De 11 BESTE cadeaus voor 2-jarige jongens

door

In dit artikel vind je de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 2 jaar oud. Deze cadeautips met origineel en leuk speelgoed kun je geven voor de verjaardag van je 2-jarige zoon of kleinkind!

Peuters hebben veel aanmoediging nodig waardoor het kiezen van een cadeau voor een jongen van 2 jaar best lastig kan zijn.

Naast die aanmoediging, zoeken ze troost en aandacht en als ouder doe je vast heel erg je best om daaraan tegemoet te komen.

‘Zijn ze twee, dan zeggen ze nee’; oftewel de peuterpuberteit is bereikt.

Zijn eigen persoonlijkheid wordt ontwikkeld en dat kan ervoor zorgen dat hij het ene moment een draak is en het andere moment super lief en vrolijk kan zijn.

Om hem af te leiden op de vervelende momenten, kan het juiste stuk speelgoed een goede hulp zijn. Iets wat zijn ontwikkeling stimuleert is dan vaak een goed hulpmiddel.

Speelgoedontwikkelaars hebben je daar een handje bij geholpen om een cadeau voor kleine jongens te kiezen die bij hun ontwikkeling past.

We hebben daarom een lijst voor je samengesteld met verschillende cadeau-ideeën om te geven.

De beste cadeaus voor 2-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 2-jarige jongens.

1. Kleurpotloden

Kinderen die erg creatief zijn tekenen vaak ook heel erg graag op papier. Een geweldig cadeau is dan bijvoorbeeld een set nieuwe kleurpotloden.

Het voordeel van deze kleurpotloden is vooral dat ze niet giftig zijn en dat ze heel gemakkelijk vast te houden zijn door een kind. Dit is vooral belangrijk om het plezier niet te verstoren en het kind creativiteit te laten ervaren en ontwikkelen.

Kleurpotloden zijn verkrijgbaar in verschillende sets van verschillende fabrikanten. Deze meeste van deze sets zijn geschikt voor zowel kleine kunstenaars als ook voor beginners.

2. Zandbak met dak

Vooral in de zomer is het belangrijk dat een kind veel tijd buiten doorbrengt. Een leuk product dat daar aan kan bijdragen, is zijn eigen zandbak.

Zandbakken kunnen geweldig zijn, maar het is moeilijk om lange tijd in de zandbak te spelen zonder dat het kind kans loopt om te verbranden door de zon.

Daarom is een zandbak met een dak een zeer goede oplossing voor dit probleem. Bovenal garandeert een zandbak met een dak dat het kind niet verbrand en ook geen vervelende pet hoeft te dragen.

Zandbakken met een dak zijn er in allerlei uitvoeringen en ook in verschillende maten en zijn een geweldig cadeau-idee voor in de zomer.

3. Stokpaard

Vooral voor kinderen die graag de hun verbeelding op de vrije loop laten is een stokpaard precies het juiste speelgoed om te geven.

Stokpaarden zijn verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen en worden ook gemaakt door verschillende fabrikanten in verschillende materialen.

We raden onder andere vooral stokpaarden van hout aan omdat ze meestal erg stevig zijn en voor weinig geld te koop zijn.

Stokpaarden zelf hebben meestal geen vaste leeftijdsclassificatie, en kunnen zonder problemen worden gebruikt vanaf een jonge leeftijd tussen 1-3 jaar.

4. Kindertablet

Zelfs op jonge leeftijd kun je een tablet gebruiken om nieuwe dingen te leren en er plezier mee te hebben.

Inmiddels zijn er veel tabletten die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld en alleen geschikt zijn voor hen.

In tegenstelling tot normale tablets hebben deze kindertablets meestal geweldige educatieve spelletjes waarmee de kinderen veel plezier kunnen hebben en tegelijkertijd ook iets kunnen leren.

Het belangrijkste van een tablet is hoe deze wordt gebruikt. Als je een kindertablet voor uw kind koopt, zorg er dan voor dat hij er niet te lang op speelt en zorg er vooral voor dat j altijd een limiet stelt aan de speeltijd.

5. Fisher-Price speelgoed

Fisher-Price is een fabrikant die voornamelijk speelgoed produceert voor kinderen waarmee ze plezier kunnen hebben en ook iets kunnen doen aan hun fijne motoriek.

De speelgoedfabrikant heeft onder andere producten te koop die vanaf 0 jaar kunnen worden gebruikt. Waaronder bijvoorbeeld verschillende speelbogen, activiteitenkubussen en nog veel meer die je voor een schappelijke prijs kunt kopen.

Het speelgoed van het merk Fisher-Price is vooral zo bekend door zijn zeer hoge kwaliteit en ze kunnen ook heel wat weerstaan. Ook de combinatie van goede kwaliteit en een goede prijs is een voordeel!

6. Steiff knuffel

Het merk Steiff is een fabrikant die zich voornamelijk specialiseert in knuffels en deze produceren ze al meer dan 100 jaar!

Het mooie van deze knuffels is vooral dat ze al vanaf 0 jaar geschikt zijn en dus ook geschikt zijn voor zeer jonge kinderen

Er is een zeer groot assortiment van verschillende knuffels die je van dit merk kunt kopen. Je hebt onder andere de keuze tussen verschillende diersoorten en kleuren.

Steiff maakt onder andere ook knuffels die je perfect kunt bevestigen aan de kinderwagen.

7. Ravensburger puzzel

Kinderpuzzels van Ravensburger zijn verkrijgbaar vanaf zeer jonge leeftijd en zijn zeker een product dat wij kunnen aanbevelen om als cadeau te kopen.

Niet alleen het puzzelen zelf is al erg leuk, maar jonge kinderen kunnen er ook spelenderwijs nieuwe dingen mee leren. Op jonge leeftijd is het belangrijk dat kinderen doormiddel van het spelen met leuk speelgoed nieuwe dingen leren.

Door te puzzelen kan een kind leren verbanden te herkennen en de vormen op de juiste wijze te onderscheiden en in elkaar te zetten.

Dit is vooral voor jongere kinderen een zeer goede manier om het plezier van spelen en leren te combineren.

8. Babyschommel

Babyschommels zijn al beschikbaar voor kinderen vanaf de geboorte en zijn ook een geweldige manier om het kind al op jonge leeftijd veel plezier te geven.

Afhankelijk van welke babyschommel je wilt kopen, hebben ze verschillende veiligheidsfuncties die garanderen dat je kind zichzelf geen pijn kan doen, of eruit kan vallen.

Er zijn verschillende maten en soorten babyschommels te koop. Je moet vooral letten voor welke leeftijd de babyschommel geschikt is, welke maat het heeft, voor welke gewichtsklasse het geschikt is en hoe lang het touw is.

Dus als je in huis ruimte hebt voor een schommel of als je een tuin heb waarin de schommel kan goed kan hangen, is dit precies het juiste speelgoed om aan te schaffen!

9. Houten treinbaan

Een houten treinbaan is een geweldig product om al op jonge leeftijd aan een kind te geven!

Ze zijn niet alleen erg leuk om mee te spelen, maar het leert een kind ook een aantal geweldige dingen. Onder andere worden de cognitieve vaardigheden ontwikkeld en door het assembleren van de verschillende baanonderdelen wordt ook zijn motoriek getraind worden.

Houten treinsets worden gemaakt door veel verschillende fabrikanten en ieder van deze fabrikanten heeft zijn eigen specialiteit.

Daarom is het belangrijk om goed te lezen wat er bij elke treinset inbegrepen is en te kijken of er geen kleine onderdelen inzitten, want dit kan uiteraard gevaarlijke situaties opleveren voor een kind.

10. LEGO Duplo

Een zeer bekend product waar elke jongen van 2 jaar van zal genieten is LEGO Duplo. Duplo heeft heel veel verschillende sets in hun assortiment, dus is er voor elke soort kind wel wat te vinden.

Duplo heeft onder andere ook verschillende themasets en deze zijn speciaal gemaakt voor kinderen die fan zijn van deze serie of de film, zo zijn er bijvoorbeeld sets van Disney’s Frozen of van Cars.

Maar Duplo is niet alleen geschikt om domweg mee te spelen, met Duplo kun je onder andere ook de fijne motoriek van een kind optimaal bevorderen.

Alleen al het in elkaar zetten van de verschillende bouwstenen is iets dat vooral voor de creativiteit van het kind zeer ondersteunend is.

Daarom is Duplo al op jonge leeftijd geschikt voor een kind als speelgoed en combineert het speelplezier samen met het leren en ontwikkelen van allerlei vaardigheden.

11. Loopfiets

Een loopfiets is precies wat je nodig hebt om kinderen op jonge leeftijd al sportief te laten bewegen. Met een loopfiets kun je een kind ook al een beetje laten wennen aan een echte fiets als ze die over een tijdje krijgen.

Een loopfiets is geschikt vanaf 1 jaar en er zijn veel verschillende soorten en maten die geschikt zijn voor zowel kleine en de iets grotere kinderen.

Loopfietsen kun je kopen in uitvoeringen die volledig uit hout bestaan maar je hebt zo ook die uit kunststof of metaal bestaan.

De meeste van deze loopfietsen worden in Europa gemaakt en voldoen daarom aan alle wettelijke eisen en zijn daarom zeer veilig.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 2 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 2-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 2 jaar.

SmartMax - My First Acrobats

Peppa Pig - Houten speelgoedhuis

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 2-jarige jongens

Er zit vast een leuk cadeau-idee tussen om te geven aan een peuter. Van speelgoed tot interactieve cadeaus die helpen bij de ontwikkeling van het kind.

Peuters spelen de hele dag wel door, maar soms is het tijd voor een middagdutje of een wasbeurt. Zelfs voor dat soort momenten zijn er spullen te vinden waarbij ze blijven leren. Denk aan speelgoed voor in bad of voorleesboekjes om rust in de kleine vent te brengen.

Kijk wat bij de de jongen past, speelt hij graag met zijn handjes of is het meer een denker, dan kun je voor beide types wat vinden.

Waar je op moet letten, is dat je de ontwikkeling van het kind in gedachte moet houden bij het kiezen van het juiste cadeau, op die manier houd je ze actief en tevreden.

Heel veel cadeaus zijn er te krijgen, zoals je hebt kunnen zien. Dat maakt het makkelijker om het juiste cadeau te kopen.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 2 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 1-jarige jongens of met cadeautips voor 3-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!