De 11 BESTE cadeaus voor 14-jarige jongens

door

Op deze pagina vind je de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 14 jaar oud. Deze cadeautips kun je gebruiken om een origineel verjaardagscadeau uit te zoeken voor je 14-jarige zoon of kleinkind!

Wil je een cadeau aan een jongen van 14 jaar geven of overweeg je om hem geld te geven zodat hij zelf wat uit kan zoeken wat hij leuk vindt?

Dat is een lastige afweging. Maar wat je ook doet, zorg ervoor dat hij blij is met het cadeau, geld of speelgoed wat je hem geeft.

Het kan zijn dat de puberteit al volop aan de gang is, of dat hij er wat langzamer doorheen gaat. Maar belangrijk voor hen is dat ze bij de groep horen!

Complimentjes maken en belonen werkt over het algemeen heel goed op deze leeftijd. Doen ze iets goed of hebben ze een van de vele mijlpalen bereikt in hun leven, het is altijd een goede stimulans om dat met een kleinigheidje te belonen.

Maar er zijn veel meer redenen te bedenken om een cadeau te geven, ook belangrijke redenen! De lijst die we voor je hebben samengesteld, laat cadeau-ideeën voor jongens zien voor allerlei moment, dat kan in de vorm van iets kleins of groots zijn.

De beste cadeaus voor 14-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 14-jarige jongens.

1. Mountainbike

Een mountainbike kan voor een 14-jarige jongen een geweldig leuk en sportief cadeau zijn!

Een mountainbike is in tegenstelling tot een normale fiets veel robuuster en kan veel meer hebben, ze zijn gemaakt om offroad door bijvoorbeeld het bos of duinen te rijden, maar je kan er ook gewoom op de weg mee rijden.

Uiteraard zijn er heel veel verschillende soorten, maten en kleuren mountainbikes te koop. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat je de juiste maat voor hem koopt!

Bij het fietsen met een mountainbike kan het zeker voorkomen dat een kind valt. Het is daarom zeer aan te raden om ook beschermende kleding zoals een helm, knie- en elleboogbeschermers aan te schaffen, om blessures te voorkomen!

2. Spelcomputer

Jongens van deze leeftijd spelen vaak ook graag en lang op een spelcomputer, dit is wel te begrijpen omdat het ook gewoon erg leuk is om te doen, vooral ook als al zijn vrienden ook online zijn!

Er zijn veel verschillende spelcomputers maar de populairste zijn toch wel de PlayStation, Xbox en Nintendo Switch.

Er bestaan verschillende versies van bovengenoemde spelcomputers, zorg er wel voor dat je de juiste koopt voor hem!

Het is wel handig om meteen vanaf het begin een limiet aan speeltijd mee te geven aan het kind, teveel tijd doorbrengen achter een beeldscherm kan namelijk zijn concentratie op de lange termijn ernstig verstoren!

Al met al is een spelcomputer een geweldig cadeau, maar ze zijn wel aan de prijzige kant, let hier wel op!

3. Stuntstep

Voor jongens die van actie houden is een stuntstep misschien wel een leuk cadeau, ze kunnen hiermee geweldige trucs uithalen en zijn bovendien ook nog eens sportief bezig!

Stuntsteps hebben als verschil met een normale step dat ze veel steviger zijn en veel meer kunnen hebben voordat ze kapot gaan.

Uiteraard is het spelen met een stuntstep niet zonder risico omdat ze gegarandeerd zullen vallen bij het oefenen van nieuwe trucs. Dit is zeker niet erg, maar daardoor is het voor zijn veiligheid wel noodzakelijk dat hij helm, knie-, -hand en elleboogbescherming draagt!

Een uitermate geschikt cadeau voor een jongen die erg actief en sportief is aangelegd!

4. Rubberboot

Een opblaasboot of rubberboot is een uniek cadeau waarmee een jongen in het voorjaar of in de zomer kan varen in het zwembad, sloot, kanaal of op het meer!

Er bestaan uiteraard veel verschillende soorten opblaasboten, het verschil zit hem vaak in de grootte en in de kwaliteit van het product. De meeste boten zijn geschikt voor elke leeftijd, maar zeker niet allemaal, let hier wel op!

De opblaasbare boten zijn veelal gemaakt van polyester of vinyl en zijn daardoor zeer robuust en gaan niet snel kapot.

Uiteraard is een jongen van 14 jaar oud geen klein kind meer en kan hij prima alleen of met zijn vrienden in het water peddelen. Toch is het is misschien verstandig om een klein beetje toezicht door een volwassen persoon te laten houden, gewoon voor de zekerheid!

De meeste rubberboten zijn goed betaalbaar, dat is mooi meegenomen!

5. Days of Wonder bordspel

De Days of Wonder bordspellen zijn vooral leuk voor jongens die van rollenspellen houden, en zijn zeer geschikt als cadeau!

Het kan soms wel even duren voordat alle regels van de bordspellen duidelijk zijn, maar zodra hij ze doorheeft zal het urenlang plezier op leveren.

Vaak hebben de spellen van Days of Wonder ook een educatief aspect, en leren ze spelenderwijs nieuwe vaardigheden en feiten.

De speeltijd van een spel is ongeveer 1 á 2 uur en zijn geschikt om te spelen met zijn vrienden maar zeker ook met zijn familie!

6. Hasbro speelgoed

Hasbro produceert een verscheidenheid aan verschillend speelgoed die vooral geschikt zijn voor jongen kinderen en tieners.

De fabrikant is bekend van bijvoorbeeld het immens populaire Monypoly-spel maar ook van de onder kinderen zeer gewilde Nerf Guns.

De kwaliteit van de producten die Hasbro levert is zeer hoog en daarom is dit ook een van de grootste en beste speelgoedfabrikanten ter wereld!

Het speelgoed van Hasbro is veelal gemaakt van hoogwaardig kunststof en gaat daarom ook niet snel kapot. Bovendien is het meeste speelgoed zeer betaalbaar!

7. Strategisch bordspel

Strategische bordspellen zijn voornamelijk voor jongens van deze leeftijd erg interessant en leuk.

Vaak moet een kind bij deze bordspellen goed nadenken en een strategie bedenken om het spel te winnen, dit bevordert bijvoorbeeld zijn concentratie- en denkvaardigheden.

De bordspellen zijn er in allerlei verschillende vormen, het hangt een beetje van zijn interesses af wat voor exemplaar je moet aanschaffen.

Zeker is wel dat je met een strategisch bordspel waarschijnlijk een erg leuk cadeau geeft dat in de smaak zal vallen bij de jongen!

8. RC-graafmachine

Een radiografisch bestuurbare graafmachine, ook wel RC-graafmachine genoemd, is op deze leeftijd nog steeds een perfect speelgoed voor jongens die graag bouwen en graven.

De prijzen van deze RC-graafmachines lopen vaak wel sterk uiteen, dit heeft te maken met de kwaliteit van het product. De duurdere versies zijn veelal gemaakt van hoogwaardig plastic of metaal, de goedkopere versies vaak uit materiaal met een mindere kwaliteit.

Bijna alle exemplaren zijn zowel binnen als buiten te gebruiken, maar ze kunnen niet allemaal even goed tegen water, let hier wel op!

9. Drone

Drones zijn verkrijgbaar in alle mogelijke prijsklassen en maten, hierdoor is er voor elke jongen wel een goed exemplaar te vinden!

Als het kind nog nooit met een drone heeft gevlogen is het misschien slim om een goedkoper exemplaar te kopen, deze zijn kwalitatief een stuk minder als de duurdere en gaan ook sneller kapot. Maar de jongen kan zo wel goed leren om met een drone te vliegen voordat hij met een duurdere mag vliegen.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat het vliegen met een drone zeker niet overal mag en er zijn regels aan verbonden.

De regels verschillen lokaal (en in het buitenland) vaak sterk van elkaar, zoek dit dus goed uit voordat je hem zomaar ergens met een drone laat vliegen, er staan hoge boetes op overtredingen!

10. 999 Games spel

999 Games is een bekende bordspelfabrikant uit Nederland die geweldige bordspellen en andere educatieve spellen maakt voor kinderen van alle leeftijden.

De fabrikant staat bekend om zijn geweldige bordspellen. Deze bordspellen zijn perfect voor een gezellige spelletjesavond met vrienden of familie!

Het bijkomende voordeel van de 999 Games spellen is dat ze zeer betaalbaar zijn, veel plezier voor weinig geld!

11. LEGO Speed Champions

De LEGO Speed Champions sets combineren spel- en bouwplezier in één en zijn ook nog eens geweldig educatief speelgoed, zelfs nog voor 14-jarige jongens!

Deze sets van LEGO zijn vooral voor jongens die van auto’s en motoren houden, maar ze zijn ook erg leuk voor kinderen die hier niet per se een voorkeur voor hebben.

De sets worden zoals gewend van LEGO gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan generaties lang mee!

De prijs van dit speelgoed is misschien een beetje hoog, maar dat weegt niet op tegen de kwaliteit en het speelplezier wat de een kind daarvoor terugkrijgt!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 14 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 1X-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 14 jaar.

The Next Beat by Tiësto

Exploding Kittens - Throw Throw Burrito

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 14-jarige jongens

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak wat je nu als cadeau moet kopen? Twijfel niet langer nu je de lijst hebt doorgelopen.

Een aantal van de meest populaire cadeau-ideeën van het moment staan ertussen waardoor je altijd iets geeft wat hij graag hebben wilt. Dat waren cadeaus die hij voor school kan gebruiken, of waarmee hij even lekker kan ontstressen na schooltijd.

Gezelschapsspellen die hij met het gezin of zijn vrienden kan spelen doen het ook altijd goed op deze leeftijd.

Bepaalde cadeaus in deze lijst zijn alleen handig om te geven als hij al iets van dat product heeft. Een Gaming headset heeft alleen zin als hij daadwerkelijk games speelt.

Genoeg variatie te vinden om een het juiste cadeau te geven.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 14 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 13-jarige jongens of met cadeautjes voor 15-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!