Hoe trim ik mijn baard?

Hoe trim ik mijn baard?De baard is weer populairder dan ooit. Twintig jaar geleden waren baarden compleet uit de mode, maar de afgelopen tien jaar is de trend steeds weer populairder geworden. Momenteel is het helemaal hip om een baard te hebben, maar een nette baard krijg je niet zomaar.

Net als de rest van het haar op je lichaam, heeft je baard verzorging nodig en moet hij regelmatig bijgewerkt worden om er goed uit te blijven zien. Een onverzorgde baard zal geen gelijke lengte hebben, waardoor je hele uiterlijk er onverzorgd en onprofessioneel uitziet. Het trimmen van je baard: hoe pak je dit aan?

Voorbereiden voor het trimmen

Het eerste wat je nodig hebt om je baard te trimmen is – uiteraard – een trimmer. Daarnaast worden een schaar en een borstel of kam ook aangeraden. Voor we beginnen met trimmen is het belangrijk je baard te kammen zodat alle haren de goede richting in wijzen. Op deze manier kan je het beste zien waar de haren te lang zijn en waar de baard bijgewerkt moet worden.

Het trimmen van de baard

Nadat de baard geborsteld is, is het tijd om de trimmer door de baard te halen. Zet de trimmer op de gewenste lengte en werk de gehele baard bij. Onthoud dat je het beter te lang kunt houden dan te korten. Je baard nog een keer bijwerken kan altijd, maar bijgroeien duurt even! Zoek als je klaar bent met de trimmer naar te lange haren die aan de trim zijn ontkomen en knip deze op de gewenste lengte af met de schaar.

Het bijwerken van de snor

De snor kan je het beste met de schaar bijwerken, aangezien het gebied vaak te gevoelig is voor de trimmer. Bij de snor wil je meer controle hebben over de lengte van de haren, aangezien ze dicht bij de mond groeien. Borstel bij de snor de haren eerst naar beneden om een duidelijk beeld te krijgen van de lengte.

De neklijn bijscheren

Als je een baard wilt die er netjes uitziet, moet je ook het gedeelte van de baard in de nek bijwerken. Om te weten tot waar je haar moet wegscheren om een nette vorm te krijgen, leg je twee vingers boven je adamsappel. Alle haren onder de vingers zijn overtollig en mogen weggeschoren worden. Trek een lijn van je ene oor naar dit uitgemeten punt en vervolgens naar je andere oor om de correcte vorm van een nette baard te krijgen!

Wanneer trimmen?

Het ideale moment om je baard te trimmen is na het douchen. De poriën van je huid zijn dan open waardoor je huid minder kwetsbaar is voor de scheerbeurt. Neem de tijd om je baard bij te werken. Gehaast te werk gaan met een schaar en mesjes in de buurt van je nek kan gevaarlijke gevolgen hebben.

Voor het trimmen van je baard heb je natuurlijk een goed scheerapparaat nodig, lees onze koopgids om te ontdekken wat wij het beste scheerapparaat van dit moment vinden.

Scroll Up