante moment te voorkomen, helpen we je een handje door een lijst te geven waarin je uitstekende cadeaus voor jongens kunt vinden!

De beste cadeaus voor 3-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 3-jarige jongens.

1. Kinetic Sand

Kinetic Sand is het perfecte speelgoed voor jongens na een stressvolle dag thuis of op de crèche en is vanaf zeer jonge leeftijd geschikt.

Het kinetische zand kan naar eigen inzicht door het kind worden gevormd en in de meeste van de sets zitten ook de afgebeelde gereedschapjes er bij inbegrepen.

Het zand lijkt een beetje op plasticine, maar het blijft niet op de handjes van het kind plakken en kan ook snel weer een andere vorm aannemen.

We weten dan kindjes van deze leeftijd graag met zand spelen en kinetisch zand kan dan een oplossing zijn voor als je geen eigen zandbak in de tuin hebt staan.

Het kinetische zand is verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en maten, zodat er voor elk kind een geschikte set te vinden is.

2. Kinderfiets 12 inch

Als de temperaturen weer stijgen dan willen kinderen vaak mobiel zijn en graag naar buiten. Een goede oplossing hiervoor is een 12-inch kinderfiets.

Vanaf een leeftijd van 3 jaar kun je dan meestal al nadenken over het kopen van zijn eerste fietsje.

Nagenoeg altijd worden de zijwieltjes standaard meegeleverd die je kind zeker aan het begin nodig zal hebben. Uiteraard kun je deze zijwieltjes er later zelf afschroeven mochten ze niet meer nodig zijn.

Als je kind zijn eerste fiets wil hebben, moet je er vooral voor zorgen dat hij perfect op het zadeltje past en zorgen voor de nodige beschermingsmiddelen. Denk hierbij aan een helm, maar ook knie- en elleboogbeschermers zijn aan te raden, zeker aan het begin!

3. kinderschommel

Vooral in de zomer is het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan en veel plezier hebben met spelen. Een kinderschommel is dan ook een goede aanvulling hiervoor.

Als je geen speeltuin bij je in de buurt hebt, kan het kind vaak nergens schommelen als hij dat wil. Daarom kan het handig zijn om een eigen schommel voor je zoon aan te schaffen. Denk er wel aan dat je uiteraard genoeg ruimte moet hebben om de schommel op te hangen.

Deze schommels worden gemaakt door verschillende fabrikanten en zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voordat je een schommel koopt moet je zeker ook even nagaan voor hoevel kilogram de schommel is gemaakt en op welke ondergrond het geplaatst moet worden of waaraan het moet worden opgehangen.

4. Siku speelgoed

Fabrikant Siku produceert voornamelijk speelgoedauto’s voor kinderen die op een realistische schaal zijn nagemaakt.

Het mooie van deze speelgoedauto’s is dat ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden en van zeer hoge kwaliteit zijn.

De speelgoedauto’s zelf worden in Duitsland gemaakt en zijn zeer robuust omdat ze van metaal zijn gemaakt.

Vanaf 3 jaar kunnen kinderen met het speelgoed van Siku spelen en is er een breed assortiment om uit te kiezen.

De fabrikant is vooral bekend om de realistische landbouwvoertuigen die ze ook maken.

5. Cobi speelgoed

Cobi produceert modelbouwsets die veelal gebaseerd zijn op echte modellen. Het kind kan deze modellen nabouwen met de bouwsteentjes die je in deze leuke sets vind.

Je kunt deze bouwstenen dus niet zelf los kopen, zoals bij LEGO wel het geval is. Het is echt de bedoeling dat er een model gebouwd wordt zodat het kind zijn fijne motoriek kan trainen.

De fabrikant heeft voornamelijk modellen zoals vliegtuigen, tanks, auto’s, schepen en nog veel meer in zijn assortiment.

Sommige bouwsets zijn al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en andere zijn geschikt voor de wat andere kinderen. De modellen zijn wat simpeler gehouden voor de jongere kinderen, maar de moeilijkheidsgraad gaat omhoog naarmate de leeftijd omhoog gaat.

6. LEGO Duplo

Je zit altijd goed als je een LEGO Duplo set koopt voor je kind. LEGO Duplo speelgoed zelf is geschikt van 2 tot 5 jaar en dus een uitstekende keuze om als cadeau te geven.

Duplo heeft een zeer groot assortiment met verschillende sets, dus er is voor elk type kind wel een leuke set te vinden.

Het goede aan dit speelgoed is dat het spelen perfect combineert met leren. Dit omdat de assemblage van de verschillende Duplo-onderdelen vooral de fijne motoriek bevordert en ook goed is voor de cognitieve ontwikkeling van een kind.

7. Märklin speelgoed

Märklin is een fabrikant die voornamelijk treinen en modeltreinen produceert die vanaf 3 jaar kunnen worden gebruikt.

Een groot detail dat het merk zo bijzonder maakt, is vooral de aandacht voor detail bij de productie van deze modeltreinen.

Vooral voor kinderen die geïnteresseerd zijn in spoorwegen, is dit speelgoed precies goed omdat al deze treinen meestal tot in het kleinste detail zijn nagemaakt.

Daarnaast kan het kind de verschillende Märklin sets zelfs met elkaar combineren om het maximale plezier uit het speelgoed te halen.

8. Bouwstenenset

Bouwstenensets zijn een uniek product waarmee een kind vooral het plezier van spelen en leren kan combineren.

Het mooie is dat deze sets al van jongs af aan geschikt zijn om mee te spelen en dat er heel veel verschillende sets zijn om uit te kiezen.

Je kunt dus zelf kiezen met welke sets het kind kan spelen en je kunt indien nodig ook meerdere sets kopen om deze te combineren.

Door het spelen met bouwstenen wordt vooral de fijne motoriek van het kind getraind en kunnen ze zo ook hun creativiteit de vrije loop laten.

9. Schleich dieren

Schleich dieren staan garant voor veel speelplezier en zijn geschikt voor jongens vanaf 3 jaar.

Schleich besteedt vooral aandacht aan de details en je kunt er zeker van zijn dat de verschillende producten die Schleich verkoopt van zeer hoge kwaliteit zijn.

Schleich zelf fabriceert niet alleen dieren, maar ook verschillende andere figuren. Het assortiment van de Schleich dieren zelf is zeer uitgebreid en er is dus heel veel keuze voor het kind.

Afhankelijk van waar je kind graag mee speelt, kun je dus een leuk dier voor hem aanschaffen waar hij fijn mee kan spelen.

10. Paw Patrol speelgoed

Paw Patrol is een serie die op tv te zien is en specifiek gericht is op kinderen vanaf 3 jaar. Natuurlijk maken ze ook speelgoed hiervan en dit wordt gemaakt door fabrikant Spin Master.

Het speelgoed is gemaakt van plastic en is zeer duurzaam, zelfs bij intensief gebruik, waardoor het perfect is voor jonge kinderen.

Als je kind al tv kijkt, moet de serie “Paw Patrol” zeker bij hem bekend zijn. Vooral bij jongere kinderen is deze serie erg populair en het speelgoed is dus ook erg gewild om als cadeau te krijgen.

11. Toniebox

Toniebox is een draagbare koptelefoon en luidsprekers waarmee verschillende hoorspellen kunnen worden beluisterd.

De Toniebox is een slim audiosysteem dat verschillende melodieën en hoorspellen kan spelen en is geschikt voro kinderen vanaf 3 jaar.

Speciaal voor kinderen zijn er veel hoorspellen waarmee ze naar verschillende melodieën en geluiden kunt luisteren.

De startset van een Toniebox wordt altijd geleverd met een speaker en koptelefoon. Ze zijn zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 3 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 3-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 3 jaar.

SmartMax - My First Acrobats

Peppa Pig - Houten speelgoedhuis

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 3-jarige jongens

Ongetwijfeld heeft deze lijst je geholpen om met een perfect stuk speelgoed voor de dag te komen. Voor een jongen van deze leeftijd is dat geen makkelijke klus!

Samenspelen wordt steeds belangrijker en om daarop in te spelen is het goed om iets te geven wat het spelen met het cadeau leuker maakt als je het met meerderen speelt. De speelruimte verplaatst zich nu ook naar buiten en daar zijn ook leuke cadeaus voor te vinden.

Cadeaus  vind je in diverse prijsklassen en ook geschikt om te geven op verschillende momenten, dat hoeft niet per se samen te hangen met een speciale feestelijke gelegenheid.

Koop dus iets waarvan je weet dat hij er graag mee zal spelen en waar hij zijn energie in kwijt kan. Dan heb je zomaar het geschikte cadeau te pakken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 3 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 2-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 4-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!