Keukenmachine of foodprocessor?

Keukenmachine of foodprocessor?Keukenmachines en foodprocessors zijn beide handige apparaten die het koken een stuk makkelijker kunnen maken. Beiden helpen bij het bereiden van eten, maar net op een andere manier. Welke functies hebben keukenmachines en foodprocessors en welke van de twee sluit het beste aan bij wat jij nodig hebt?

Keukenmachine volgens test van consumentenbond

Wat doen keukenmachines precies? De consumentenbond heeft een test gedaan waarbij ze keukenmachines en hun functies hebben geanalyseerd om een duidelijker beeld te geven aan de consument.

Keukenmachines worden gemaakt met als belangrijkste doel het helpen met kneden en mixen. Heb je deeg dat opgeklopt moet worden? Wil je ingrediënten mixen om deeg te maken? Hier kan de keukenmachine je bij helpen. De machine doet het zware kneedwerk voor je, zodat jij kan focussen op de volgende stappen van het recept of op het bereiden van andere gerechten.

Foodprocessor volgens test van consumentenbond

Een foodprocessor is wat je nodig hebt als je hulp wil bij snijden, hakken en raspen. Deze machines zijn uitgerust met mesjes, schijven en raspaccessoires zodat elke soort voedsel in kleinere stukken afgebroken kan worden. Werk je niet graag met messen of ben je op zoek naar een machine die dit onderdeel van het kookproces van je over kan nemen? Dan heb je een foodprocessor nodig.

Keukenmachine vs foodprocessor: hoe groot is het verschil?

Tegenwoordig zijn er voor foodprocessors en keukenmachines ontelbaar veel accessoires beschikbaar, waardoor de kleine verschillen in functie weinig uitmaken. Voor keukenmachines kan je mes-achtige accessoires kopen waarmee de machine ook kan snijden en hakken, en voor foodprocessors kan je kneed-accessoires vinden waardoor je jouw foodprocessor omzet in een echte kneedmachine.

Of je een goede foodprocessor of de beste keukenmachine koopt, zal in veel gevallen dus niet veel uitmaken. Wat wél belangrijk is, is dat je een duidelijk beeld hebt van alle accessoires die bij het apparaat geleverd worden en hoe je deze kan gebruiken. Op die manier weet je dat je een apparaat koopt dat beschikt over de functies waar jij naar op zoek bent!

Wat kunnen keukenmachines en foodprocessors precies?

De basisfuncties van keukenmachines en foodprocessors hebben we al uitgelegd, maar over welke extra functies beschikken de apparaten?

De volgende accessoires zijn beschikbaar voor verschillende apparaten:

  • Hakmessen waarmee je bijvoorbeeld uitjes, noten of kruiden kunt snijden
  • Rasp & snij-accessoires waarmee je bijvoorbeeld kaas kunt raspen of plakjes komkommer kunt laten snijden
  • Blenders waarmee je bijvoorbeeld smoothies kunt maken of babyvoeding kunt pureren.

Daarnaast beschikken de machines over de eerdergenoemde basisfuncties waarmee ze kunnen kneden, mixen, en/of snijden. Als je een compleet pakket inclusief veel accessoires koopt, ben je dus uitgerust met een ware keukenkampioen die veel van het zware en vervelende kookwerk van je overneemt! Zwoeg niet meer in de keuken, maar laat de machine het werk voor je doen.

Scroll Up