De 11 BESTE cadeaus voor 16-jarige jongens

door

Hier vind je de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 16 jaar oud. Deze cadeautips helpen je om perfecte en originele cadeaus voor de verjaardag van je 16-jarige zoon of kleinkind uit te zoeken!

Er zijn heel veel redenen om een cadeau aan een jongen van 16 jaar te geven en er zijn op deze leeftijd heel wat meer dingen mogelijk!

Een van de dingen waar hij ongetwijfeld naar heeft uitgekeken is dat hij eindelijk brommer mag gaan rijden! Maar eerst nog even een certificaat halen en dat mag beloond worden met een cadeau.

Halverwege zijn 16e levensjaar mag hij al beginnen met autorijlessen. Zelfs dat is een mijlpaal die best beloond mag worden.

Hij kan nu ook zijn eigen geld gaan verdienen door te werken of door zijn eigen bedrijf op te zetten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij geen cadeaus of speelgoed meer hoeft te krijgen nu hij zelf in staat is om iets te kopen.

Sommige jongens zijn vroege leerlingen en zullen al eindexamen gaan doen. Bedenk alvast maar wat je hem cadeau gaat geven als hij slaagt!

Je zult met al die mijlpalen misschien niet meer precies weten wat je hem nu cadeau kunt geven en daarom hebben we een lijst met leuke cadeau-ideeën voor je op een rij gezet zodat je voor elke prestatie iets kunt geven.

De beste cadeaus voor 16-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 16-jarige jongens.

1. 75 inch TV

Een nieuwe televisie is altijd een goed cadeau om te geven aan een jongen van 16 jaar, zeker als het om een TV van 75 inch gaat!

Tieners van deze leeftijd zitten vaak lang op hun kamer om bijvoorbeeld te gamen op hun PlayStation of Xbox, een goed beeldscherm kan ze dan helpen om geen zere ogen te krijgen.

Of misschien kijken ze vaak graag en lang naar tv-series of films op Netflix, dan is een goede TV ook vereist.

Natuurlijk hoeft het niet per se een 75-inch TV te zijn, de prijs van deze exemplaren is op zijn zachtst gezegd stevig te noemen, maar ze hebben vaak wel de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Zeker bij merken als Samsung, HiSense, Phillips of LG krijg je echt waar voor je geld!

2. BMX-fiets

Een BMX-fiets is een erg geschikt geschenk als de jongen graag buiten is en fietst, ze zijn geschikt voor meerdere ondergronden en kunnen in tegenstelling tot normale fietsen ook off-road rijden.

Een BMX-fiets is ook zeer geschikt om mee te stunten in een skatepark, er kunnen stoere trucs en tricks mee worden gedaan.

BMX-fietsen onderscheiden zich onderling vooral door de verschillende bandenmaten en zadelmaten, voor een 16-jarige jongen is een bandenmaat van 24-26 inch geschikt.

Het is aan te raden om de jongen bij deze extreme bezigheid beschermende kleding te laten dragen voor de veiligheid!

3. Frame zwembad

Een frame zwembad is precies wat een jongen nodig heeft op een warme zomerdag om te genieten van een kleine verfrissing in de eigen achtertuin.

Het voordeel van een zwembad thuis is dat er geen dure toegangskaartjes voor het zwembad gekocht hoeven worden en dat er gezwommen kan worden wanneer men maar wel!

Het is wel noodzakelijk om een zwembad te kopen dat bestand is tegen het Nederlandse zomerweer, het kan soms nog wel eens stormen in deze periode, hier moet het wel tegen kunnen.

Frame zwembaden komen in allerlei vormen en maten, meet dus van tevoren wel even de achtertuin op als je niet zeker weet of het wel gaat passen.

Qua prijs is er ook wel verschil, de wat duurdere exemplaren zijn vaak gemaakt van beter materiaal en gaan langer mee dan de goedkopere frame zwembaden.

4. Fietshelm

Een fietshelm kan soms goed van pas komen, vooral als de jongen graag fietst op een racefiets of BMX-fiets, of als hij skateboardt of aan een andere extreme sport doet.

Het dragen van een helm is in Nederland niet verplicht maar bij harde vallen en crashes redden helmen vaak levens, dus het is zeker bij bovengenoemde activiteiten slim om dit wel te doen.

De helmen zelf zijn te krijgen in verschillende kleuren, stijlen en maten. Welke er nodig is voor de jongen hangt af van zijn smaak, grootte van zijn hoofd en voor welke activiteit de helm gebruikt gaat worden.

Welke helm je ook kiest als cadeau, ze zijn allemaal goed te betalen en voldoen aan alle wettelijke eisen!

5. 3D-puzzel

Voor jongens die van puzzelen houden is een 3D-puzzel echt een heel leuk cadeau om te krijgen. Deze puzzels moeten zoals als de naam al doet vermoeden in 3D in elkaar gezet worden, wat weer een extra dimensie aan het puzzelen zelf toevoegd.

Er zijn tegenwoordig meerdere fabrikanten die 3D-puzzels maken, zo heb je een ruime keuze en zit er voor iedere jongen wel een leuke puzzel tussen!

Zelfs op deze leeftijd is het puzzelen zelf nog leerzaam en nuttig, het bevorderd de concentratie en houdt zijn motoriek scherp.

Een 3D-puzzel kan alleen gemaakt worden, maar ook zeker met vrienden of familie!

6. Elektrische step

Elektrische steps zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en prijsklasses, ze zijn een geweldig vervoersmiddel.

Het is wel handig om te vermelden dat elektrische steps in Nederland niet op de weg mogen, hier staat bij overtreding een boete op!

Het dragen van een helm is niet verplicht op een elektrische step, maar zeker voor de veiligheid wel aan te raden, een ongeluk zit in een klein hoekje!

Het is wel van belang om een kwalitatief goede step te kopen, sommige goedkopere versies staan er namelijk om bekend om zomaar spontaan in brand te vliegen, dit is levensgevaarlijk!

7. Garmin smartwatch

Smartwatches zijn nu erg in de mode en vooral de Garmin smartwatch horloges zijn een perfect cadeau voor jongens op deze leeftijd.

Een Garmin smartwatch werkt samen met de meeste smartphones en biedt veel verschillende functies zoals waaronder het meten van sportactiviteiten, ze zijn vaak ook goed bestand tegen water top op een diepte van 10 meter.

De designs van de verschillende smartwatches zien er stuk voor stuk erg mooi uit, voor elke jongen is wel een goede smartwatch van Garmin te vinden!

8. Trefl puzzel

Voor een jongen die van puzzelen houdt is een exemplaar van Trefl een goede keuze om als geschenk voor zijn verjaardag te geven.

Trefl maakt ontzettend veel verschillende puzzles voor elke leeftijdsgroep en voor zowel beginners als gevorderden, sommige puzzels bevatten wel 5000 stukjes of meer!

Puzzelen is zelfs op 16-jarige leeftijd nog een leuke en leerzame bezigheid, het vergt soms uiterste concentratie en inzicht om de puzzels goed in elkaar te leggen.

De jongen kan de puzzels alleen leggen, maar natuurlijk ook samen met vrienden of familie!

9. 999 Games bordspel

De spellen van de Nederlandse fabrikant 999 Games zijn perfecte bordspellen waarmee een jongen een geweldige spelletjesavond kan organiseren voor zijn vrienden of familie.

999 Games spellen staan bekend om het bevorderen van concentratie en logisch denken van kinderen, daarom is dit niet alleen een leuk cadeau, maar ook erg leerzaam!

999 Games heeft een erg groot assortiment en ze maken spellen voor elke leeftijdscategorie.

10. Waterglijmat

Een waterglijmat kan voor de warme dagen in de lente en zomer een erg leuke bezigheid zijn, zelfs voor een 16-jarige tiener en zijn vrienden!

Waterglijmatten voor in de tuin zijn er in allerlei vormen, uitvoeringen en maten. Afhankelijk van de grootte van de tuin of het veld moet je hier dus wel op letten als je er een koopt.

De waterglijmatten zijn erg simpel te installeren en verder heb je alleen water en misschien wat zeep nodig om urenlang plezier te hebben.

Een redelijk goedkoop cadeau dat een kind gegarandeerd veel plezier oplevert!

11. LEGO Architecture

De LEGO Architecture sets zijn op allemaal beroemde en bestaande gebouwen gebaseerd en erg gedetailleerd.

Deze sets zijn in tegenstelling tot andere sets van LEGO niet erg eenvoudig in elkaar te zetten en het vereist toch wel enige discipline een doorzettingsvermogen om ze volledig af te bouwen.

Als hij al van jongs af aan een fan van LEGO is zal het zeker geen probleem zijn om deze sets leuk te vinden, voor jongens die niet veel geduld hebben is het misschien niet handig om als cadeau te geven.

Wel zijn de LEGO Architecture sets zoals de meeste sets van LEGO met elke andere serie te combineren.

De sets zijn betaalbaar, maar soms toch ook wel aan de dure kant, maar dit is bij alle LEGO sets het geval.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 16 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 16-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 16 jaar.

The Next Beat by Tiësto

Exploding Kittens - Throw Throw Burrito

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 16-jarige jongens

Na al deze lijst met cadeau-ideeën te hebben gelezen heb je ongetwijfeld leuke ideeën op kunnen doen om cadeau te geven.

Een aantal artikelen kun je eenvoudig via internet bestellen, terwijl andere cadeaus beter afgehaald kunnen worden in een winkel.

Er zijn verschillende cadeaus te vinden voor elk moment: voor zijn verjaardag, het behalen van zijn examen, het behalen van zijn brommercertificaat of gewoon omdat je iets leuks wilt geven.

Dat alles kan bestaan uit iets voor zijn school, of voor zijn persoonlijke verschijning zoals kleding of een lekker mannengeurtje. Ze houden ook nog steeds van gezellig doen met hun vrienden en daar past een gezelschapsspel bij.

Jongens in deze leeftijdscategorie houden ook erg van het spelen van games en om daar iets voor te geven zou je kunnen denken aan accessoires die het gamen makkelijker en veiliger maken.

Het zijn allemaal uiteenlopende ideeën maar zo heb je wel het juiste cadeau te pakken!

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 16 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 15-jarige jongens of met cadeaus voor jongens van 17 jaar om nog meer inspiratie op te doen!