De frituurpan schoonmaken: snel en effectief

De frituurpan schoonmaken: snel en effectiefVan frituren houden we allemaal, maar helaas wordt de friteuse snel vies als hij vaak gebruikt wordt. Zie jij er constant tegenop de frituurpan schoon te moeten maken, lees dan verder zodat je de volgende keer wél weet hoe het moet!

Laat je vaatwasser de frituurpan schoonmaken

We beginnen met de makkelijkste manier om je frituurpan schoon te maken. Check of de binnenpan van jouw friteuse in de vaatwasser kan. Als dit kan, heb je geluk! Je vaatwasser zal het werk voor je doen. Giet al de nog bruikbare frituurolie in een lege fles en zet de lege binnenpan van je friteuse in de vaatwasser voor een regulier programma.

Kan je friteuse niet in de vaatwasser? Wees niet getreurd. In dit geval kan je een ander handig trucje toepassen. In plaats van de friteuse in de vaatwasser te stoppen, stoppen we de vaatwasser in de friteuse! Hoe dan? Heel simpel. De binnenpan van de friteuse vul je voor driekwart met water. Ook stop je een vaatwastablet in de binnenpan.

Vervolgens doe je de stekker erin en hang je het mandje in de binnenpan. Zet het apparaat voor tien minuten aan op een temperatuur van maximaal negentig graden. Omdat vaatwastabletten van nature heel ontvettend zijn, zullen ze goed werken bij het schoonmaken van je friteuse! Nadat het apparaat voor tien minuten aangestaan heeft, zal het zo schoon als nieuw zijn.

Gebruik baking soda voor het friteuse schoonmaken

Baking soda: het geweldige huishoudproduct waar je bijna alles mee schoon kunt krijgen. Baking soda werkt net als vaatwastabletten ontvettend en is daardoor erg geschikt om de frituurpan mee schoon te maken. Je frituurpan reinigen met baking soda doe je makkelijk door deze tot driekwart te vullen met water, een aantal eetlepels baking soda toe te voegen, en het apparaat tien minuten lang te laten draaien op negentig graden.

Zorg dat je een raam openzet om vervelende geurtjes te voorkomen en houd de pan in de gaten tijdens het programma. Na de tien minuten kan je de pan leeggooien in de gootsteen. Eventuele overgebleven vetresten zijn nu makkelijk te verwijderen met behulp van een borsteltje!

Wanhopig? Frituurpan reinigen met friteusereiniger!

Als de eerste twee manieren niet werken, is het tijd om het echte geschut naar buiten te brengen. Friteusereiniger is speciaal gemaakt om jouw friteuse weer schoon te krijgen, ook als deze al weken niet is schoongemaakt. Friteusereiniger is een redelijk nieuw product en nog niet veel mensen hebben ervan gehoord.

Als jouw frituurpan nog steeds niet zo schoon is als je hem wilt hebben, raden we je aan een friteusereiniger aan te schaffen! Hoe friteusereiniger werkt, verschilt per product. Deze schoonmaakmiddelen zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en kunnen garanderen dat je beste friteuse na gebruik weer schoon is.

Scroll Up