De 11 BESTE cadeaus voor 2-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 2 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 2-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 2 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 2e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 2 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 2-jarige jongens.

 1. Kleurpotloden
 2. Zandbak met dak
 3. Stokpaard
 4. Kindertablet
 5. Speelgoedkassa
 6. Steiff knuffel
 7. Ravensburger puzzel
 8. Schommel
 9. Houten treinbaan
 10. LEGO Duplo
 11. Loopfiets
BIC kleurpotloden

Kinderen die erg creatief zijn tekenen vaak ook heel erg graag op papier. Een geweldig cadeau is dan bijvoorbeeld een set nieuwe kleurpotloden. Het voordeel van deze kleurpotloden is vooral dat ze niet giftig zijn en dat ze heel gemakkelijk vast te houden zijn door een kind. Deze houtloze set van 36 kleurpotloden van BIC zijn gemaakt van kunsthars en bovendien ook milieuvriendelijk!

2. Zandbak met dak

Ladanas zandbak met dak

Een leuk product om het kind buiten te laten spelen is zijn eigen zandbak. Zandbakken kunnen geweldig zijn, maar het is moeilijk om lange tijd in de zandbak te spelen zonder dat het kind kans loopt om te verbranden door de zon. Deze zandbak met dak van Ladanas is te krijgen in verschillende kleuren en is gemaakt van grenenhout. 

3. Stokpaard

Playwood stokpaardje

Vooral voor kinderen die graag de hun fantasie op de vrije loop laten is een stokpaard precies het juiste speelgoed om te geven. Dit zwarte stokpaardje van Playwood is gemaakt van pluche en bevestigd op een houten steel met wieltjes. Als het kind op de oren drukt zal het paard hinniken, urenlang speelplezier gegarandeerd!

4. Kindertablet

Deplay kindertablet blauw

Zelfs op jonge leeftijd kun je een tablet gebruiken om nieuwe dingen te leren en er plezier mee te hebben. Inmiddels zijn er veel tabletten die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld en alleen geschikt zijn voor hen. Deze kindertablet van Deplay heeft een touchscreen en komt met een pen en beschermhoes. Het is een goed product om de kleine man wegwijs te laten maken met een tablet en het heeft bovendien uitstekende recensies van andere kopers!

5. Speelgoedkassa

Fisher-Price speelgoedkassa

Fisher-Price is een fabrikant die voornamelijk speelgoed produceert voor kinderen waarmee ze plezier kunnen hebben en ook iets kunnen doen aan hun fijne motoriek. Deze speelgoedkassa is ook wederom weer een regelrechte hit! Door aan het hendeltje te trekken gaat de kassalade open en rinkelt de bel, zo kan het kind al spelend kennis maken met geld.

6. Steiff knuffel

Steiff knuffelbeer Fynn

Het merk Steiff is een fabrikant die zich voornamelijk specialiseert in knuffels en deze produceren ze al meer dan 100 jaar! Er bestaat een zeer groot assortiment van verschillende knuffels die je van dit merk kunt kopen. Dit exemplaar heet “Fynn” en is een knuffelbeer van maar liefts 40 cm hoog (is ook in kleinere maten te krijgen).

7. Ravensburger puzzel

Ravensburger Nijntje My First Puzzels kinderpuzzel

Kinderpuzzels van Ravensburger zijn verkrijgbaar vanaf zeer jonge leeftijd en zijn zeker een product dat wij kunnen aanbevelen om als cadeau te kopen. Met deze “My First Puzzles” kan het kind samen met Nijntje heerlijk puzzelen, het bestaat uit 4 afzonderlijke puzzels van verschillende groottes.

8. Schommel

Smoby Sweet Swing schommel

Schommelen is natuurlijk een erg leuke activiteit voor kleine jongens van deze leeftijd, maar vaak zijn reguliere schommels nog te groot voor ze. Daarom kun je tegenwoordig ook speciale kinderschommels kopen. Dit exemplaar van Smoby is heeft een veiligheidszitje zodat het kind er niet uit kan vliegen.

9. Houten treinbaan

Brio Railway houten treinbaan 33773

Een houten treinbaan is een geweldig product om al op jonge leeftijd aan een kind te geven! Ze ontwikkelen zo hun cognitieve vaardigheden en ook wordt hun motoriek getraind. De treinbanen (en treinsets) van Brio zijn een uitstekende keus om aan te schaffen. Het zijn op zichzelf staande treinsets, maar ze kunnen ook onderling gecombineerd worden om ze de verzameling uit te breiden.

10. LEGO Duplo

LEGO DUPLO Getallentrein - 10847

Een zeer bekend speelgoed waar elke jongen van 2 jaar graag mee zal spelen is natuurlijk LEGO Duplo. Deze getallentrein laat kinderen op een speelse manier kennismaken met getallen en het tellen hiervan. De kleine doerak zal in zijn nopjes zijn en urenlang leuk spelen en bovendien ook nog eens leren tellen!

11. Loopfiets

Billy Pepino loopfiets

Een loopfiets is precies wat je nodig hebt om kinderen op jonge leeftijd al sportief te laten bewegen. Met een loopfiets kun je een kind ook al een beetje laten wennen aan een echte fiets als ze die over een tijdje krijgen. Deze loopfiets van Billy is stevig en ziet er stoer uit, het kind kan al spelenderwijs zijn evenwicht leren te controleren. Deze loopfiets is in meerdere kleuren te krijgen en is lekker scherp geprijsd!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 2 jaar?

Jongens van 2 jaar oud zijn nu peuter en maken een razendsnelle ontwikkeling mee en zijn in staat om sommige dingen al zelfstandig te doen. Hieronder staan wat kenmerken waaraan je een 2-jarige jongen kunt herkennen.

 • Loopt vooruit en achteruit
 • Krijgt eigen geweten
 • Zegt al zinnetjes
 • Ontwikkelt eigen karakter

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 2 jaar?

Het cadeau geven van speelgoed aan een 2-jarige jongen wat hem helpt om zijn vaardigheden en persoonlijkheid te ontwikkelen is perfect! Populair speelgoed waar 2-jarige peuterjongetjes graag mee spelen zijn ballen, stapelbekers en speelgoedauto's. Dit speelgoed is meestal eenvoudig en aantrekkelijk, daarom is het zo populair bij deze leeftijdsgroep.

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 2-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 2 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 1-jarige jongens of met cadeautips voor 3-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 2 jaar bekijken!