De 11 BESTE cadeaus voor 15-jarige jongens

door

Dit artikel bestaat uit een selectie van de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 15 jaar oud. Gebruik deze cadeautips om originele verjaardagscadeaus te geven aan je 15-jarige zoon of kleinkind!

Vind je het een uitdaging om een cadeau voor een jongen van 15 jaar te vinden, dan zal je blij zijn met de uiteenlopende cadeau-ideeën die we voor je op een rij hebben gezet.

Jongens van deze leeftijd zijn nog lekker aan het puberen en begeven zich graag in spannende en tegelijkertijd risicovolle situaties. Ze willen natuurlijk graag stoer overkomen en daar kun je het perfecte cadeau voor vinden. Iets waar ze stoer mee kunnen doen en trucs mee uit kunnen proberen.

Op school wordt er ook veel van ze verwacht want ze zullen hun beroepskeuze ook al moeten maken.

Ze kunnen met al deze stress dus best wat aandacht gebruiken. Het geven van aandacht verschilt van de een op de ander. Maar als ouder weet je uiteraard wat voor speelgoed in zo een situatie bij hem past.

Neem de lijst door en basseer daarop je keus om het perfecte cadeau aan hem te kunnen geven.

De beste cadeaus voor 15-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 15-jarige jongens.

1. Educa Borràs puzzel

Educa Borràs puzzels zijn perfect voor jongens van 15 jaar oud omdat ze vaak uit een hoop stukjes bestaan, de puzzels hebben namelijk meestal vaak uit duizenden stukjes!

Hierdoor zijn de puzzels van deze fabrikant zeker niet geschikt voor beginners maar heeft de jongen er wel lang plezier van!

De puzzels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en gaan niet snel kapot als er goed mee omgegaan wordt.

Dit is zeker niet een goed cadeau voor elke jongen, maar als het kind erg van puzzelen houdt, is een puzzel van Educa Borràs zeker het overwegen waard om als cadeau te geven!

2. Voetbaldoel

Veel jongens van deze leeftijd zitten op voetbal, daarom is een voetbaldoel misschien wel een leuk cadeau voor hem, zodat hij alleen of samen met zijn vrienden kan oefenen!

Het is uiteraard wel vereist dat je een redelijk grote tuin hebt zodat de doelen goed kunnen worden neergezet om een goed potje voetbal te spelen.

Voetbaldoelen zijn te koop in allerlei soorten maten, het is wel belangrijk dat je een goede maat kiest. Als het doel te groot is past hij misschien niet in de tuin, is het te klein dan kan het misschien erg moeilijk worden om überhaupt een doelpunt te scoren (maar dit kan ook een goede trainingsoefening zijn natuurlijk).

Qua prijs zijn de doelen goed te betalen, die iets duurdere exemplaren zijn meestal wel wat steviger en gemaakt van betere materialen, deze gaan dus langer mee!

3. Dartbord

Darten is zeker de laatste jaren een immens populaire sport geworden, wie van de jeugd kent Michael van Gerwen (MVG) of Raymond van Barneveld (Barney) nu niet!?

Het wordt vaak ten onrechte als een kroegsport gezien. Vroeger waren het vaak inderdaad alleen mannen met overgewicht en een alcoholprobleem die aan deze sport deden, maar die tijd is al lang voorbij!

Darten hoeft zeker niet alleen op hoog niveau leuk te zijn, het kan ook een superactiviteit zijn om alleen te spelen, maar het is ook uitermate geschikt om met meerdere personen te spelen.

Er zit vaak wel een behoorlijk verschil in kwaliteit tussen de dartborden van de verschillende merken. Als je niet zeker weet of de jongen het een leuk spelletje vindt, kun je misschien eerst beter een goedkoper exemplaar kopen.

 

4. Rugzak

Een goede rugzak komt altijd van pas en is daarom misschien een goede optie als cadeau voor de jongen.

Er zijn heel veel verschillende soorten rugzakken te koop, misschien is het handig om te anticiperen op wat zijn volgende stap in het leven zal zijn qua school, sport of werk, en hier een goede rugzak bij te kiezen.

De rugzakken zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, maten en prijsklasses. Sommige rugzakken hebben tegenwoordig speciale anti-diefstal preventie en/of zijn (volledig) waterafstotend!

Wees er ook zeker van dat je een rugzak met een neutrale kleur koopt, jongens van deze leeftijd zijn vaak bezig met wat andere mensen van ze vinden, een knalgele rugzak helpt daar vaak niet echt bij!

5. Wereldbol

Voor jongens die graag (willen) reizen en/of van aardrijkskunde houden is een wereldbol een leuk geschenk om te geven!

Er zijn wereldbollen te koop de speciaal voor kinderen zijn gemaakt, deze heb vaak extra accessoires zoals verlichting of zijn interactief. Maar als de jongen al wat ouder is voor zijn leeftijd kan je ook gewoon een wereldbol voor volwassenen kopen.

In beide gevallen zijn de wereldbollen goed te betalen en van goede kwaliteit, een wereldbol kan wel een leven lang meegaan!

6. Luchtbed

Luchtbedden bieden een comfortabele lighouding en kunnen vaak zowel op het water als op het land worden gebruikt.

Er bestaan veel verschillende soorten en vormen luchtbedden die gemaakt zijn van verschillende materialen, voor de betere exemplaren betaal je vaak wel meer.

Zoals eerder gezegd, zijn er luchtbedden die je kunt gebruiken op het water en land, maar ze zijn er ook te koop die alleen op het land of alleen op het water zijn te gebruiken, het is wel belangrijk hier op te letten bij het aanschaffen!

Het verschil zit hem dan vaak in het materiaal waaruit het luchtbed bestaat, degene die alleen op het water gebruikt kunnen worden zijn vaak niet zo stevig en goedkoper.

7. Waveboard

Een waveboard is vergelijkbaar met een skateboard, maar is iets anders in de manier waarop het voortbewogen moet worden.

Een waveboard heeft slechts twee wielen en de jongen moet het met zijn voeten met een “linkse en rechtse” beweging vooruit zijn te krijgen.

Waveboards zijn in principe niet geschikt om trucs op te doen, ze kunnen eigenlijk alleen maar rondrijden maar dit betekent niet dat het geen leuke activiteit is.

Het kan wel even duren voordat het kind het onder de knie heeft, het is daarom handig om hem vooral de eerste paar keer toch wel beschermende kleding zoals een helm en knie- en elleboogbeschermers te laten dragen!

8. Opzetzwembad

Vooral in de zomer verlangen velen naar een zwembad in hun eigen tuin, dit komt mooi uit want tegenwoordig heb je voor een bescheiden prijs al een eigen zwembad!

Het is wel zaak om aandacht te besteden aan het uitkiezen van een goed zwembad. In Nederland kan het ook zomers nog wel eens stormen, daarom is het slim om een exemplaar te kopen dat hier wel goed tegen bestand is.

Opzetzwembaden van goede kwaliteit zijn vaak ook nog goed betaalbaar, ook zijn ze relatief gemakkelijk op te zetten en te vullen met water.

Wel moet het water uiteraard eens in de zoveel tijd worden vernieuwd om het allemaal goed hygiënisch en schoon te houden!

9. Skateboard

Een skateboard is een geweldig product waarmee jongens van deze leeftijd echt stoom kunnen afblazen en plezier kunnen hebben.

Er zijn skateboards te koop in allerlei kleuren en maten, voor deze leeftijd raden we een board van 7.75 – 8 inch aan. Deze behoren tot de meest voorkomende skateboards en zijn erg geschikt voor beginners.

Het skateboarden zelf kan enige oefening vereisen om goed te leren, daarom moet er aan het begin zeker een helm en, indien nodig, knie- en elleboogbeschermers worden gedragen voor de veiligheid!

Dus als het kind graag buiten is en sportief bezig wil zijn, is een skateboard misschien wel een leuk cadeau om te geven!

10. Wizards of the Coast spel

De Wizards of the Coast-spellen zijn een geweldig cadeau, vooral voor jongens die van rollenspellen houden!

Deze spellen kunnen onder andere helpen bij het ontwikkelen van de concentratie- en denkvaardigheden van het kind.

De spellen zelf zijn erg complex, daarom heb je een beetje geduld nodig om de volledige spelregels te begrijpen. Het is echter de moeite waard, omdat deze spellen echt veel plezier opleveren.

De spellen zelf duren vaak uren en zijn daarom dus uitermate geschikt om te spelen op een spelletjesavond samen met zijn vrienden of familie!

11. LEGO Creator Expert

De LEGO Creator Expert sets zijn een geweldig product voor 15-jarige jongens waarmee ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Er zijn van deze serie LEGO heel veel verschillende soorten sets te verkrijgen voor verschillende leeftijdsgroepen, de sets zijn gebaseerd op objecten en personen uit de echte wereld en erg leuk om na te bouwen.

Het bouwen met LEGO is zelfs op deze leeftijd nog goed voor zijn motoriek en helpt verschillende vaardigheden verder te ontwikkelen.

Zoals altijd kunnen de LEGO Creator Expert sets ook met andere sets van LEGO worden gecombineerd.

De prijs van LEGO kan soms wel duur zijn, dat is bij deze serie niet anders, let daar wel op!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 15 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 15-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 15 jaar.

The Next Beat by Tiësto

Exploding Kittens - Throw Throw Burrito

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 15-jarige jongens

Je hebt vast uit de beschreven cadeau-ideeën iets kunnen vinden wat je zou kunnen geven.

Voor jongens die wat rustiger van aard zijn, staan er leerzame cadeaus tussen waarbij ze zichzelf kunnen vermaken door iets in elkaar te bouwen of naar muziek kunnen luisteren.

Om actievere jongens bezig te houden zijn er uitdagende cadeaus te vinden waarbij ze met hun vrienden op straat stoer kunnen doen op bijvoorbeeld een skateboard.

Gezelschapsspellen vinden de meeste jongens wel leuk, daarbij kon je kiezen voor een spel, een elektronisch dartbord of een multi speltafel zodat ze met hun vrienden gezellig bezig kunnen zijn.

De ideeën zijn uiteenlopend want geen enkele puber in deze leeftijd is hetzelfde maar een goed cadeau is altijd te vinden.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 15 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 14-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 16-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!