Wat is het beste soort wasmiddel?

Wat is het beste soort wasmiddel?We moeten allemaal onze kleren wassen, hoe vervelend we het soms ook vinden. Soms is een simpele snelle was genoeg om vervelende geurtjes uit kleding te wassen, en op andere momenten heb je een sterk wasmiddel nodig om ketchup en koffievlekken te verwijderen. Welke soorten wasmiddel zijn er en welke past het beste bij jou?

Wassen met poeder

Een van de meest bekende soorten wasmiddel is waspoeder. Waspoeder gebruik je door een schepje poeder in de wasmiddellade van de wasmachine te doen en vervolgens de wasmachine aan te zetten. Waspoeder bereikt het beste resultaat bij witte was. Het nadeel van waspoeder is dat het vaak waspoederresten in de wasmiddellade achter laat. Om deze reden raden we je aan de wasmiddellade om te spoelen na elke was om aangekoekte waspoederresten te voorkomen.

Capsules, het nieuwste wasmiddel

Een wasmiddelsoort die steeds populairder wordt is de capsule. Ariel 3-in-1 pods zijn een goed voorbeeld van wascapsules die langzaam maar zeker de markt overnemen. Steeds meer mensen stappen over op capsules omdat het gebruik zó makkelijk is. De capsule stop je meestal bij de kleding in de wastrommel en that’s it.

Zet de wasmachine aan en de capsule doet de rest van het werk voor je. De wascapsules laten ook geen resten achter, waardoor ze makkelijker in gebruik zijn. Het enige grote nadeel van de capsules is dat je niet kan aanpassen hoeveel wasmiddel er gebruikt wordt. Lees dus voor gebruik goed het etiket door om erachter te komen hoe veel was één capsule aankan.

Wassen met vloeibaar wasmiddel

Een andere bekende wasmiddelsoort is vloeibaar wasmiddel. Vloeibaar wasmiddel komt meestal in een kleinere verpakking dan waspoeder omdat het een stuk geconcentreerder is. Je hebt dus ook minder vloeibaar wasmiddel nodig om dezelfde hoeveelheid kleding schoon te krijgen.

Veel mensen stoppen al snel te veel vloeibaar wasmiddel in de wasmiddellade van de wasmachine, waardoor vloeibaar wasmiddel op de lange termijn een dure grap kan zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd goed het etiket doorleest voor gebruik zodat je op de hoogte bent van de correcte hoeveelheid wasmiddel die je nodig hebt.

Capsule, waspoeder of vloeibaar wasmiddel?

Als je weet dat je slecht bent in het uitmeten van hoeveelheden, zijn de wascapsules de beste optie voor jou. Als je liever meer invloed uit wilt kunnen oefenen op de hoeveelheid wasmiddel waar je mee wast, kies dan voor waspoeder of een vloeibaar wasmiddel. Het gebruik van waspoeder vereist meer schoonmaakwerk dan het gebruik van een vloeibaar wasmiddel, maar omdat vloeibaar wasmiddel geconcentreerder is, heb je er minder van nodig.

Scroll Up