De 11 BESTE cadeaus voor 12-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 12 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 12-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 12 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 12e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste geschenkideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 12 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 12-jarige jongens.

 1. Waveboard
 2. Draadloze koptelefoon
 3. Wingspan bordspel
 4. Drone
 5. LEGO BrickHeadz
 6. Gaming muis
 7. LEGO Star Wars
 8. 30 Seconds bordspel
 9. Schooltas
 10. Cyborg hand
 11. KanJam frisbee
Razor waveboard blauw

Waveboards zijn erg populair onder tieners en is daarom erg geschikt om aan een 12-jarige jongen cadeau te doen! Een waveboard is eigenlijk een combinatie van surfen en snowboarden in één. Om vooruit te komen moeten er een soort draaiende bewegingen vanuit de heup gemaakt worden. Dit Waveboard van Razor heeft een afmeting van 88 x 23 cm en is gemaakt van kunststof. Om extra grip met de voeten te hebben heeft de fabrikant een speciale deckplaat gebruikt.

2. Draadloze koptelefoon

Skullcandy draadloze oplader

Jongens van deze leeftijd hebben vaak al veel schermtijd op een dag, en daarbij hoort natuurlijk wel een goede koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon van Skullcandy heeft een accu die tot maar liefst 40 uur zonder op te laden meegaat. Deze koptelefoon heeft een bass die je hoort én voelt en is gemakkelijk naar wens aan te passen!

3. Wingspan bordspel

999 Games - Wingspan bordspel

Wingspan is een strategisch bordspel van 999 Games en is een winnaar van de Speelgoed van Het Jaar verkiezing van 2019. Wingspan is een leuk spel met een mooie vormgeving dat volledig op vogels is gebaseerd, maar ook voor niet vogelliefhebbers is dit een prima spel. Aan het begin kan het wat lastig zijn om te begrijpen maar met hulp van het spelregelboekje verloopt het spelen naar verloop van tijd probleemloos!

4. Drone

Ryze Tello Powered by DJI drone

Drones zijn geweldige apparaten om de omgeving veilig en goed vast te leggen op beeld. Omdat een jongen van deze leeftijd waarschijnlijk nog niet veel ervaring heeft met het dronevliegen is het handig om een instapmodel te kopen. Dat is precies wat deze drone van Ryze Technology is, het heeft een 5 megapixels camera en maakt video’s in 720 pixels. De drone kan 13 minuten op een accu vliegen en heeft een bereik van 100 meter.

5. LEGO BrickHeadz

LEGO BrickHeadz Maak Mij van Stenen - 41597

LEGO BrickHeadz zijn geweldige bouwsets die normaal gesproken gebaseerd zijn op bekende personages. Deze LEGO BrickHeadz 41597 set is net even wat anders, het is namelijk de bedoeling dat er een versie van jezelf wordt gebouwd! Natuurlijk kan het kind er ook voor kiezen om papa of mama na te bouwen, maar dat is aan hem.

6. Gaming muis

Logitech G502 HERO gaming muis

Als de jongen vaak videogames op zijn PC speelt heeft hij wel een goede ergonische muis nodig om geen klachten te krijgen. Deze G502 HERO gaming muis van Logitech heeft een aanpasbare gevoeligheid van 200 tot 16.000 dpi en zelfs een afstelbaar gewichtssysteem! Deze  gaming muis is het meest verkochte exemplaar wereldwijd en is bovendien ook nog eens prima te betalen.

7. LEGO Star Wars

LEGO Star Wars Yoda - 75255

Deze LEGO Star Wars 75255 set bevat een echte Star Wars legende, namelijk Yoda! Deze set is zeker niet voor elke jongen een goed idee want hij bestaat uit maar liefst 1771 onderdelen. Maar als het kind van LEGO en Star Wars houdt is dit zeker een goed product voor hem! Deze set komt inclusief een lichtzwaard, voetstuk en Yoda als minifiguur.

8. 30 Seconds bordspel

999 Games - 30 Seconds bordspel

30 Seconds is een partyspel van 999 Games en is met name leuk om met grotere gezelschappen op feestjes en partijtjes te spelen. Het spel wordt gespeeld in teams en de bedoeling is dat een teamlid binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje omschrijft, de andere teamleden moeten dit dan raden. Het aantal begrippen dat is geraden en een worp met de dobbelsteen bepaald hoeveel plekken er op het speelboord vooruit gegaan mag worden.

9. Schooltas

Eastpak black denim schooltas

Rond deze leeftijd gaat een jongen meestal naar het voortgezet onderwijs en daar hoort natuurlijk een mooie nieuwe schooltas bij. Deze schooltas van Eastpak is alles wat hij nodig heeft, het heeft een stevige constructie, zit comfortabel en ziet er ook nog eens stijlvol uit. De schooltas heeft een volume van 24 liter en is goed te betalen!

10. Cyborg hand

Construct and Create - Cyborg hand

Deze techniekset van Construct en Create is winnaar van de STEM Toy of the Year van 2021. Met deze experimenteerdoos maakt de jongen kennis met robotica en kan hij een heuse robothand bouwen. Deze robothand bestaat uit 203 delen en kan ook zelfs met hydraulische kracht echt bewegen. 

11. KanJam frisbee

KanJam frisbee blauw

KanJam is met name een hype in Amerika maar is ook in Europa aan een opmars bezig. Dit spel wordt in teams gespeeld en de bedoeling is om de frisbee in of tegen een soort ton van de tegenstander te werpen. Deze tonnen staan zo’n 15 meter uit elkaar. Je teamgenoot staat aan de andere kant van het veld bij de ton van de tegenstander en mag helpen om de frisbee in de ton te krijgen. Al met al een erg leuk en sportief spel voor het hele gezin om te spelen!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 12 jaar?

Een jongen van 12 jaar zit nu (bijna) in de pubertijd en heeft een sterke eigen mening. Hieronder staan enkele kenmerken waaraan je een 12-jarige jongen kunt herkennen.

 • Zit (bijna) in pubertijd
 • Krijgt (soms) baard in keel
 • Zit (meestal) op middelbare school
 • Sterke eigen wil
 • Soms roekeloos gedrag

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 12 jaar?

Bij 12-jarige jongens zit er vaak een groot verschil in gedrag en hoe volwassen ze zich (al) gedragen. Hierdoor zullen sommige tienerjongens van deze leeftijd helemaal geen speelgoed meer aanraken en sommige juist nog wel. Enkele voorbeelden van speelgoed om cadeau te doen en wat vaak nog wel gewaardeerd wordt zijn dan een video game (of console), fiets, sportief kinderspel of een mini-drone!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 12-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 12 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 11-jarige jongens of met cadeautips voor 13-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 12 jaar bekijken!