De 11 BESTE cadeaus voor een baby

Ben je op zoek naar leuke cadeaus voor een baby? Op deze pagina vind je goede babycadeaus om te geven aan het pasgeboren kindje!

Weinig tijd om cadeaus uit te kiezen?

Ga direct naar onze Speelgoed van het Jaar 2022 – Winnaars pagina!

speelgoed van het jaar 2022 winnaars

Alhoewel het voor een baby van deze leeftijd niet heel veel uitmaakt welk soort cadeau hij of zij krijgt, zijn er soms wel degelijk al duidelijk verschillen tussen jongetjes en meisjes te zien. Daarom zijn er zelfs voor kinderen van deze jonge leeftijd al een heel scala aan cadeaus (wat meestal leerzaam speelgoed is) te koop. Hieronder vind je onze selectie met de beste cadeaus voor een baby.

Playgro Clip Clop Rammelaar

Een rammelaar is goed speelgoed wat bij de baby helpt om zijn of haar grove motoriek te ontwikkelen. Deze interactieve rammelaar van Playgro is een product met zeer goede recensies en is te koop in het blauw en roze!

2. Knuffel

Happy Horse Konijn Richie Knuffel

Ieder kind behoort natuurlijk één of meerdere knuffels te hebben, en de knuffels van Happy Horse zijn dan een uitstekende keuze. Knuffelkonijn Richie is te krijgen in meerdere kleuren en zal de baby niet teleurstellen! Knuffels staan ook in onze lijst met de beste kraamcadeaus!

3. Babygym

Fisher Price 3-in-1 babygym

In een babygym is heel veel te zien en ook te horen en het bevordert daarom de ontwikkeling van heel veel verschillende vaardigheden van een baby. Deze babygym met speeltjes, geluiden en muziek van Fisher-Price behoort al jaren tot de absolute bestsellers!

4. Badboekje

De mooiste vis van de zee badboekje

Zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden is een badboekje speciaal voor in het bad gemaakt. Het is waterbestendig en de baby kan hier leuk tijdens een badsessie in kijken en mee spelen! Het “De mooiste vis van de zee” badboekje van Marcus Pfister gaat over vriendschap en delen en is geweldig voor een baby!

5. Loopwagen

VTech 2 in 1 Baby Walker

De eerste stapjes van een baby zijn vaak de moeilijkste. Om het kind daarbij een beetje extra hulp en ondersteuning te bieden kan een loopwagen een uitstekend babycadeau zijn! Deze 2-in-1 loowagen van VTech laat de baby kennismaken met de wereld van kleuren, vormen, dieren, muziek en nog veel meer!

6. Draaistuurtje

VTech Dierenvriendjes Toeter & Draaistuurtje

Dit draaistuurtje prikkelt de fantasie van een baby. Ze kunnen draaien aan het stuurtje, drukken op de richtingaanwijzers en nog veel meer! Dit educatieve babyspeelgoed van VTech heeft geweldige beoordelingen van andere klanten!

7. Speelmat

LifeGoods Speelmat XL

Baby’s liggen en rollen vaak over de grond, om ze toch enigszins een veilige en schone ondergrond te geven zijn er speciale speelmatten voor kinderen te koop. Deze speelmaat van LifeGoods bestaat uit het alfabet en getallen en is makkelijk schoon te maken.

8. Badzitje

Safety 1st Draaibaar badstoeltje

Omdat een baby vaak nog niet zelfstandig rechtop kan blijven zitten zijn er badzitjes ontwikkeld. Hierin kan de baby lekker zitten en toch ook veilig van zijn of haar badsessie genieten! Dit badzitje van Safety 1st is draaibaar en bovendien te krijgen in meerdere kleuren.

9. Waterspeelmat

Chillsy watermspeelmat

Een waterspeelmat is goed voor een baby omdat het heel veel vaardigheden stimuleert. Ook traint het de hoofd-, nek- en schouderspieren van een baby. Dit exemplaar van Chillsy is van uitstekende kwaliteit en zeer betaalbaar!

10. Activeitenkubus

Deplay Activiteitenkubus

Een activiteitenkubus is voor een baby uitermate geschikt om zijn of haar cognitieve en motorische vaardigheden te trainen en ontwikkelen. Deze activiteitenkubus van Deplay bestaat uit veel kleurrijke speelvlakken en biedt de baby urenlang speelplezier!

11. Nijntje boek

Nijntje aanwijsboek

Ook een geweldig cadeau voor een baby is dit aanwijsboekje van Nijntje door Dick Bruna. Zelfs op zeer jonge leeftijd is het goed en bevorderlijk om een baby al voor te lezen, dit helpt het kind op latere leeftijd qua niveau! Voorleesboeken staan ook in onze lijst met de beste cadeaus voor een babyshower!

Wat is een goed cadeau voor een baby?

Een goed cadeau voor een baby is een geschenk dat de motoriek van de baby helpt ontwikkelen. Dit kunnen cadeaus zijn waar interessante dingetjes aan vast of op zitten. Afhankelijk van de leeftijd van het jongetje of meisje, zijn er veel verschillende artikelen te vinden waar diverse activiteiten op verwerkt zitten.

Ben je op zoek naar nog meer babycadeaus?

Bekijk dan ook eens onze artikels met cadeautjes voor 1-jarige jongetjes of cadeautjes voor 1-jarige meisjes om nog meer inspiratie op te doen. Ook kun je onze suggesties voor zwangerschapscadeaus bekijken voor nog meer cadeautips!