De 11 BESTE cadeaus voor 1-jarige jongens

Ben je op zoek naar leuke en originele cadeaus voor jongens van 1 jaar? Op deze pagina vind je goede cadeaus om aan een 1-jarige jongen te geven!

In dit artikel hebben we leuke geschenkideeën voor jongens vanaf 1 jaar geselecteerd die kunnen worden gegeven voor hun 1e verjaardag of voor andere feestelijke gelegenheden. Veel van deze beste cadeau-ideeën voor jongens zijn speelgoed waar een kind van 1 jaar graag mee zal spelen. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor 1-jarige jongens.

 1. Mega Bloks bouwstenen
 2. Loopwagen
 3. Activiteitenkubus
 4. Scoot & Ride loopfiets
 5. Speelkleed
 6. Activiteitentafel
 7. Speelgoedtractor
 8. Sterrenprojector
 9. Lanceerbaan
 10. Sigikid knuffel
 11. Houten puzzel
Mega Bloks First Builders

Mega Bloks zijn een geweldig cadeau voor een 1-jarige jongen, het zijn bouwstenen die vanaf 1 jaar gebruikt kunnen worden en ook dienen als goed educatief speelgoed! Door de Mega Bloks kunnen de kinderen al op jonge leeftijd hun fijne motoriek trainen en dingen leren combineren, wat ook heel goed is voor het ruimtelijk denken.

2. Loopwagen

Fisher-Price Little People Music Parade loopauto

Fisher-Price is een speelgoedfabrikant die allerlei geweldig babyspeelgoed produceert en ook speelgoed maakt voor jonge kinderen die net voorbij de babyleeftijd zijn. Deze loopwagen maakt start- en motorgeluiden en door op de toesten te drukken worden er muziekjes afgespeeld.

3. Activiteitenkubus

VTech Baby Activiteitenkubus

Een activiteitenkubus, ook wel motoriekkubus genoemd, is een super product waarmee kinderen hun motoriek kunnen ontwikkelen. Dit exemplaar van VTech is interactief en het kind maakt zo op een speelse manier kennis met cijfers, kleuren, dieren, muziek en andere zaken die de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie bevorderen.

4. Scoot & Ride loopfiets

Scoot and Ride Highwaykick loopfiets

Een Scoot & Ride loopfiets is het perfecte cadeau en tegelijkertijd ook speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. Het handige van deze loopfiets is dat het zowel een loopfiets als step in één is! Hierdoor kan je het product gemakkelijk ombouwen naar een stepje als het kind wat groter is geworden.

5. Speelkleed

Quiet Town Stratentapijt speelkleed

Kinderen spelen vaak op de grond, om te zorgen dat ze niet direct op de vloer liggen kun je een speelkleed aanschaffen. Dit speelkleed heeft een antisliplaag van latex dus zal het niet wegglijden op een gladde vloer. Door het motief dat is gebaseerd op een stad/dorp kan het kind zijn fantasie op de vrije loop laten tijdens het spelen!

6. Activiteitentafel

Janod Activiteitentafel - Baby Forest

Spelen met een activiteitentafel is de perfecte bezigheid om een kind gelukkig te houden en ook om hem aan te moedigen om nieuwe dingen te leren. Zeker omdat deze activiteitentafels geweldig zijn om de fijne motoriek van het kind te trainen en om te garanderen dat hij vooruitgang boekt met zijn cognitieve ontwikkeling.

7. Speelgoedtractor

Speelgoedtractor

Deze speelgoedtractor gemaakt door Falk is gebaseerd op de echte Claas Axos 310 tractor. Doordat het er zo echt uit ziet zal de kleine man heel graag met dit speelgoed spelen. Het is een stevig product en zal dus normaal gesproken erg lang meegaan!

8. Sterrenprojector

Chicco next2stars sterrenprojector

Dit product van Chicco is een sterrenprojector dat aan het bedje van het kindje bevestigd kan worden. Zodra het apparaatje merkt dat het jongetje huilt zal het aangaan en allerlei verschillende lichteffecten en geluidjes projecteren. Dit zorgt ervoor dat het kind weer rustig in zal slapen. Een erg innovatief product en het is al een tijden een echte bestseller!

9. Lanceerbaan

VTech Toet Toet Auto's Lanceerbaan Deluxe speelset

Deze lanceerbaan van VTech lanceert letterlijk de speelgoedautootjes wat voor heel veel speelplezier zorgt bij kinderen. Door op de knop te drukken schieten de raceauto’s van de lanceerbaan. Deze speelset is ook te combineren met de andere sets van de Toet Toet Auto’s speelgoedlijn.

10. Sigikid knuffel

Sigikid knuffelbeer Patchwork Green

De knuffels van het Duitse bedrijf Sigikid zijn niet bepaald goedkoop te noemen maar dat heeft een goede reden! Deze knuffels zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit en kunnen bovendien op 30-40 graden gewassen worden en ook nog eens in de wasdroger! Deze “Patchwork Green” knuffelbeer is een leuke optie om voor het kind te kopen, maar er zijn ook heel veel andere Sigikid knuffels te koop.

11. Houten puzzel

Goki houten puzzel

Een houten puzzel is een uitstekende bezigheid voor kleine kinderen. Naast het speelplezier leren ze er ook nog eens op een leuke manier kennis maken met de objecten uit het dagelijkse leven. Deze steekpuzzel van Goki bestaat bijvoorbeeld uit vormen zoals een fiets, hobbelpaard of appelboom. Een erg leuk en leerzaam geschenk om aan de kleine vent te geven!

Wat zijn de kenmerken van een jongen van 1 jaar?

Een jongen van 1 jaar wordt een dreumes genoemd en kan op deze leeftijd al heel wat. Hieronder staan enkele kenmerken van een 1-jarige jongen.

 • Met zijn handjes wijzen en klappen
 • Eerste woordjes zeggen
 • Mee-eten met rest van gezin
 • Eerste stapjes zetten

Het is mogelijk dat het jongetje nog niet alle bovenstaande vaardigheden beheerst. Geen paniek als dit het geval is, vaak komt dit vanzelf goed!

Welk speelgoed geef je cadeau aan jongen van 1 jaar?

Bij een jongen van 1 jaar past speelgoed dat goed bijdraagt aan de ontwikkeling van de vaardigheden van het kind. In hun eerste levensjaar rollen, kruipen en tijgeren ze veel over de grond en zetten ze vaak ook voorzichtig hun eerste stapjes. Speelgoed wat helpt om deze vaardigheden verder te ontwikkelen zijn uitstekend om te schenken aan een 1-jarig kind!

Speelgoed van het Jaar 2022

Elk jaar wordt het Speelgoed van het Jaar door een vakjury gekozen, dit is natuurlijk ook uitstekend speelgoed voor 1-jarige jongens om cadeau te geven! Kijk op de volgende pagina om de volledige Speelgoed van Het Jaar 2022 verkiezing te bekijken.

Ben je op zoek naar nog meer cadeaus voor een kind van 1 jaar oud?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeaus voor baby’s of cadeaus voor 2-jarige jongens om nog meer inspiratie op te doen. Je kunt ook onze lijst met speelgoed voor meisjes van 1 jaar bekijken!