De 11 BESTE cadeaus voor 1-jarige jongens

Geüpdatet op 27 mei 2023 door

Zoek je leuke en originele cadeaus voor jongens van 1 jaar? Bekijk deze pagina voor goede cadeaus om te geven aan een 1-jarige jongen!

Weinig tijd om kado’s uit te kiezen?

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Bekijk direct de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2022 onderaan op deze pagina!

In dit artikel hebben we een selectie gemaakt van cadeaus die geschikt zijn om te geven voor de 1e verjaardag van een baby jongen. Veel van de cadeau-ideeën op deze pagina zijn speelgoed waar een 1-jarig kind graag mee zal spelen. Bekijk hieronder onze selectie van de beste cadeaus voor 1-jarige jongens.

Mega Bloks First Builders

Mega Bloks zijn een geweldig cadeau voor jonge jongens vanaf 1 jaar. Ze zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar dienen ook als educatief speelgoed. Door het spelen met Mega Bloks kunnen kinderen al op jonge leeftijd hun fijne motoriek oefenen en leren om dingen te combineren, wat ook goed is voor hun ruimtelijk inzicht.

2. Loopwagen

Fisher-Price Little People Music Parade loopauto

Fisher-Price is een speelgoedfabrikant die een grote verscheidenheid aan fantastisch babyspeelgoed produceert, evenals speelgoed voor jonge kinderen net boven de babyleeftijd. Deze loopwagen maakt start- en motorgeluiden en speelt muziekjes af wanneer op de knoppen wordt gedrukt.

3. Activiteitenkubus

VTech Baby Activiteitenkubus

Een activiteitenkubus, ook wel motoriekkubus genoemd, is uitdagend speelgoed waarmee kinderen hun motoriek kunnen verbeteren. Dit exemplaar van VTech is interactief en laat kinderen op een speelse manier kennismaken met cijfers, kleuren, dieren, muziek en andere zaken die de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie bevorderen.

4. Scoot & Ride loopfiets

Scoot and Ride Highwaykick loopfiets

Een Scoot & Ride loopfiets is het ideale cadeau en tegelijkertijd ook speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. Deze loopfiets is ook gemakkelijk om te bouwen tot een stepje als het kind wat groter is geworden, omdat het zowel een loopfiets als step in één is.

5. Speelkleed

Quiet Town Stratentapijt speelkleed

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet direct op de vloer liggen tijdens het spelen, kun je een speelkleed aanschaffen. Dit speelkleed heeft een antisliplaag van latex, zodat het niet wegglijdt op een gladde vloer. Het motief, dat gebaseerd is op een stad of dorp, laat kinderen hun fantasie de vrije loop laten tijdens het spelen.

6. Activiteitentafel

Janod Activiteitentafel - Baby Forest

Spelen met een activiteitentafel is een perfecte bezigheid om een kind gelukkig te houden en om te helpen bij het leren van nieuwe dingen. Activiteitentafels zijn speciaal ontworpen om de fijne motoriek van het kind te trainen en om ervoor te zorgen dat het vooruitgang boekt in zijn cognitieve ontwikkeling.

7. Speelgoedtractor

Speelgoedtractor

Deze speelgoedtractor, gemaakt door Falk, is een geweldig groot cadeau en is gebaseerd op de echte Claas Axos 310 tractor. Dankzij het realistische uiterlijk zal het kind graag spelen met dit speelgoed. Het is een duurzaam cadeau dat normaal gesproken erg lang mee zal gaan.

8. Sterrenprojector

Chicco next2stars sterrenprojector

Dit product van Chicco is een sterrenprojector die aan het bedje van het kindje bevestigd kan worden. Wanneer het apparaat merkt dat het kind huilt, gaat het aan en projecteert verschillende lichteffecten en geluidjes. Dit helpt het kind om weer rustig in te slapen. Het is een innovatief product en is al geruime tijd een bestseller.

9. Lanceerbaan

VTech Toet Toet Auto's Lanceerbaan Deluxe speelset

De lanceerbaan van VTech lanceert speelgoedautootjes voor veel speelplezier bij kinderen. Door op de knop te drukken, schieten de raceauto’s van de lanceerbaan. Deze speelset kan ook worden gecombineerd met andere sets van de Toet Toet Auto’s speelgoedlijn.

10. Sigikid knuffel

Sigikid knuffelbeer Patchwork Green

De knuffels van het Duitse bedrijf Sigikid zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit en kunnen op 30-40 graden gewassen worden en ook in de wasdroger. Hoewel ze niet bepaald goedkoop zijn, zijn ze het waard vanwege deze kenmerken. De “Patchwork Green” knuffelbeer is een leuke optie, maar er zijn ook vele andere Sigikid knuffels beschikbaar.

11. Houten puzzel

Goki houten puzzel

Een houten puzzel is een uitstekende bezigheid voor kleine kinderen en ook Montessori speelgoed. Naast het speelplezier, leren ze op een leuke manier kennis maken met objecten uit het dagelijkse leven. Deze steekpuzzel van Goki bestaat bijvoorbeeld uit vormen zoals een fiets, hobbelpaard of appelboom. Dit is een leuk en leerzaam geschenk voor een kleine jongen.

Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars 1 jaar

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 1-jarige jongens om cadeau te geven! Hieronder staan drie winnaars die geschikt zijn om te schenken aan een kind van 1 jaar oud.

VTech ZoomiZooz Klim & Verken Boomhuis

VTech ZoomiZooz Klim & Verken Boomhuis

Winnaar 2019 - Klik op afbeelding voor info

SmartMax My First Acrobats

SmartMax - My First Acrobats

Winnaar 2021 - Klik op afbeelding voor info

Bing Knuffelkonijn

Bing - Knuffelkonijn

Winnaar 2021 - Klik op afbeelding voor info

Alle andere winnaars van het Speelgoed van het Jaar staan hier.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 1 jaar oud?

Hieronder staan nog enkele artikels met cadeau-ideeën om aan een 1-jarig kind te schenken.