Welke stofzuiger opzetstukken zijn er?

Welke stofzuiger opzetstukken zijn er?Dat er een heel assortiment aan opzetstukken bestaat voor stofzuigers weten we wel, maar waar worden al deze verschillende opzetstukken voor gebruikt? Is het echt belangrijk een andere borstel te gebruiken voor je bank dan voor je vloer en kan je echt betere resultaten verwachten door specifieke opzetstukken te gebruiken? We bespreken de verschillende opzetstukken en waar ze handig voor zijn!

Het stofzuiger opzetstuk genaamd combiborstel

Het bekendste opzetstuk voor de stofzuiger is de combiborstel. Deze wordt over het algemeen standaard meegeleverd bij elk product en wordt het meest gebruikt. De combiborstel komt met twee verschillende standen zodat je harde en zachte ondergronden kan stofzuigen. Voor de harde ondergrond gebruikt men de stand waarbij de borstelharen naar buiten gericht zijn.

De haren pakken extra vuil mee en zorgen voor een beter resultaat op harde vloeren. In de andere stand zijn de borstelharen ingetrokken. Deze stand wordt gebruikt voor zachte ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan de bank of laag-pollig tapijt. De afwezigheid van de borstelharen zorgen bij zachte ondergronden voor een gladdere stofzuigervaring.

De parketborstel

De parketborstel gebruik je wanneer je harde vloer kwetsbaar is voor krassen of je een losliggende vloer hebt. Waar de combiborstel een redelijke aanslag kan zijn op kwetsbare vloeren, is de parketborstel uitgerust met extra veel en extra zachte borstelharen. Op deze manier zijn ook losliggende tegels beter beschermd tegen de stofzuigerkop. Voor zachte ondergronden wordt de parketborstel niet aangeraden, aangezien de borstelharen het stofzuigen moeilijker maken.

De turboborstel

De turboborstel is een borstel speciaal voor hoog-pollig tapijt en voor het opzuigen van dierenharen. De kop is uitgerust met een ronddraaiende borstel die haren goed oppakt. Door deze borstel zijn turboborstels vaak groter dan de gewone stofzuigerkop. Hoewel deze koppen geweldig zijn om te hebben voor diereneigenaren en mensen met hoog-pollige tapijten, is de kop door zijn grootte minder geschikt om op krappe plekken te stofzuigen.

De kierenzuigmond

De kierenzuigmond is speciaal gemaakt voor – je raadt het al – kieren. Dit smalle opzetstuk zorgt ervoor dat je in alle hoeken, kieren en gaten kunt komen met je stofzuiger. Zo haal je eindelijk al dat stof weg op lastig te bereiken plekken. Dit accessoire wordt bij de meeste stofzuigers meegeleverd.

De meubelzuigmond

De meubelzuigmond lijkt veel op de traditionele combiborstel, maar dan kleiner. Hoewel het de meubelzuigmond heet, kan hij voor veel meer dan meubels gebruikt worden! Het keukenaanrecht of de binnenkant van de auto maak je gemakkelijk schoon met deze kleine, handige kop. De kop wordt niet aangeraden voor kwetsbare meubels, aangezien het krassen achter kan laten.

De reliëfborstel

Voor kwetsbare meubels kan je de reliëfborstel gebruiken. Dit stofzuiger opzetstuk is uitgerust met een grote hoeveelheid zachte haren, zodat het oppervlak dat je stofzuigt op een krasvrije manier schoon wordt. Ook andere kwetsbare oppervlakken maar je stofvrij met de reliëfborstels. Denk aan lampen, glazen tafels en spiegels.

Als je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger kan het handig zijn om ons “Beste stofzuiger volgens Keuzehelper.nl” artikel te lezen voordat je een beslissing maakt. Je vind hier 7 exemplaren die volgens ons het beste zijn!

Scroll Up