De 11 BESTE cadeaus voor 13-jarige jongens

door

De beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 13 jaar oud vind je hier in dit artikel. Deze lijst staat vol met goed en origineel speelgoed om als verjaardagscadeau te geven aan je 13-jarige zoon of kleinkind!

Een goed cadeau voor een jongen van 13 jaar kan voor ieder kind verschillend zijn.

Hij heeft nog steeds de leeftijd dat hij nog met divers speelgoed speelt, al duurt dat niet lang meer. Sommige jongens van deze leeftijd zijn al lekker aan het puberen en zullen steeds minder loslaten over hun gevoelens.

Muziek, internetten en gamen wordt een stuk belangrijker op deze leeftijd en ze volgen graag populaire programma’s op televisie of YouTube.

Boeken worden steeds minder graag gelezen maar als het een leuk boek betreft, willen ze die nog wel eens pakken. Dit is goed om te stimuleren omdat lezen nu eenmaal belangrijk is op school.

Ze ontwikkelen daarnaast ook een duidelijke eigen smaak waar ze aan vasthouden en willen graag bij een bepaalde groep horen.

We hebben je geholpen met wat leuke cadeau-ideeën in een lijst te zetten zodat de keus voor een cadeau voor jongens niet heel moeilijk is.

De beste cadeaus voor 13-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 13-jarige jongens.

1. Trefl puzzel

Een puzzel is een geweldige manier om een 13-jarige jongen bezig te houden, daarnaast leert hij vaak ook ongemerkt nog nieuwe plaatsen, dieren of andere interessante feitjes kennen!

De puzzels van Trefl zijn misschien in Nederland niet zo heel bekend, maar de kwaliteit puzzels die dit bedrijf uit Polen levert is uitmuntend!

Trefl maakt puzzels voor bijna elke leeftijd dus er is voor elke jongen wel een leuke puzzel te vinden, bovendien zijn de puzzels erg goed betaalbaar!

Een puzzel als cadeau geven lijkt misschien saai, maar niets is minder waar met een exemplaar van Trefl!

2. Britains speelgoed

Britains speelgoed zijn geweldige voertuigen waarmee kinderen hun creativiteit en fantasie tot uiting kunnen brengen.

De fabrikant uit Engeland produceert geweldige gedetailleerde modelvoertuigen van voornamelijk landbouwmachines van echte merken, deze zijn allemaal op de juiste schaal nagebouwd.

Producten van Britains zijn echt een geweldig cadeau voor een jongen als hij interesse heeft in het boerenleven en/of schaalmodellen.

Er kan zowel binnen als buiten mee worden gespeeld, maar door de hoge kwaliteit van de producten is het misschien ook een idee om ze alleen te verzamelen en tentoon te stellen!

3. Jumbo spel

Jumbo is een unieke een zeer bekende speelgoedfabrikant die het leren en spelen perfect weet te combineren. Ze produceren een grote verscheidenheid aan spellen voor elke leeftijdsgroep.

Jonge kinderen maar zeker ook tieners van deze leeftijd kunnen nog baat hebben bij het spelen met een spel van Jumbo, vaak hebben de spellen van deze fabrikant één of meerdere leerelementen wat altijd mooi is meegenomen.

Daarnaast is het spelen met een spel van Jumbo natuurlijk ook gewoon een leuke bezigheid met vrienden of familie!

4. LEGO Dimensions

LEGO Dimensions zijn geweldige sets waarmee jongens van deze leeftijd een hoop plezier aan kunnen beleven.

Dit speelgoed van LEGO is gebaseerd op de gelijknamige video game en heeft zelfs een eigen mobiele app waarmee het kind interactief kan spelen.

Bij deze kleine sets van LEGO is het bouwen in principe bijzaak, ze zijn redelijk simpel in elkaar te zetten. Het hele interactieve aspect is de hoofdzaak van deze sets en zorgt voor heel veel speelplezier!

Er bestaan heel veel verschillende soorten LEGO Dimensions sets, dus voor elke jongen is wel een leuk exemplaar te vinden!

5. Days of Wonder bordspel

Days of Wonder is een geweldige speelgoedfabrikant die voornamelijk bordspellen maakt voor kinderen van 8 jaar en ouder.

De bordspellen vragen vooral om strategisch inzicht, ze stimuleren kinderen om deze eigenschap aan te spreken en vooral ook to ontwikkelen.

De spellen van Days of Wonder duren vaak erg lang, houdt hier dus wel rekening mee. Ze leveren wel gegarandeerd speelplezier voor het hele gezin!

Qua prijs hoef je het ook niet te laten, want de bordspellen zijn erg goed betaalbaar om te geven als cadeau!

6. 999 Games bordspel

De Nederlandse bordspellenfabrikant 999 Games produceert een groot aantal verschillende spellen voor jonge kinderen en tieners.

De spellen zijn erg leuk om te spelen en bevatten soms zelfs ook leuke leerelementen zodat de jongen ook nog nieuwe dingen leert tijdens het plezier hebben!

Doordat 999 Games zo ontzettend veel verschillende spellen produceren is er voor elke jongen wel een leuk spel te vinden.

7. Hasbro bordspel

Hasbro is een speelgoedfabrikant die een verscheidenheid aan speelgoed voor kinderen produceert, ze richten zich op kinderen van alle leeftijden.

Hasbro is een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld, dit is niet voor niks! Ze leveren altijd hoogwaardig speelgoed en ze stellen zelden teleur als het om plezier maken gaat!

Het is onmogelijk om van Hasbro één bepaald product aan te bevelen, simpelweg omdat jij als ouder zijnde je zoon veel beter kent dan wij dat doen.

Wel kunnen we garanderen dat als je een leuk spel van Hasbro koopt dat bij jouw kind past, hij er heel erg lang plezier van zal hebben!

De spellen van Hasbro zijn bovendien erg goed te betalen, dit is dus mooi meegenomen!

8. Rolschaatsen

Rolschaatsen zijn een geweldig speelgoed en zijn vooral geschikt voor in de lente en zomer als het buiten goed weer is.

Misschien denk je bij een cadeau voor een 13-jarige jongen niet gauw aan rolschaatsen, maar vergis je niet, dit is zelfs op deze leeftijd echt nog een erg leuke activiteit om te doen!

Wel is het van cruciaal beland dat het kind de juiste maat rolschaatsen draagt. Als ze te groot zijn zullen ze veel vallen en als ze te klein zijn kan het erg zeer doen.

Je kan ervoor kiezen om rolschaatsen te kopen die je kunt verstellen, dit betekent dat je de rolschaatsen een paar maten groter of kleiner kan maken, hierdoor gaan ze langer mee en hoef je minder vaak nieuwe aan te schaffen!

Uiteraard is het aan te raden om de jongen een helm, knie-, hand- en elleboogbeschermers te laten dragen voor de veiligheid.

9. RC-graafmachine

RC betekend “Radio Control” en in het Nederlands is dat zoiets als “radiografisch bestuurbaar”, ze zijn dus op afstand bestuurbaar met een afstandsbediening.

Graafmachines zijn altijd al een favoriet speelgoed geweest voor jongens om mee te spelen, de op afstand bestuurbare versies zijn zelfs nog leuker!

Tussen de verschillende producten die te koop zijn zit soms een enorm prijsverschil, dit heeft te maken met de kwaliteit en met de functies die een exemplaar wel of niet heeft.

Mocht je niet zeker weten of je kind een cadeau als dit leuk vindt, dan kan het handig zijn om een goedkopere versie te kopen, deze zijn vaak wel van mindere kwaliteit en gaan minder lang mee!

10. Drone

Met een drone kunnen kinderen al op jonge leeftijd veel plezier hebben en exemplaren voor beginners zijn vaak goed betaalbaar.

Er zijn drones te krijgen in alle mogelijk prijsklassen, het verschil zit hem vaak in het bereik, vliegduur, functies en de camerakwaliteit.

Het is misschien slim om voor een jongen van 13 jaar die nog geen ervaring met drones heeft een goedkoper exemplaar cadeau te doen. Zo kan hij wennen aan het vliegen met een drone en is het niet zo erg als hij crasht.

Let er alsjeblieft wel op dat je de plaatselijke regels wat betreft het vliegen met een drone erop op naleest, het is niet overal toegestaan om zomaar te vliegen! Op het niet naleven van deze regels kan zelfs een boete staan, en deze kosten erg veel geld!

11. LEGO Hidden Side

De LEGO Hidden Side sets zijn erg leuk om mee te spelen en te bouwen en zijn zeer geschikt voor een tiener van deze leeftijd.

Er bestaat zelfs een erg handige app voor iOS en Android, hiermee kan het kind het verhaal van Hidden Side interactief naspelen en nog leuker maken! De app is echter niet noodzakelijk en de sets kunnen ook prima zonder de app.

De sets van LEGO Hidden Side zijn met nagenoeg alle andere LEGO sets te combineren, hij kan dus zijn oude LEGO-verzameling afstoffen en tegelijkertijd ook weer uitbreiden!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 13 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 13-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 13 jaar.

The Next Beat by Tiësto

Exploding Kittens - Throw Throw Burrito

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 13-jarige jongens

Speelgoed is niet iets wat je ze gauw meer zal geven, maar bepaald speelgoed is zeker nog geschikt om te geven als cadeau. Denk aan producten van LEGO of bepaalde wetenschapsets.

Gezelschapsspellen doen het ook nog steeds goed op deze leeftijd, vooral als ze het samen met vrienden kunnen spelen.

Ze zijn ook in de leeftijd gekomen dat ze graag gamen of internetten. Cadeaus die hierbij aansluiten zijn dan ook het meest populair. Dit zijn cadeaus die je voor hun verjaardag of een ander belangrijke mijlpaal kunt geven.

Deze cadeaus zijn vaak ook duurder in aanschaf, maar met kleinere, eenvoudigere cadeaus maak je ze ook blij. Iedereen wordt toch blij als je zomaar een cadeau zou krijgen!

Dus om wat voor reden je ook maar een cadeau geeft, het wordt altijd gewaardeerd!

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 13 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 12-jarige jongens of met cadeaus voor jongens van 14 jaar om nog meer inspiratie op te doen!