De 11 BESTE cadeaus voor 11-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 11 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 11-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 11 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 11e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste geschenkideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 11 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 11-jarige jongens.

 1. Gaming stoel
 2. Aerobie frisbee
 3. Nerf gun
 4. Heel Wheels
 5. Telescoop
 6. Metaaldetector
 7. Nintendo Switch Console
 8. LEGO Minecraft
 9. Roundball
 10. 3D-puzzel
 11. Gitaar
X-Rocker G-Force 2.1 gaming stoel

Jongens van deze leeftijd gamen vaak graag en om tijdens het gamen een goede houding te hebben is een gaming stoel van goede kwaliteit zeker nodig! Dat is precies wat X-Rocker met deze G-Force Sport 2.1 gaming stoel ook voor ogen had. Dit product biedt maximaal comfort tijdens het gamen en heeft zelfs een bedieningspaneel om de geluidsinstellingen te regelen!

2. Aerobie frisbee

Aerobie Pro Ring blauw

De Aerobie Pro is een frisbee, maar het is niet zomaar een frisbee, het is een frisbee waarmee heel erg ver gegooid kan worden. De Aerobie is zelfs gebruikt om het wereldrecord frisbee-gooien te vestigen! De frisbee zelf vliegt erg stabiel en dus ook erg ver, er is een flink veld voor nodig. Gooi hem niet in het water, want dit exemplaar blijft NIET drijven!

3. Nerf gun

NERF N-Strike Elite Disruptor - Blaster

Nerf guns zijn extreem populaire speelgoedpistolen die door Hasbro worden gemaakt. Deze NERF N-Strike Elite Disruptor blaster heeft een draaiend magazijn met 6 darts en een schietafstand tot 27 meter! De darts kunnen snel achter elkaar worden afgevuurd maar ook één voor één.

4. Heel Wheels

Razor Heel Wheels

Heel Wheels van Razor zijn wieltjes die onder aan de schoenen vastgemaakt moeten worden. Het leuke aan deze Heel Wheels is dat het kind gewoon kan blijven lopen. Als hij snelheid wil maken met de Heel Wheels neemt hij een aanloop en balanceert op zijn hielen om vooruit te snellen!

5. Telescoop

Spacebrain telescoop

De ruimte en de daarbij behorende hemellichamen hebben al sinds mensenheugenis een fascinatie voor veel mensen. Om het kind met de ruimte en zijn planeten zoals de maan, Jupiter of Saturnus kennis te laten maken kun je hem een telescoop geven. Deze telescoop van Spacebrain is een prima instapexemplaar en bovendien goed te betalen!

6. Metaaldetector

Media Evolution metaaldetector

Nederland is een land met een rijke historie en zodoende zijn er op veel plekken in het land interessante objecten in de grond te vinden. Met de metaaldetector van Media Evolution kan het kind deze bodemschatten gemakkelijk vinden. Het ontwerp is simpel gehouden zodat het uitermate geschikt is voor kinderen. Tot een diepte van 25 cm kunnen er objecten worden gedetecteerd!

7. Nintendo Switch Console

Nintendo Switch Console

De Nintendo Switch is de bestverkochte console van de afgelopen jaren en niet zonder reden! Deze console kan zowel thuis op een beeldscherm worden aangesloten maar ook onderweg meegenomen worden. Het lijkt een beetje op de ouderwetse Gameboy maar dan een stuk geavanceerder. Dit product is niet goedkoop maar het zorgt gegarandeerd wel voor honderden uren speelplezier!

8. LEGO Minecraft

LEGO Minecraft De Creeper Mijn - 21155

Als je kind het videospel Minecraft speelt, zal hij waarschijnlijk ook veel plezier hebben met deze LEGO Minecraft sets. Maar kinderen die dit populaire videospel niet kennen kunnen er ook zeker zonder problemen leuk mee spelen! Deze LEGO Minecraft 21155 heet “De Creeper Mijn” en bestaat uit 834 onderdelen en 3 minifiguren.

9. Roundball

2BEHOME Roundnet

Roundball wordt meestal 2 tegen 2 gespeeld en alle spelers mogen rondom het net bewegen. De bal mag per team maximaal 3 keer worden geraakt voordat het andere team aan de beurt is. Lukt het de tegenstander niet om aan de bal te komen, dan gaat het punt naar het andere team. Met dit spel traint het kind bovendien ook nog eens zijn behendigheid en conditie!

10. 3D-puzzel

Ravensburger Eiffeltoren Night Edition 3D-puzzel

Puzzelen is een leuke bezigheid en om daar nog een schepje bovenop te doen komt Ravensburger met een heuse 3D-puzzel van de Eiffeltoren die in Parijs staat. Deze 3D-puzzel bestaat uit 216 puzzelstukjes en bevat ook een handleiding met afbeeldingen, LED-verlichting is ook inbegrepen.

11. Gitaar

MAX akoestische gitaar

Muziek maken en leren spelen is voor elk kind van deze leeftijd een goede bezigheid. Deze akoestische gitaar van MAX is een leuk instapmodel voor als je er nog niet zeker van bent of gitaarspelen wel iets is voor de jongen. Deze gitaar heeft 6 snaren en is gemaakt van linden- en esdoornhout gemaakt. Bovendien is de gitaar ook nog eens goed te betalen!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 11 jaar?

Een jongen van 11 jaar begint bijna een echte puber te worden maar nog steeds leren ze iedere dag nieuwe dingen bij. Hieronder staan enkele kenmerken waar je een 11-jarige jongen aan kunt herkennen.

 • Pubert al (bijna)
 • Behoefte aan zelfstandigheid
 • Wil meer verantwoordelijkheid
 • Bijna naar voortgezet onderwijs

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 11 jaar?

Omdat de interesses van 11-jarige jongens onderling sterk uit elkaar kunnen lopen bestaat er niet iets als het perfecte speelgoed voor ze. Maar over het algemeen doe je een tienerjongen van deze leeft een plezier met cadeaus zoals bijvoorbeeld video games (of console), stoere fiets, RC-voertuigen of een schuimblaster!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 11-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 11 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 10-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor jongetjes van 12 jaar om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 11 jaar bekijken!