De 11 BESTE cadeaus voor 1-jarige jongens

door

Hier vind je de beste en origineelste cadeau-ideeën voor jongens vanaf 1 jaar oud. In dit artikel staat een selectie van speelgoed wat je kunt geven aan je 1-jarige zoon of kleinkind voor zijn verjaardag!

Jongetjes van 1 jaar kunnen nog niet vertellen welk speelgoed ze willen hebben, maar als je goed kijkt naar hun ontwikkeling en interesses kun je er vaak wel achter komen wat goede cadeaus voor een jongen van 1 jaar zijn.

De ontwikkeling gaat van de babytijd over naar de dreumestijd, dit is een tijd waarin de dreumes drie mentale sprongen maakt.

Na 12 maanden heeft je kind heel veel nieuwe vaardigheden geleerd en stopt het aanmaken van nieuwe gebieden in de hersens. Nu is de tijd aangebroken dat deze gebieden moeten worden geoefend en dit kan uitstekend met het juiste speelgoed wat de beweging, taal, sociale vaardigheden en het cognitieve leren helpt verbeteren.

De meeste cadeaus voor de eerste verjaardag van jongens op deze pagina vind zijn er op gericht om juist die vaardigheden te oefenen!

De beste cadeaus voor 1-jarige jongens

Hieronder vind je onze selectie van de beste cadeaus voor 1-jarige jongens.

1. Mega Bloks bouwstenen

Mega Bloks zijn een geweldig cadeau voor een 1-jarige jongen, het zijn bouwstenen die vanaf 1 jaar gebruikt kunnen worden en ook dienen als goed educatief speelgoed!

Door de Mega Bloks kunnen de kinderen al op jonge leeftijd hun fijne motoriek trainen en dingen leren combineren, wat ook heel goed is voor het ruimtelijk denken.

De bouwstenen maken een zeer goede en robuuste indruk en zijn al enige tijd over de hele wereld een begrip.

Door middel van dit product kan je kind het plezier van spelen combineren met het plezier van leren en een leuke tijd hebben.

Mega Bloks biedt verschillende bouwsteensets aan, zodat voor elk kind precies de juiste set wordt aangeschaft, een heel leuk cadeau om te geven!

2. Fisher-Price speelgoed

Fisher-Price is een speelgoedfabrikant die allerlei geweldig babyspeelgoed produceert en ook speelgoed maakt voor jonge kinderen die net voorbij de babyleeftijd zijn.

De fabrikant zelf heeft zich niet gespecialiseerd in één bepaald soort product, maar produceert zowel producten die van plastic zijn gemaakt, als ook producten die zijn gemaakt van pluche of andere materialen die niet gevaarlijk of schadelijk zijn voor kinderen.

Fisher-Price produceert onder andere ook producten waarmee het kind zich optimaal kan ontwikkelen. In het bijzonder zijn sommige van de speeltjes erg goed voor de cognitieve ontwikkeling van het kind. De fabrikant maakt echter ook ander speelgoed dat gewoon voor de lol is en het kind vermaakt.

In alle gevallen is Fisher-Price een goede keuze als je op zoek bent naar een educatief speelgoed of speelgoed dat het kind zal helpen de tijd te doden.

3. Activiteitenkubus

Een activiteitenkubus is, zoals de naam al doet vermoeden, een super product waarmee kinderen hun motoriek kunnen ontwikkelen.

De meeste activiteitenkubusjes zijn geschikt vanaf 1 jaar en zijn gemaakt van kunststof of hout.

De activiteitenkubussen staan ook wel bekend als motoriekkubussen en hebben meestal meerdere stations ingebouwd zodat er geen verveling ontstaat en het kind telkens wat nieuws kan doen.

Vooral om de hand- en oogcoördinatie te verbeteren, zijn dergelijke activiteitenkubussen perfect en heeft het kind de mogelijkheid om met zo’n geweldig speelgoed zich verder te ontwikkelen.

4. Scoot & Ride loopfiets

Een Scoot & Ride loopfiets is het perfecte cadeau en tegelijkertijd ook speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar.

Er zijn verschillende versies van de Scoot & Ride loopfietsen verkrijgbaar waarmee je ook staand rond kunt rijden.

De loopfietsen zelf zijn gemaakt van zeer hoge kwaliteit en extreem robuust zodat je zich geen zorgen hoeft te maken dat je kind zichzelf pijn kan doen, of dat het product kapot gaat.

Over het algemeen hebben de loopfietsjes een zithoogte van 32 cm en zijn ze ontworpen voor jonge kinderen vanaf 1 jaar en tot een gewicht van maximaal 20 kg.

Daarnaast zijn deze loopfietsen ook verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat er voor elk kind precies de juiste te koop is.

5. Kruipdeken

Een kruipdeken is een geweldig product om te geven aan kinderen vanaf 0 jaar oud.

Door middel van een deken om rond te kruipen en te ravotten, kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten en hoeft u zich als ouder geen zorgen te maken dat je kind zichzelf pijn kan doen.

Over het algemeen hebben deze kruipdekens een afmeting van 100 x 100, 150 x 150 of zelfs 200 x 200 en zijn daarom super geschikt voor een kind als speelgoed.

Natuurlijk kun je ook meerdere kruipdekens tegelijk kopen en deze combineren om één grote kruipdeken te maken.

6. Activiteitentafel

Spelen met een activiteitentafel is de perfecte bezigheid om een kind gelukkig te houden en ook om hem aan te moedigen om nieuwe dingen te leren.

Zeker omdat deze activiteitentafels geweldig zijn om de fijne motoriek van het kind te trainen en om te garanderen dat hij vooruitgang boekt in de cognitieve ontwikkeling.

Activiteitentafels voor kinderen hebben meestal verschillende stations waarop je verschillende dingen kunt spelen.

Er zijn activiteitentafels te koop die zijn uitgerust met batterijen en activiteitentafels die alleen van hout zijn gemaakt en geen batterijen nodig hebben.

7. Speelboog

Een speelboog is een perfecte bezigheid voor jonge kinderen waarmee ze veel leren en ook plezier hebben.

Een speelboog draagt vooral bij aan de bevordering van fijne motoriek en houdt het kind lange tijd bezig.

De meeste speelbogen hebben ook een kruipdeken inbegrepen waarop het kind leuk kan ravotten en spelen.

Daarom zijn de meeste speelbogen dus ook zeer geschikt voor kinderen van zeer jonge leeftijd.

8. Baby badzitje

Perfect voor in de badkamer thuis is een badzitje voor baby’s. De badzitjes hebben als voordeel dat ze een goede grip in het bad garanderen zodat het kind zich veilig kan vermaken.

Bovendien kunt je voorkomen dat het kind mogelijk water inslikt of in het bad glijdt en zichzelf in het ergste geval pijn kan doen.

Het badspeelgoed is er in verschillende vormen en uitvoeringen en is geschikt voor verschillende vormen badkuipen.

De meeste badzitjes zijn gemaakt van plastic, omdat dit het beste tegen water kan en behoorlijk wat kan weerstaan.

9. Bijtring

Een bijtring is een noodzakelijk speelgoed dat kinderen moeten hebben, vooral wanneer ze hun eerste tanden krijgen.

De bijtringen zijn al geschikt vanaf een leeftijd van 0 jaar en moeten zeker worden gebruikt voordat de 1e melktanden aan het licht komen.

Het goede aan de meeste bijtringen is vooral dat je ze van tevoren in de koelkast kunt zetten, zodat ze gekoeld in de mond van de baby kunnen. Dit verlicht de pijn en houdt de baby op een gezonde manier bezig.

Bijtringen zijn er in allerlei uitvoeringen, zoals hout, rubber of ander materiaal.

10. Sigikid knuffel

Sigikid knuffels zijn vooral geschikt voor jonge kinderen en kunnen vanaf 0 jaar gebruikt worden.

Het bedrijf is gevestigd in Mistelbach in Opper-Franken, Duitsland. Ze produceren speelgoed van hoge kwaliteit en knuffels die vooral overtuigen door hun hoogwaardige vakmanschap.

Het assortiment van Sigikid is groot en ze maken zowel knuffels voor kinderen als ook voor volwassenen (Sigikid Beasts).

De fabrikant staat onder andere ook bekend om de productie van muziekdozen en rugzakken.

11. Knuffelschaap

Knuffelschapen zijn een geweldig speelgoed waarmee jongens vanaf 0 jaar veel plezier kunnen hebben.

De meeste van deze zijn ook goed geschikt als knuffeltje dat kinderen mee naar bed kunnen nemen en er tegelijkertijd mee in slaap kunnen vallen.

De knuffels zijn verkrijgbaar van verschillende merken en zijn meestal gemaakt van polyester, wat niet schadelijk is voor kinderen.

Vooral op jonge leeftijd is het belangrijk dat een kind een knuffel heeft en bovendien kan fungeren als een leuk vriendje. Des te beter zijn dan deze knuffelschaapjes die speciaal als speelgoed voor kinderen zijn gemaakt.

Speelgoed van het Jaar 2021 – Winnaars 1 jaar

Elk jaar wordt begin november het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 1-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de leeftijdsgroep van 1 jaar.

SmartMax - My First Acrobats

Peppa Pig - Houten speelgoedhuis

Conclusie over deze cadeau-ideeën voor 1-jarige jongens

Jongens die hun eerste levensjaar bereikt hebben zullen al heel wat speelgoed bezitten en toch zal er altijd wel iets te vinden zijn waar ze mee geholpen zijn.

Ze hebben al heel wat ontwikkeling meegemaakt en nieuwe dingen geleerd. Maar dat is nog maar het begin.

Om dan een cadeau voor ze aan te schaffen, kun je ze bij hun ontwikkeling helpen door iets te geven wat hun ontwikkeling stimuleert. Je kunt daarbij denken aan een knuffel die verschillende functies heeft.

Of iets waar zowel het kind van 1 jaar als ook de ouders wat aan hebben. Een leesboekje is dan een goed idee of zelfs iets waar ze zelfstandig mee uit de voeten kunnen.

Cadeaus hoeven niet duur te zijn, ze zijn er in verschillende prijsklassen. Wat belangrijk is, is dat je een cadeau aanschaft die bij zijn leeftijd past en waar hij plezier aan beleeft.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor jongens van 1 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor baby’s of cadeaus voor 2-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen!