De 11 BESTE cadeaus voor 11-jarige jongens

door

In dit artikel vind je een lijst met de beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 11 jaar oud. Er staat veel orgineel speelgoed in wat je kunt geven als verjaardagscadeau aan je 11-jarige zoon of kleinkind!

Hij zit nu in een leeftijdscategorie waarbij er veel voor hem zal veranderen, dus ook zijn interesses en de cadeaus voor een jongen van 11 jaar!

Hij is bijna zover om naar de middelbare school te gaan en afscheid te nemen van de basisschool.

Misschien is hij nog lekker kind en kan hij zich nog prima vermaken met speelgoed voor jongens, maar dat zal niet lang meer duren.

Het is mogelijk dat hij zich bewuster wordt van zijn uiterlijk en de kleding die hij draagt en wil hij er graag stoer uitzien. Ze kunnen zich namelijk superstoer voelen op deze leeftijd.

Ondanks dat hij nog steeds veel dingen met zijn vriendjes wil ondernemen, kun je als ouder ook veel tijd met hem doorbrengen. Quality time is nog steeds onmisbaar, vooral nu hij zo veel veranderingen doormaakt.

We hebben dus een mix van cadeau-ideeën voor je samengesteld en jij kunt bepalen welk speelgoed goed bij de jongen past.

De beste cadeaus voor 11-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 11-jarige jongens.

1. Waterglijmat

Op warme lente- en zomerdagen is een waterglijmat een leuk cadeau om te geven. Het enige wat je nodig hebt is een grote tuin en een waterslang, daarna zal de jongen er uren plezier aan beleven!

De glijmatten zijn vaak heel simpel te installeren en kunnen binnen enkele minuten worden gebruikt.

Het kind kan gewoon op zijn buik of billen over de glijmat glijden maar het is ook mogelijk om met bijvoorbeeld een opblaasband over de glijmat te razen!

Voor de prijs hoef je het niet te laten, aangezien bijna alle waterglijmatten maar een paar tientjes kosten. De iets duurdere exemplaren gaan vaak wel iets langer mee.

2. LEGO Dimensions

LEGO Dimensions zijn geweldige bouwsets die kunnen worden gebruikt in combinatie met een app voor op de mobiele telefoon, dit maakt het extra leuk!

De sets zelf moeten als normale LEGO in elkaar worden gezet, dit is vrij simpel. Maar het echte plezier begint pas als ze de app gebruiken en het specifieke verhaal van de desbetreffende set afspelen.

Voor 11-jarige jongens is dit echt zeer leuk speelgoed om te krijgen, vooral omdat er in deze sets naast het speelelement vaak ook nog leerelementen zijn toegevoegd!

3. Nerf gun

Nerf Guns zijn kleine speelgoedpistolen- en geweren die een munitie van schuim afschieten. Dit lijkt misschien een beetje extreem speelgoed voor jonge kinderen maar het is echt zeer populair bij deze doelgroep!

Zoals gezegd schiet het speelgoed met schuimprojectielen, deze doen uiteraard geen pijn als er mensen geraakt worden.

Voor extra veiligheid komen de meeste sets ook met één of meerdere veiligheidsbrillen zodat de ogen van de jongens beschermd zijn.

De Nerf Guns worden gemaakt door Hasbro, dit is een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld dus je kunt er zeker van zijn dat je een product van hoge kwaliteit aanschaft!

4. Brandschilderset

Een brandschilderset staat garant voor veel plezier, vooral voor de creatievere jongens kunnen hier echt uren mee zoet zijn!

Nagenoeg alle sets komen met een veelvoud aan accessoires en hulpstukken die nodig zijn bij het houtbewerken.

Als een kind nog nooit met een houtbrander heeft gewerkt is het ten zeerste aanbevolen dat er te allen tijde toezicht is van een volwassen persoon. De soldeerbouten worden namelijk tussen de 250 – 400 graden heet, dit kan echt lelijke brandwonden opleveren mocht het fout gaan!

De brandschildersets zelf zijn relatief goedkoop aan te schaffen, het prijsverschil zit hem meestal in of er veel hulpstukken in een set zitten of niet.

5. Drone

Drones zijn echt geweldig voor jongens van deze leeftijd! Speelgoed kun je het niet echt noemen natuurlijk maar het is zeker een zeer geschikt cadeau mocht het de interesse hebben van het kind.

Er zijn echt heel veel verschillende soorten en maten drones te koop, als een kind nog nooit met een drone heeft gevlogen is het misschien aan te raden om een goedkoper exemplaar aan te schaffen.

Als hij al ervaring heeft kun je een duurdere drone kopen, deze zijn meestal wat robuuster en hebben vaak een veel betere camera, langere vliegtijd en groter bereik.

Bekijk wel de plaatselijke regels voor het gebruik van een drone, het is namelijk niet toegestaan om overal zomaar een drone te gebruiken.

6. Bandai Namco speelgoed

Bandai Namco is een bekende speelgoedfabrikant uit Japan die veel verschillende producten voor kinderen produceert.

Zo zijn ze in Europa voornamelijk bekend door hun videogames zoals Pac-Man en Dragon Ball Z, maar ze maken ook heel veel ander soort speelgoed zoals bijvoorbeeld knuffels, speelgoedfiguren en Digimon-kaarten.

Bandai Namco levert speelgoed dat van hoge kwaliteit is en (meestal) van duurzame materialen is gemaakt, ook is het vaak zeer betaalbaar!

Voor elk type kind heeft Bandai Namco wel een geschikt cadeau!

7. Trampoline

Bijna elk kind springt graag alleen of met zijn vriendjes op een trampoline, dit is daarom een geweldig cadeau voor jongens waarvan de ouders een grote tuin of schuur hebben!

Ook bij trampolines is er weer keuze uit een ruime selectie, het verschil zit hem vaak in de maat (diameter), vorm en of er andere accessoires zoals een veiligheidsnet of een trapje bij ingebrepen zijn. Ook kun je ervoor kiezen om een inground trampoline te kopen, deze moet je inbouwen in de grond.

De prijzen verschillen niet zo heel veel tussen de verschillende merken, maar de wat duurdere exemplaren zijn vaak wel van wat sterkere en betere materialen gemaakt zodat ze langer meegaan.

Mocht je zoon nog nooit of niet vaak op een trampoline gespeelt hebben, dan is het zeker aan te raden om een veiligheidsnet aan te schaffen, dan kan hij er niet vanaf vallen en zicht niet bezeren!

8. LEGO Minecraft

Als je kind het videospel Minecraft speelt, zal hij waarschijnlijk ook veel plezier hebben met deze LEGO Minecraft sets. Maar kinderen die dit populaire videospel niet kennen kunnen er ook zeker zonder problemen leuk mee spelen!

Het spelen met LEGO heeft een gunstig effect op de fijne motoriek van een kind, ook heeft het een zeer positief effect op de cognitieve ontwikkeling van het brein van een kind!

Er zijn heel veel verschillende sets van LEGO Minecraft te koop, dus voor elke jongen zit er wel een leuk product tussen.

De sets van LEGO-series zijn zoals bijna altijd met elkaar te combineren, dus hij kan zijn oude LEGO met deze nieuwe sets combineren om zo weer uren nieuw speelplezier te beleven!

9. Buitenspeelgoed

Vooral in deze drukke tijd is het belangrijk dat kinderen ook veel buiten blijven spelen.

Doordat veel ouders druk zijn met werk of andere bezigheden, zitten kinderen soms hele dagen achter elkaar achter hun tablet, videoconsole of computer!

Dit is echt een probleem aan het worden tegenwoordig, aangezien teveel schermtijd kan leiden tot concentratieproblemen op school, zo erg dat hun prestaties er onder kunnen gaan lijden.

Er is echt heel veel verschillend soort buitenspeelgoed te krijgen wat de schermtijd van een kind kan verkorten. Voor weinig geld heb je al een leuke frisbee of kubb-spel waarmee een jongen uren zoet kan zijn.

Als ouder zijnde weet je vaak zelf wel het beste met wat voor speelgoed je zoon speelt, baseer hier dus je keuze van een leuk cadeau voor hem op!

10. Schmidt puzzel

Een puzzel kan een leuke activiteit zijn waarmee het kind veel plezier kan hebben. Vooral de puzzels van Schmidt zijn uniek en erg leerzaam.

De puzzels van deze Duitse fabrikant zijn van hoge kwaliteit en zijn beschikbaar voor bijna elke leeftijdsgroep.

Van puzzelen is bekend dat het de fijne motoriek van een jongen traint en dat het zijn logische denken bevordert, dit zijn vaardigheden die later erg van pas komen in zijn verdere leven.

Met een puzzel van Schmidt heb je een relatief goedkoop cadeau waarmee het kind alleen of samen met zijn vriendjes of familie uren plezier van heeft!

11. Kinderfiets 26 inch

Een nieuwe fiets kan voor in de lente, zomer of nieuwe schooljaar een heel erg leuk cadeau zijn, elke jongen maakt graag de blits met zijn stoere nieuwe fiets!

Voor 11-jarige kinderen is afhankelijk van de lengte meestal een fiets met banden van 26 inch nodig. Let bij de aanschaf op of het mogelijk is om het zadel te verstellen, zo gaat de fiets wat langer mee!

Het is in Nederland niet verplicht om een fietshelm te dragen, maar nu het steeds drukker op de weg wordt kan het misschien slim zijn om dit toch te doen, maar dit is natuurlijk ook een beetje zijn eigen keuze.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 11 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 11-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 11 jaar.

Pixicade - Mobile Game Maker

White Goblin Games - MicroMacro: Crime City

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 11-jarige jongens

Jongens in deze leeftijdscategorie verschillen van elkaar waardoor niet elk cadeau geschikt is om te geven. We hebben daarom verschillende speelgoedideeën neergezet zodat er altijd een goede keus bij zit.

Voor een jongen die graag dingen in elkaar knutselt of van wetenschappelijke experimenten houdt, staan er bouwsets in met een educatief tintje.

Maar ook voor jongens die graag buiten spelen is er genoeg te vinden. Een stoere step of accessoires waarbij hij met zijn vrienden partijtjes voetbal kan spelen. Om als gezin wat tijd door te brengen op een mooie dag zou je samen met hem kunnen gaan vliegeren zodat je tijd voor elkaar hebt.

De Nintendo Switch was wel het duurste cadeau wat in de lijst stond, maar waarschijnlijk ook het leukste cadeau om te geven.

Wil je iets minder uitgeven dan staan er natuurlijk ook andere cadeaus in beschreven. Je zult met al deze informatie een cadeau kunnen aanschaffen waar hij echt blij mee zal zijn.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 11 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 10-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor jongetjes van 12 jaar om nog meer inspiratie op te doen!