De 11 BESTE cadeaus voor 14-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 14 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 14-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 14 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 14e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste geschenkideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 14 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 14-jarige jongens.

 1. Lasergame
 2. Nintendo Switch console
 3. LEGO Star Wars
 4. Elektrische gitaar
 5. Hoodie
 6. Skateboard
 7. De Kwakzalvers van Kakelenburg bordspel
 8. RC-voertuig
 9. Drone
 10. Draadloos toetsenbord
 11. LEGO Architecture
Light Battle lasergame set

Met deze lasergame set kan de jongen samen met zijn vrienden de strijd aangaan in of rond het huis! Deze laserguns van Light Battle zijn eenvoudig te gebruiken en de bedoeling is dat verschillende teams (of spelers) het tegen elkaar opnemen en alle 9 levens van een speler probeert te veroveren. De maximale schietafstand van deze laserguns is 50 meter.

2. Nintendo Switch console

Nintendo Switch Console

Momenteel is de Nintendo Switch de bestverkochte console ter wereld en dat is niet zonder reden! Met deze console kun iemand eigenlijk overal en altijd gamen, zo kan het gewoon thuis op de tv worden aangesloten maar het is ook mee te nemen en te bespelen in de hand-held modus! Dit geschenk is zeker niet goedkoop maar hij zal er wel erg blij mee zijn!

3. LEGO Star Wars

LEGO Star Wars Stormtrooper Helm - 75276

LEGO maakt allang niet meer alleen speelgoed voor kleine kinderen, deze LEGO Star Wars 75276 set is daar een mooi voorbeeld van. De set bevat een supergedetailleerde “Stormtrooper Helm” een is in eigenlijk gewoon een verzamelobject, het wordt zelfs geleverd met een bouwplaat en naamplaatje om het tentoon te stellen. LEGO zelf heeft het in de 18+ leeftijdscategorie gezet, maar als het kind ervaring met LEGO heeft is het ook voor een 14-jarige goed in elkaar te zetten.

4. Elektrische gitaar

Johnny Brook elektrische gitaar

Muziek maken is voor tieners van deze leeftijd een leuke afleiding en een elektrische gitaar is dan misschien wel een leuk geschenk voor hem. Deze gitaarset van Johnny Brook bestaat uit een elektrische gitaar met een 22 fret maple neck, machine heads van chrome en een handige tas. Ook komt deze gitaarset met een 20 watt versterker. Dit alles maakt het de perfecte set voor een beginner!

5. Hoodie

Blue Black Amsterdam hoodie

Deze exclusieve witte hoodie wordt gemaakt door Blue Black Amsterdam en zit super-comfortabel omdat het gemaakt is van een extra zachte, dikke stof! Het leuke van deze hoodie is dat het is ontworpen door een bedrijf dat ook een gezin is. Mark en Miranda zijn de ouders van Milan en Mathijs, samen ontwerpen ze de gehele collectie van Blue Black Amsterdam!

6. Skateboard

Skateboard Tony Hawk 180

Sporten en bewegen is een gezonde bezigheid voor iedereen, en skaten op een skateboard is daar een prima activiteit voor. Met dit skateboard van Tony Hawk uit de 180-collectie weet je zeker dat het kind op een kwalitatief goed skateboard staat, het is namelijk een product van de grote skateboard-legende zelf! Het is een goed skateboard voor beginners en is ook nog eens prima te betalen!

7. De Kwakzalvers van Kakelenburg bordspel

999 Games - De Kwakzalvers van Kakelenburg Megabox bordspel

Deze megabox uitvoering van het bordspel “De Kwakzalvers van Kakelenburg” wordt uitgegeven door 999 Games en bevat het basisspel en de twee uitbreidingen “Kruidenheksen” en “Alchemisten”. Dit strategische bordspel is te spelen in 4 moeilijkheidsniveaus en met 2-4 spelers. Het is de bedoeling dat spelers aan het begin van het spel een patiënt uitkiezen om te behandelen, hiervoor zijn speciale ingrediënten nodig die bij elkaar verzameld moeten worden. Om het spel goed te snappen kan het slim zijn om van te voren even wat YouTube-filmpjes te bekijken!

8. RC-voertuig

Traxxas Slash RC-voertuig

Om maar meteen terzake te komen, dit RC-voertuig van Traxxas met een schaal van 1:10 heeft een stevige prijs en is dus niet voor ieder budget weggelegd! Maar deze hoge prijs heeft een reden want deze op afstandsbestuurbare auto is echt geweldig! Dit voertuig kan op bijna elk terrein goed rijden en heeft een uitstekende wegligging. De elektronica is goed waterdicht weggestopt en het kan een topsnelheid van 48km per uur halen!

9. Drone

Syma X8HW

Als het kind nog nooit met een drone heeft gevlogen is het misschien slim om een goedkoper exemplaar te kopen, deze zijn kwalitatief iets minder maar prima om mee te starten. Deze X8HW drone van Syma is een prima instapmodel om zo het dronevliegen te leren. Deze drone heeft een 720P HD camera, een accuduur van 10 minuten en een bereik van 100 meter.

10. Draadloos toetsenbord

Logitech MX KEYS draadloos toetsenbord

Een draadloos toetsenbord is erg handig omdat het gemakkelijk op te pakken en mee te nemen is. Een van de beste draadloze toetsenborden van dit moment is de Logitech MX KEYS mini, dit toetsenbord is compact en heeft een minimalistisch design. De accu gaat zonder verlichting 5 maanden mee en met verlichting 10 dagen.

11. LEGO Architecture

LEGO Architecture New York City - 21028

Voor echte LEGO-liefhebbers is er de speciale lijn LEGO Architecture genaamd, dit zijn sets die gebaseerd zijn op iconische skylines en gebouwen van over de hele wereld! Deze specifieke LEGO Architecture 21028 set bevat de skyline van New York City en zijn op schaal gemaakt zodat alles er goed in proportie uitziet.

Wat is een goed cadeau om te schenken aan een jongen van 14 jaar?

Goede cadeaus om te schenken aan een 14-jarige jongen zijn sterk afhankelijk van zijn interesses. Echter er zijn wel wat cadeau-ideeën die door de meeste tienerjongens van deze leeftijd worden gewaardeerd. Zo kun je hem bijvoorbeeld een videogame, skateboard of computeraccessoire schenken. Als je het echt niet weet kun je hem een cadeaubon of geld schenken, dan zit je altijd goed!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 14-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 14 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 13-jarige jongens of met cadeautjes voor 15-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met geschenken voor meisjes van 14 jaar bekijken!