De 11 BESTE cadeaus voor 12-jarige jongens

door

Dit artikel staat vol met de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 12 jaar oud. Het originele speelgoed wat je hier vind kun je cadeau geven op de verjaardag van je 12-jarige zoon of kleinkind!

Er zijn heel wat redenen te bedenken om een cadeau aan een jongen van 12 jaar te geven.

Veel heeft te maken met de nieuwe mijlpalen die hij behaalt. Hij staat nu voor een nieuwe periode in zijn leven, hij gaat van de basisschool naar de brugklas en zal nieuwe vrienden moeten maken. Dat is niet altijd even makkelijk.

Daarnaast krijgt hij nu dagelijks huiswerk mee, verschillende nieuwe leraren waar hij aan moet wennen en lange dagen op school. Heeft hij een goed rapport behaald op zijn nieuwe school? Waarom hem niet belonen met een klein cadeau of leuk speelgoed om hem aan te moedigen!

Je zult steeds meer ontdekken waar zijn interesses naar uitgaan waardoor je ook de cadeaus voor de jongen daarop aan kunt passen. Wat de reden dus ook mag zijn, er zijn altijd wel leuke cadeaus om te geven!

De beste cadeaus voor 12-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 12-jarige jongens.

1. Revell modelset

Als het kind van modelbouwen houdt, dan is een bouwset van Revell een geweldig cadeau voor een 12-jarige jongen!

De modellen zijn in heel veel verschillende uitvoeringen te krijgen en zijn altijd gebaseerd op bestaande voertuigen, zo leveren ze sets van bijvoorbeeld vliegtuigen, auto’s, schepen en nog veel meer.

Niet elke set is geschikt voor elke leeftijd, let hier dus wel op bij de aanschaf, vaak geldt dat hoe groter de set hoe moeillijker het in elkaar te zetten is.

Dit speelgoed is zeker niet voor elke jongen een goed cadeau, maar als hij graag met zijn handen werkt en van priegelwerk houdt, is dit zeker een goede keus!

2. Speelgoedrobot

Een robot voor kinderen klinkt in het begin misschien heel absurd, maar zo’n speelgoedrobot is echt een geweldig product voor ze om interactief nieuwe dingen te leren en ook plezier te hebben!

De speelgoedrobots zelf moeten bijna altijd geprogrammeerd worden door het kind en worden bediend via een app op de mobiele telefoon.

Er zijn heel veel soorten speelgoedrobots te krijgen en elk van deze heeft dan ook zijn eigen unieke functies en design, zo is er voor elk type jongen wel een goed exemplaar te vinden.

Door te spelen met een speelgoedrobot kan de jongen spelenderwijs ontdekken of hij programmeren leuk vindt, uiteraard is het niet al te moeilijk maar voor sommige kinderen toch echt wel een uitdaging.

De speelgoedrobots zijn te koop in allerlei prijsklasses maar gemiddeld gezien schaf je al een kwalitatief goed product aan voor zo’n €30,-.

3. Strategisch bordspel

Jongens van 12 jaar beginnen zich steeds beter te ontwikkelen en een strategisch bordspel kan dan een leuke aanvulling zijn als cadeau!

Zoals de naam al zegt, moet het kind bij een strategisch bordspel een goede strategie ontwikkelen om het spel te spelen en uiteindelijk ook te winen.

Er zijn heel veel verschillende fabrikanten van kwalitatief goede, leuke en bovenal leerzame strategische bordspellen dat we niet een specifieke fabrikant aanbevelen. Het hangt natuurlijk ook van de smaak van een jongen af wat hij leuk zal vinden, dat weet een ouder het beste van zijn kind!

De bordspellen zelf kunnen door meerdere personen tegelijk gespeeld worden, maar soms zelfs ook alleen.

De prijzen zijn relatief goed betaalbaar en hij zal er urenlang plezier van hebben met vrienden of familie!

4. Wizards of the Coast spel

Deze geweldige spellen zijn vooral iets voor jongens die graag kaarten verzamelen en rollenspellen spelen.

De spellen van Wizards of the Coast zullen gegarandeerd een geweldige spelavond met vrienden of familie opleveren en zijn bovendien ook nog eens erg leuk om te spelen, niet onbelangrijk!

De spellen staan bekend om hun lange speeltijd, het komt niet zelden voor dat je langer als een uur bezig bent. Dit komt ook doordat de spelregels aan het begin wat lastig kunnen zijn, maar dit gaat steeds beter hoe langer en vaker er gespeeld wordt.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de meeste sets van Wizards of the Coast in het Engels zijn, maar er zijn ook enkele exemplaren in het Nederlands te krijgen.

5. LEGO BrickHeadz

LEGO BrickHeadz zijn geweldige bouwsets waarmee een kind veel plezier kan hebben en er ook nog iets van kan leren.

LEGO staat namelijk bekend om het feit dat het ook de fijne motoriek van het kind bevordert en dat het zijn cognitieve vaardigheden verbeteren, allemaal zaken die op oudere leeftijd van pas kunnen komen!

De LEGO BrickHeadz sets zelf zijn een serie waarin het kind bekende figuren kan namaken, denk hierbij aan bijvoorbeeld Freddie Mercury van de band Queen, maar er zijn ook sets van Iron Man, The Hulk en Hagrid uit de filmreeks Harry Potter.

De sets zijn in principe bedoeld om net als een modelbouwset één keer in elkaar te zettten en dat ze dan tentoongesteld worden, het is dus eigenlijk niet de bedoeling om ze weer uit elkaar te halen.

De sets kunnen wel met andere series van LEGO worden gecombineerd, maar dat is niet aan te raden!

6. Jumbo spel

Spellen van Jumbo zijn niet alleen voor kinderen erg leuk, maar zijn ook zeer geschikt om samen met zijn familie of vriendjes te spelen.

De fabrikant zelf produceert geweldige bordspellen die geschikt zijn voor een breed publiek, uiteraard maken ze spellen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Voor elke type jongen is er wel een leuk spel te vinden van deze fabrikant, voor de prijs hoef je het niet te laten want de spellen zijn goed betaalbaar!

7. Buitenspeelgoed

Het is vaak zo dat jongens van deze leeftijd veel tijd doorbrengen voor de televisie of computer om videospelletjes te spelen.

Dit lijkt op eerste gezicht misschien niet slecht, maar het bevordert de concentratie niet en zijn schoolprestaties kunnen hier op langere termijn zeker ook onder gaan lijden.

Het is belangrijk dat de kinderen ook tijd buiten doorbrengen, om ze hierbij te helpen kun je een spel aanschaffen waarbij ze een buitenactiviteit moeten uitoefenen.

Er is echt heel veel verschillend soort buitenspeelgoed te koop, wat je aanschaft hangt van de jongen af, let er wel goed op dat je een product koop dat aansluit bij zijn 12-jarige leeftijd.

Je kunt ervoor kiezen om een spel te kopen wat hij alleen kan spelen, maar het is misschien leuker om iets aan te schaffen waarmee hij samen met zijn ouders of vriendjes kan spelen.

8. 999 Games spel

Een andere grote fabrikant van bordspellen is 999 Games. De spellen die ze maken leveren gegarandeerd plezier op voor jongens van deze leeftijd!

De fabrikant zelf maakt spellen voor elke mogelijke leeftijdsgroep en uiteraard zijn ze allemaal van hoge kwaliteit, bijkomend voordeel, is dat ze allemaal zeer betaalbaar zijn.

De spellen variëren wel in moeilijkheid, zo zijn er spellen die door iederen erg makkelijk te begrijpen zijn, maar ze maken ook spellen waarbij je echt na moet denken om te winnen.

Al met al zijn deze 999 Games spellen een uitermate geschikt cadeau om een leuke spelletjesmiddag- of avond te houden!

9. Rechthoekige trampoline

Een geweldig product dat vooral geschikt is voor in de zomer en lente is een rechthoekige trampoline. Vooral de rechthoekige exemplaren zorgen voor extra stevigheid en veiligheid.

Het verschil met een rond exexmplaar is dat er een groter springoppervlak is en dat een rechthoekige trampoline vaak veel stabieler is.

Uiteraard komt dit meestal wel met een iets duurdere prijs, maar voor de veiligheid van je kind kun je niet genoeg betalen toch?

Er zijn verschillende soorten rechthoekige trampolines te koop, zo heb je exemplaren die je in de grond moet inbouwen maar je hebt ze ook op poten en met bijvoorbeeld een veiligheidsnet en een trapje om de trampoline op te komen!

10. LEGO Speed Champions

Als het kind van auto’s en motoren houdt, dan zijn de LEGO Speed Champions sets precies het juiste cadeau dat je aan hem moet geven!

LEGO Speed Champions sets zijn bijna altijd gebaseerd op bestaande voertuigen die de jongen in LEGO moet nabouwen. Er bestaan heel veel verschillende soorten sets, dus voor elk kind is er wel een leuke set te koop.

De sets bevatten vaak een flink aantal onderdelen die allemaal moeten worden gebruikt, de jongen zal hier uren werk aan hebben, en uiteraard ook veel plezier aan beleven!

Een bewezen voordeel van het spelen en bouwen met LEGO is dat kinderen ongemerkt hun fijne motoriek trainen, dit is natuurlijk mooi meegenomen want dat komt later altijd van pas!

11. Pegasus spel

Spellen van Pegasus zijn niet alleen voor kinderen erg leuk, maar zijn ook zeer geschikt om samen met zijn familie of vriendjes te spelen.

De fabrikant zelf produceert geweldige bordspellen die geschikt zijn voor een breed publiek, uiteraard maken ze spellen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Voor elke type jongen is er wel een leuk spel te vinden van deze fabrikant, voor de prijs hoef je het niet te laten want de spellen zijn goed betaalbaar!

Let wel op dat bijna alle spellen van deze fabrikant worden geleverd in het Engels, enige kennis van deze taal is voor de jongen maar zeker ook voor de ouders toch wel vereist.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 12 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 12-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 12 jaar.

The Next Beat by Tiësto

Exploding Kittens - Throw Throw Burrito

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 12-jarige jongens

Heeft hij het zwaar op zijn nieuwe school of is hij de basisschool aan het afronden? Om hem af te leiden van al deze emotionele ontwikkelingen kun je hem cadeaus geven waar hij zijn gedachten mee af kan leiden.

Een drone, een tafelvoetbalspel of een beachball vangspel; daar hoeft hij even niet bij na te denken en wordt hij even afgeleid.

Er zaten ook een aantal dure cadeaus tussen die geschikt zouden kunnen zijn om te geven voor zijn verjaardag. De Xbox of de set met Technisch LEGO zijn speciale cadeaus om te geven.

Maar natuurlijk stonden er ook cadeaus bij met een lager bedrag. Wil je hem een cadeau geven wat hij op zijn nieuwe school kan gebruiken, dan zou je kunnen overwegen om de rugtas van Fila te geven.

Al die verschillende cadeaus in de verschillende prijsklassen helpen om het juiste cadeau te vinden.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 12 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 11-jarige jongens of met cadeautips voor 13-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!