Hoe sluit ik mijn wasmachine aan?

Hoe sluit ik mijn wasmachine aan?Je hebt na veel onderzoek en verdieping in het marktaanbod eindelijk die nieuwe wasmachine gekocht. Super! Er is een grote kans dat je niet kan wachten je nieuwe gadget uit te proberen, maar voor je dit kan doen, moet de wasmachine aangesloten worden.

Dit kan misschien ingewikkeld klinken, maar het valt reuze mee. We lopen je simpel en snel door de stappen heen.

Een plek voor de wasmachine

We beginnen met het uitzoeken van een geschikte plek voor de nieuwe wasmachine. Het is het beste de wasmachine op een harde ondergrond te plaatsen, om te voorkomen dat je last hebt van het getril van de wasmachine.

Om het lawaai dat de machine maakt te beperken, richten veel mensen een specifieke wasruimte in. Als je geen aparte ruimte beschikbaar hebt, kan een op maat gemaakte kast een alternatieve optie zijn. De wasmachine kan ook onder het aanrecht geplaatst worden in de keuken, of ergens subtiel in de hoek van een kamer.

Vergeet de transportbouten niet

Als de wasmachine op de gewenste plek staat, verwijder je eerst de transportbouten voor je met het aansluiten aan de slag gaan. Deze transportbouten zitten over het algemeen aan de achterkant van de wasmachine. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine voor meer informatie als je de bouten niet kunt vinden.

Deze bouten moeten verwijderd worden omdat ze schade kunnen aanrichten aan de wasmachine wanneer deze gebruikt wordt. De bouten zijn namelijk alleen op de wasmachine gezet om hem te kunnen transporteren. Bewaar ze dus ook goed na het verwijderen. In het geval je wasmachine ooit getransporteerd moet worden, kan je ze hergebruiken.

Tijd om te beginnen met aansluiten

Nu zijn we klaar om te beginnen met het aansluiten van de wasmachine. We gaan eerst aan de slag met de watertoevoerslang. Deze moet eerst aangesloten worden op de waterkraan en vervolgens op de aansluiting van de wasmachine. Je kan de aansluiting doorgaans vinden aan de achterkant van de wasmachine, in de rechterbovenhoek.

Als je de aansluiting niet kunt vinden, raadpleeg dan wederom de handleiding. Om te testen of de slang goed aangesloten is, kan je de kraan even opendraaien. Check of er water uit de buis lekt bij een van de twee aansluitingen en sluit de slangen steviger aan indien nodig.

Nu de watertoevoerslang is aangesloten, is het tijd om met de waterafvoerslang in de weer te gaan. Deze slang wordt meestal bij de machine meegeleverd, en is vaak ook al aan de machine aangesloten. Het uiteinde van de slang doe je in de afvoer. Er wordt bijna altijd een zekerheidsbeugel meegeleverd bij de wasmachine. Deze beugel kan je bevestigen aan een muur of kast en gebruiken om de afvoerslang op de gewenste plek te houden.

Liever een geaard stopcontact dan een ongeaard stopcontact

Vervolgens is het tijd om de wasmachine aan te sluiten aan elektriciteit. De stekker van de wasmachine kan je het beste aansluiten op een geaard stopcontact omdat dit vele malen veiliger is dan een ongeaard stopcontact.

Zo heb je een lagere kans op oververhitting en andere vervelende problemen. Een geaard stopcontact herken je eraan dat er aan de boven en onderkant van het stopcontact twee kleine zilverkleurige uitsteeksels te vinden zijn. Een ongeaard stopcontact heeft deze uitsteeksels niet.

Zodra je de wasmachine aangesloten hebt op een geaard stopcontact, is hij klaar voor gebruik!

Scroll Up