De 11 BESTE cadeaus voor 15-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 15 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 15-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 15 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 15e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste geschenken voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 15 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 15-jarige jongens.

 1. Jan van Haasteren legpuzzel
 2. Voetbaldoel
 3. Dartbord
 4. Rugzak
 5. Gaming stoel
 6. LEGO Star Wars
 7. Apple AirPods
 8. Klask bordspel
 9. Gaming muismat
 10. Draagbare speaker
 11. LEGO Creator Expert
Jan van Haasteren De Muziekwinkel legpuzzel

De legpuzzels van striptekenaar Jan van Haasteren zijn wereldberoemd! Hij heeft meer dan 700 legpuzzels ontworpen en ze worden op dit moment door speelgoedfabrikant Jumbo uitgegeven. Deze specifieke legpuzzel heet “De Muziekwinkel” en bestaat uit 5000 puzzelstukjes en is erg leuk om te leggen!

2. Voetbaldoel

EXIT stalen voetbaldoel

Als hij van voetballen houdt en er genoeg ruimte rond het huis is, kan een voetbaldoel een goed geschenk zijn voor hem! Dit stalen voetbaldoel van Exit wordt geleverd met verankeringsset en is 220 x 220 x 170 cm groot. Het is uitstekend geschikt om alleen of met vrienden een potje voetbal te spelen!

3. Dartbord

Winmau Blade 6 dartbord

Darten is zeker de laatste jaren een immens populaire sport geworden, wie van de jeugd kent Michael van Gerwen (MVG) of Raymond van Barneveld (Barney) nu niet!? Dit professionele Blade 6 dartbord van Winmau wordt geleverd met twee setjes dartpijlen zodat er direct tegen elkaar gedart kan worden!

4. Rugzak

TravelMore Rugzak

Een goede rugzak komt altijd van pas en is daarom een goede optie als cadeau voor de jongen. Deze rugzak van TravelMore heeft ruimte voor een 15,6 inch laptop en is te krijgen in verschillende kleuren en met 25, 28 of 36 liter inhoud. De gewatteerde schouderbanden zorgen voor goede comfort en zijn makkelijk te verstellen.

5. Gaming stoel

X-Rocker G-Force Sport 2.1 gaming stoel oranje

Gamers weten dat een goede houding tijdens het spelen erg belangrijk is om optimaal te presteren. Deze G-Force Sport 2.1 gaming stoel van X-Rocker is een exemplaar dat prima comfort biedt en voorzien is van 2 speakers in de hoofdsteun. Ook heeft het een handig bedieningspaneel aan de zijkant zodat het geluid gemakkelijk geregeld kan worden!

6. LEGO Star Wars

LEGO Star Wars Boba Fett Helm - 75277

Voor alle Star Wars en LEGO fans zijn er al een tijd LEGO Star Wars sets te koop. Deze specifieke LEGO Star Wars 75277 is de helm van Boba Fett en bestaat uit 625 onderdelen. De set wordt geleverd inclusief een naamplaatje en een voetstuk/standaard waarop het tentoongesteld kan worden. Deze set is namelijk niet gemaakt om mee te spelen, maar het is puur een verzamelobject. LEGO geeft deze set een leeftijdsgrens mee van 18+, maar 15-jarige jongens zouden dit ook moeten kunnen!

7. Apple AirPods

Apple AirPods 2

Apple maakt al jaren toonaangevende elektronische apparaten en daar zijn deze Apple AirPods 2 een goed voorbeeld van. Het zijn draadloze oordopjes met microfoon die razendsnel met alle Apple-apparten verbonden kunnen worden. De earbuds worden geleverd met een oplaadcase en laden vanzelf op als ze hierin geplaatst zijn. Ze gaan zonder op te laden ongeveer 20 á 25 uur lang mee.

8. Klask bordspel

Klask magnetisch bordspel

Klask is een magnetisch bordspel dat zijn oorsprong heeft in Denemarken. Door de combinatie van actie, behendigheid en tactiek is het niet alleen leuk om te spelen maar is er ook tactisch inzicht en denkvermogen voor nodig! Het spel wordt gespeeld door twee spelers die tegenover elkaar zitten en ze moeten met behulp van een magnetisch stokje het balletje in het gat van de tegenstander zien te krijgen.

9. Gaming muismat

SteelSeries QcK Heavy gaming muismat

We weten dat een gaming muis erg belangrijk is tijdens het gamen op een PC, maar een goede gaming muismat is minstens net zo belangrijk! Deze SteelSeries gaming muismat is met zijn 45 x 40 cm vrij groot en is de ideale ondergrond tijdens een gamesessie. Deze muismat zorgt voor minimale frictie en beschikt over een antisliplaag aan de onderzijde. Als deze maat iets te groot is, is de muismat ook te koop in 32 x 27 cm of 25 x 21 cm.

10. Draagbare speaker

JBL Flip 5 bluetooth speaker

Deze draagbare bluetooth speaker van JBL is een van bestverkochte speakers van dit moment! De JBL Flip 5 speaker is waterbestendig en kan 12 uur spelen zonder op te laden. Deze speaker is erg compact en kan dus gemakkelijk overal mee naar toe genomen worden om muziek te luisteren. De speaker is verkrijgbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren!

11. LEGO Creator Expert

LEGO Creator Expert Ford Mustang - 10265

De LEGO Creator Expert sets zijn speciaal gemaakt voor de die-hard LEGO-fans. Deze specifieke LEGO Creator Expert 10265 is gebaseerd op een dokerblauw Ford Mustang met witte strippen. Dit is een van de iconische muscle cars uit het Amerika van de jaren 60 van de vorige eeuw. De set bestaat uit 1471 onderdelen en is 10 cm hoog, 34 cm lang en 14 cm breed.

Wat is een goed cadeau om te schenken aan een jongen van 15 jaar?

Omdat de interesses erg verschillend kunnen zijn op deze leeftijd, zijn er geen specifieke cadeaus voor 15-jarige jongens die perfect zijn om te schenken. Maar de meeste tienerjongens van deze leeftijd zullen het waarderen als ze geschenken krijgen zoals bijvoorbeeld een videogame (console), drone, smartwatch of draadloze oordopjes. Als je echt geen idee hebt wat je hem moet geven, geef dan een cadeaubon of geld!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 15-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 15 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 14-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 16-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met geschenken voor meisjes van 15 jaar bekijken!