De 11 leukste cadeaus voor een jongen van 12 jaar

Geüpdatet op 25 maart 2024 door

Een cadeau voor een jongen van 12 jaar vinden betekent rekening houden met zijn toenemende behoefte aan onafhankelijkheid en zijn ontwikkelende interesses. Aan het begin van de tienerjaren waarderen jongens vaak geschenken die hun individualiteit erkennen en hen uitdagen, van technologische innovaties tot spullen voor buitenavonturen en alles daartussenin. Het ideale geschenk inspireert en motiveert, terwijl het ook aansluit bij hun passies en aspiraties. Bekijk hieronder onze selectie met 11 leuke cadeautips.

1. Spikeball

2BEHOME spikeball

Spikeball (roundball) is een spel dat meestal door 2 teams van 2 spelers gespeeld wordt. Elke ploeg mag de bal maximaal 3 keer raken voordat het andere team aan de beurt is. Als het andere team de bal niet kan raken, verdient het andere team het punt. Deze set van 2BEHOME is verkrijgbaar in 3 varianten: geel, oranje en zelfs een versie met LED-verlichting.

2. Nintendo Switch opbergtas

2BEFUN Nintendo Switch opbergtas

De Nintendo Switch is een duur apparaat, dus het is verstandig om het veilig op te bergen tijdens het reizen om beschadiging te voorkomen. Deze opbergtas van 2BEFUN is daarvoor een goede oplossing. De binnenkant is gemaakt van zacht fleece materiaal en er is ook genoeg ruimte om alle accessoires en meerdere spellen mee te nemen

3. Draadloze koptelefoon

Skullcandy draadloze oplader

Deze draadloze koptelefoon van Skullcandy is een geweldig cadeau voor jongens van deze leeftijd die veel schermtijd hebben. De accu gaat tot 40 uur mee zonder op te laden en de bass kan naar wens worden aangepast voor een geweldig geluid. Laat je kind genieten van zijn favoriete muziek met deze comfortabele en duurzame koptelefoon.

4. Waveboard

Razor waveboard blauw

Waveboards zijn een leuk cadeau voor tieners, en daarom zijn ze ook geschikt voor 12-jarige jongens. Het is een combinatie van surfen en snowboarden, en om vooruit te komen moeten er draaiende bewegingen met de heupen worden gemaakt. Dit waveboard van Razor is 88 x 23 cm groot en gemaakt van kunststof, en heeft een speciale deckplaat voor extra grip. Het is een leuke manier om behendigheid en conditie te trainen.

5. Wingspan bordspel

999 Games - Wingspan bordspel

Wingspan is een strategisch bordspel van 999 Games dat in 2019 de prijs voor “Speelgoed van het Jaar” heeft gewonnen. Het spel is geïnspireerd op vogels en heeft een mooie vormgeving. Hoewel het misschien aanvankelijk moeilijk kan zijn om het spel te begrijpen, zal het met de hulp van het spelregelboekje na verloop van tijd gemakkelijk te spelen zijn.

6. LEGO BrickHeadz

LEGO BrickHeadz 75317

De LEGO BrickHeadz 75317 set bevat twee personages uit de Star Wars serie: The Mandalorian en Baby Yoda. De set bevat alles wat nodig is om de personages te bouwen met LEGO stenen. Er zijn vele verschillende LEGO BrickHeadz sets beschikbaar, dus er is voor elk kind wel een geschikte set te vinden.

7. Gaming muis

Logitech G502 HERO gaming muis

De G502 HERO gaming muis van Logitech is speciaal ontworpen voor videogames op de PC. Het heeft een aanpasbare gevoeligheid van 200 tot 16.000 dpi en een afstelbaar gewichtssysteem. Dit maakt het een goede keuze voor het voorkomen van klachten tijdens het spelen. Deze muis is wereldwijd het meest verkochte exemplaar en is goed betaalbaar.

8. LEGO Star Wars

LEGO Star Wars Yoda - 75255

Deze LEGO Star Wars set bevat het bekende personage Yoda en bestaat uit 1771 onderdelen. Het is een goed cadeau voor kinderen die van LEGO en Star Wars houden. De set bevat ook een lichtzwaard, voetstuk en Yoda als minifiguur.

9. 30 Seconds bordspel

999 Games - 30 Seconds bordspel

30 Seconds is een leuk partyspel van 999 Games, dat vooral leuk is om met grotere groepen op feestjes en partijtjes te spelen. Het spel wordt gespeeld in teams en de bedoeling is dat een teamlid binnen 30 seconden zo veel mogelijk begrippen op een kaartje omschrijft, terwijl de andere teamleden dit moeten raden. Het aantal geraden begrippen en een worp met de dobbelsteen bepalen hoeveel stappen een team op het speelbord kan zetten.

10. Schooltas

Eastpak black denim schooltas

Jongens van deze leeftijd gaan vaak naar het voortgezet onderwijs en hebben daarom een goede schooltas nodig. Deze Eastpak schooltas biedt stevigheid, comfort en stijl met een volume van 24 liter. Het is ook nog eens betaalbaar.

11. Cyborg hand

Construct and Create - Cyborg hand

De Construct en Create techniekset maakt het mogelijk om een robothand te bouwen die werkt op hydraulische kracht. De set bestaat uit 203 onderdelen en is de winnaar van de STEM Toy of the Year van 2021. Door deze set te gebruiken kan het kind zich verdiepen in robotica.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus?

Hieronder staan nog meer artikels met cadeau-ideeën om aan deze doelgroep te schenken.