De 11 BESTE cadeaus voor 10-jarige jongens

door

De beste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 10 jaar oud kun je lezen in dit artikel. Gebruik deze cadeautips om origineel speelgoed cadeau te geven aan je 10-jarige zoon of kleinkind voor zijn verjaardag!

Een cadeau voor een jongen van 10 jaar kopen is nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Bij het bereiken van deze leeftijd zijn er wel de nodige veranderingen gaande in zijn persoonlijkheid. Op deze leeftijd vallen ze in de categorie ‘tiener’ oftewel ‘prepuber’.

Ineens kan hij zijn eigen keuzes gaan maken en dingen gaan eisen wat hij voorheen nooit deed. Als je zijn fase in het kort zou samenvatten dan gaat het hierom: geld verdienen, groeispurt, ineens alles alleen doen, eigen kledingkeuze, ruziemaken over van alles.

Klinkt erger dan het is, want ze zijn ook nog wel een beetje kind en daarom kun je nog gerust met speelgoed aankomen als je weet dat je ze daar nog blij mee maakt.

Doordat ze zelfstandiger worden kun je ze misschien iets cadeau geven waar ze zichzelf mee vermaken en als ze willen kunnen ze zelf kiezen of ze dat willen delen met vriendjes.

In deze lijst met cadeaus die we voor je hebben samengesteld komen weer een aantal leuke cadeau-ideeën voor jongens naar voren waar je zeker wat aan zult hebben.

De beste cadeaus voor 10-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 10-jarige jongens.

1. Revell model

Revell modelsets bieden geweldig bouw- en speelplezier voor jongens die graag dingen in elkaar zetten. Het leuke van dit speelgoed is dat ze meestal spelen met leren perfect combineren, dit is dus mooi meegenomen.

Door het samenstellen van de verschillende modellen wordt de fijne motoriek van een kind getraind en wordt zijn cognitieve ontwikkeling bovendien ook nog bevordert.

Revell biedt verschillende modellen zoals, vliegtuigen, boten, auto’s en zelfs tanks aan!

2. Robotspeelgoed

Een geweldig tijdverdrijf voor jongens is een speelgoedrobot. De robots die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld zijn erg gebruiksvriendelijk en moeten vaak zelf geprogrammeerd worden.

Door zelf te programmeren leert de jongen al op jonge leeftijd nieuwe dingen ontdekken en misschien onstaat er zelfs een nieuwe passie wat zeker later van pas kan komen.

Het programmeren van een robot wordt meestal vrij eenvoudig gehouden en kan via een app op een mobiele telefoon worden gedaan.

Er zijn erg veel van deze speelgoedrobots te krijgen, elke robot heeft zijn eigen specificaties en ze zijn zeker niet altijd geschikt voor elke leeftijd, let hier wel goed op bij het aanschaffen!

3. Keyboard

Het is algemeen bekend dat het leren spelen van een instrument op jonge leeftijd erg bevordelijk kan zijn voor de ontwikkeling van een kind.

Een keyboard voor kinderen is het perfecte muziekinstrument om de creative kant van de jongen te verkennen en te stimuleren.

Je hebt verschillende uitvoeringen, maar nagenoeg alle keyboards moeten met een stekker worden aangesloten op stroom of hebben een accu ingebouwd, die uiteraard wel opgeladen moet worden.

Afhankelijk van je budget en van de ervaring van het kind met muziek maken, kun je een keyboard aanschaffen.

Een keyboard is een geweldig cadeau ongeacht welk exemplaar je ook aanschaft!

4. Nerf Gun

Nerf Guns lijken op het eerste gezicht misschien een beetje extreem speelgoed voor kinderen, maar vergis je niet, dit is echt een geweldig cadeau voor een 10-jarige jongen!

De Nerf Guns worden gemaakt door Hasbro en ze schieten een soort munitie van schuim af, dit doet uiteraard geen pijn als iemand geraakt wordt.

Vaak inbegrepen in deze sets zijn een of meerdere veiligheidsbrillen zodat de ogen van het kind goed zijn beschermd.

Nerf Guns zijn verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren en prijzen, er bestaan zelfs speciale Nerf Guns met een Fortnite thema, dit videospel is extreem populair onder de jeugd!

Als ouder hoef je je geen zorgen te maken dat je zoon gewond raakt, want het draait allemaal om plezier hebben en de afgevuurde projectielen doen verder geen zeer.

5. Spin Master Perplexus

Spin Master Perplexus sets zijn geweldige producten waarbij het kind een bal door een parkour moet sturen en begeleiden.

De sets zijn verkrijgbaar voor de meeste leeftijdsgroepen en zijn een erg leuk en betaalbaar cadeau voor jongens van deze leeftijd. Sommige sets zijn moeilijker te bespelen dan andere, let hier wel op als je een exemplaar aanschaft.

Spin Master zelf is een erg grote en bekende speelgoedfabrikant, ze bezitten dan ook veel dochterondernemingen die allemaal verschillende soorten lijnen speelgoed produceren.

Het bedrijf staat ook zeker bekend om de hoge kwaliteit producten die het levert!

6. LEGO Brickheadz

LEGO Brickheadz zijn kleine figuren die zijn gebaseerd op allerlei bekende personages, zo bestaan er sets van Kapitein Jack Sparrow, Iron Man, Marty McFly & Doc Brown, The Hulk en nog veel meer!

Deze LEGO sets bestaan vaak wel uit veel kleine onderdelen dus de jongen moet wel een echte knutselaar zijn om goed met dit speelgoed overweg te kunnen.

Bijna alle LEGO sets zijn met elkaar te combineren, dat is bij de Brickheadz producten niet anders, zo kan het kind mooi deze sets met zijn andere LEGO combineren voor extra veel speelplezier.

LEGO BrickHeadz is zeker niet voor iedere jongen weggelegd, maar als je kind van dit soort cadeaus houdt kan het echt een goede keuze zijn om aan te schaffen!

7. 999 Games bordspel

999 Games is een bordspelfabrikant uit Nederland die hoogwaardige bordspellen produceert voor het hele gezin.

De spellen zelf hebben meestal niet een al te hoge moeilijkheidsgraad en kunnen al op jonge leeftijd door kinderen worden gespeeld.

Het cognitieve en logische denken wordt met deze spelletjes zeker bevordert, het is dus ook nog eens leerzaam cadeau!

Naast het leereffect bieden deze bordspellen dus ook veel plezier waarmee de jongen samen met vriendjes of familie een geweldige spelavond kan hebben!

8. Rechthoekige trampoline

Heb je een grote tuin of veel ruimte in de schuur of misschien wel in huis zelf?

Dan is een rechthoekige trampoline waarschijnlijk precies het juiste cadeau voor je zoon om veel plezier te hebben en stoom af te blazen.

Trampoline springen is een geweldige sport wat erg leuk is om te doen voor zowel jonge als ouderen kinderen, het is een sportieve activiteit waaraan ook veel plezier wordt beleefd.

Een rechthoekige trampoline is meestal iets duurder dan een ronde trampoline, dit komt omdat de kwaliteit meestal (niet altijd) wat beter is. Deze exemplaren staan ook een stuk stabieler op de grond dan de ronde trampolines.

Je kan ervoor kiezen om een rechthoekige trampoline met ingebouwd veiligheidsnet te kopen, deze zijn ook iets duurder maar het voorkomt wel dat een kind van de trampoline op de grond kan vallen.

Let ook op het maximale gewicht wat de trampoline aankan, plaats het product uiteraard op een stevige harde ondergrond!

9. Inlineskates

Inlineskates zijn een erg leuk speelgoed waarmee de jongen vooral in het voorjaar en de zomer perfect mee kan spelen!

Uiteraard bestaan er heel veel verschillende soorten, maten en kleuren inlineskates, het moet dus niet moeilijk zijn om een goede set voor jouw kind aan te schaffen.

Het kan handig zijn om inlineskates te kopen die je kunt verstellen naar verschillende maten (bijvoorbeeld maat 34-37), zo gaan de inlineskates langer mee en hoef je niet elk jaar een nieuwe set te kopen.

Het dragen van een helm, elleboog-, knie- en handbeschermers zijn aan te raden, vooral als de jongen nog nooit heeft gereden met inlineskates.

10. kinderfiets 26 inch

Vooral in het voorjaar en de zomer willen jongens veel tijd buiten doorbrengen. Vaak is een fiets dan precies het juiste cadeau om het kind hierbij te helpen.

Een fiets voor een 10-jarige jongen moet meestal (afhankelijk van zijn lengte) een bandenmaat van 26 inch hebben. Het hebben van de juiste maat fiets luistert vrij nauw bij kinderen, let hier dus goed op!

Er zijn heel veel jongensfietsen in allerlei soorten, kleuren, maten en prijsklassen te koop. Voor iedere jongen is er wel een leuk examplaar dat bij hem past te krijgen.

Het is in Nederland niet verplicht om beschermende kleding zoals een helm te dragen, maar voor de veiligheid is het wel aan te raden.

11. LEGO City

Jongens van deze leeftijd spelen nog graag met LEGO, vooral de LEGO City sets brengen ze vaak veel plezier!

De LEGO City sets zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en er is een ruime keuze aan verschillende sets die aan de jongen cadeau kan worden gegeven.

Het is bewezen dat het spelen met LEGO de fijne motoriek van kinderen traint, hier zal een kind op latere leeftijd ook zeker nog profijt van hebben.

Nagenoeg alle LEGO sets kunnen met elkaar worden gecombineerd, dat is bij LEGO City geen uitzondering. Zo kan de jongen zijn LEGO-verzameling erbij pakken en weer nieuwe dingen verzinnen om te bouwen!

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 10 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 10-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 10 jaar.

Pixicade - Mobile Game Maker

White Goblin Games - MicroMacro: Crime City

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 10-jarige jongens

Het bereiken van de 10-jarige leeftijd is een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn korte leventje.

Vele mijlpalen zullen nog behaald worden. Maar ze hebben nog steeds een beetje hulp nodig met bepaalde dingen al zullen ze dat niet zo snel toegeven.

Er is speelgoed te vinden waar ze zelf mee kunnen bouwen en knutselen, als ze dat willen kunnen ze daar samen met vriendjes mee spelen.

Je kunt nu ook wat volwassenere cadeaus geven zoals kleding of iets voor op hun slaapkamer. Vaak hebben ze al veel speelgoed en zullen ze daar minder mee spelen.

Buiten spelen doen ze nog graag, maar misschien is dat ook iets wat je zelf moeten blijven stimuleren. Daar kun je je cadeau op aanpassen zodat ze een reden hebben om buiten te spelen.

Dus mocht je het moeilijk hebben gevonden om een geschikt cadeau te vinden, dan ben je ongetwijfeld geholpen met deze ideeënlijst!

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 10 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor 9-jarige jongens of met cadeau-ideeën voor 11-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!