De 11 BESTE cadeaus voor 10-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 10 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 10-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 10 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 10e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeaus voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 10 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 10-jarige jongens.

 1. Hoverboard
 2. Katapultvliegtuigje
 3. Keyboard
 4. Nerf Gun
 5. Rubik’s Cube
 6. LEGO BrickHeadz
 7. Regenwormen dobbelspel
 8. Harry Potter schaakspel
 9. Inlineskates
 10. Drone
 11. LEGO Technic
Bluewheel HX360 hoverboard

Hoverboards zijn al een tijd mateloos populair onder kinderen. Deze HX360 hoverboard is gemaakt door het Duitse bedrijf Bluewheel en staat garant voor kwaliteit. Het hoverboard heeft lichtgevende LED-banden en zelfs luidsprekers. Deze functies worden bediend met een speciale app.

2. Katapultvliegtuigje

Günther Gemini katapultvliegtuigje

Dit katapultvliegtuigje van Günther is ideaal speelgoed voor een jongen die van vliegtuigen houdt. Het vliegtuigje schiet heel mooi weg en door zijn vorm vliegt het heel mooi door de lucht. Omdat het katapultvliegtuigje van piepschuim is gemaakt kan er het beste mee op een zachte ondergrond zoals gras of zand gespeeld worden.

3. Keyboard

MAX KB1 keyboard

Het is algemeen bekend dat het leren spelen van een instrument op jonge leeftijd erg bevordelijk kan zijn voor de ontwikkeling van een kind. Dit keyboard van MAX heeft een LCD-display, 61 toetsen en een trainingsfunctie. Het keyboard is uitermate geschikt voor beginners om wegwijs te worden met keyboards.

4. Nerf Gun

NERF N-Strike Elite Surgefire - Blaster

Nerf guns lijken op het eerste gezicht misschien een beetje extreem speelgoed voor kinderen, maar vergis je niet, dit is echt een geweldig cadeau voor een 10-jarige jongen! Deze NERF N-Strike Elite Surgefire blaster heeft een draaiend magazijn met 15 darts. Deze darts zijn van schuim gemaakt en schieten tot wel 27 meter ver!

5. Rubik’s Cube

Rubik's Cube 3x3 - Breinbreker Kubus

Rubik’s Cubes zijn al meer dan 30 jaar oud maar daardoor zeker niet minder leuk. Door aan de zijdes te draaien is het de bedoeling om alle vlakken dezelfde kleur te laten hebben. Met deze Rubik’s Cube van Jumbo zijn miljarden combinaties mogelijk maar er is slechts één juiste oplossing. 

6. LEGO BrickHeadz

LEGO BrickHeadz Star Wars De Mandalorian & Baby Yoda - 75317

LEGO BrickHeadz zijn kleine figuren die zijn gebaseerd op allerlei bekende personages. Deze LEGO BrickHeadz 75317 set bestaat uit 2 figuren van Star Wars, namelijk The Mandalorian en Baby Yoda. LEGO BrickHeadz zijn eigenlijk een combinatie van verzamelobjecten en speelgoed, ze worden ook geleverd met een bouwplaatje waarop ze tentoongesteld kunnen worden.

7. Regenwormen dobbelspel

999 Games - Regenwormen dobbelspel

999 Games is een bordspelfabrikant uit Nederland die hoogwaardige bordspellen produceert voor het hele gezin. Dit dobbelspel wat “Regenwormen” heet kan overal en op elke moment gespeeld worden en niet langer dan 30 minuten duurt. Het is makkelijk te snappen en daardoor zeer geschikt voor kinderen van deze leeftijd!

8. Harry Potter schaakspel

Harry Potter schaakspel

Schaken is een leuke leerzame bezigheid en de Harry Potter filmreeks is ook leuk om te kijken. Dus waarom niet deze twee dingen combineren moet fabrikant Noble Collection hebben gedacht! Dit schaakspel bestaat uit 32 plastic schaakstukken, speelbord en twee zakjes om de schaakstukken in op te bergen. 

9. Inlineskates

Nijdam Go Crossing verstelbare inlineskates

Inlineskaten is een sportieve en leuke bezigheid maar het kan handig zijn om inlineskates te kopen die je kunt verstellen naar verschillende maten, zo gaan de inlineskates langer mee en hoef je niet elk jaar een nieuwe set te kopen. Deze inlineskates van Nijdam zijn precies dat, zorg er wel voor dat het kind ook bescherming aan doet tijdens het skaten!

10. Drone

Killerbee X1 Drone

Drones zijn de laatste jaren in opkomst en erg populair bij kinderen én volwassenen. Deze Killerbee X1 drone heeft een batterijduur van 18 minuten en heeft daardoor de langste vliegtijd in deze prijsklasse drones. Door zijn lichte gewicht is een vliegbewijs zelfs niet nodig!

11. LEGO Technic

LEGO Technic Wegenbouwploeg - 42060

LEGO Technic is leuke bouwspeelgoed voor jongens die technisch zijn aangelegd en het bouwen en spelen met LEGO leuk vinden. Deze LEGO Technic g 42060 set is gebaseerd op een wegenbouwploeg en bestaat uit een truck met afkoppelbare aanhanger en graafmachine met rupsbanden. Het heeft 365 onderdelen en geen minifiguren.

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 10 jaar?

Een jongen van 10 jaar zit alweer langere tijd op de basisschool maar leert hier toch elke dag nog bij. Hieronder staan enkele kenmerken waar je een 10-jarige jongen aan kan herkennen.

 • Leert met rekenmachine rekenen
 • Berekent inhoud en oppervlakte
 • Berekent snelheden en geldkoersen
 • Kan met getallen tot miljoen en groter rekenen
 • In staat om schattend te rekenen

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 10 jaar?

Omdat 10-jarige jongens vaak al heel erg van elkaar verschillen en eigen interesses hebben bestaat het perfecte cadeau om te schenken niet voor hen. Maar over het algemeen zit je goed als je een tienerjongen van deze leeftijd bijvoorbeeld een hoverboard, RC-voertuig, bordspel of videospel schenkt!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 10-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 10 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 9-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 11-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 10 jaar bekijken!